Sportberichten


Plaatsing  
 
10-10-2013  

Teampresentatie Eurosped Topvolleybal

Fotoreportage Jan Bril.

Uiteraard staan de nieuwe sponsors op het wedstrijdshirt.
 

ALMELO – Eurosped TVT presenteerde in de IISPA het nieuwe team waarmee coach Jan Berendsen de strijd aangaat in de eredivisie. Een team dat vooral bestaat uit jong talent met een enkele routenier zoals Florieke Eggermont, Antoinette Posthuma en Jeanine Stoeten en de Amerikaanse speelsters Kyndra Abron, Katie Post en Kate Morrell.
Dat er nog ‘gesleuteld’ moet worden leerden de oefenduels die zondag jl. in Meijel werden gespeeld. Lees het verslag van speelster Sanne Metsemakers.

Afgelopen zondag speelde Eurosped twee oefenduels in Meijel tegen Peelpush en Sliedrecht. In de opstelling werden verschillende combinaties uitgeprobeerd, maar Eurosped lukte het niet om in de wedstrijd te komen en verloor beide wedstrijden. Een zware zondag zoals Sanne Metsemakers het omschreef en nog veel te doen. Lees het uitgebreidere verslag hieronder.
Op zondag 29 september speelden we tegen twee sterke teams. Op het programma stonden namelijk Peelpush en Sliedrecht. Om tien uur vertrokken de busjes richting Limburg, een lange weg van twee uur. Eenmaal aangekomen in Meijel begonnen we om kwart voor een met de warming-up.

Jiska begon de eerste set in de spelverdeling, Kyndra op de diagonaal, Jeanine en Katie op het midden, Daniële als libero en Antoinette en Sanne als passer/loper. Deze eerste set tegen Peelpush haalden we niet het niveau dat we kunnen en maakten we veel teveel fouten. Vooral de pass en de service lieten te wensen over en we verloren deze set. Ook de tweede en derde set was onze eigen foutenlast nog steeds te hoog, maar we hadden al iets meer controle. Helaas werden we boven de twintig punten erg onrustig en verloren we deze twee sets net met twee punten verschil. En ook in de vierde set waren we niet sterk genoeg.

Met goede moed begonnen we aan de tweede wedstrijd. Er waren wat veranderingen aangebracht in de opstelling. Deze keer startten Florieke als spelverdeler, Jeanine en Katie bleven staan op het midden, Lieke op de diagonaal, Danielle als libero en Antoinette en Sanne op passer/loper. Sliedrecht is de kampioen van vorig jaar en dus een goede tegenstander. Dit merkten we meteen, er was veel servicedruk waardoor er aan onze kant niet veel variatie in kon worden gebracht. We deden onszelf tekort en kwamen niet in ons eigen spel. Er was te weinig communicatie en we speelden niet genoeg samen. Ook deze wedstrijd hebben we dus verloren.

Al met al was dit een zware dag waardoor we met beide benen weer op de grond staan. Er moet nog veel verbeteren maar we hebben nog genoeg tijd voor de start van de competitie om hieraan te werken. Op naar volgende week!

Sanne Metsemakers

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina