Sportberichten


Plaatsing  
 
23-11-2011  

Cruyff Swim Award voor Almeloër Udo Weerink

 

ALMELO - Udo Weerink, zwemmer van Zwem & Polovereniging De Veene (en zwemmer bij stichting De Klup) krijgt in december de Johan Cruyff Foundation Swimming Award. Udo ontvangt de stimuleringsprijs tijdens het Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven, waar hij ook meedoet aan de wedstrijden.
Udo Weerink (17 jr) heeft een lichte verstandelijke beperking, maar geldt niettemin als een groot zwemtalent. Hij traint bij zowel De Veene als De Klup Twente en behaalde alleen dit jaar al zes medailles tijdens de NK sprint in Emmen en tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan in Eindhoven. Udo wordt getraind door Jacques Vrij en Hella Arendshorst. Zijn sterkste punt is zijn grote kracht en De Veene verwacht dat hij in de komende jaren nog progressie gaat maken.
Bij zowel De Veene als De Klup zijn ze razend trots op Weerink en zijn prestaties en blij dat hij als eerste de Award krijgt voor een puntentotaal van 3152. ‘Heel cool’, aldus een verheugde Linda Edens van De Veene, die volgende week mee gaat met acht wedstrijdzwemmers – onder wie Udo – naar de kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Udo mag daar starten op de 100 meter schoolslag, de 100 meter rugslag en de 200 meter vrije slag. Eerder dit jaar was Weerink heel succesvol op die afstanden; hij behaalde goud op de 200 vrij en de 100 school en zilver op de honderd meter rugslag.

De Johan Cruyff Foundation Swimming Award is onlangs door de KNZB en de Cruyff Foundation ingesteld voor jonge zwemmers met een handicap die uitkomen in de Nationale Zwemcompetitie Gehandicapten. De awards worden 2 december voor het eerst uitgereikt

Archieffoto's: Kees-Jan van Overbeeke

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina