05-10-2013

Klungelig Heracles laat punten in Breda

BREDA – Heracles Almelo kwam in Breda tegen NAC niet tot grootse prestaties. In de eerste helft was het duel nauwelijks om aan te zien, hoewel Rosheuvel nog wel de lat raakte boven doelman Ten Rouwelaar en Poepon voor een leeg Almelo’s doel miste.
Pas na de rust sloeg de vlam in de pan nadat Poepon uit een standaardsituatie al snel na de thee 1-0 liet aantekenen. Het antwoord kwam bliksemsnel toen Mark Uth fraai Thomas Bruns in stelling bracht (1-1). Met nog 40 minuten speeltijd op de klok begon Heracles eindelijk te voetballen maar Bruns verzuimde om de Heraclieden op voorsprong te zetten. Ook NAC voetbalde voorwaarts en kreeg kansjes maar doelman Pasveer gaf niets weg.
De wedstrijd leek dus op een gelijkspel uit te draaien tot met nog 7 minuten te spelen NAC een vrije trap mocht nemen ver van het doel van Pasveer. De lange trap werd niet adequaat verdedigd waardoor de van Chelsea gehuurde jeugdige invaller Stipe Perica ongehinderd bij de tweede paal kon inkoppen. Een woedende trainer Jan de Jonge, die een tweede doelpunt tegen uit een standaardsituatie niet pruimde, bracht nog wel Simon Cziommer voor Quansah en de van een blessure herstelde Matthew Amoah voor Bruns om nog meer voorwaartse druk te zetten, maar ook Amoah kon nog geen potje breken tegen zijn oude club NAC.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1 (0-0) 1-0 Rydell Poepon (49), 1-1 Thomas Bruns (51), 2-1 Stipe Perica (83)

Fotoreportage: Harry Broeze