Sportberichten


Plaatsing  
 
10-10-2013  

Solar Team Twente finisht op 3 in Adelaide


De derde plek kan als een groot succes worden gezien voor de studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool.
De techneuten van de Universiteit Delft werden eerste gevolgd door de Japanse Tokai Universiteit.
 

ADELAIDE - The RED Engine is vandaag om 14:35 uur Australische tijd als derde gefinisht in de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneauto’s. De zonneauto uit Twente wist de afstand van Darwin naar Adelaide, meer dan 3000 kilometer, af te leggen in 37 uur en 37 minuten. Alleen het team uit Delft en het Japanse Tokai University wisten Solar Team Twente voor te blijven. Door het slechte weer werd het nog even spannend wie er tweede zou worden: het Japanse Tokai moest even stoppen met een lege accu, waardoor Twente kon inlopen. De Japanners konden de race echter snel hervatten en de tweede plaats behouden. Voor Solar Team Twente is de derde plek het beste resultaat ooit.

Solar Team Twente begon de laatste racedag op ongeveer 400 kilometer afstand van de finish met een achterstand van ongeveer 200 kilometer op de nummer twee, Tokai. Het weer vandaag in Australië was niet ideaal voor zonneauto’s: er hing zware bewolking en later op de dag ging het zelfs regenen. Solar Team Twente had hier al rekening mee gehouden in de afgelopen dagen. Op advies van luchtmachtmeteoroloog Peter Korevaar reed The RED Engine conservatief om energie te besparen. Hierdoor waren de accu’s vanochtend nog goed gevuld en kon het team ondanks het slechte weer snel naar de finish rijden.

Niet alle teams waren even goed voorbereid op het gebrek aan zon. De nummer twee, het Japanse Tokai, moest op 80 kilometer afstand van de finish stoppen met een lege accu. Hierdoor kon Solar Team Twente nog enkele uren inlopen en werd het nog even spannend wie de tweede plek zou halen. De Japanners wisten hun accu echter genoeg op te laden om op de tweede plek te finishen, een uur voor The RED Engine.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina