Sportberichten


Plaatsing  
 
14-10-2013  

Riwald Dakar Team test in Marokko


Bernhard ten Brinke/Matthieu Baumel in actie in Marokko
 

ALMELO - De deelname aan OiLibya Rally van Marokko door het Riwald Dakar Team moet vooral gezien worden als test voor de komende Dakar Rally in januari 2014. De techneuten van Wevers Sport in Markelo hebben er alles aan gedaan om de wagens competatief te maken. Over de eerste etappe in Marokko is men dan ook niet ontevreden. Bernard ten Brinke (Zeddam) finishte met navigator Matthieu Baumel naast zich als derde, terwijl Erik Wevers zijn nieuw gebouwde HRX Ford als vijfde over de finishlijn joeg. Met navigator Fabian Lurquin maakte hij een opmars vanaf de 15e startpositie. Gert Huzink (Manderveen) verloor met zijn nieuwe navigator Pascal Maimon veel tijd tussen de checkpoint 1 en 2 en eindigde als 21e.
Tubbergenaar Rob Buursen reed als debutant in de Riwald Ginaf T4 truck met Joel Ebbers en Frank Speelman. Zij kwamen als negende binnen in het Truckklassement. Ze reden foutloos, maar kregen onderweg een lekke band en een probleem met het luchtinlaatsysteem.

Peter van Merksteijn Sr. reed met co-piloot Eddy Chevalier in een Toyota Hillux van het Belgische raceteam Overdrive Racing op de eerste dag naar een achtste plek in het autoklassement. De Almelose staalondernemer wil in ieder geval zijn derde a.s. Dakar Rally eens een keer uitrijden en tankt vertrouwen in Marokko.

Algemeen klassement OiLibya Rally van Marokko na dag 1:
1. Orlando Terranova/Paulo Fiuza (Mini) 2u22’00
2. Aidyn Rakhimbayev/Konstatin Zhiltsov (Toyota) + 7’41
3. Bernhard ten Brinke/Matthieu Baumel (HRX Ford) + 8’29
5. Erik Wevers/Fabian Lurquin (HRX Ford) +9’26
8. Peter van Merksteijn/Eddy Chevalier + 18’57
21. Gert Huzink/Pascal Maimon (HRX Ford) +54’30

59. Rob Buursen/Joel Ebbers/Frank Speelman (Ginaf T4) + 02.57’59

Archief
Terug naar vorige pagina