Sportberichten


Plaatsing  
 
13-11-2011  

Successen Almelose menners in Denekamp

 

DENEKAMP - Mark Weusthof en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de internationale menavond van Euregio Indoor Denekamp. Weusthof was de sterkste bij de vierspannen en had zoals verwacht het meest te duchten van streekgenoot Herman ter Harmsel.
Bij de tweespannen bleef een serieus gevecht tussen de toppers Tom Engbers en Raymond Letteboer uit. Alleen Patrick Harink maakte het de Vassenaar nog knap lastig.

Mark Weusthof was in de eerste manche van de openingswedstrijd voor de Internationale Indoor Cup veel te snel voor de rest van het veld, maar ook slordig. Hij tikte met zijn span liefst drie balletjes van de kegels. De strijd was daardoor nog allerminst gestreden. In de tweede omloop passeerde Herman ter Harmsel met een vlekkeloos optreden Hans Heus, waardoor Weusthof voor de opgave kwam te staan als laatste van de vijf starters in elk geval een nog beter resultaat te boeken dan in de eerste rit. Dat lukte de Rossummer echter met verve.

Bij de tweespannen, die met liefst negen man strijd leverden, was Patrick Harink de verrassing van de avond. De Almelose menner diende zich al in de eerste ronde aan als belangrijkste uitdager van Tom Engbers, dit seizoen nationaal kampioen en goed voor goud met de Nederlandse equipe en voor individueel brons in het WK. In de tweede rit toonde Harink opnieuw geen spoortje van nervositeit, zodat hij als enige in beide omlopen geen fout maakte. Het was echter niet genoeg om de zeer snelle Engbers voor te blijven. De Tom's vader Alfons Engbers stuurde zijn tweespan met overtuiging naar de derde plek.

Streekfavoriete Marijke Hammink (Bornerbroek) moest genoegen nemen met de tweede plaats bij de vierspannen pony’s. Ze moest haar meerdere erkennen in Aart van der Kamp jr, maar bleef wel diens vader Aart sr. en Woutera van der Kamp voor.

Archief
Terug naar vorige pagina