30-10-2013

Excelsior ´31 knokt maar verliest van Heracles

RIJSSEN – Het Rijssense Excelsoir ’31 liet zich niet onbetuigd in de bekerderby tegen Heracles Almelo. De Topklasser begon onbevangen aan de wedstrijd in het bomvolle sportpark De Koerbelt en kreeg ook kansen. Mark Uth schoot in de beginfase al eens tegen de lat voor de Heraclieden maar als de Rijjsense spits en topscorer Mahmudov wat koeler was geweest had hij zo maar twee keer kunnen scoren. Nu troefde doelman Pasveer hem in de eerste 10 minuten twee keer af en dat had een ander beeld in de wedstrijd kunnen opleveren.
Pas na de stormachtige openingsfase kreeg Heracles de overhand en kansen die niet werden benut door achtereenvolgens Rienstra, Bel Hassani die naast schoten, Uth die koppend op de paal mikte uit een corner van Linssen en vlak daarna nog eens rakelings naast kopte. Ook doelman Arjan Kok hield de Rijssenaren op de been door eerst in een reflex een inzet van Linssen te keren om vervolgens Rosheuvel van een score af te houden. Pas na dik een half uur kwam de eerste treffer op het scorebord toen Rosheuvel van eigen helft komend spits Uth bediende die wel binnen tikte (0-1). Het was ook de ruststand.
Pas in de 62e minuut nam ‘Feijenoord-killer’ Heracles verder afstand toen spits Uth koppend de fraaie aanval over links afrondde (0-2). Rosheuvel verschalkte even later stiftend doelman Kok en zette de Almeloërs op 0-3. Toen de voor Bel Hassani ingevallen Simon Cziommer daarop uit een vrije trap de vierde treffer binnen krulde leek de strijd gestreden, maar niets was minder waar (0-4).
Met nieuw elan toog de Rijssense Topklasser opnieuw voorwaarts richting het doel van Pasveer en Andreas David zorgde met een kanonskogel (1-4) nog voor een hectische slotfase. Toen Ten Hove ook nog eens de 2-4 liet aantekenen ‘ontplofte’ het bomvolle De Koerbelt dat meer wilde zien van de Rijssenaren. Het was Linssen die in de slotminuut aan alle spanning een einde maakte door met een strak schot nogmaals doelman Kok het nakijken te geven (2-5).

Excelsior ’31 – Heracles Almelo 2-5
(0-1), 37.Mark Uth 0-1, 62.Mark Uth 0-2, 67.Mikhail Rosheuvel 0-3, 81.Simon Cziommer 0-4, 86.Andreas David 1-4, 87.Gerald ten Hove 2-4, 90+1, Bryan Linssen 2-5

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)
Gele kaart: Adi Draganovic

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Adi Draganovic (85.Robin Schär), John Lubbers, Andreas David, Dylan Vosskühler, Mark Bloemendaal, Niek Davina, Hakim Ezafzafi, Gerald ten Hove, Denis Mahmudov en Robert Wilens (68.Marco Aydin).
Heracles Almelo: Dennis Telgenkamp, Leon van Dijk, Jens Jurn Streutker (77.Bart Schenkeveld), Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Ben Rienstra, Illias Bel Hassani (71.Simon Cziommer), Thomas Bruns, Mikhail Rosheuvel, (68.Matthew Amoah), Mark Uth en Bryan Linssen.