20-11-2011

AKC wint derby tegen Amicitia

ALMELO - In de derby tegen Amicitia heeft AKC de eerste punten van dit zaalseizoen gepakt. In een wedstrijd waarin men niet achter heeft gestaan stond uiteindelijk een 19-15 eindstand op het bord.
De eerste helft was volledig voor AKC en in het eerste kwartier liep het Almelose achttal met vaak mooi spel uit naar een 8-4 voorsprong. Ook het kwartier voor rust behielden de Almeloërs hun voorsprong en met een 11-6 voorsprong gingen ze tevreden naar de kleedkamer. De tweede helft begon voor AKC onrustig en Amicitia mocht weer terugkomen in de wedstrijd. Bij 13-13 was de stand weer gelijk en leek de wedstrijd volledig in evenwicht.
Op dat moment ging AKC weer verdedigen zoals voor rust en in de laatste 10 minuten werd via tussenstanden als 17-14 en 18-15 een 19-15 eindstand bereikt. Al met al een zeer terechte overwinning waarin men de tegenstander nog onnodig terug in de wedstrijd liet komen. Maar dat het spel van de eerste helft toen werd herpakt is misschien wel de grootste overwinning, eindelijk weer eens een wedstrijd goed afgemaakt.
Een welkome opsteker voor het duel met een andere kampioenskandidaat Hoogkerk. Het wordt interessant om te kijken of AKC de stijgende lijn weet vast te houden. In dat geval zijn de Almeloërs in staat van iedere ploeg te winnen.
Het tweede team van AKC heeft ook de tweede wedstrijd in de zaal in winst omgezet. Tegen het Drentse ASVD 2 werd gewonnen met de doelcijfers 23-15. Hiermee staat het team van Tom Snellink op een gedeelde eerste plaats samen met NIC 5.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's, tevens alle foto's van AKC 2)