Sportberichten


Plaatsing  
 
01-11-2009  

DVO'71 pakt periodetitel tegen De Esch

  OLDENZAAL - Het Almelose DVO ´71 heeft het periodekampioenschap in de derde klasse weten te behalen. In een matige wedstrijd die bol stond van spanning en werklust sleepte DVO er een 1-1 gelijkspel uit in Oldenzaal tegen De Esch, hetgeen voldoende was om zich periodekampioen te noemen.
Lees verder...

 
01-11-2009  

PH Almelo is erkend leerbedrijf

  ALMELO - Het kenniscentrum Calabris heeft de Almelose zondag tweedeklasser PH erkend als leerbedrijf. De 1500 leden tellende omnivereniging met voetbal, tennis, golf en darts, kan met de erkenning stageplaatsen aanbieden aan studenten in de sportsector.
Lees verder...

 
01-11-2009  

ON-grensrechter onbekwaam, wedstrijd gestaakt

 

ALMELO - Bij de wedstrijd tussen de zaterdag eersteklassers ON Almelo en DTS'35 deed zich zaterdag een noviteit voor. Scheidsrechter Goutier staakte de wedstrijd in de rust nadat hij na een half uur spelen aan de assistent-clubscheidsrechter van ON aangegeven had dat hij hem niet goed genoeg vond en gevraagd of hij het nog wel aan kon.
In de rust wilde leidsman Goutier niet verder omdat ON geen vervanger had aangesteld. “Daarop hebben we de assistent-scheidsrechter van het tweede team opgehaald, maar toen stond de scheidsrechter al onder de douche”, vertelt Albert Hilbink van ON. “Onze assistent-scheidsrechter is bezig aan zijn derde seizoen bij ons en we hebben nog nooit problemen gehad. Na de wedstrijd zaten we met het bestuur van DTS ’35 bij elkaar en we vonden het onvoorstelbaar wat er gebeurd was. Dit hadden we nog nooit meegemaakt.”
De wedstrijd werd gestaakt bij de stand 0-1.

 
01-11-2009  

Loting 3e ronde KNVB-districtsbeker

 

Tijdens de loting voor de derde ronde in de KNVB-districtsbeker kwamen de volgende wedstrijden en data uit de hoge hoed:

Zaterdag 21 november
AZSV - Quick'20
Witkampers - Excelsior'31
Dinsdag 24 november
Wilhelminaschool - HSC '21 / Carparc
HSC'21 / Carparc 2 - Varsseveld
PH - HHC
Rigtersbleek - Glanerbrug
Dinxperlo - WVC
Zaterdag 28 november
DOS'19 - SVZW
SVV'56 - Saasveldia
Zondag 29 november
Vosseveld - MEC of Reunie
Datum nog niet bekend
Enschedese Boys - MVV'29 of TVV

 
01-11-2009  

FC Twente wint moeizaam tegen Roda JC

 

KERKRADE - De koploper in de ere-divisie had een moeizaam avondje in Kerkrade tegen Roda JC. De 'tukkers' domineerden het eerste half uur en Ruiz scoorde na een steekpasje van Stoch. Roda gooide daarna wat meer de beuk er in en zette FC Twente onder druk. Het was Stoch die kort voor rust met een uitstekende individuele actie Roda verder op achterstand zette.
Na de thee begon Roda met frisse moed en vond na tien minuten de aansluitingstreffer door Matondo. FC Twente kwam verder onder druk te staan omdat het slordig speelde waardoor Roda steeds meer moed vatte. De Limburgers kregen meerdere kansen maar kwamen niet tot scoren. Ook niet via een penalty omdat de 'scheids' een 'hands' van Tiendalli over het hoofd zag.

Roda JC-FC Twente 1-2
0-1 Bryan Ruiz (34.)
0-2 Miroslav Stoch (40.)
1-2 Jeanvion Yulu Matondo (56.)

Boschker: Het was niet goed genoeg

 
01-11-2009  

SVZW thuis te sterk voor FC Zutphen

 

WIERDEN - SVZW troefde in Wierden FC Zutphen op alle details af. De 39e minuut bleek cruciaal in de wedstrijd. De gevaarlijkste man voorin, Marciano Mengerink, werd uitstekend in de diepte aangespeeld, omspeelde vervolgens doelman Michiel Achterhoek, maar kwam net iets te ver naast het doel uit, waarna zijn schot net voorlangs het doel ging. In de daaropvolgende razend snelle aanval van SVZW viel de enige treffer. Nick de Graaf rondde met een droog schot, tussen allerlei spelers in, waardoor Lars Rossel het uitzicht werd belemmerd, 1-0. Hierdoor was het FC Zutphen dat achter de feiten aan liep.Hakim Ezafzafi schoot namens FC Zutphen na een vloeiende aanval via doelman Achterhoek op de lat, en even later stopte Achterhoek een uitstekende inzet van Marciano Mengerink. Doelman Achterhoek was deze middag echter niet te passeren. Met een prachtige safe stompte hij de bal tot corner. SVZW trachtte via de sterk spelende Martijn Maris, en door snelle omschakeling het duel te beslissen. Een keiharde kopbal van Maris werd door Lars Rossel prima tot corner verwerkt, maar even later was de doelman verslagen uit weer een gevaarlijke voorzet. Hij werd echter op de doellijn geassisteerd door een verdediger.Eindstand 1-0 voor de Zwaluwen.

< Kijk naar een fotoverslag van Henk Steen

Fotoreportage (17 foto's)...

 
02-11-2009  

Heracles verslaat FC Utrecht in levendig duel

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich een zeer goede dienst bewezen. De Almelose ploeg won in een levendig duel - na een 0-1 achterstand - met 3-1 van FC Utrecht. Hierdoor heeft de Almelose ploeg zich steviger genesteld in de 'subtop'.

Het duel ontvlamde na 15 minuten. Heracles kwam op achterstand nadat de volkomen vrij staande Michael Silberbauer de bal buiten bereik van Pieckenhagen in het Almelose doel kopte uit een vrije trap van Nasare. Heracles werd feller en na 20 minuten ging het publiek achter de Almelose ploeg staan, wat leidde tot meer veerkracht in het Almelose elftal. Willy Overtoom zette een combinatie met Everton op en schoof de bal beheerst langs doelman Michel Vorm (23e). Enkele minuten later kopte Everton Ramos da Silva de bal binnen (31e) uit een voorzet van rechts nadat Mark Looms deze op een haar na miste. Tot de rust bleef de 2-1 op het scorebord.

Vlak na rust besliste de Almeloërs de wedstrijd definitief. Darl Douglas tikte beheerst de 3-1 binnen en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Heracles Almelo-FC Utrecht 3-1
0-1 Michael Silberbauer (15.)
1-1 Willy Overtoom (23.)
2-1 Everton Ramos da Silva (31.)
3-1 Darl Douglas (47.)

Verbeek zag een goed Heracles 
Overtoom: verrassend goed 
Du Chatinier zag weinig strijd

Fotoreportage (40 foto's)...

 
03-11-2009  

Bidbook nieuw stadion Heracles Almelo

 

ALMELO – Het bestuur van Heracles Almelo gaat samen met het bestuur van de stichting stadion een ‘bidbook’ aanbieden aan de gemeente Almelo. In het ‘bidbook’ staat omschreven hoe beide organisaties een nieuw stadion willen bouwen met een toeschouwerscapaciteit van 15.000 mensen. Het huidige Polman Stadion is nu met een capaciteit van 8500 mensen telkens uitverkocht.

 
03-11-2009  

Enschede wil WK-stad worden

 

ENSCHEDE – De gemeente Enschede heeft zich aangemeld als kandidaat-speelstad voor het WK Voetbal van 2018 of 2022. België en Nederland kandideren gezamenlijk voor het WK. Het huidige stadion van FC Twente heeft nu 24.000 zitplaatsen. Met de geplande uitbreiding voor de Oostvleugel worden er dat 33.000. De FIFA eist minimaal 44.000 zitplaatsen. Hoe dat kan worden gerealiseerd moet nog worden onderzocht.

 
03-11-2009  

AKC/ERMASPORT en coach Blokhuis uit elkaar

  ALMELO - Is de trainerscaroussel bij het voetbal al enkele weken aan de gang, ook bij het korfbal in de regio is de eerste trainer de laan uit gestuurd. De Almelose korfbalclub AKC - die een roemrijk verleden kent - heeft trainer Gerard Blokhuis met onmiddellijke ingang de laan uit gestuurt.
Na het slechte buitenseizoen wil de club met een schone lei beginnen aan de zaalcompetitie. Als reden voor het ontslag wordt de uitgewerkte chemie tussen trainer en selectie opgevoerd.
Lees verder...

 
04-11-2009  

Bas Dost in belangstelling van FC Utrecht

 

ALMELO - Bas Dost de spits van Heracles Almelo staat in de belangstelling van FC Utrecht. Zijn goede spel valt diverse eredivisieclubs op. FC Utrecht maakt serieuze plannen om Dost in de winterstop over te nemen. Een woordvoerder van FC Utrecht bevestigt aan AlmeloNieuws de belangstelling voor Dost maar ook voor de Fransman Matthias Lepiller (21), uitkomend voor AS Eupen in België. Volgens de woordvoerder worden beide spelers gevolgd en zal er met Heracles binnenkort oriënterend gepraat worden.
Dost begon in de jeugd bij amateurclub Germanicus in het Drentse Coevorden en werd vervolgens gescout door FC Emmen, waar hij in het seizoen 2007/08 een profcontract kreeg. Zijn hoogtepunt dat seizoen was zijn hattrick tegen BV Veendam. In 23 competitiewedstrijden, meestal invalbeurten, scoorde hij zes keer. Tal van clubs hadden interesse in de spits en hij ging voor een afkoopsom van 300 duizend euro naar Heracles. Vorig seizoen kwam hij in 27 duels in actie, waarin hij drie keer scoorde, en dit seizoen scoorde hij in twaalf wedstrijden al drie keer. Hij heeft nog een contract bij Heracles Almelo tot medio 2011.

 
06-11-2009  

Triathlon Holten 2010 in World Cup

 

RIJSSEN-HOLTEN - De triathlon van Holten wordt in 2010 deel van het World Cup-circuit. Dat heeft de internationale triathlonbond vandaag bekendgemaakt. De World Cup-wedstrijden tellen mee voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2012. De 26e editie van de triathlon van Holten is op zaterdag 10 juli 2010.

 
07-11-2009  

Heracles verliest roemloos in Groningen

 

GRONINGEN – Heracles Almelo is er niet in geslaagd opnieuw voor een verrassing te zorgen. De Almeloërs openden wel sterk met een kopbal van Dost in de eerste minuut die maar ternauwernood gekeerd kon worden. Even later kopte de lange spits een voorzet van Douglas wel keurig binnen.
Kort daarop kwamen de Groningers langszij toen Bacuna oog in oog Pieckenhagen kon verschalken omdat ‘scheids’ Wiedemijer de ‘hands’ van Bacuna over het hoofd zag.
Nog voor de rust kwamen de Groningers op voorsprong omdat Wiedemeijer de bal op de stip legde na een ‘hands’ van Fledderus.
In de tweede helft verloor Heracles op inzet van de Groningers waardoor Matavz met twee doelpunten de Groningers in veilige haven loodste.

<< Piecke moest 4 keer vissen


FC Groningen-Heracles Almelo 4-1
0-1 Bas Dost (15.)
1-1 Leandro Bacuna (19.)
2-1 Andreas Granqvist (41.)
3-1 Tim Matavz (71.)
4-1 Tim Matavz (79.)

