01-11-2009

DVO'71 pakt periodetitel tegen De Esch

Op en tegen De Esch in Oldenzaal was het vooral de spanning en het fysiek voetballende De Esch die DVO’71 halverwege de eerste helft deed sidderen. Een vrije trap van De Esch werd onfortuinlijk in eigen doel gewerkt. Een stand waarmee DVO niets opschoot en de periodetitel aan zich voorbij zag glippen. Net voor de rust was het Danny Kuipers die na een individuele actie werd gevloerd en de penalty zelf benutte. Een 1-1 stand die tot en met de rust voldoende was, aangezien concurrenten Juliana en Enter Vooruit geen verschil van vijf doelpunten op het scorebord vertoonden.

Na de rust was het spel van DVO’71 niet beter maar ook de gastheren wisten niet tot reële doelkansen te komen. Beste mogelijkheid was er eigenlijk voor DVO toen men alleen voor de keeper niet tot scoren wist te komen. De spanning in het elftal was voelbaar en het was knokken om dat ene punt. Dat ene PUNT die uiteindelijk voldoende bleek te zijn om als gedoodverfde degradant de eerste periodetitel in de derde klasse te behalen.