22-10-2013

Big Bulls koploper na winst in Drachten

DRACHTEN - De rugbyers uit Almelo streden afgelopen zondag tegen de nummer 2, rugby club Drachten, uit de competitie. In deze titanen strijd wisten The Big Bulls door zeer sterk te verdedigen de achterstand om the zetten in winst. In de eerste 20 minuten van deze strijd stonden alle rugbyers stijf van de adrenaline waardoor kleine fouten werden gemaakt die de tegenstanders direct wisten om te zetten in tries. Beslissend was de penalty kick, goed voor 3 punten en raak geschoten door Jelmer van der Rijst, vanuit het 10 meter gebied.

Onder zeer grote belangstelling van het massaal meegereisde publiek begonnen de rugbyers met een volledig en sterk team aan de 6e competitie wedstrijd tegen Drachten, de nummer 2 uit de competitie. Beide clubs staan gelijk in punten en willen dit jaar promoven. De teams gingen zeer nerveus van start in de door de scheidrechter zeer strak en goed geleide wedstrijd.

Drachten scoorden door een snelle aanval in de driekwarten al na 10 minuten, de conversie werd niet benut stand 5-0. Na 30 minuten wist de captain van de Bulls vanuit een ruck door te dringen door de strakke verdediging en scoorde. (5-5). Voor rust wisten de fries rugbyers nog een keer te scoren door hun topfitte center. (stand 10-5). De Bulls gingen dus met achterstand de rust in. Na wat tactische aanwijzingen begon de 2e helft. Drachten scoorde direct uit een penaly kick, stand 13-5. De Almelose rugbyers moeten alle zeilen bijzetten om deze stand niet verder te laten oplopen. Na ca 10 minuten wisten de Bulls te scoren uit een aanval van de driekwarten, stand 13-12. In de laatste 5 minuten kregen de Bulls weer een penalty kick mee vanuit het 10 meter gebied (ruim 50 meter van de palen). De kicker van de Bulls nam zijn tijd en wist deze kick, onder luid gejuich, om te zetten in 3 punten. Stand 13-15.

De laatste minuten van de wedstrijd werden onze hoge spanning afgewerkt. Na het laatste fluitsignaal verlieten de Bulls, moe gestreden maar tevreden onder applaus en gejuich het veld. De koppositie beelf behouden.

Opvallend was dat de gehele wedstrijd is opgenomen met de camera op de bril van de scheidsrechter. De link naar de beelden is te vind op de site van de Bulls: http://www.rcbigbulls.nl/nieuws/398-heeft-u-drachten-big-bulls-gemist

Het tweede team van de Big Bulls stond op het veld tegenover de spelers van rugbyclub Zwolle Het spel van de Bulls was in de eerste helft zeer matig maar ook zij wisten in de 2e helft de punten naar zich toe te trekken, eindstand 19-24
Komende zondag spelen beide senioren teams thuis, het eerste team tegen de rugbyers uit Delfzijl. Het tweede team tegen de rugbyers uit Emmen. Beide westrijden worden gespeeld op het Wendelgoor.

Tekst en foto: Koos van der Rijst