Commentaar van Bas Dost, hij is wel geselecteerd voor Jong Oranje
Commentaar van Verbeek: Op inzet verloren
Commentaar van Ron Jans: Het zat er aan te komen

 
08-11-2009  

Voetballers gevaccineerd tegen H1N1 virus

 

BREDA – Hoewel voetballers niet tot de risicogroepen behoren, zijn diverse voetbalclubs overgegaan hun spelersselecties in te enten tegen de Mexicaanse griep.
Hoe de clubs aan de vaccins komen weet AD niet te melden. Het AD weet via bronnen bij diverse clubs dat NAC, Roda JC, AZ, VVV en RKC in ieder geval hun spelers dit weekend laten vaccineren.
Misschien dat de rol van de clubartsen eens onder de loep moet worden genomen. Het enige wat de spelers door het oplopen van de griep namelijk kunnen missen is de bal !

 
08-11-2009  

Uitslagen amateurvoetbal zaterdag regio

 

Eerste klasse D
Deto-Zutphen 3-2 (2-1) Bugera 1-0, Mengerink 1-1, Bilanovic 2-1, Aman 3-1, Eszafi 3-2
Dos Kampen-SVZW 3-4 (3-2) Prümers 0-1, Bolks 1-1, Van Dijk 1-2, Kabboord 2-2, Van der Meulen 3-2, Altink 3-3, Krommedijk 3-4.
SDV Barneveld-Oranje Nassau 4-1 (3-1) 0-1 Uitzetter, Van de Streek 1-1, 2-1, 3-1 en 4-1.
Tweede klasse H
AZSV – WVF 5-0 (2-0). Ter Haar 1-0, Navers 2-0, Berenschot 3-0, Schutte 4-0, Jansen 5-0.
Hulzense Boys – Hellendoorn 1-3 (0-1). Ter Haar (pen) 0-1, Klaassen 0-2 en 0-3, Van de Zande 1-3.
IJVV – DOS ’37 1-2 (0-1). Meijerink 0-1, J.Niks 0-2, Boshoeve (ed) 1-2.
SVI – Sparta E. 1-1 (1-1). Beijes 0-1, Hendriks 1-1.

Derde klasse C
Den Ham-Avereest 0-1 (0-0). Mosterd 0-1.
Mariënberg-Wapenveld 1-0 (0-0). De Lange 1-0. 
Bergentheim-Zwolsche Boys 3-3 (0-2). Mulder 0-1 en 0-2, 1-2 Potgieter, 2-2 Eggengoor, 2-3 Goedegebuur, 3-3 Kikkert .
Nieuwleusen-Vroomshoopse Boys 1-1 (0-0). Jansen 1-0, Lamberink 1-1
CSV’28-Voorwaarts V. 2-2 (1-1). Dogger 0-1, Speetjens 1-1 en 2-1, Ekkel 2-2.

Derde klasse D
DVO’71-CJV’ers 1-2 (1-2). Isa 0-1, Ali 1-1, Rutten 1-2.
Achilles E.-De Esch 1-5 (1-1). Elbersen 0-1, Oostindië 1-1, Hanousch 1-2, Schaepers 1-3, Elbersen 1-4 en 1-5.
DES-FC Eibergen 0-3 (0-2). Ravelink 0-1, Krabbenborg 0-2, Roos 0-3.
Blauwwitters-Enter Vooruit 3-11 (2-5). Luby 0-1, Rohaan 0-2, Baan 0-3, Ter Harmsel 0-4, Ter Weel 0-5, Ten Thije 1-5, Hiemstra 2-5, Knol 2-6, Smit 2-7, Knol 2-8, Baan 2-9, Ter Harmsel 2-10, Baan 2-11, Ten Thije 3-11.
Juliana’32-SVVN 0-2 (0-2). T. van Kammen 0-1, J. van Kammen 0-2.
Denekamp-Zelos afgelast wegens de slechte gesteldheid van het veld.

Vierde klasse E
ASV’57 – Sc. Rijssen 2-2 (2-1). Wessels (ed) 0-1, Timmer 1-1, C. Visschedijk 2-1, Dangremond 2-2.
MVV’69 – Kloosterhaar 1-4 (0-1). E.Drenthen 0-1, Jonkhans 0-2, Sasbrink 1-2, Drenthen 1-3, Jonkhans 1-4.
Bruchterveld – Blauw Wit ’66 0-2 (0-2). Kamphuis 0-1 en 0-2.
SC Lutten – Hardenberg ’85 3-1 (2-0). Kuiper 1-0 en 2-0, Brand 2-1, v.d. Berg 3-1.
SVV’56 – SC Daarle 8-1 (3-0).M.Wessels 1-0, Hendriks 2-0, R.Wessels 3-0, de Kruiff 4-0, R.Wessels 5-0, Kamphuis 5-1, M.Wessels 6-1, Bolks 7-1, R. Wessels 8-1.
Vierde klasse F
Drienerlo – PW 3-0 (1-0). Van Zandwijk, Burgers 2-0, Warrink 3-0.
SC Eefde – SC Haarlo gestaakt 5 minuten na rust wegens stortbui stand 1-0 . Peeters 1-0.
Grolse Boys – SVDW ’75 gestaakt 15 minuten voor tijd stand 3-4 (0-2) wegens bedreiging scheidsrechter door SVDW’75. Zeevalking 0 -1, Barth 0-2, Wensink 0-3, Barmentlo 0-4, Milatinovic 1-4, T. Paf 2-4, A.Paf 3-4.
Haaksbergen – Sportlust GL. 1-2 (1-1). Veldt 0-1, Ter Meer 1-1, Smulders 1-2.
SKVW – Almen 0-0.

