Sportberichten


Plaatsing  
 
04-10-2013  

ON thuis tegen Quick ‘20, DRC naar Avereest

 

ALMELO – Oranje Nassau ontvangt zaterdagmiddag Quick ’20. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat o.l.v. scheidsrechter G. Ghasemlou.
Sv DRC wacht zaterdagmiddag een pittige uitwedstrijd tegen Sv Avereest. Bij ASV ’57 in Aadorp wordt om 14.30 uur de strijd aangevangen tegen het nog puntloze MVV ’69 uit Marle.

 
05-10-2013  

Solar Team Twente op 4e startplaats in Darwin


Fotografie: Joost van Baars
 

DARWIN - Solar Team Twente heeft de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge succesvol afgerond. Het team mag door het goede verloop morgen als vierde beginnen aan de meer dan 3000 kilometer tellende race van Darwin naar Adelaide. De zonneauto van Solar Team Twente, The RED Engine, zette als eerste een tijd neer tijdens de kwalificatie. Hun ronde van 2:10,17 was goed voor de vierde plaats.

Een eerste plaats was niet het doel. Zo weinig mogelijk risico’s nemen en de zonneauto in goede staat te houden was het uitgangspunt. Daarin was het team succesvol. Bovendien biedt de vierde startpositie een goed uitgangspunt voor de race. In de cruiser-klasse wist Eindhoven de eerste startpositie te veroveren. De challenger-klasse, waarin onder andere Solar Team Twente en de TU Delft deelnemen, is de snelste klasse van de race.

De kwalificatie vond plaats op het Hidden Valley Raceway in Darwin. De zonneauto’s zijn niet gebouwd voor het snelle bochtenwerk van een circuit. De daadwerkelijke race vindt namelijk plaats op de Stuart Highway. Deze weg heeft in totaal 16 bochten en is 3021 kilometer lang. Dit staat in schril contrast met de veertien bochten en 2,87 kilometer van de Hidden Valley Raceway. Teamleider Jeroen Endhoven: “Vandaag hebben we een mooie tijd neergezet, maar morgen beginnen we pas echt!”

Steun van luchtmacht
Tijdens deze editie van de World Solar Challenge krijgt Solar Team Twente in Australië versterking van kapitein Peter Korevaar, meteoroloog bij de Joint Meteorologische Groep van de Koninklijke Luchtmacht. Peter zal het team helpen om de optimale racesnelheid te bepalen aan de hand van de sterkte van de zon. Raceleider Jelle Wagenvoort: “Het is een grote eer dat Peter zich aan zal sluiten bij ons team. Met zijn meteorologische kennis en ervaring kan hij een groot verschil maken”. Peters aanwijzingen helpen het team om efficiënter gebruik te maken van het beschikbare zonlicht, wat een groot strategisch voordeel oplevert tijdens de race.

LEGO Solar Race
In Enschede vindt vandaag de LEGO Solar Race plaats. In de afgelopen weken hebben tientallen Twentse basisscholen hiervoor met LEGO een eigen zonneauto gebouwd. Daarnaast werden er speciale lessen gegeven over Solar Team Twente, duurzaamheid en techniek in het algemeen. De gebouwde zonneauto’s strijden vandaag op de campus van de Universiteit Twente om de eerste plaats.

Solar team Twente
Solar Team Twente is een team van studenten aan de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool, dat elke twee jaar meedoet aan de Bridgestone World Solar Challenge. Hiervoor ontwerpen en bouwen ze zelf een zonneauto. De World Solar Challenge vindt dit jaar plaats tussen 6 en 13 oktober.


Fotografie: Joost van Baars


Video van de kwalificatie (breedband)

Fotoreportage (5 foto's)...

 
05-10-2013  

Almelose zaterdagclubs winnen

 

ALMELO - Na een matige seizoenstart komt Oranje Nassau aardig op koers in de 3e klasse D. Het bezoekende Quick ’20 kreeg met 5-1 klop. Scoreverloop: ON – Quick’20 5-1 (3-1). Ungerer 1-0, Naafs 1-1, Wolf 2-1, Roling 3-1, Nieuwenhuis 4-1, Karip 5-1.
In de 4e klasse D steeg Sv DRC 2012 naar de derde plek op de ranglijst met een puntje achterstand op de koplopers Bruchterveld en SVVN. De ‘boy’s van De Riet’ lieten zich in Avereest met 0-4 prima gelden. Scoreverloop: Avereest – Sv DRC 0-4 (0-2). Waas 0-1 (e.d.), Vieira 0-2, Van Berkum 0-3, Posluszny 0-4.
In dezelfde klasse won ASV ’57 op sportpark Het Heuveldje in Aadorp van rode lantaarndrager MVV ’69 uit Marle. Scoreverloop: ASV’57 – MVV’69 2-0 (0-0). Smelt 1-0, Ter Beek 2-0.

 
05-10-2013  

Klungelig Heracles laat punten in Breda

 

BREDA – Heracles Almelo kwam in Breda tegen NAC niet tot grootse prestaties. In de eerste helft was het duel nauwelijks om aan te zien, hoewel Rosheuvel nog wel de lat raakte boven doelman Ten Rouwelaar en Poepon voor een leeg Almelo’s doel miste.
Pas na de rust sloeg de vlam in de pan nadat Poepon uit een standaardsituatie al snel na de thee 1-0 liet aantekenen. Het antwoord kwam bliksemsnel toen Mark Uth fraai Thomas Bruns in stelling bracht (1-1). Met nog 40 minuten speeltijd op de klok begon Heracles eindelijk te voetballen maar Bruns verzuimde om de Heraclieden op voorsprong te zetten. Ook NAC voetbalde voorwaarts en kreeg kansjes maar doelman Pasveer gaf niets weg.
De wedstrijd leek dus op een gelijkspel uit te draaien tot met nog 7 minuten te spelen NAC een vrije trap mocht nemen ver van het doel van Pasveer. De lange trap werd niet adequaat verdedigd waardoor de van Chelsea gehuurde jeugdige invaller Stipe Perica ongehinderd bij de tweede paal kon inkoppen. Een woedende trainer Jan de Jonge, die een tweede doelpunt tegen uit een standaardsituatie niet pruimde, bracht nog wel Simon Cziommer voor Quansah en de van een blessure herstelde Matthew Amoah voor Bruns om nog meer voorwaartse druk te zetten, maar ook Amoah kon nog geen potje breken tegen zijn oude club NAC.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1 (0-0) 1-0 Rydell Poepon (49), 1-1 Thomas Bruns (51), 2-1 Stipe Perica (83)

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
Thomas Bruns: ‘Zoekt de schuld bij zichzelf
Stipe Perica: ‘Ik ben gelukkig bij NAC

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Davidson, Uth, Van der Weg, Seuntjens, Hooi

Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg, Buijs, Lurling, Seuntjens, Verbeek (Perica/66), Poepon (Suk/88), Sarpong (Hooi/87).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Koenders, Davidson, Quansah (Cziommer/83), Rienstra, Bruns (Amoah/86), Rosheuvel, Uth, Linssen.

 
06-10-2013  

Luctor gelijk en PH blijft scoren

 

ALMELO – Debutant Luctor et Emergo blijft het goed doen in de 1e klasse E. Thuis speelden de Almeloërs gelijk tegen Hoogland. Ten Hoeve zette Luctor op voorsprong maar Dekker wist een puntje te redden voor Hoogland (1-1).
PH blijft trotse koploper in de 2e klasse J. In Almelo won het met een monsterzege van 6-0 van de Enschedese opponent Vogido. Doelpuntenmakers waren: Nijmeijer 1-0, Nick Wennink 2-0, Gasthuis 3-0 (pen.), Nick Wennink 4-0, Luierweert 5-0 en 6-0.
In de 4e klasse B ging Bornerbroek met 7-0 kansloos onderuit in en tegen Lochem.
In de 5e klasse A ging Avc Heracles met 1-3 onderuit tegen het bezoekende ’t Centrum. La Première deed het beter door Losser met een 3-0 nederlaag huiswaarts te sturen. De doelpuntenmakers waren Krüzen 1-0, Ates 2-0 en Aydin 3-0. ‘Buur’ Sv Almelo keerde met een 0-0 gelijkspel terug uit Vasse.

 
06-10-2013  

Wierdenaar Robert Vos wint GP Salland

 

MARIENHEEM - Robert Vos en zijn dertienjarige donkerbruine ruin Carat (v. Crdento x Krevad) vormen een gouden combinatie. De Wierdenaar won zondagmiddag in manage Bartels in Marienheem op indrukwekkende wijze de Grote Prijs van Salland.
Lees verder…

 
06-10-2013  

Nederlandse teams aan kop in Solar Challenge


The Red Engine in de Pits kort voor het vertrek te Darwin.
Foto: Joost van Baars
 

DARWIN – De Nederlandse teams van de Universiteit Delft en Universiteit Twente liggen aan kop in de Solar Challenge een race op zonenergie dwars door Australië van Darwin naar Adelaide een afstand van ruim 3.000 km. De Tukkers reden een gemiddelde van 82 km per uur en waren 26 minuten langzamer dan de Delftenaren.
Toch kijken de Tukkers vooruit, want er wordt minder zon verwacht en The Red Engine verbruikt minder stroom dan de concurrenten uit Delft.
In de zogenaamde Cruiserklasse doen de Nederlanders het ook goed. Daar leidt het team van de Universiteit Eindhoven.

Raceverloop
Om 8:35 begon coureur Lot Jeurink aan de race van Darwin naar Adelaide. Al snel wist The Red Engine de teams in te halen die hoger gekwalificeerd stonden. Bij de eerste controlestop in Katherine kwam het team als eerste over de streep. Deze stop ligt op 321 kilometer van de start en Solar Team Twente kwam hier omstreeks 12:30 aan. Na de stop was het aan Erik Krämer om verder te racen. Omstreeks 14:00 werd Solar Team Twente ingehaald door het Delftse team, dat hard van start ging. De voorspellingen ’s ochtends bleken waar te zijn, ’s middags was er wat sluierbewolking. The RED Engine heeft ‘s middags behouden de race uitgereden en heeft op het eind van vandaag controlestop twee bereikt. Deze stop ligt op 633 kilometer van de start.

Fotoreportage: Joost van Baars

 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
07-10-2013  

Tokai University opent aanval in Solar Challenge

 

Solar Team Twente blijft bij eigen racestrategie
Tokai University opent aanval op Nederlandse solarteams

DUNMARRA - Na een snelle start van het Japanse Tokai University team neemt The RED Engine vanochtend de derde plaats in bij de World Solar Challenge. Solar Team Twente blijft vast houden aan de eigen racestrategie. Gedurende de racedag heeft het team stabiel op de derde plek gereden. Ten opzichte van de koplopers is de achterstand ongeveer drie kwartier. Ten opzichte van de andere deelnemers groeit de voorsprong licht.

Solar Team Twente laat zich niet gek maken. Na de snelle start van Tokai University is het team één plek gezakt. De afstand tot de koplopers Delft en Tokai is iets gegroeid. Delft ging net als gisteren snel van start, maar kreeg een tijdstraf van tien minuten opgelegd wegens te snel rijden.

Raceverslag
Solar Team Twente begon de dag met het afmaken van de 30 minuten controlestop in Dunmarra. Bij de start om 8.18 uur werd het team meteen ingehaald door het team van Tokai University. Het Japanse team stoomde daarna meteen door naar de zonneauto van Delft en wist de afstand tussen de teams sterk te verminderen.

Bij de derde controlepost, die rond het middaguur werd bereikt, had Delft ondanks een tijdstraf nog steeds een klein half uur voorsprong. Delft wist echter de rest van de middag de koppositie te behouden en de voorsprong op Twente iets vergroten. Tokai en Delft liggen op dit moment dicht bij elkaar. Terwijl Tokai en Delft racen om de eerste plaats, breidt The RED Engine rustig de voorsprong op de rest van het veld uit. De achterstand op de koplopers bedraagt ongeveer drie kwartier.

Fotoreportage: Solar Team Twente

Fotoreportage (9 foto's)...

 
08-10-2013  

Solar Team Twente houdt koplopers in het vizier

 

ALICE SPRINGS - Er lijkt slecht weer op komst in de World Solar Challenge. Solar Team Twente, dat op de derde racedag de derde positie verstevigde, verwacht daarvan te kunnen profiteren. The RED Engine vergrootte de afstand tot de nummer vier. Het team legde een afstand van 660 km af en is daarmee de grens tussen Northern Territory en South Austalia gepasseerd. Omdat het team niet eindigde bij een controlestop moet overnacht worden in tenten in de outback.

Na drie racedagen ligt The RED Engine stevig op de derde positie. De komende dagen wordt het weer naar verwachting geleidelijk slechter. Solar Team Twente bereidt zich daar op voor. “Door onze vorm hebben wij waarschijnlijk minder last van zijwind dan de asymmetrische auto`s”, aldus Jelle Wagenvoort, raceleider van Solar Team Twente.

Raceverslag
The Red Engine is vanmorgen om 8:17 vertrokken vanaf het rustpunt Ti Tree. Het verschil met de nummer vier van het klassement, Stanford, was op dit moment 32 minuten in het voordeel van Twente. Omstreeks half elf bereikte The Red Engine Alice Springs, de vijfde rustplaats van de World Solar Challenge. Hier bleek dat The RED Engine weer 4 minuten was uitgelopen op team Stanford. Het tijdsverschil met de koplopers was op dat moment ongeveer en uur. Daarna volgde een relatief korte afstand naar Kulgera waar de voorsprong op Stanford was opgelopen tot 40 minuten. Na dit rustpunt werd in twee uur tijd nog 181 km afgelegd.

Outback
Vandaag eindigde Solar Team Twente voor het eerst niet bij een controlestop. Dat betekent dat het team vannacht voor het eerst het tentenkamp moet opslaan in de outback. Er worden vier grote en een aantal kleine tenten opgezet. “Vanavond mogen we voor het eerst echt in de outback overnachten”, aldus coureur Cindy Clevers. “Er is hier helemaal niets behalve een paar duizend vliegen”.
 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
09-10-2013  

The Red Engine nog op 3 Down Under

 

COOBER PEDY - Solar Team Twente ligt nog altijd op de derde plaats in de World Solar Challenge. Het team had wat kleine technische problemen als gevolg van de sterke wind. Toch wist The RED Engine de nummer vier, Stanford University, achter zich te houden. De voorsprong op Stanford is wel geslonken. Twente en de andere topeams ondervinden vooralsnog alleen kleine problemen door de windstoten. Wel crashte de zonneauto van University of Michigan nadat een windstoot er vat op kreeg. Twente heeft in de afgelopen dagen rekening gehouden met slechter weer. Ze vertrekken daarom morgen met een gevulde batterij.

Solar Team Twente moest in de ochtend enkele minuten stoppen om een wielkap vast te maken. Deze was los komen te zitten door de harde wind. De auto van Stanford kon hierdoor inlopen op The RED Engine. Twente was snel genoeg weer op gang om de nummer vier daarna voor te blijven. Aan het eind van de vierde racedag behoudt The RED Engine een voorsprong op Stanford. Nummers één en twee Delft en Tokai wisten hun voorsprong op de rest van de deelnemers verder te vergroten.

Windstoten
Waar Solar Team Twente en de andere teams uit de top drie alleen enkele stops moesten maken, is het met andere teams slechter gesteld. De wind teisterde vooral het team van University of Michigan, dat vlak bij de controlepost Coober Pedy van de weg werd geblazen. Er vielen geen gewonden, maar Michigan staat voorlopig stil om de schade te bekijken en probeert morgen weer te starten.

Reserves
Solar Team Twente is optimistisch over de laatste racedag morgen. Verwacht wordt dat de hoeveelheid bewolking zal toenemen, wat betekent dat de teams grotendeels op hun accu zullen moeten teren. Strateeg Antoni Brentjes: “We verwachten dat het morgen alles behalve een solar challenge zal zijn met regen en veel wind. Dankzij onze luchtmachtmeteoroloog Peter Korevaar hebben we ons hierop goed voor kunnen bereiden en kunnen we morgen flink doorrijden”.

 
10-10-2013  

Solar Team Twente finisht op 3 in Adelaide


De derde plek kan als een groot succes worden gezien voor de studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool.
De techneuten van de Universiteit Delft werden eerste gevolgd door de Japanse Tokai Universiteit.
 

ADELAIDE - The RED Engine is vandaag om 14:35 uur Australische tijd als derde gefinisht in de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneauto’s. De zonneauto uit Twente wist de afstand van Darwin naar Adelaide, meer dan 3000 kilometer, af te leggen in 37 uur en 37 minuten. Alleen het team uit Delft en het Japanse Tokai University wisten Solar Team Twente voor te blijven. Door het slechte weer werd het nog even spannend wie er tweede zou worden: het Japanse Tokai moest even stoppen met een lege accu, waardoor Twente kon inlopen. De Japanners konden de race echter snel hervatten en de tweede plaats behouden. Voor Solar Team Twente is de derde plek het beste resultaat ooit.

Solar Team Twente begon de laatste racedag op ongeveer 400 kilometer afstand van de finish met een achterstand van ongeveer 200 kilometer op de nummer twee, Tokai. Het weer vandaag in Australië was niet ideaal voor zonneauto’s: er hing zware bewolking en later op de dag ging het zelfs regenen. Solar Team Twente had hier al rekening mee gehouden in de afgelopen dagen. Op advies van luchtmachtmeteoroloog Peter Korevaar reed The RED Engine conservatief om energie te besparen. Hierdoor waren de accu’s vanochtend nog goed gevuld en kon het team ondanks het slechte weer snel naar de finish rijden.

Niet alle teams waren even goed voorbereid op het gebrek aan zon. De nummer twee, het Japanse Tokai, moest op 80 kilometer afstand van de finish stoppen met een lege accu. Hierdoor kon Solar Team Twente nog enkele uren inlopen en werd het nog even spannend wie de tweede plek zou halen. De Japanners wisten hun accu echter genoeg op te laden om op de tweede plek te finishen, een uur voor The RED Engine.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-10-2013  

Teampresentatie Eurosped Topvolleybal

Fotoreportage Jan Bril.

Uiteraard staan de nieuwe sponsors op het wedstrijdshirt.
 

ALMELO – Eurosped TVT presenteerde in de IISPA het nieuwe team waarmee coach Jan Berendsen de strijd aangaat in de eredivisie. Een team dat vooral bestaat uit jong talent met een enkele routenier zoals Florieke Eggermont, Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten en de Amerikaanse speelsters Kyndra Abron, Katie Post en Kate Morrell.
Dat er nog ‘gesleuteld’ moet worden leerden de oefenduels die zondag jl. in Meijel werden gespeeld. Lees het verslag van speelster Sanne Metsemakers.

Afgelopen zondag speelde Eurosped twee oefenduels in Meijel tegen Peelpush en Sliedrecht. In de opstelling werden verschillende combinaties uitgeprobeerd, maar Eurosped lukte het niet om in de wedstrijd te komen en verloor beide wedstrijden. Een zware zondag zoals Sanne Metsemakers het omschreef en nog veel te doen. Lees het uitgebreidere verslag hieronder.
Op zondag 29 september speelden we tegen twee sterke teams. Op het programma stonden namelijk Peelpush en Sliedrecht. Om tien uur vertrokken de busjes richting Limburg, een lange weg van twee uur. Eenmaal aangekomen in Meijel begonnen we om kwart voor een met de warming-up.

Jiska begon de eerste set in de spelverdeling, Kyndra op de diagonaal, Jeanine en Katie op het midden, Daniële als libero en Antoinette en Sanne als passer/loper. Deze eerste set tegen Peelpush haalden we niet het niveau dat we kunnen en maakten we veel teveel fouten. Vooral de pass en de service lieten te wensen over en we verloren deze set. Ook de tweede en derde set was onze eigen foutenlast nog steeds te hoog, maar we hadden al iets meer controle. Helaas werden we boven de twintig punten erg onrustig en verloren we deze twee sets net met twee punten verschil. En ook in de vierde set waren we niet sterk genoeg.

Met goede moed begonnen we aan de tweede wedstrijd. Er waren wat veranderingen aangebracht in de opstelling. Deze keer startten Florieke als spelverdeler, Jeanine en Katie bleven staan op het midden, Lieke op de diagonaal, Danielle als libero en Antoinette en Sanne op passer/loper. Sliedrecht is de kampioen van vorig jaar en dus een goede tegenstander. Dit merkten we meteen, er was veel servicedruk waardoor er aan onze kant niet veel variatie in kon worden gebracht. We deden onszelf tekort en kwamen niet in ons eigen spel. Er was te weinig communicatie en we speelden niet genoeg samen. Ook deze wedstrijd hebben we dus verloren.

Al met al was dit een zware dag waardoor we met beide benen weer op de grond staan. Er moet nog veel verbeteren maar we hebben nog genoeg tijd voor de start van de competitie om hieraan te werken. Op naar volgende week!

Sanne Metsemakers

Fotoreportage (31 foto's)...

 
11-10-2013  

Bestuurder De Tukkers overleden tijdens training

 

ALBERGEN – Penningmeester Ralf Lubbers van Rksv De Tukkers uit Albergen is donderdagavond tijdens de training overleden. Reanimatie van de 27-jarige voetballer uit het vijfde team mocht niet meer baten. Lubbers was sinds een jaar actief als bestuurder.
Alle wedstrijden van De Tukkers zijn zowel bij het voetbal als bij het handbal voor dit weekend afgelast. Vanavond is een bijeenkomst van de vereniging in de kantine van de club. Ook is er een condoleanceregister geopend.

 
12-10-2013  

ON gelijk, DRC wint en ASV verliest

 

ALMELO – In de 3e klasse D wist Oranje Nassau in Oldenzaal tegen Zvv De Esch niet tot scoren te komen. Ook hield de ON-doelman zijn doel schoon zodat begin en eindstand gelijk waren.
Sv DRC zette in de 4e klasse D de overwinningsreeks door en versloeg op De Riet het bezoekende Sc Daarle met 5-3. DRC klom daarmee naar de tweede plaats in de ranglijst.

DRC begon overdonderend en kwam via Pascal van Berkum en de supersnelle rechtsbuiten Sidi Vieira al vlug op een 2-0 voorsprong voordat Daarle lucky de 2-1 liet aantekenen via het hoofd van Daarle spits Bart Veurink die de uit positie staande doelman Lusink verschalkte. Pascal van Berkum bracht de voorsprong nog voor rust weer op twee doelpunten met een fraaie treffer (3-1).
Na rust zakte DRC in en werd het spel matig. Toch wist het de voorsprong te vergroten door opnieuw Sidi Vieira en middenvelder Antonio Futa (5-1). Daarna werd het niveau bedenkelijk en verloor het team van trainer Ronald Dams de samenhang waardoor Sc Daarle nog gevaarlijk ten aanval trok en twee keer wist te scoren middels treffers van Ray Fokke en Patrick Kamphuis (5-3). Verdedigend zag het er in die fase niet best uit bij DRC dat zich met nog een kwartier spelen echter wist te hervatten en geen kansen meer weg gaf.
ASV’57 wist in dezelfde klasse in de uitwedstrijd geen vuist te maken tegen SVVN. Snellink en Teterissa scoorden voor de Nijverdallers waardoor het alleen de koppositie overnam omdat mede-koploper Bruchterveld in De Krim tegen DKB niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel.

Sv DRC ging daardoor Bruchterveld voorbij en staat op één punt van SVVN en gelijk met Rijssen Vooruit dat met 3-4 wist te winnen in Marle van rode lantaarndrager MVV ’69. Bruchterveld staat nu vierde op twee punten van koploper SVVN. Dat beloofd nog alle spanning voor een periodekampioenschap.

 
13-10-2013  

Luctor krijgt klop, PH gelijk en de rest verliest

 

ALMELO - In de 1e klasse E kreeg debutant Luctor et Emergo flink klop in de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek. De Eschedeërs troffen zes maal het doel en de enige tegentreffer kwam van de voet van Basut. Luctor tsst na 6 wedstrijden op een keurige zesde plek.

Ook PH Almelo kon in de uitwedstrijd tegen Tubantia geen potje breken. De Hengeloërs, die nog geen enkel doelpunt tegen hebben, kwamen zelf ook niet tot scoren. PH blijft wel lijstaanvoerder in de 2e klasse J maar zag De Zweef met een wedstrijd minder tot op 3 punten naderen. Hekkensluiter Stevo verloor wederom.

In de 4e klasse B speelde Bornerbroek thuis gelijk tegen Holten. Bolscher scoorde tweemaal waarvan een uit de gelijkmakende penalty. Met 3 gelijke spelen en 3 nederlagen staan de Bornerbroekers na 6 wedstrijden gedeeld onderaan met Buurse. Sportclub Lochem is hier de trotse lijstaanvoerder.

In de 5e klasse A werd de wedstrijd Almelo-Zenderen afgelast. La Première speelde uit tegen ’t Centrum en verloor met 2-1. Krüzen scoorde uit een penalty voor de Almeloërs.
Avc Heracles verloor eveneens met 2-1 in de uitwedstrijd tegen SVV. De enige Heraclestreffer kwam van Hendriks. De zwart-witten staan voorlaatste voor Manderveen dat nog 2 wedstrijden in te halen heeft. La Première staat 10e met een wedstrijd achterstand. Sv Almelo staat er relatief het beste voor op de 7e plek met nog 2 wedstrijden achterstand.
 

 
14-10-2013  

Riwald Dakar Team test in Marokko


Bernhard ten Brinke/Matthieu Baumel in actie in Marokko
 

ALMELO - De deelname aan OiLibya Rally van Marokko door het Riwald Dakar Team moet vooral gezien worden als test voor de komende Dakar Rally in januari 2014. De techneuten van Wevers Sport in Markelo hebben er alles aan gedaan om de wagens competatief te maken. Over de eerste etappe in Marokko is men dan ook niet ontevreden. Bernard ten Brinke (Zeddam) finishte met navigator Matthieu Baumel naast zich als derde, terwijl Erik Wevers zijn nieuw gebouwde HRX Ford als vijfde over de finishlijn joeg. Met navigator Fabian Lurquin maakte hij een opmars vanaf de 15e startpositie. Gert Huzink (Manderveen) verloor met zijn nieuwe navigator Pascal Maimon veel tijd tussen de checkpoint 1 en 2 en eindigde als 21e.
Tubbergenaar Rob Buursen reed als debutant in de Riwald Ginaf T4 truck met Joel Ebbers en Frank Speelman. Zij kwamen als negende binnen in het Truckklassement. Ze reden foutloos, maar kregen onderweg een lekke band en een probleem met het luchtinlaatsysteem.

Peter van Merksteijn Sr. reed met co-piloot Eddy Chevalier in een Toyota Hillux van het Belgische raceteam Overdrive Racing op de eerste dag naar een achtste plek in het autoklassement. De Almelose staalondernemer wil in ieder geval zijn derde a.s. Dakar Rally eens een keer uitrijden en tankt vertrouwen in Marokko.

Algemeen klassement OiLibya Rally van Marokko na dag 1:
1. Orlando Terranova/Paulo Fiuza (Mini) 2u22’00
2. Aidyn Rakhimbayev/Konstatin Zhiltsov (Toyota) + 7’41
3. Bernhard ten Brinke/Matthieu Baumel (HRX Ford) + 8’29
5. Erik Wevers/Fabian Lurquin (HRX Ford) +9’26
8. Peter van Merksteijn/Eddy Chevalier + 18’57
21. Gert Huzink/Pascal Maimon (HRX Ford) +54’30

59. Rob Buursen/Joel Ebbers/Frank Speelman (Ginaf T4) + 02.57’59

 
14-10-2013  

Rugbyers Big Bulls langzaam op stoom

 

ALMELO - De rugbyers uit Almelo hadden bij de start van de 5e competitie wedstrijd, tegen rugbyclub De Big Stones uit Havelte, even tijd nodig om in het spel te komen. Na ruim 20 minuten kwamen de Bulls echt op gang en werd try na try gescoord. Opvallend was dat zowel door voorwaartsen (de mannen uit de scrum) als de driekwarten (de mannen uit de lijn) werd gescoord. Ook de conditie trainingen beginnen zijn vruchten af te werpen.

Onder grote belangstelling van het massaal toegestroomd publiek begonnen de rugbyers met een volledig en sterk team aan de 5e competitie wedstrijd. Tot nu toe staan de Bulls ongeslagen op de kop positie in de competitie.
Bij de start in de eerste helft, tegen een krachtige wind in begonnen de spelers matig. Er werd heel goed verdedigd maar tot echt scoren kwam het niet. Pas na 20 minuten scoorden de Almelose rugbyers uit een snelle aanval met veel support door de zeer goed spelende Pascal van Driel. Na deze eerste try begon het echt te lopen in de driekwarten.
Ook verdedigend gaven de Bullers de tegenstanders geen centimeter, waardoor de nul behouden werd. Opvallend was dat alle conversies werden benut door de fly half Jelmer van der Rijst. (elke conversie geeft 2 bonus punten op een try).
Uitgeput maar voldaan verlieten de rugbyers na 80 minuten het veld met een stand van 76-0 op het scorebord.

Het tweede team van de Big Bulls stond op het veld tegenover de spelers van rugbyclub Greate Pier uit Leeuwarden. Het spel van de Bulls was in de eerste helft zeer goed, eindstand 12-5, maar in de 2e helft niet opgewassen tegen met name een zeer ervaren Engelse Greate Pier. Uiteindelijk kwamen de Bulls niet meer tot scoren en werd verloren met 12-27.

Komende zondag spelen beide senioren teams uit, het eerste team tegen de rugbyers uit Drachten. Dit belooft een zeer spannende wedstrijd te worden omdat beide teams voor het kampioenschap gaan. De wedstrijd kon wel eens beslissend gaan worden voor de titel in de derde klasse. Het tweede team tegen de rugbyers uit Zwolle.
Tekst en foto's: Koos van der Rijst

Fotoreportage (4 foto's)...

