Sportberichten


Plaatsing  
 
01-11-2009  

PH Almelo is erkend leerbedrijf

 

PH - Almelo erkend leerbedrijf.
Almelo, 31 oktober 2009

Na een grondig onderzoek en zorgvuldig overleg is voetbalvereniging PH - Almelo erkend als een volwaardige Leerwerkplek voor studenten van de opleiding Sport. P.H .ontving deze onderscheiding van Calibris, die als kenniscentrum verantwoordelijk is voor erkenning van leerbedrijven. Deze organisatie heeft “leren in de praktijk” hoog in haar vaandel heeft staan.

Erkenning verplicht.
Kwaliteitsborging, zorgen voor een goede en veilige leeromgeving voor leerlingen, heeft het ministerie gedelegeerd aan de kenniscentra. De Nederlandse onderwijswetgeving bepaalt dat bedrijven/organisaties die leerlingen opleiden en begeleiden, erkend moeten zijn door één van de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Dit betekent letterlijk erkenning voor het feit dat de leerbedrijven een goede en veilige werk- en leeromgeving bieden.

Uit handen van René Boriglione (consulent van Calibris) ontvingen Henrie Tiehuis en Gerwin Peper, namens PH , het certificaat van Calibris.

PH kan nu officieel studenten stageplaatsen aanbieden op sportgebied aan voetbaltrainers, team- of spelleiders en scheidsrechters. Naast de beroepsopleidingen op het niveau MBO kunnen scholen voor Voortgezet Onderwijs in overleg met PH eveneens bij de vereniging hun leerlingen voor de maatschappelijke stage sturen.

Voor het tweede jaar worden er nu stagiaires bij PH ondergebracht. Op dit moment zijn er weer 6 studenten van de ROC van Twente die stage lopen. Zij volgen allen de opleiding Sport en Bewegen en zijn elke woensdagmiddag aanwezig om te assisteren bij het Masterplan.

Het bestuur van PH – Almelo is blij met deze erkenning en denkt in de toekomst meer studenten te kunnen plaatsen en op te leiden. De studenten combineren leren met het leveren van hand- en spandiensten voor de vereniging.

Archief
Terug naar vorige pagina