 
08-11-2009  

Dennis Kuipers wint Conrad Euregio Rally 2009

 

HENGELO - Op zaterdag 7 en zondag 8 november stond de Conrad Euregio Rally, de Conrad Twenterally sprint 2009 en de Classic Rally weer op de autosportagenda. De Conrad Euregio Rally wordt verreden over 2 dagen en in twee etappes. De rally omvat 12 klassementsproeven en startte zaterdag. De rallysprint werd vandaag gereden op het industrieterrein van Hengelo Zuid. De Euregio Rally is gewonnen door Dennis Kuipers. De geboortige Almeloër en eens talentvolle springruiter had de minste tijd nodig voor de 12 klassementsproeven. Bernhard ten Brinke uit Holten werd tweede en behaalde met dat resultaat de nationale rallytitel. Concurrent Erik Wevers belandde tijdens de derde proef in een sloot en was op slag kansloos. Als verrassende derde eindigde Gert Huzink uit Manderveen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.twenterally.nl

< 'Paparazzo' Freek, Oliver Verheij en Kilian van der Zwaag stapten in een 'Lelijke Eend' en volgden de rally op de voet.

Fotoreportage (70 foto's)...

 
09-11-2009  

FC Twente overwint ook Ajax

 

ENSCHEDE – De mannen van coach McClaren wonnen met 1-0 van concurrent Ajax en blijven daardoor de ranglijst aanvoeren. In de eerste helft waren er wat kansjes heen en weer maar was geen sprake van uitgespeelde kansen door goed gesloten defensies en door het nemen van weinig risico.
Dat werd na de rust anders toen kort na de spelhervatting Ruiz raak kopte uit een fraaie vrij trap van Janssen. De Amsterdammers werden daardoor gedwongen meer risico te nemen maar creëerden geen doelrijpe aanvallen hetzij dan wat eenmansacties van Suarez die paal en zijnet raakten. De actieve Stoch pegelde nog een keer net naast het Ajax-doel en ook N’Kufo kopte nipt over. In de slotfase trok FC Twente een muur rond de zestien waar de Amsterdammers geen bres in konden slaan. FC Twente blijft koploper op twee punten van PSV en nu zes op Ajax.

FC Twente-Ajax 1-0
1-0 Bryan Ruiz (47.)

 
09-11-2009  

KNVB buigt zich over La Première

 

ALMELO – De tuchtcommissie van de KNVB gaat uitzoeken of het Almelose La Première straf verdiend voor het staken van de wedstrijd La Première – SVV’91. De scheidsrechter vond de omstandigheden langs de kant zo onrustig dat hij de wedstrijd staakte. Enkele weken geleden kwam het damesteam van La Première in opspraak wegens een vechtpartij in de uitwedstrijd tegen Enter. Een uitspraak wordt volgende week verwacht.

 
11-11-2009  

Brama geselecteerd voor Nederlands Elftal

 

ZEIST/NOORDWIJK – De Almeloër Wout Brama is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen om de selectie van het Nederlands elftal te completeren. De middenvelder van FC Twente is de vervanger van David Mendes da Silva, die zich heeft afgemeld vanwege een blessure. Het Nederlands Elftal speelt de komende week oefeninterlands tegen Italië en Paraguay.
Het is voor het eerst dat de 23-jarige middenvelder - die zijn basisopleiding bij PH Almelo genoot - voor Oranje wordt geselecteerd. Eerder kwam hij wel hij uit voor Jong Oranje en Nederland B.

Commentaar van de bescheiden Wout Brama

 
11-11-2009  

KNVB Beker: Heracles-Go Ahead op maandag

 

ALMELO - Het duel tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles in de achtste finales van de KNVB-beker is een dag vervroegd. In plaats van dinsdag 22 december wordt de wedstrijd op verzoek van de lokale autoriteiten nu gespeeld op maandag 21 december. De aftrap is om 20.00 uur.

 
14-11-2009  

Stokkentré volgt Blokhuis op als trainer van AKC

 

ALMELO - AKC/Ermasport heeft overeenstemming bereikt met Hans Stokkentré om in elk geval tot het einde van dit seizoen aan te treden als trainer van AKC. De Enschedeër is nu nog coach bij Dos-WK 2 in Enschede en wil graag de uitdaging aan om het eerste team van AKC in de hoofdklasse te begeleiden.
Stokkentré, voormalig speler van Nääs uit Enschede, was ondermeer ook trainer bij Amicitia in Vriezenveen. Dos-WK wilde de promotie van Stokkentré niet in de weg staan. In goed onderling overleg is daarom de overstap geregeld.
Bestuur en selectie van AKC zijn blij dat met de komst van Stokkentré snel is voorzien in de opvolging van de vorige week ontslagen trainer Blokhuis.

< Hans Stokkentré

 
14-11-2009  

Ten Cate werkt aan revolutionair kunstgras

 

ALMELO – Royal Ten Cate werkt aan een revolutionaire weefmachine voor kunstgras dat alle concurrenten in de wereld op slag kansloos moet maken. Dat meldt Bert Helligers in zijn weblog op TC Tubantia. De verslaggever moest zelfs een contract ondertekenen om niet te melden waar Ten Cate in het diepste geheim werkt aan deze revolutionaire ontwikkeling op kunstgrasgebied.