 
15-10-2013  

Kyndra Abron al weer weg bij Eurosped


Kyndra Abron (midden) krijgt geen werkvergunning in Nederland
 

ALMELO – De Amerikaanse Kyndra Abron gaat nog voor de competitiestart weer weg bij het Almelose Eurosped TVT. Reden is de geweigerde arbeidsvergunning door het UWV. De volleybalster heeft het afgelopen jaar te weinig gespeeld om aan de eisen van een werkvergunning te voldoen. Dat kwam door haar universitaire studie waarover ze vijf jaar deed terwijl ze maar vier jaar mocht uitmaken van het universiteitsteam. In het laatste jaar van haar studie was ze verbonden aan een Amerikaans profteam maar speelde daar slechts en wedstrijd. Die informatie was Eurosped onbekend. Reden om niet tegen het besluit van het UWV in beroep te gaan. Eurosped gaat nog wel kijken voor een vervangster op de diagonaalpositie omdat haar vervangster de pas 16-jarige Lieke Streutker (Coevorden) is. Mogelijk is ook dat trainer Jan Berendsen het met de huidige selectie van 12 ‘meiden’ zal moeten doen. Eurosped TVT start morgen de competitie in de eredivisie in de uitwedstrijd tegen Vv Alterno.
Kyndra Abron blijft nog wel even in Almelo meetrainen en zoekt van daar uit haar heil elders in Europa. Mogelijk komt daarbij Spanje in beeld.

 
15-10-2013  

Peter Reekers leidt maatschappelijk activiteiten

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft in Peter Reekers de nieuwe projectleider gevonden van de maatschappelijke activiteiten van de stichting Heracles Almelo Scoort Voor Iedereen. Hij start per 15 oktober en volgt hiermee Willem Hoevers op, die zich inmiddels volop concentreert op stichting Kans voor een Kind.

De stichting Heracles Almelo Scoort Voor Iedereen heeft vier pijlers: Zorg, School, In de wijk en Foundation. De projecten binnen de eerste drie pijlers zijn specifiek gericht op educatie, gezondheid of de wijken. Bij de Foundation komen de aanvragen voor diverse goede doelen binnen. Reekers zal de projecten die onder deze pijlers vallen coördineren en uitvoeren.

Reekers is geen onbekende in de voetbalwereld. Jarenlang droeg hij het zwart-witte shirt, maar de oud-verdediger richt zijn pijlen inmiddels op een carrière naast de kalklijnen. De trainer-in-opleiding heeft inmiddels een aantal weken meegekeken met Assist, één van de projecten van Heracles Almelo Scoort Voor Iedereen, in samenwerking met het ROC. “Assist is een mooi project. Het is een re-integratieproject voor jongeren, waarbij we de studenten houvast proberen te bieden met uiteindelijk zicht op een baan of opleiding”, aldus Reekers. Hij vervolgt: “Gaan werken als projectleider is een mooie uitdaging. Het is totaal anders om naast het voetbalveld aan de slag te gaan!”

“Wij zijn content met het aanstellen van Peter Reekers als projectleider voor de maatschappelijke activiteiten. Peter kent de clubcultuur en als echte Almeloër staat hij midden in de Almelose samenleving. Tevens is hij zeer betrokken bij het wel en wee van onze supporters en is hij een graag geziene gast in de regio Almelo,”aldus commercieel directeur Rob Toussaint.

 
16-10-2013  

Drie speelsters Dalfsen in nationale selectie


v.l.n.r.: Fabienne Logtenberg, Lynn Knippenborg en Sharina van Dort
 

DALFSEN - Bondscoach Henk Groener heeft Fabienne Logtenberg, Lynn Knippenborg en Sharina van Dort van Sercodak/Dalfsen opgenomen in de nationale selectie van 21 speelsters voor de kwalificatie van het EK Handbal. Het eerste kwalificatieduel is tegen Italië en start op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in het Topsportcentrum Rotterdam.
Het EK wordt gehouden van 7 tot 21 december 2014 in zowel Hongarije als Kroatië.
De gehele selectie bestaat uit: Marieke van der Wal (Cergy Pontoise Handball '95), Tess Wester (VfL Oldenburg), Jasmina Jankovic (Frisch Auf Göppingen), Debbie Bont (HC Leipzig), Ailly Luciano (Metz Handball), Laura van der Heijden (VfL Oldenburg), Kelly Dulfer (Schuler Afbouwgroep/D.O.S.), Jessy Kramer (Vipers Kristiansand), Nycke Groot (FC Midtjylland), Estavana Polman (Team Esbjerg), Lotte Prak (Koblenz/Weiberen), Roxanne Bovenberg (Westfriesland/SEW), Martine Smeets (Thüringen HC), Yvette Broch (Metz Handball), Danick Snelder (Thüringer HC), Michelle Goos (Succes Schoonm./VOC), Fabienne Logtenberg (Sercodak/Dalfsen), Isabelle Jongenelen (HSG Blomberg-Lippe), Lynn Knippenborg (Sercodak/Dalfsen), Sharina van Dort (Sercodak/Dalfsen), Angela Malestein (HSG Blomberg-Lippe).
Over de kansen in de poule zegt bondscoach Henk Groener: “We hebben een poule waarvan ik vind dat we de kwaliteit hebben om ons voor het EK te plaatsen in 2014. Spanje is het sterkste land. Kijkend naar de resultaten van de afgelopen jaren is Italië het zwakste team in de groep. Drie dagen later spelen we al de tweede wedstrijd in Turkije. Waarschijnlijk een sleutelduel. Winnen we, dan zijn we een heel eind op weg. Van Turkije wonnen we twee jaar geleden de WK play-offs, zowel uit als thuis. Ook bij de Turkse ploeg heeft een verjonging plaatsgevonden, maar de belangrijkste spelers doen nog steeds mee. De beste twee landen plaatsen zich voor het EK. Ik vind dat wij daar bij horen,” aldus Henk Groener.

De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld op:
Woensdag 23 oktober 2013 Nederland – Italië 19.30 uur Topsportcentrum Rotterdam
Zondag 27 oktober 2013 Turkije – Nederland 15.00 uur THF Complex Ankara (TUR)
Woensdag 26 maart 2014 Nederland – Spanje 19.30 uur Topsportcentrum Rotterdam
Zater-/zondag 29 of 30 maart 2014 Spanje – Nederland Nog onbekend Nog onbekend
Zater-/zondag 11 of 12 juni 2014 Italië – Nederland Nog onbekend Nog onbekend
Zondag 15 juni 2014 Nederland – Turkije 14.00 uur Topsportcentrum Rotterdam

Kaarten zijn te bestellen op www.handbal.nl. Voor volwassenen € 8,- en jeugd t/m 15 jaar € 3,-.

 
18-10-2013  

Eerste thuiswedstrijd Eurosped tegen Peelpush

  ALMELO - Het damesvolleybalteam Eurosped-TVT ontvangt op woensdag 23 oktober om 19.30 uur VC Peelpush in de IISPA in Almelo. De club die waarschijnlijk de strijd om de titel sterkste Limburgse team van Irmato VC Weert gaat winnen. Deze wedstrijd op 23 oktober is de eerste in een rij van drie thuiswedstrijden vlak achter elkaar, met op 26 oktober tegen VC Weert en 2 november tegen VC Sneek. Alle drie wedstrijden, die weer gratis toegankelijk zijn dit seizoen, starten om 19.30 uur. Mooie wedstrijden voor het team van Eurosped om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Hieronder geeft coach Jan Berendsen een voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Peelpush.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-10-2013  

Politie houdt 24 Heraclessupporters aan

 

ALMELO – De politie heeft in de afgelopen week 24 ‘supporters’ van Heracles Almelo aangehouden i.v.m. openlijke geweldpleging rond de wedstrijd Cambuur Leeuwarden – Heracles Almelo op 14 september jl. Van hen moeten 22 zich verantwoorden voor de rechter terwijl het onderzoek naar de andere 2 nog loopt. Heracles Almelo legde eind vorige maand al langdurige stadionverboden op tegen zeker 20 vandalen.

 
19-10-2013  

Riwald Dakar Team sluit OiLibya Rally goed af

 

ZAGORA – Met een zevende plek in het algemeen klassement van de OiLibya Rally in Marokko voor Erik Wevers/ Fabian Lurquin kan het Riwald Dakar Team terugkijken op een geslaagde test voor de Dakar Rally in januari 2014.
De Markeloër bouwde in eigen huis een nieuwe HRX Ford nadat in de laatste Dakar Rally zijn ‘racemonster’ volledig uitbrandde. “Ik ben ontzettend tevreden met hoe mijn nieuwe, in ons eigen huis gebouwde HRX Ford functioneerde. De auto gaf de hele rally geen kik. Ons technisch team heeft ontzettend hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen en dit heeft zich meer dan uitbetaald. Zevende algemeen eindigen is prachtig, want we hebben het de hele tijd rustig aangedaan”, aldus de reactie van Wevers na de slotetappe waarin hij met co-pilot Fabian Lurquin eveneens als zevende eindigde achter teamgenoot Bernhard ten Brinke die met zijn navigator Matthieu Baumel die als zesde over de finish kwamen. Voor de Zeddammer verliep de rally in het Marokkaanse zand minder succesvol. “We hebben besloten vandaag niet voor het dagklassement te gaan. We hadden begin deze week al bewezen dat we er staan, als het moet. We hebben de instellingen van de auto maar uitgeprobeerd, vanuit de wagen zelf. Diff's uit- en aanzetten, dat soort tests. Het was een erg nuttige dag. We hebben tijdens deze rally de zwakke punten van de auto opgelost en het team functioneert nog beter. Dat is pure winst”, aldus Ten Brinke na binnenkomst. Ten Brinke werd in het klassement feitelijk kansloos na de pech op donderdag waarin hij ver terug werd geworpen in het ‘overall’ klassement.

De derde Riwald coureur Gert Huzink kan met zijn nieuwe navigator Pascal Maimon eveneens terugkijken op een geslaagde OiLibya Rally. De Mandervener eindigde in de slotetappe op een 17e plek en in het klassement als tiende. “De eerste en de laatste dag van deze rally zat alles tegen. Vandaag een kapotte accu, verder zijn we verkeerd gereden door fouten in het roadbook en kregen we een lekke band. Hoeveel pech wil je hebben? Maar uiteindelijk ben ik wel heel tevreden met deze test en hoe we hem hebben gereden. Bovendien: de klik met mijn nieuwe navigator Pascal Maimon is er. Nog wat puntjes op de i zetten bij de auto en dan mag Le Dakar komen”, aldus een tevreden Huzink.

Bij de trucks kan het trio Rob Buursen/Joel Ebbers/Frank Speelman terugkijken op een goed debuut. De snelle Riwald Ginaf Servicetruck met Tubbergenaar Rob Duursen aan het stuur eindigde ‘overall’ op plek 53 maar in het truckklassement als zevende.

Klassement 'overall'
 
Filmpje Riwald Team op You Tube 

Fotoreportage (14 foto's)...

 
19-10-2013  

Sv DRC ´12 en Rksv Bornerbroek oefenen

 

BORNERBROEK/ALMELO - Dinsdagavond 22 oktober speelt het eerste zaterdagteam van Sv DRC vriendschappelijk op sportpark ’t Brook aan de Maatkampsweg om 20.00 uur tegen de eerste selectie van Rksv Bornerbroek. Trainer Ronald Dams wil in de voorbereiding naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Bruchterveld nog wat experimenteren op het Bornerbroekse kunstgras. DRC zit namelijk volop in de race voor het eerste periodekampioenschap. Bornerbroek collega-trainer Vincent Morsink ziet de oefenwedstrijd eveneens als een belangrijke test in deze fase van de competitie.

Ook het tweede team van Rksv Bornerbroek komt dezelfde avond in actie. Zij brengen een tegenbezoek bij Sv DRC op De Riet in Almelo en spelen om 19.30 uur tegen het derde zondag-team van de Almeloërs. Vooral de Rietbewoners missen nog spelritme door het afgelasten van tot nu 3 wedstrijden. Zondag laat namelijk tegenstander Sv Almelo het afweten door het opnemen van een reglementaire baaldag. Zij gaan als collectief als bezoeker naar de wedstrijd Heracles Almelo – NEC Nijmegen die al om 12.30 uur begint in het Polman Stadion en aansluitend naar de derby La Première 1 – Sv Almelo 1.

 
20-10-2013  

Kijkspel nul bij Heracles tegen NEC


Deze foto van Harry Broeze geeft een goed beeld van het rommelige spel
 

ALMELO – Voor de 8230 toeschouwers bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en NEC Nijmegen viel er vroeg op de zondagmiddag weinig kijkvreugde te beleven. In een bedroevende match werd het uiteindelijk 1-1 waarbij de Almeloërs de handen dicht mogen knijpen.
Al in de tweede minuut kwam de rode lantaarndrager op voorsprong toen uit een vrije trap Davidson zijn directe tegenstander ongehinderd liet inkoppen (0-1). Even later liet hij weer zijn man lopen maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De linkerverdediger met de dubbele nationaliteit kan dan wel Australisch international zijn, vanmiddag bakte hij er weinig van en liet hij zijn tegenstanders maar al te vaak lopen. Ook het centrale duo Schenkeveld/Veldmate schutterde er op los met verkeerd ingrijpen en foute passes. Het gevolg een verlammend spelend team dat geen risico’s meer durfde te nemen en elkaar de bal bleef toeschuiven waarvan NEC dankbaar gebruik maakte door wel gevaar te stichten.
De inspiratie kwam bij Heracles ook niet van de bank waar trainer Jan de Jonge uitstraalde dat hij helemaal geen zin heeft aan overwinteren in Spanje. Zelfs de gele kaart van scheidsrechter Braamhaar voor NEC’er Hemlein in de 32e minuut wegens ruw spel hielp de Heraclieden niet op het goede spoor in deze troosteloze match die geen bijdrage was in klantenbinding.
In de eerste helft bleef het aanvalsspel van de Heraclieden bedroevend. Het eerste gevaar kwam zelfs van een NEC-verdediger die maar nipt naast het eigen doel tikte. Ook Kwame Quansah was nog dichtbij toen hij duikend à la Bep Bakhuys de inzet van Te Wierik net langs de paal kopte.
Heracles kreeg wel een licht overwicht maar dat ging niet gepaard met groots spel en kansen voor de spitsen. Dan was het tiental van NEC zelfs vaker dichter bij een treffer door geklungel in de verdediging van de Heraclieden waarbij doelman Pasveer nog herhaaldelijk moest ingrijpen. Het was de lange invaller Jens Jurn Streutker die kort voor tijd nog een puntje veilig stelde door simpel in te tikken. Simon Cziommer miste in de blessuretijd het doel maar net, waardoor het tiental van NEC het verdiende punt kon behouden.

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 1-1
(0-1)
0-1 Van Eijden (2), 1-1 Streutker (87)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: 'Moeten grote kerels worden'
Jens Jurn Streutker: 'Niet nadenken, schieten'
Lees ook: 'Heracles in mineur'

Scheidsrechter: Braamhaar
Geel: Davidson, Rood: Hemlein (32/ 2x geel)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Veldmate, Schenkeveld (Amoah/46), Davidson, Rienstra (Cziommer/68), Quansah (Streutker/80), Bruns, Rosheuvel, Uth en Linssen.
NEC Nijmegen: Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Breuer, Leiwakabessy (Koolwijk/70), Palsson, Jantscher (Jahanbakhsh/55), Conboy, Hemlein, Higdon, Rieks (Foor/89)

 
20-10-2013  

Mullenberg naar volgende ronde op WK Boksen

 

ALMATY – De Almeloër Peter Müllenberg heeft vandaag de derde ronde bereikt bij de WK boksen in Almaty. De zilverwinnaar van het EK (-81 kg) was in de eerste ronde vrijgeloot als geplaatste bokser (5e) en moest zijn eerste partij boksen tegen de ‘wilde’ Arslanbek Achilov uit Turkmenistan. De Almeloër was technisch de betere bokser maar kon geen eensluidende juryuitslag bewerkstelligen. Wel werd hij met 2-1 (28-29//29-28//29-28) als winnaar aangewezen over 3 ronden. De Schot Scott Forrest wordt zijn tegenstander in de achtste finale, dinsdag a.s.
Mullenberg wil in de medailles eindigen i.v.m. plaatsing voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

 
21-10-2013  

Jonge turnsters geplaatst voor districtselectie

 

WIERDEN/ALMELO – De jeugdige turnsters Meike Gels en Lotte Stam hebben zich onlangs geplaatst voor een plekje in de districtsselectie Oost van de KNGU. Voor deze test hadden zich veel turnsters ingeschreven en beide regen deze week het bericht dat ze zich hadden geplaatst. De beide nichtjes turnen naast GV Omhoog ook bij BosanTON in Almelo. BosanTON is een topsportorganisatie voor turnsters met als thuishaven de Indoortopsportaccommodatie IISPA in Almelo. Meike Gels komt dit jaar uit in de leeftijdscategorie pupil 1. Lotte Stam is 1 jaar jonger en zal uitkomen in de categorie instap. Door zich te plaatsen krijgen beide turnsters een aantal extra trainingen aangeboden namens de KNGU. Op 3 november a.s. zal de eerste training zijn.

< Lotte Stam en Meike Gels

 
21-10-2013  

Derbyzege La Première tegen Sv Almelo

 

ALMELO – Onder grote publieke belangstelling, mede door de vroege wedstrijd van Heracles tegen NEC, speelden La Première en Sv Almelo hun inhaalwedstrijd in de 5e klasse A van het zondagvoetbal. De doelpuntrijke derby tussen beide buren op het sportcomplex Ossenkoppelerhoek werd uiteindelijk in het voordeel beslist van La Première met 4-3.
Scoreverloop: La Première - Almelo 4-3 (2-1). Selcuk 1-0, Perik 1-1, Selcuk 2-1, Margaret 3-1, Kruzen 4-1, Platenkamp 4-2, Boompaal 4-3.
In dezelfde klasse won Vasse in Manderveen met 1-2 (Manderveen - Vasse 1-2 (0-1). Damhuis 0-1, Blankenvoort 0-2, Kuipers 1-2.)

Avc Heracles begon in de bekerwedstrijd tegen het sterkere Saasveldia verrassend en kwam op voorsprong door een doelpunt van Gerritsen. Verder kwamen de zwart-witten niet terwijl Saasveldia gestaag werkte aan de 1-4 overwinning. Weersink maakte gelijk en via Kenkhuis (2x) en Rikkert stelde Saasveldia orde op zaken.

 
22-10-2013  

Big Bulls koploper na winst in Drachten

 

DRACHTEN - De rugbyers uit Almelo streden afgelopen zondag tegen de nummer 2, rugby club Drachten, uit de competitie. In deze titanen strijd wisten The Big Bulls door zeer sterk te verdedigen de achterstand om the zetten in winst. In de eerste 20 minuten van deze strijd stonden alle rugbyers stijf van de adrenaline waardoor kleine fouten werden gemaakt die de tegenstanders direct wisten om te zetten in tries. Beslissend was de penalty kick, goed voor 3 punten en raak geschoten door Jelmer van der Rijst, vanuit het 10 meter gebied.

Onder zeer grote belangstelling van het massaal meegereisde publiek begonnen de rugbyers met een volledig en sterk team aan de 6e competitie wedstrijd tegen Drachten, de nummer 2 uit de competitie. Beide clubs staan gelijk in punten en willen dit jaar promoven. De teams gingen zeer nerveus van start in de door de scheidrechter zeer strak en goed geleide wedstrijd.

