Sportberichten


Plaatsing  
 
26-10-2013  

Eurosped TVT wint ook van Irmato VC Weert


Lieke Streuter - foto: Nick Zweers (archief AN)
 

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped TVT hebben zaterdagavond in de IISPA ook de tweede thuiswedstrijd in de Dela Eredivisie weten te winnen. Na Peelpush woensdag verslagen te hebben met 3-2 werd het ook nu een spannende strijd tot in de slotfase.
De eerste set werd een moeizame, waarin de speelsters van Eurosped geen grip kregen op het spel van de bezoeksters die met 17-25 de set naar zich toehaalden.
Ook in de tweede set speelde Irmato met veel servicedruk. Pas bij 23-22 stonden de Almelose ‘meiden’ voor het eerst positief op de scorelijst maar wist uiteindelijk de set pas op naam te schrijven bij 27-25 door de Amerikaanse inbreng van Kate Morrell en Katie Post.
De derde set ging ruim naar Irmato met 19-25 door een betere service in de slotfase.
In de vierde set leek Irmato de wedstrijdwinst naar zich toe te halen toen het afstand nam bij 20-22 maar daar dacht Katie Post anders over en bracht Eurosped weer langszij. Het was de niet fitte Morrel die via de service de set-overwinning toch veilig stelde met 25-22.
In de beslissende vijfde set kwamen de winnende punten na een slechte start, van Kuijpers, Stoeten, Posthuma en Streutker, waardoor Eurosped met 15-12 de tweede overwinning in de prille competitie veilig stelde. De Almelose 'meiden' lopen nog een wedstrijd achter tegen Sliedrecht Sport.
Zaterdag 2 november a.s. wacht Eurosped TVT de volgende wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen VC Sneek in de IISPA begint om 19.30 uur en de entree is gratis.

Het Ootmarsumses Springendal Set-up'65 wist hekkensluiter SV Dynamo Apeldoorn met 3-2 te bedwingen. (sets: 25-09, 24-26, 25-16, 16-25, 15-08)

Het verslag van speelster Lieke Streutker: 27-10-2013
De twee eerste thuiswedstrijden binnen een week waren erg spannend. We hebben binnen vier dagen 2 maal met een vijfsetter gewonnen. Het was een bloedstollende week in Almelo. Lees hieronder het wedstrijdverslag van Lieke Streutker over de wedstrijd tegen Weert van afgelopen zaterdag.

Zaterdagavond 19.30 uur het fluitsignaal van de scheidsrechter. We beginnen met in de basis Florieke als spelverdeelster, Katie en Jeanine in het midden, de passer lopers Kate en Antoinette, Danielle als libero en ikzelf op diagonaal. De 1e set ging met weinig moeite naar Weert, dit was een andere start dan woensdag, waar wij vlot met 2 setjes aan kop gingen. Dus moesten wij aan de bak om in ieder geval in de wedstrijd te blijven. We wonnen met veel moeite de tweede set met 27-25. De 3e set ging weer naar Weert, dus moesten wij opnieuw aan de bak, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de 4e set keken wij tegen een stand aan van 22-19 in het voordeel van Weert. Uiteindelijk wisten we de stand naar 25-22 te brengen in ons voordeel. Toen stond het 2-2 in sets. De 5e set begon niet gunstig voor ons. We stonden als snel tegen een 7-3 van Weert aan te kijken, maar doordat de andere kant veel service fouten ging maken en wij minder ging het de goede kant op en kwamen wij op een stand van 8-7 en werd er van veld gewisseld. Wij kwamen op 12-12 terecht, maar doordat wij de laatste ballen zonder fouten verwerkten werd het uiteindelijk 15-12 in ons voordeel.

Zaterdag 2 november spelen we thuis tegen VC Sneek. Wij nodigen onze fans van harte uit om 2 november de wedstrijd tegen de Friezinnen van dichtbij mee te maken, als het aan ons ligt maken we er weer een mooie en spannende wedstrijd van.

Groetjes,

Lieke

 

Archief
Terug naar vorige pagina