 
14-11-2009  

Uitslagen amateurvoetbal Oost zaterdag

 

Hoofdklasse C
ACV - Berkum 0-4 (0-1). Diender 0-1, van der Meulen 0-2, van der Weide 0-3, Diender 0-4
Genemuiden - HHC Hardenberg 2-2 (1-1). Buitenhuis 0-1, Buitenhuis 0-2, Rotman 1-2, Cornelia (pen) 2-2
Be Quick'28 - Harkemase Boys 1-1 (0-1). Barto 0-1, Hoep 1-1
Nunspeet - Staphorst 1-1 (1-0). Drost 1-0, Brakke 1-1
GA Kampen - CSV Apeldoorn 2-6 (1-0), (CSV: de Brouwer 3x hat., de Weerd 2x, van den Hoek 1x)
WHC - Flevo Boys afgelast
Eerste klasse D
Deto-SVZW 1-1(1-1). Maris 0-1, Van Staa 1-1
Oranje Nassau-VVOG 2-2 (0-0). Pilic 1-0, Kroeze 2-0, Kram 2-1 ed. , Kerver 2-2

Tweede klasse H
Sparta E. – AZSV 3-1 (1-0). Aydin 1-0, Rietman 2-0, Aydin 3-0, GJ Navis 3-1
ASC’62 – DOS’37 2-2 (1-1).Holsappel 1-0, J.Niks 1-1, Kragt 2-1, J Mulderij 2-2
Hellendoorn – IJVV 1-1 (0-1). Buikema 0-1, Looms 1-1
OZC Ommen – Hulzense Boys 2-1 (1-1). Buitenhuis 1-0, Freie 1-1, de Schoot 2-1

Derde klasse C
Den Ham-Voorwaarts V. afgelast
Avereest-Marienberg 2-5 (0-5). R. Hofsink, 0-1, 0-2, 0-3 en 0-4, Van de Hoeven 0-5, Seinen 1-5, Veijer 2-5
WZC Wapenveld-Bergentheim 1-1 (0-1). Hakkers 0-1, Van Beek 1-1
Vroomshoopse Boys-CSV ´28 4-0 (0-0). Van der Kolk 1-0, Bos 2-0, Maneschijn 3-0, Van der Kolk 4-0

Derde klasse D
DVO ´71-Zelos afgelast
De CJV ´ers-Achilles Enschede 3-2
De Esch-DES 0-1 (0-1). Poppe 0-1 (pen)
FC Eibergen-Juliana ´32 1-0 (1-0). Roos 1-0
SVVN-De Blauwwitters 4-0 (2-0). T. van Kammen 1-0, J. van Kammen 2-0, T. van Kammen 3-0, Mulder 4-0
Enter Vooruit-Sp. Denekamp 2-1 (1-1). Knol 1-0 (pen), Rademaker 1-1, Knol 2-1 (pen)

Vierde klasse E
Hardenberg ’85 – ASV’57 4-1 (3-1). Broek 1-0, Laarman 1-1, Koelman 2-1, 3-1 en 4-1
SC Daarle – MVV’69 1-0 (1-0). Schumer 1-0
Kloosterhaar – Bruchterveld 1-0 (1-0). E.Drenthen 1-0
SC Rijssen – SVV’56 1-2 (1-2). Wessels 0-1, Nijboer 0-2, Aalderink 1-2
Blauw Wit ’66 – SC Lemele 3-0 (2-0). Schuppert 1-0, Paalman 2-0, A. Aanstoot 3-0 (pen)

Vierde klasse F
Grolse Boys – SC Haarlo 8-1 (4-0). Ferrol 1-0, A. Paf 2-0 en 3-0, Nuchter 4-0, A.Paf 5-0, Milatunovic 6-0, Smit 7-0 en 8-0, Lappenschaar 8-1
SVDW’75 – SKVW 7-4 (3-2). Terink 1-0, Barth 2-0, Ros 2-1, Veltkamp 2-2, Bartels 3-2, Schoppema 4-2, Wijnveen 4-3, Chevalking 5-3, Terink 6-3, Veltkamp 6-4, Terink 7-4
Almen – Haaksbergen 2-0 (1-0). Loman 1-0, Muilerman 2-0
Sportlust Gl. – Drienerlo 2-0 (1-0). Veld 1-0, Koclu 2-0
PW – Harfsen 0-0

 
14-11-2009  

DETO en SVZW komen tot een remise.

 

VRIEZENVEEN - De derby in de eerste klasse D tussen DETO en SVZW kende zaterdagmiddag geen winnaar. Beide ploegen scoorden eenmaal, waardoor de punten gedeeld werden in Vriezenveen. Beide ploegen leverden veel strijd, wat resulteerde in gele kaarten, maar niet in goed voetbal. In de eerste helft kwamen de bezoekers uit Wierden op voorsprong. Een schot werd niet goed verwerkt door doelman Yarbug van DETO, waarna Martijn Maris kon scoren. Jerry van Staa bracht DETO echter al snel op gelijke hoogte. De tweede helft leverde kansen op, maar geen doelpunten.

< Kijk naar een fotoreportage van Henk Steen en Freek Buitenweg.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
15-11-2009  

Stokkentré begint met een verdiende overwinning


Mark Landhuis was op dreef deze wedstrijd
  ALMELO - Hans Stokkentré, de eerder deze week benoemde nieuwe coach van AKC/Ermasport, had slechts één training voor de wedstrijd tegen Groen Geel uit Wormer om zijn selectie op scherp te zetten. Vooraf keken de Almeloërs op tegen deze wedstrijd omdat beide ploegen in het verleden meerdere spannende duels gespeeld hebben en er ontzag over en weer was.
Stokkentré begon de wedstrijd met Bert Hellweger in plaats van Kees van den Barg die niet de gehele week kon trainen. Oud speler Gert Schorn nam naast Stokkentré op de bank plaats omdat Schorn de trainingen voor donderdag voor zijn rekenening had genomen.
AKC begon goed aan de wedstrijd en wist een kleine voorsprong te nemen. Groen Geel knokte zich in de eerste helft terug tot 10-10.
Lees verder...

 
16-11-2009  

Hinkelien Schreuder zwemt wereldrecord

 

BERLIJN – De Goorse zwemster Hinkelien Schreuder (25) heeft tijdens wereldbekerwedstrijden in Berlijn het wereldrecord op de 100 meter wisselslag verbeterd. In 57,74 seconden raffelde Schreuder de 100 met wisselslag af en verbeterde daarmee het één week oude record van de Chinese zwemster Zhao Jing. Moniek Nijhuis (Oldenzaal) verbeterde haar eigen Nederlands record op de 50 meter schoolslag in 30,08 seconden.