Drachten scoorden door een snelle aanval in de driekwarten al na 10 minuten, de conversie werd niet benut stand 5-0. Na 30 minuten wist de captain van de Bulls vanuit een ruck door te dringen door de strakke verdediging en scoorde. (5-5). Voor rust wisten de fries rugbyers nog een keer te scoren door hun topfitte center. (stand 10-5). De Bulls gingen dus met achterstand de rust in. Na wat tactische aanwijzingen begon de 2e helft. Drachten scoorde direct uit een penaly kick, stand 13-5. De Almelose rugbyers moeten alle zeilen bijzetten om deze stand niet verder te laten oplopen. Na ca 10 minuten wisten de Bulls te scoren uit een aanval van de driekwarten, stand 13-12. In de laatste 5 minuten kregen de Bulls weer een penalty kick mee vanuit het 10 meter gebied (ruim 50 meter van de palen). De kicker van de Bulls nam zijn tijd en wist deze kick, onder luid gejuich, om te zetten in 3 punten. Stand 13-15.

De laatste minuten van de wedstrijd werden onze hoge spanning afgewerkt. Na het laatste fluitsignaal verlieten de Bulls, moe gestreden maar tevreden onder applaus en gejuich het veld. De koppositie beelf behouden.

Opvallend was dat de gehele wedstrijd is opgenomen met de camera op de bril van de scheidsrechter. De link naar de beelden is te vind op de site van de Bulls: http://www.rcbigbulls.nl/nieuws/398-heeft-u-drachten-big-bulls-gemist

Het tweede team van de Big Bulls stond op het veld tegenover de spelers van rugbyclub Zwolle Het spel van de Bulls was in de eerste helft zeer matig maar ook zij wisten in de 2e helft de punten naar zich toe te trekken, eindstand 19-24
Komende zondag spelen beide senioren teams thuis, het eerste team tegen de rugbyers uit Delfzijl. Het tweede team tegen de rugbyers uit Emmen. Beide westrijden worden gespeeld op het Wendelgoor.

Tekst en foto: Koos van der Rijst

 
23-10-2013  

Oranje handbaldames winnen van Italië


v.l.n.r.: Fabienne Logtenberg, Lynn Knippenborg en Sharina van Dort
 

ROTTERDAM - Met een ruime 28-13 overwinning tegen Italië zijn de Nederlandse handbaldames met onder hen ook Fabienne Logtenberg, Lynn Knippenborg en Sharina van Dort van Sercodak/Dalfsen, hun kwalificatieserie richting EHF EURO 2014 goed begonnen. Een volle Rotterdamse Topsporthal zag hoe Oranje een moeizame eerste helft speelde en dertig minuten lang geen afstand van Italië kon nemen. Na de 12-9 bij rust, stond de Hollandse dekking compacter en ging het aanvalstempo omhoog, resulterend in een verdiende 28-13 zege tegen Italië waartegen men 18 jaar niet speelde.

Bondscoach Henk Groener na afloop: “In de eerste helft waren we nog teveel aan het zoeken. Wie neemt de initiatieven, hoe past het allemaal precies? Dat is niet verwonderlijk als je nagaat hoeveel nieuwe speelsters er nu worden ingepast. Ook vond ik dat we te gehaast speelden en daardoor teveel fouten maakten. In de tweede helft is de ploeg compacter gaan verdedigen en is er aanvallend meer druk aan de buitenkant tussen hoek- en opbouwverdedigers gezet. Hierdoor ontstond er vanzelf meer ruimte. We trokken het initiatief daarna vrij eenvoudig naar ons toe en konden we de wedstrijd zonder problemen uitspelen.”

Doelpunten Nederland: Laura van der Heijden 6, Isabelle Jongenelen 4, Ailly Luciano 3, Jessy Kramer 2, Danick Snelder 2, Lynn Knippenborg 2, Fabienne Logtenberg 2, Michelle Goos 2, Martine Smeets 2, Kelly Dulfer 2, Lotte Prak 1.

Komende zondag speelt Oranje al meteen haar tweede EK-kwalificatiewedstrijd. In Ankara wacht om 18.00 uur Turkije als tweede tegenstander, eind maart gevolgd door een thuisduel tegen Spanje. De laatste wedstrijd in de kwalificatieserie is in juni van het volgend jaar. De eerste twee landen uit deze poule van vier plaatsen zich voor het EHF EURO 2014 EK.

 
23-10-2013  

Almeloër Müllenberg verliest op WK Boksen

 

ALMATY - Peter Müllenberg is er woensdagavond niet in geslaagd de halve finale van het WK amateurboksen in Kazachstan te bereiken. De 25-jarige Almeloër verloor in het halfzwaargewicht (-81 kilogram) in de kwartfinale met 3-0 van de Oezbeek Mamazoeloenov. Daarmee zijn de kansen op een medaille verkeken voor de zilver-winnaar van het EK.

Een dag eerder won de militair uit Almelo overtuigend in 3 ronden van de Schot Scot Forest met 3-0 (30-27, 30-27, 30-26). Daarmee behoort Mullenberg nu tot de beste acht van de wereld.
Tegen de als vierde geplaatste Kazachstaan en regerend kampioen van Azië, moest Müllenberg het uiteindelijk afleggen. Daarmee voldeed Mullenberg niet geheel aan zijn eigen verwachting, een medaille, maar toch kan Müllenberg terug zien op een goed resultaat voor Nederland dat in jaren niet meer bij de laatste acht voorkwam. De laatste was de Arnhemmer Orhan Delibas in 2003. De laatste medaille op een WK dateert uit 1993 toen Raymond Joval voor Nederland brons behaalde.

 
23-10-2013  

Eurosped TVT wint 2e competitiewedstrijd


Romy Hietbrink
 

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped TVT hebben woensdagavond in de IISPA de eerste zege van het nog prille seizoen geboekt. Het team van coach Jan Berendsen won in een spannend duel van het Limburgse Peelpush met 3-2.
De eerste twee sets haalde Eurosped eenvoudig binnen met 25-19 en 25-16 zodat het even leek dat er een gemakkelijke overwinning behaald zou worden. Niets was echter minder waar. De gasten uit Meijel sloegen hard terug met twee sets op rij (21-25 en 19-25) zodat het aankwam op de vijfde en beslissende set. In die set ging het lang op en neer zodat de spanning hoogtepunten aannam en uiteindelijk met 18-16 in het voordeel van de Almelose ‘meiden’ werd beslist.
 
Lees hieronder de uitgebreide verslagen van speelster Romy Hietbrink.
Woensdag 16 oktober; eindelijk de eerste competitiewedstijd Op 12 oktober ston eerder de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma, maar deze werd verzet in verband met de Supercup. Het was even schakelen na het nieuws dat Kyndra niet bij ons kon blijven en we in de opstelling met wat oplossingen moesten komen, maar op het startsignaal om half acht waren we allemaal klaar voor het eerste punt van dit seizoen. De startende zeven speelsters waren: Florieke (sv), Jeanine en Katie (mb), Sanne en Antoinette (pl), Kate (dia) en Daniëlle (lib). Helaas verliep ons spel een beetje stroef. Vooral de defensie en aanval gingen niet zoals gewenst. Dit had de setstanden 25-13, 25-19 en 25-16 tot gevolg.

De wedstrijd van afgelopen woensdag (23 oktober) daarentegen, begonnen we sterk. De startende zeven speelsters waren: Florieke (sv), Jeanine en Katie (mb), Antoinette en Kate (pl), Lieke (dia) en Daniëlle (lib). Verder waren er een aantal wisselbeurten, waardoor iedereen speelminuten maakte.

De eerste twee punten (een mooie aanval van Antoinette en een ace van Katie) zorgden meteen voor een goede sfeer, zowel in het veld als op de goed gevulde tribune. Dit gevoel en deze scherpte konden we de hele eerste twee sets goed vasthouden, wat leidde tot een 2-0 voorsprong met de setstanden 25-19 en 25-16. In de derde set ging de foutenlast van Peelpush wat omlaag en begonnen wij iets af te wijken van onze plannen. Zowel in de derde als vierde set kwamen we hierdoor op een achterstand die we niet meer helemaal weg konden werken (21-25 en 19-25). Zo sloeg de wedstrijd opeens om: van 2-0, naar een spannende 2-2 setstand!

Wij lieten ons niet zomaar van het veld slaan en waren vast beraden de wedstrijd winnend af te sluiten. Dit was duidelijk te zien: er werd gevochten voor elk punt en vuisten werden gebald en stemmen werden schor geschreeuwd bij iedere score aan onze kant. Bij de stand 12-12 werd een time-out aangevraagd door Peelpush. Nu wordt het pas echt spannend, het beslissende deel van de wedstrijd breekt aan. Peelpush sleepte het eerste matchpoint binnen: 13-14, maar deze wisten wij weg te werken. Sterker nog, we hadden het omgezet naar ons eerste matchpoint. Maar Peelpush scoorde, dus opnieuw een gelijke stand: 15-15. Toen ons tweede matchpoint. Weer lukte het niet de beslissende klap uit te delen: 16-16. Nu ons derde matchpoint. Iedereen zat inmiddels op het puntje van z’n stoel. Katie Post aan serve. Peelpush wist de bal niet over het net terug te spelen, dus winst voor Eurosped! De eerste twee competitiepunten zijn binnen en we kunnen niet wachten dit aantal via nog meer mooie bloks (deze wedstrijd 20 blokpunten!), aanvallen, serves, set-upjes en passjes te vergroten. Op naar zaterdag dus wanneer Irmato VC Weert op bezoek komt in de IISPA. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is weer gratis toegankelijk!

 
26-10-2013  

ON en ASV zegevieren, DRC onderuit

 

ALMELO – Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag laten zien dat het de ambitie het verloren terrein terug te winnen. Met een duidelijke 8-1 overwinning op het bezoekende Grolse Boys stoomde het op naar de tweede plek op de ranglijst in de derde klasse D.
ON – Grolse Boys 8-1 (3-1) Ferrol 0-1, Nieuwenhuis 1-1, Hondebrink 2-1, Nieuwenhuis 3-1, Hondebrink 4-1 en 5-1, Bakker 6-1, Nieuwenhuis 7-1, Hondebrink 8-1
Lijstaanvoerder DZC ’68 maakte op bezoek bij concurrent Blauw Wit ’66 geen fout en won met 1-3. DZC staat vijf punten los van ON.

In de vierde klasse D kon DRC ’12 het gemis van de in Azië verblijvende laatste man Matthijs Hondebrink niet compenseren. In Bruchterveld gingen de Almeloërs met 4-1 onderuit waardoor het kansloos is voor de eerste periodetitel. Waterink opende de score voor de Bruchtervelders en Sebastiao maakte het nog erger door in eigen doel te scoren(2-0). Van der Veen maakte er voor rust nog 3-0 van. In de tweede helft gooide DRC er een schepje bovenop en wist door een treffer van Van Berkum dichterbij te komen(3-1). De Bruchtervelders kwamen weer op 3 punten voorsprong door een penalty en Van Berkum zette de eindstand 4-2 op het scorebord.
Voor de ‘bewoners van De Riet’ wacht zaterdag a.s. thuis de gemeentelijke derby tegen ASV’57 dat met 6-1 verrassend uithaalde tegen het sterker geachte DKB uit De Krim.
ASV’57 – DKB 6-1 (4-1). Blokhuis 1-0, De Jong 2-0, Ter Beek 3-0, Kosse 3-1, Ter Beek 4-1, De Jong 5-1, Edel 6-1.
Lijstaanvoerder SVVN maakte tegen Rijssen Vooruit geen fout en won met 4-7.
Hekkensluiter MVV’69 uit Marle pakte het eerste puntje tegen het bezoekende Daarlerveen.

 
26-10-2013  

Eurosped TVT wint ook van Irmato VC Weert


Lieke Streuter - foto: Nick Zweers (archief AN)
 

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped TVT hebben zaterdagavond in de IISPA ook de tweede thuiswedstrijd in de Dela Eredivisie weten te winnen. Na Peelpush woensdag verslagen te hebben met 3-2 werd het ook nu een spannende strijd tot in de slotfase.
De eerste set werd een moeizame, waarin de speelsters van Eurosped geen grip kregen op het spel van de bezoeksters die met 17-25 de set naar zich toehaalden.
Ook in de tweede set speelde Irmato met veel servicedruk. Pas bij 23-22 stonden de Almelose ‘meiden’ voor het eerst positief op de scorelijst maar wist uiteindelijk de set pas op naam te schrijven bij 27-25 door de Amerikaanse inbreng van Kate Morrell en Katie Post.
De derde set ging ruim naar Irmato met 19-25 door een betere service in de slotfase.
In de vierde set leek Irmato de wedstrijdwinst naar zich toe te halen toen het afstand nam bij 20-22 maar daar dacht Katie Post anders over en bracht Eurosped weer langszij. Het was de niet fitte Morrel die via de service de set-overwinning toch veilig stelde met 25-22.
In de beslissende vijfde set kwamen de winnende punten na een slechte start, van Kuijpers, Stoeten, Posthuma en Streutker, waardoor Eurosped met 15-12 de tweede overwinning in de prille competitie veilig stelde. De Almelose 'meiden' lopen nog een wedstrijd achter tegen Sliedrecht Sport.
Zaterdag 2 november a.s. wacht Eurosped TVT de volgende wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen VC Sneek in de IISPA begint om 19.30 uur en de entree is gratis.

Het Ootmarsumses Springendal Set-up'65 wist hekkensluiter SV Dynamo Apeldoorn met 3-2 te bedwingen. (sets: 25-09, 24-26, 25-16, 16-25, 15-08)

Het verslag van speelster Lieke Streutker: 27-10-2013
De twee eerste thuiswedstrijden binnen een week waren erg spannend. We hebben binnen vier dagen 2 maal met een vijfsetter gewonnen. Het was een bloedstollende week in Almelo. Lees hieronder het wedstrijdverslag van Lieke Streutker over de wedstrijd tegen Weert van afgelopen zaterdag.

Zaterdagavond 19.30 uur het fluitsignaal van de scheidsrechter. We beginnen met in de basis Florieke als spelverdeelster, Katie en Jeanine in het midden, de passer lopers Kate en Antoinette, Danielle als libero en ikzelf op diagonaal. De 1e set ging met weinig moeite naar Weert, dit was een andere start dan woensdag, waar wij vlot met 2 setjes aan kop gingen. Dus moesten wij aan de bak om in ieder geval in de wedstrijd te blijven. We wonnen met veel moeite de tweede set met 27-25. De 3e set ging weer naar Weert, dus moesten wij opnieuw aan de bak, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de 4e set keken wij tegen een stand aan van 22-19 in het voordeel van Weert. Uiteindelijk wisten we de stand naar 25-22 te brengen in ons voordeel. Toen stond het 2-2 in sets. De 5e set begon niet gunstig voor ons. We stonden als snel tegen een 7-3 van Weert aan te kijken, maar doordat de andere kant veel service fouten ging maken en wij minder ging het de goede kant op en kwamen wij op een stand van 8-7 en werd er van veld gewisseld. Wij kwamen op 12-12 terecht, maar doordat wij de laatste ballen zonder fouten verwerkten werd het uiteindelijk 15-12 in ons voordeel.

Zaterdag 2 november spelen we thuis tegen VC Sneek. Wij nodigen onze fans van harte uit om 2 november de wedstrijd tegen de Friezinnen van dichtbij mee te maken, als het aan ons ligt maken we er weer een mooie en spannende wedstrijd van.

Groetjes,

Lieke

 

 
27-10-2013  

Heracles pakt alle punten in De Kuip


Matchwinner Mikhail Rosheuvel in actie tegen Feijenoord.
Foto: Harry Broeze
 

ROTTERDAM - De donderspeech van Heracles-voorzitter Jan Smit na de wanvertoning tegen NEC heeft kennelijk gewerkt, want Heracles Almelo heeft in de Rotterdamse Kuip een historische overwinning behaald op Feijenoord. Het was de eerste overwinning sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. Een eerdere overwinning op de Rotterdammers dateert al van 1927.
Heracles begon verrassend met de lange Jens Jurn Streutker in het hart van de verdediging voor de niet geheel fitte Bart Schenkeveld terwijl ook Koenders nog tobt met zijn knieblessure. Feijenoord trok vol ten aanval, kreeg veel kansen maar vergat te scoren ook toen topscorer Graziano Pelle door mocht in buitenspelpositie maar Pasveer op zijn weg vond.
Tegen de verhouding in kwam vlak voor rust Heracles op voorsprong toen uit een corner de onder druk staande Nelom zijn eigen doelman verraste door via zijn dijbeen de bal in eigen doel te werken. Direct na de herstart werd het weer gelijk door een mooi schot van Boëtius waarbij de bal via de lat in het doelnet achter de kansloze Pasveer vloog.
Na rust drongen de Feijenoorders aan, maar Heracles bleef gevaarlijk met uitvallen. Het was rechtsbuiten Rosheuvel die de Heraclieden opnieuw op voorsprong zette door de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Mulder te schieten. Feijenoord probeerde het daarna nog wel zonder echter grote kansen te realiseren, terwijl Linssen met een afstandschot het Rotterdamse doel maar nipt miste en de Almeloërs in veilige haven had kunnen brengen. Het was Pelle die kort voor tijd zijn team ernstig benadeelde door een kopstoot uit te delen aan Te Wierik en met rood dus vroegtijdig de catacomben mocht opzoeken. De blessuretijd reikte Feijenoord niet om nog langszij te komen.
Heracles kreeg dus veel meer dan waar trainer Jan de Jonge vooraf op hoopte. “Dit is een emotie die ik nog nooit beleefd heb in het voetbal”, zei een beduusde Heracles-trainer Jan de Jonge dan ook na afloop tegen Fox Sport.

Feyenoord - Heracles Almelo 1-2
(1-1)
0-1 Nelom (41/eigen doelpunt), 1-1 Boëtius (43), 1-2 Rosheuvel (63)

Commentaren:
De Jonge: 'Vanavond niet naar huis'
Rosheuevel: 'Niet nadenken, uithalen'
Koeman: 'Met het hart, niet het hoofd'

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Arbiter: Blom
Geel: Quansah (Heracles Almelo), Rood: Pellè (Feyenoord/89)
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij (Bakkal/77), Martins Indi, Nelom, Clasie, Immers, Vilhena, Armenteros (Schaken/62), Pellè, Boëtius (Goossens/77).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Streutker (Cziommer/77), Veldmate, Davidson, Quansah, Bruns (Bel Hassani/24), Rienstra, Rosheuvel, Uth, Linssen.

 
27-10-2013  

Luctor gelijk, Sv Almelo en Avc Heracles winnen

 

ALMELO - Luctor et Emergo kwam in de eerste klasse E in de uitwedstrijd tegen AWC niet verder dan 1-1. Hoewel de Almeloërs amper kansen weggaven kwam AWC toch op voorsprong. De gelijkmaker van Van Tellingen was een bonuspunt.
In de tweede klasse J maakte koploper PH een misstap tegen het bezoekende Wijhe ’92. De geel-zwarten kwamen via Sander Bekhuis nog wel op voorsprong maar na de rust waren bij Wijhe de messen geslepen en gingen de Almeloërs onderuit met 1-3.
In de vierde klasse B kon Rksv Bornerbroek het ook niet bolwerken in de uitwedstrijd tegen middenmoter Bentelo dat met 3-2 zegevierde en de Bornerbroekers vast op de laatste plek pinde.
In de vijfde klasse A stond na de winst van La Première van vorige week tegen buur Sv Almelo nu de derby tegen het bezoekende Avc Heracles op het programma aan de Maardijk. De motivatie bij ‘Lap’ was ver te zoeken zodat Avc Heracles met zeven invallers eenvoudig naar een 0-2 zege voetbalde. Sv Almelo herstelde zich van de nederlaag van vorige week en stuurde SVV’91 met een 4-0 nederlaag naar huis.

