14-10-2013

Rugbyers Big Bulls langzaam op stoom

ALMELO - De rugbyers uit Almelo hadden bij de start van de 5e competitie wedstrijd, tegen rugbyclub De Big Stones uit Havelte, even tijd nodig om in het spel te komen. Na ruim 20 minuten kwamen de Bulls echt op gang en werd try na try gescoord. Opvallend was dat zowel door voorwaartsen (de mannen uit de scrum) als de driekwarten (de mannen uit de lijn) werd gescoord. Ook de conditie trainingen beginnen zijn vruchten af te werpen.

Onder grote belangstelling van het massaal toegestroomd publiek begonnen de rugbyers met een volledig en sterk team aan de 5e competitie wedstrijd. Tot nu toe staan de Bulls ongeslagen op de kop positie in de competitie.
Bij de start in de eerste helft, tegen een krachtige wind in begonnen de spelers matig. Er werd heel goed verdedigd maar tot echt scoren kwam het niet. Pas na 20 minuten scoorden de Almelose rugbyers uit een snelle aanval met veel support door de zeer goed spelende Pascal van Driel. Na deze eerste try begon het echt te lopen in de driekwarten.
Ook verdedigend gaven de Bullers de tegenstanders geen centimeter, waardoor de nul behouden werd. Opvallend was dat alle conversies werden benut door de fly half Jelmer van der Rijst. (elke conversie geeft 2 bonus punten op een try).
Uitgeput maar voldaan verlieten de rugbyers na 80 minuten het veld met een stand van 76-0 op het scorebord.

Het tweede team van de Big Bulls stond op het veld tegenover de spelers van rugbyclub Greate Pier uit Leeuwarden. Het spel van de Bulls was in de eerste helft zeer goed, eindstand 12-5, maar in de 2e helft niet opgewassen tegen met name een zeer ervaren Engelse Greate Pier. Uiteindelijk kwamen de Bulls niet meer tot scoren en werd verloren met 12-27.

Komende zondag spelen beide senioren teams uit, het eerste team tegen de rugbyers uit Drachten. Dit belooft een zeer spannende wedstrijd te worden omdat beide teams voor het kampioenschap gaan. De wedstrijd kon wel eens beslissend gaan worden voor de titel in de derde klasse. Het tweede team tegen de rugbyers uit Zwolle.
Tekst en foto's: Koos van der Rijst