Sportberichten


Plaatsing  
 
17-11-2009  

Hummel wint Almelo Open Jongeren-schaken

 

Persbericht
ALMELO - In de kantine van CSG Het Noordik, locatie Noordikslaan werd zaterdag 14 november het Noordik Open Almelose kampioenschap schaken gehouden. Dit jaar heeft CSG Het Noordik zich opgeworpen als sponsor van het jaarlijkse jeugdtoernooi en heeft daarmee tegelijkertijd een van de locaties beschikbaar gesteld voor het toernooi.
CSG Het Noordik heeft als LOOT-school sport hoog in het vaandel staan; lichamelijke sporten, maar ook denksporten. Voor de schoolleiding dan ook een goede reden om het jeugdtoernooi van de Schaakvereniging Almelo een warm hart toe te dragen.

Goed verzorgd
Volgens de ouders was het een prachtige middag, die de concurrentie van de Sinterklaasintocht prima aankon. De deelnemers gingen na afloop dan ook naar huis met een leuk presentje namens CSG Het Noordik. De Schaaktoernooi sprak van een heel goed verzorgde middag.

Winnaars
Winnaar van het toernooi Thomas Hummel van schaakvereniging Minerva uit Hengelo. De tweede prijs ging naar Etien Alssema van SV Almelo en de derde prijs was voor Dave Vogel, eveneens van SV Almelo.

Opmerkelijk
Tevens was er een opmerkelijk resultaat van Thomas Kanger. Slechts 8 jaar, maar tussen spelers van 17 jaar won hij de B-groep. Wellicht treedt hij ooit in de voetsporen van Nederlands Kampioen en de jongste kampioen ter wereld, de 15-jarige Anish Giri.

Archief
Terug naar vorige pagina