 
28-10-2013  

G-Team ON wint in zwart-wit

 

ALMELO – Het G-Team van Oranje Nassau speelde zaterdagmiddag de thuiswedstrijd in het Polman Stadion van Heracles Almelo. De wedstrijd tegen het G-Team van SKV Wageningen was geadopteerd door Heracles Almelo. Reden om het G-Team van ON in de zwart-wit gestreepte outfit van de professionals te laten aantreden. Reden ook om assistent-trainer René Kolmschot de professionele coaching te laten doen en tevens reden om eredivisie scheidsrechter Eric Braamhaar het fluitje te laten hanteren. Dat doet Braamhaar vaker en met veel plezier. Soms legt de arbiter wel eens zo'n G-duel stil indien er een hete luchtballon over vliegt en de aandacht meer omhoog gericht is dan op de bal en ook neemt de arbiter de tijd indien deze of gene zijn veters opnieuw moet strikken. Dat moet allemaal kunnen volgens de Enternaar die het plezier bij voetballen voor G-Teams voorp stelt.
Voor beide G-Teams dus een onvergetelijke dag waarbij ON zegevierde met 5-2 van de Wageningers. Voor ON-spits Gianni Avallone was het helemaal een topdag want hij schoot maar liefst vier doelpunten binnen.

 
28-10-2013  

Succespaard Bonfire, ingeslapen

 

ERP – Het succespaard Bonfire van Anky van Grunsven is dood. Van Grunsven behaalde met Bonfire grote successen in de dressuur. Op de Olympische Spelen van 2000 won Bonfire individueel goud en zilver in de landenwedstrijd. Ook won het paard individueel goud op het EK van 1999 en het WK van 1994.
Bonfire kreeg last van bijnier-falen maar dat leek onder controle. In de laatste weken kwam daar een ontsteking in de hoeven bij die aanvankelijk goed genas maar in de laatste 48 plotseling vereirgerde waarna besloten werd het paard te laten inslapen. Bonfire genoot al 12 jaar van een rustig leven in de wei en werd 30 jaar.

 
30-10-2013  

Excelsior ´31 knokt maar verliest van Heracles

 

RIJSSEN – Het Rijssense Excelsoir ’31 liet zich niet onbetuigd in de bekerderby tegen Heracles Almelo. De Topklasser begon onbevangen aan de wedstrijd in het bomvolle sportpark De Koerbelt en kreeg ook kansen. Mark Uth schoot in de beginfase al eens tegen de lat voor de Heraclieden maar als de Rijjsense spits en topscorer Mahmudov wat koeler was geweest had hij zo maar twee keer kunnen scoren. Nu troefde doelman Pasveer hem in de eerste 10 minuten twee keer af en dat had een ander beeld in de wedstrijd kunnen opleveren.
Pas na de stormachtige openingsfase kreeg Heracles de overhand en kansen die niet werden benut door achtereenvolgens Rienstra, Bel Hassani die naast schoten, Uth die koppend op de paal mikte uit een corner van Linssen en vlak daarna nog eens rakelings naast kopte. Ook doelman Arjan Kok hield de Rijssenaren op de been door eerst in een reflex een inzet van Linssen te keren om vervolgens Rosheuvel van een score af te houden. Pas na dik een half uur kwam de eerste treffer op het scorebord toen Rosheuvel van eigen helft komend spits Uth bediende die wel binnen tikte (0-1). Het was ook de ruststand.
Pas in de 62e minuut nam ‘Feijenoord-killer’ Heracles verder afstand toen spits Uth koppend de fraaie aanval over links afrondde (0-2). Rosheuvel verschalkte even later stiftend doelman Kok en zette de Almeloërs op 0-3. Toen de voor Bel Hassani ingevallen Simon Cziommer daarop uit een vrije trap de vierde treffer binnen krulde leek de strijd gestreden, maar niets was minder waar (0-4).
Met nieuw elan toog de Rijssense Topklasser opnieuw voorwaarts richting het doel van Pasveer en Andreas David zorgde met een kanonskogel (1-4) nog voor een hectische slotfase. Toen Ten Hove ook nog eens de 2-4 liet aantekenen ‘ontplofte’ het bomvolle De Koerbelt dat meer wilde zien van de Rijssenaren. Het was Linssen die in de slotminuut aan alle spanning een einde maakte door met een strak schot nogmaals doelman Kok het nakijken te geven (2-5).

Excelsior ’31 – Heracles Almelo 2-5
(0-1), 37.Mark Uth 0-1, 62.Mark Uth 0-2, 67.Mikhail Rosheuvel 0-3, 81.Simon Cziommer 0-4, 86.Andreas David 1-4, 87.Gerald ten Hove 2-4, 90+1, Bryan Linssen 2-5

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)
Gele kaart: Adi Draganovic

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Adi Draganovic (85.Robin Schär), John Lubbers, Andreas David, Dylan Vosskühler, Mark Bloemendaal, Niek Davina, Hakim Ezafzafi, Gerald ten Hove, Denis Mahmudov en Robert Wilens (68.Marco Aydin).
Heracles Almelo: Dennis Telgenkamp, Leon van Dijk, Jens Jurn Streutker (77.Bart Schenkeveld), Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Ben Rienstra, Illias Bel Hassani (71.Simon Cziommer), Thomas Bruns, Mikhail Rosheuvel, (68.Matthew Amoah), Mark Uth en Bryan Linssen.

 
31-10-2013  

Derde thuiswedstrijd Eurosped weer een vijfsetter?

 

ALMELO -Voor het damesvolleybalteam Eurosped-TVT staat aankomende zaterdag 2 november alweer de derde thuiswedstrijd in de IISPA op het programma. Na twee spannende wedstrijden, waarin de dames van Eurosped in de vijfde set pas de overwinning naar zich toe trokken, komt nu VC Sneek op bezoek in Almelo. Sneek, dat ongeslagen op de tweede plek staat, wist afgelopen speelronde ook in een vijfsetter van Sliedrecht Sport te winnen. Lees hieronder nog de korte voorbeschouwing van assistent trainer Marc van Baaden.

Voor de dames van Eurosped is het de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd op een rij. In de twee gewonnen wedstrijden tegen Peelpush en Weert hebben we het publiek in Almelo laten zien dat er flink wordt gestreden voor elk punt, maar het levert wel spectaculaire rally’s op.
In de voorbereiding zijn we het team uit Sneek een keer tegengekomen. Toen was er winst voor Eurosped. We zijn inmiddels weer wat weken trainen en wedstrijden spelen verder en zien zaterdag wat de stand van zaken dan is. Wij willen graag onze ongeslagen thuisstatus verdedigen tegen een nog ongeslagen VC Sneek; een mooie uitdaging dus. De wedstrijd is weer gratis toegankelijk en begint om 19:30 uur in de inmiddels vertrouwde IISPA. Alle support is welkom en de supporters en trommels zijn vanaf de kant goed te horen!

Marc van Baaden

 
31-10-2013  

CH Albergen naar Erve Maathuis in Geesteren

 

ALBERGEN - Het jaarlijkse hippische festijn van Het Twentse Ros uit Albergen, verhuist met ingang van 2014 naar Erve Maathuis in Geesteren. Het terrein aan de Kemnaweg bij Albergen is niet langer meer beschikbaar.
Het Twentse Ros vond in de terreinen van Erve Maathuis, dat eigendom is van de maatschap Huzink/Haarhuis, een goed alternatief binnen de gemeentegrens van Tubbergen. In het verleden week het Twentse Ros ook al eens uit naar de 2,5 ha grote NOC/NSF goedgekeurde allweather-bodem van het Twents Hippisch Centrum te Almelo vanwege teveel wateroverlast op de terreinen van Kemna.
Ook Erve Maathuis beschikt over een fraaie zandpiste die veel water aan kan. Omdat de terreinen op Erve Maathuis kleiner zijn dan in Albergen, wordt het programma van het Hippisch Festijn Albergen aangepast en over meerdere dagen voor het paasweekend en het weekend zelf verspreidt.
Ook heeft de organisatie weer de toezegging van de KNHS-competities zodat in Geesteren weer een hippisch topevenement rijker is. Het Hippish festijn van het Twentse Ros Wordt gehouden in het derde weekend van april 2014.

 
31-10-2013  

Heracles op herhaling tegen Feijenoord in beker

 

ALMELO – De loting voor de volgende ronde om de KNVB-beker zorgde er voor dat Heracles Almelo in eigen huis op ‘herhaling’ mag tegen Feijenoord. Na de historische winst in De Kuip dus een revanchemogelijkheid voor de Rotterdammers om de Heraclieden uit het bekertoernooi te stoten.
De zwart-witten wonnen woensdag met 5-2 in Rijssen van Excelsior ’31 en moeten nu de Rotterdammers opnieuw verslaan om de kwartfinale te bereiken.

De loting: AZ - Heerenveen, Heracles - Feyenoord, IJsselmeervogels - Ajax, Groningen - NEC, Cambuur - FC Utrecht, JVC Cuijk - MVV, Excelsior Rotterdam - PEC Zwolle, Roda JC - Vitesse.

Speeldata: 17, 18 en 19 december

 
31-10-2013  

Derby tussen DRC en ASV´57 op De Riet

 

ALMELO - Op sportcomplex De Riet zaterdagmiddag om 14.30 uur de lokale derby tussen Sv DRC en ASV ’57. DRC verspeelde vorige week de kans op de eerste periode in de uitwedstrijd tegen Bruchterveld. De absentie van laatste man Matthijs Hondebrink deed zich in Bruchterveld voelen en ook tegen ASV is Hondebrink er waarschijnlijk niet bij wegens zijn verblijf in Azië.
Voor trainer Ronald Dams dus zaak om zijn spelers weer op scherp te zetten want ASV is o.l.v. trainer Louis Goudbeek aan een opmars bezig. DRC staat op plek 3 in de ranglijst van de klasse 4b met 13 punten terwijl ASV tot dusverre 9 punten verzamelde.
Koploper SVVN schijnt zaterdagmiddag een ‘makkie’ te hebben voor de periodetitel tegen het stijf onderaan staande MVV ’69 uit Marle dat nog maar één punt verzamelde door een gelijkspel tegen Daarlerveen.

Archief
Terug naar vorige pagina