Sportberichten


Plaatsing  
 
15-11-2009  

Stokkentré begint met een verdiende overwinning


Mark Landhuis was op dreef deze wedstrijd
 

Op dat moment wisten de spelers van AKC een slag te slaan en liepen uit naar 13-10. In de laatste minuten voor de rust speelde de Almeloërs het beste korfbal wat zij dit seizoen hebben laten zien. Het werd duidelijk dat de ploeg plezier in het spel had. De opdrachten werden goed uitgevoerd. Het was af en toe hard werken om de schutters in stelling te brengen, maar uiteindelijk lukte dat erg goed. Met 17-12 klonk het rustsignaal.

Na rust was het team er nog steeds van doordrongen dat er veel op het spel stond en bij winst kan AKC aan een mooie reeks beginnen. Hellweger speelde deze wedstrijd een puike partij, Mirte Geerdink wist zich goed staande te houden en Manon Kroeskop wist verdedigend een goede partij op de mat te leggen. Maar wat het publiek met name tevreden stelde was dat Mark Landhuis liet zien dat hij er echt stond deze wedstrijd. Hij pakt de leidende rol in zijn vak goed op en dat Samantha Jonkman uiteindelijk 11 keer wist te scoren deed het Almelose publiek ook goed. Oud international Jonkman maakte een mindere fase door, maar lijkt zich in elk geval te revancheren voor haar mindere periode. Hopelijk weet Stokkentré dit goed vast te houden binnen zijn ploeg. Toch maakt één zwaluw geen zomer en is er nog veel te doen voor Stokkentré. Na afloop van de wedstrijd was hij erg blij tezamen met Schorn, al is hij zich ook zeker bewust van de uitdaging die hem te wachten staat. Uinteindelijk wist AKC met 29-18 te winnen en staat zij na deze eerste wedstrijd trots aan kop en dat schept hoop na een desastreus verlopen buitenseizoen.

AKC/Ermasport 2 kwam zaterdagavond al in actie, tegen Nic/Alfa-college uit Groningen wist de ploeg van coach Jolanda Kappert met 19-16 te winnen. Komend weekend spelen het eerste en tweede van AKC op zaterdagovond bij Die Haghe in Den Haag. Die Haghe 1 verloor dit weekend met 22-17 in Wageningen bij VADA/BAT Continental, het tweede van Die Haghe won tegen dezelfde tegenstander met 14-24.

Archief
Terug naar vorige pagina