 
17-11-2009  

Erik Hulzebosch is moe en stopt

 

GRAMSBERGEN – Erik Hulzebosch (39) stopt met schaatsen. Wel rijdt hij dit seizoen nog een aantal buitenlandse klassiekers als bijvoorbeeld de marathon op de Weissensee maar met de marathoncyclus op de Nederlandse kunstijsbanen is het over. Fysiek kan Hulzebosch het niet meer opbrengen om met de besten mee te kunnen.
Bekend werd de Gramsbergenaar door zijn 2e plaats in de Elfstedentocht van 1997 waarin hij op de meet werd verslagen door Henk Angenent. Zijn opportunistische wijze van spreken maakte hem populair bij het grote publiek dat uitmondde in diverse TV-optredens en het uitbrengen van ‘vaderlandstalige’ hitjes. Ook nu nog is hij regelmatig spreker tijdens bedrijven-events en winkelopeningen.
Sportief gezien reed Hulzebosch zowel op de schaats als bij het skeeleren ook een aardige prijzenlijst bij elkaar. Bij het skeeleren werd hij acht keer nationaal kampioen.

Erelijst schaatsen.
1990-1991: 1e Open NK Plansee 100 km
1993-1994: 1e NK natuurijs Maasland 100 km
1995-1996: 9e NK natuurijs Ermerstrand 100 km (2 januari 1996), 2e Holland Venetië Giethoorn 100 km (31 december 1995), 12e Eernewoude 100 km, 1e Veluwemeertoch Elburg 100 km, 7e Oldambtrit Scheemda 100 km, 1e Amstelmeermarathon 100 km
1996-1997: 2e Vijftiende Elfstedentocht 200 km (4 januari 1997), 10e NK natuurijs Ankeveen 100 km (30 december 1996), 1e Holland Venetië Giethoorn 50 km (29 december 1996)
2003: 1e Open NK Weissensee 100km

 
17-11-2009  

Hummel wint Almelo Open Jongeren-schaken

  ALMELO – Terwijl iedereen bijna uitliep naar de intocht van St. Nicolaas, werd zaterdagmiddag jl. geschaakt in de kantine van CSG Het Noordik om het Open Kampioenschap van Almelo voor jongeren.
Winnaar van het toernooi werd Thomas Hummel van schaakvereniging Minerva uit Hengelo. De tweede prijs ging naar Etien Alssema van SV Almelo en de derde prijs was voor Dave Vogel, eveneens van SV Almelo.
Een opmerkelijk resultaat leverde Thomas Kanger. Slechts 8 jaar, maar tussen spelers van 17 jaar won hij de B-groep. Wellicht treedt hij ooit in de voetsporen van Nederlands Kampioen en de jongste kampioen ter wereld, de 15-jarige Anish Giri.

Lees verder...

 
19-11-2009  

Oranje kan weer geen potten breken(update)

 

HEERENVEEN - Na de derde 0-0 van Oranje op een rij moest Bert van Marwijk toegeven dat hij toch niet erg ruim in zijn topspelers zit. Toch was de bondscoach niet ontevreden over wat hij tegen Paraguay had gezien. De media waren donderdag duidelijk in hun commentaar over het optreden van het Nederlands Elftal tegen Paraguay (0-0). 'Zijn de De Jong en Van Bommel in staat om óp de grens te balanceren en er niet overheen te gaan?', vroeg AD Sportwereld zich af. Het middenveldduo pakte totnogtoe veel gele kaarten.
'Het is een mooi dilemma voor een coach, types als De Jong en Van Bommel in één elftal. Enerzijds ligt altijd het risico van een rode kaart op de loer, anderzijds zijn het juist dit soort spelers die bepalend kunnen zijn als het er straks op een WK echt om gaat', stipte het dagblad aan. 'Oranje bleek', kopte De Telegraaf. 'Het Nederlands elftal heeft het jaar ietwat in mineur afgesloten. Lichtpuntje was dat Oranje voor de vijfde interland op rij zonder tegendoelpunten bleef, ook al heeft het 278 minuten niet meer gescoord', vond De Telegraaf.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
21-11-2009  

DVO'71 wint uit tegen hekkesluiter Achilles E.


Foto's en verslag Hendry Bosch
  ALMELO - Bijna tachtig procent van alle voetbalclubs die een periodetitel pakken verliest prompt de volgende wedstrijd. Voor derde klasser DVO'71 was dat niet anders want de vorige wedstrijd werd op eigen veld verloren van CJV. Tegenstander vandaag was Achilles E. dat vorig seizoen overtuigend kampioen werd van de vierde klasse. DVO '71 promoveerde eveneens door de eerste periodetitel en de nacompetitie te winnen. De Almeloërs wonnen ook vorig seizoen in Enschede met 2-4 dus de verwachtingen waren hoog gespannen.
Lees verder...

Fotoreportage (8 foto's)...

 
22-11-2009  

AKC/Ermasport leidt nederlaag in Den Haag

  DEN HAAG - Na een overtuigende winst vorige week wisten de Almeloërs onder leiding van de nieuwe coach Hans Stokentré in Den Haag niet te winnen van Die Haghe. Twee jaar geleden was het AKC/ERMASPORT die Die Haghe in een beslissingswedstrijd uit de Korfballeague wist te spelen. Dit weekend namen de Hagenezen zoete wraak op AKC.
Lees verder...

