Sportberichten


Plaatsing  
 
23-11-2009  

PSV te sterk voor tien Heraclieden

 

EINDHOVEN – PSV ging sterk van start in het duel tegen Heracles Almelo en kreeg via Bakkal kort na elkaar goede kansen maar die werden verknoeid of troffen Piecke op hun weg. Na een half uur blokte Piecke net op tijd Toivonen waarbij beide spelers ten val kwamen. Pieckenhagen werd door Toivonen weer overeind getrokken waarbij Piecke de spits van de Eindhovenaren een speels tikje tegen de hak gaf. Scheidsrechter Bossen nam toen de hoofdrol op zich door de verbaasde Piecke met rood weg te sturen. Zelfs Toivonen gaf na afloop toe het geen rood gevonden te hebben maar was wel dankbaar voor de beslissing. Bossen noemde het na afloop natrappen.
Met debutant Telgenkamp in het doel wisten de Almeloërs nog tot op slag van rust stand te houden toen Afellay fraai doel trof uit een afstandsschot.
Na rust was het gedaan met de tien Almeloërs en liep PSV eenvoudig uit via doelpunten van Dzsudzsák, Toivonen en Vukovic. PSV behoudt daardoor de aansluiting met koploper FC Twente dat een dag eerder moeizaam won van Vitesse.

PSV-Heracles Almelo 4-0
1-0 Ibrahim Afellay (45.)
2-0 Balázs Dzsudzsák (50.)
3-0 Ola Toivonen (62.)
4-0 Jagos Vukovic (87.)
Rood: Martin Pieckenhagen (Heracles, 29.)
Commentaren:
Toivonen over Pieckenhagen. Waarom gaf Bossen rood?
Verbeek heeft elf man nodig. Rutten had een leuke middag.
Fotoverslag op website PSV

Archief
Terug naar vorige pagina