 
22-11-2009  

SVZW pakt kop in eerste klasse

 

WIERDEN - SVZW heeft geprofiteerd van de puntdeling bij DTS'35 - DETO. De Zwaluwen staan sinds zaterdagmiddag alleen aan kop in de eerste klasse. SVZW won in eigen huis van DVS'33. De thuisploeg zegevierde met 3-1. Het was sowieso al een goede week voor de Zwaluwen. Het bestuur van SVZW verlengde het contract met trainer Peter Wesselink. Ook voegde het Omar Kavak toe aan de selectie. DETO en DTS'35 bezetten voor deze speelronde respectievelijk de eerste en de tweede plek, maar zijn na het 1-1 gelijke spel een plaatsje gezakt. SVZW won alle vijf thuiswedstrijden van sv Urk (2-0), Oranje Nassau Almelo (2-0), VSCO’61 (3-0) , FC Zutphen (1-0) en DVS'33(3-1)

< Henk Steen maakte de volgende fotoreportage.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
23-11-2009  

Theo Janssen veroorzaakt brokken met slok op

 

ENSCHEDE – FC Twente speler Theo Janssen veroorzaakte in de nacht van zaterdag op zondag brokken door met een slok op achter het stuur met zijn auto over de kop te slaan. Bij het ongeval in de Auke Vleerstraat in Enschede raakten alle vier inzittenden gewond. Voormalig doelman van Go Ahead Eagles Edwin Moeliker is er het ergst aan toe en ligt nog in het ziekenhuis. Tot zondagmiddag lag hij zelfs in coma. Theo Janssen zelf liep snijwonden op en een gebroken neus.

 
23-11-2009  

PSV te sterk voor tien Heraclieden

 

EINDHOVEN – PSV ging sterk van start in het duel tegen Heracles Almelo en kreeg via Bakkal kort na elkaar goede kansen maar die werden verknoeid of troffen Piecke op hun weg. Na een half uur blokte Piecke net op tijd Toivonen waarbij beide spelers ten val kwamen. Pieckenhagen werd door Toivonen weer overeind getrokken waarbij Piecke de spits van de Eindhovenaren een speels tikje tegen de hak gaf. Scheidsrechter Bossen nam toen de hoofdrol op zich door de verbaasde Piecke met rood weg te sturen. Zelfs Toivonen gaf na afloop toe het geen rood gevonden te hebben maar was wel dankbaar voor de beslissing. Bossen noemde het na afloop natrappen.
Met debutant Telgenkamp in het doel wisten de Almeloërs nog tot op slag van rust stand te houden toen Afellay fraai doel trof uit een afstandsschot.
Na rust was het gedaan met de tien Almeloërs en liep PSV eenvoudig uit via doelpunten van Dzsudzsák, Toivonen en Vukovic. PSV behoudt daardoor de aansluiting met koploper FC Twente dat een dag eerder moeizaam won van Vitesse.

PSV-Heracles Almelo 4-0
1-0 Ibrahim Afellay (45.)
2-0 Balázs Dzsudzsák (50.)
3-0 Ola Toivonen (62.)
4-0 Jagos Vukovic (87.)
Rood: Martin Pieckenhagen (Heracles, 29.)
Commentaren:
Toivonen over Pieckenhagen. Waarom gaf Bossen rood?
Verbeek heeft elf man nodig. Rutten had een leuke middag.
Fotoverslag op website PSV

 
23-11-2009  

EK Korfbal 2010 o.a. in Almelo

 

ALMELO, Een organisatiecomité bestaande uit leden van de Almelose korfbalclubs AKC/Ermasport en CKV Achilles is er in geslaagd om de voorronden van het EK Korfbal 2010 in poule C te laten plaatsvinden in de nieuwe Twentse Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (IISPA) bij het Polmanstadion aan de Weezebeeksingel. De eindronden vinden plaats in het Topsportcentrum Rotterdam van 22 t/m 24 oktober 2010 en de finale is op 31 oktober 2010 in Rotterdam Ahoy.

De poule indeling luidt als volgt:

Poule A (Leeuwarden): Nederland, Duitsland, Hongarije en Servië
Poule B (Tilburg): België, Catalonië, Polen en Schotland
Poule C (Almelo): Tsjechië, Portugal, Wales, Turkije
Poule D (Den Haag): Rusland, Engeland, Slowakije en Ierland

 
23-11-2009  

Schaatsen is over voor Gretha Smit

 

ROUVEEN – ‘Salt Lake Smitty’ stopt onmiddellijk met schaatsen dat werd vandaag bekend gemaakt door het management van de Hofmeijer Groep. De bijnaam kreeg Gretha Smit vanwege haar zilveren medaille op de 5000 meter tijdens de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002. De Rouveense was oorspronkelijk een crack op natuurijs en werd tijdens de Elfstedentocht van 1997 zelfs tweede achter Klasina Seinstra. Na Salt Lake City kwam ze aan het sukkelen en kampte herhaaldelijk met slepende blessures.
Aan het begin van het seizoen 2007/2008 leek het weer goed te gaan en werd ze Nederlands kampioene op de 5000 meter en tweede op de 3000 meter. Hiermee plaatst ze zich direct voor de beide afstanden voor de Wereldbekerwedstrijden van het seizoen. Tijdens de wereldbekerwedstrijden 5.000 meter op de IJsbaan van Kolomna reed Smit in de B-groep een tijd die vierhonderdste sneller was dan de winnares Martina Sáblíková (6.53,63). Daarna kreeg ze last aan haar scheenbeen, werd daaraan geopereerd maar hield last. Na een teleurstellende 5000 meter in Hamar het afgelopen weekend gaf ze al aan zich op haar toekomst te bezinnen. Nu dus gevolgd door haar besluit om op 33-jarige leeftijd te stoppen met haar carrière. Vorige week besloot ook zwager Erik Hulzebosch al te stoppen als marathonschaatser.

 
24-11-2009  

Piecke niet akkoord met schikkingsvoorstel

 

ALMELO – Martin Pieckenhagen en Heracles Almelo gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk. Pieckenhagen gaf PSV-speler Toivonen een speels tikje toen deze hem weer overeind trok na een overtreding tegen keeper Pieckenhagen te hebben begaan. "Wij gaan voor vrijspraak. Wij vinden het nauwelijks iets voorstellen. Het is een veel te zware straf voor iets wat je amper een vergrijp kunt noemen,'' zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles. De zitting van de KNVB-tuchtcommissie is waarschijnlijk donderdag a.s. Wat vond Toivonen over de rode kaart?

 
26-11-2009  

Portugezen en Spanjaarden bij Volleyball Classic

  ALMELO - SC Espinho, Unicaja Almeria en SV Dynamo Apeldoorn maken topveld in ALMELO compleet.
De negentiende editie van de ERMASport Volleyball Classic, die op 28 – 29 en 30 december 2008 in Sporthal Windmolenbroek in Almelo wordt gehouden, kent voor het hoofdtoernooi een sterk en evenwichtig deelnemersveld. Naast de Nederlandse toppers, Langhenkel ORION en SV Dynamo Apeldoorn waren ook het Belgische Euphony Asse Lennik en de Zwitserse kampioen en bekerkampioen Amriswil al in een eerder stadium vastgelegd. De laatste twee topteams die aan de deelnemerslijst zijn toegevoegd zijn SC ESPINHO, kampioen Portugal en de Spaanse vice kampioen UNICAJA ALMERIA..
Voorzitter Siny Pots tijdens de perspresentatie:
“Het was een bewogen en onzeker jaar voor ons als organisatie van de Volleyball Classic. Dat had natuurlijk alles te maken met de bouw of beter gezegd, met de vertraging van de bouw van de nieuwe topsporthal IISPA – Internationale Indoor Sporthal Almelo.
Lees verder...

 
28-11-2009  

Getergd Heracles kan afstand nemen

 

ALMELO – De wedstrijd van Heracles Almelo thuis tegen Roda JC kan cruciaal zijn voor de Almeloërs. Bij winst is namelijk te verwachten dat de ploeg van Gertjan Verbeek zich vast in de subtop speelt omdat een blik naar onderen in de ranglijst leert dat daar dit weekend daar de nodige klappen kunnen vallen.
Naaste concurrent Sparta moet tegen kampioenskandidaat PSV, VVV moet uit naar AZ, Vitesse krijgt Ajax op bezoek, Willem II moet het opnemen tegen koploper Twente, Heerenveen zal de punten wel pakken tegen RKC, Groningen en NEC vechten het met elkaar uit en ADO krijgt nummer vier van de ranglijst Feijenoord op bezoek.
Kortom veel perspectief voor Heracles Almelo als het zelf weet te winnen met Piecke op de tribune - Dennis Telgenkamp staat vanavond in het doel - en een geblesseerde Maertens die wordt vervangen door Peter Reekers. Na twee nederlagen op rij kan een overwinning vandaag extra zoet zijn gelet op de wedstrijden van de achtervolgende concurrenten. Verbeek verwacht vanavond in ieder geval een getergd Heracles. 

< Peter Reekers staat vanavond in de basis

 
28-11-2009  

Heracles zegeviert ternauwernood tegen Roda JC


Bas Dost aait Overtoom over zijn bol nadat deze de corner ineens inschoot.
 

ALMELO - Ondanks een riante 3-0 voorsprong heeft de Almelose ploeg ternauwernood de drie punten in Almelo weten te houden. In een wedstrijd - die aan beide kanten zeer aanvallend verliep - stond na 93 minuten de eindstand 3-2 op het bord.

De Almelose ploeg rustte met 1-0. Al vroeg in de eerste helft scoorde Everton Ramos da Silva doordat goalie Bram Castro zijn schot niet kon vasthouden. Everton tikte daarop de bal langs de verdedigers. In het tweede deel van de eerste helft was Anouar Hadouir (Roda JC) erg dichtbij, zijn schot werd gestopt door Dennis Telgenkamp. Direct erna kopte Yulu Matondo de bal tegen de lat.

De tweede helft werd de stand tot 2-0 en 3-0 opgehoogd door Bas Dost en Willy Overtoom die een corner in een keer binnen draaide. Na het wisselen van de aanspeelpunten van Heracles (o.a. Bas Dost) werd het nog erg spannend. In de laatste 10 minuten scoorde Mads Junker en Pa-Modou Kah de 3-1 en 3-2, maar gelukkig hield de Almelose ploeg de punten thuis.

Commentaren Gertjan Verbeek, Bas Dost, Roda trainer van Veldhoven 
Bij de persconferentie werd het sfeertje tussen Verbeek en van Veldhoven grimmig. Verbeek zei dat hij gelukkig geen kunstgebit had anders zou dat van verbazing uit zijn mond zijn gevallen gelet op het commentaar van zijn collega.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
30-11-2009  

Uitslag bloedproef Theo Janssen bekend

 

ENSCHEDE - Maandag is bekend geworden wat de uitslag van de bloedproef was die op zondagmorgen 22 november jl. was afgenomen bij FC Twente-speler Theo Janssen.
Uit het afgenomen bloed is op het Nederlands Forensisch Instituut naar voren gekomen dat Janssen met 0.8 promille alcohol in zijn bloed een personenauto heeft bestuurd. De officier van justitie in Almelo zal nu bekijken wat de gevolgen hiervan zijn en hoe en of Theo Janssen vervolgd gaat worden. 
De club heeft de speler wegens zijn voorbeeldfunctie als topsporter de hoogst mogelijke boete opgelegd en Janssen komt pas na de winterpauze weer in actie. Janssen zelf heeft al eerder zijn spijt betuigd en maakt zich vooral zorgen over de gezondheid van zijn vriend Moeliker die bij het éénzijdig ongeval zwaar gewond raakte.


 

Archief
Terug naar vorige pagina