Sportberichten


Plaatsing  
 
01-09-2010  

Jean Nelissen is dood


foto: NOS
 

MAASTRICHT - Voormalig sportjournalist Jean Nelissen is woensdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat meldden zijn voormalig werkgevers De Limburger en de NOS. Nelissen was jarenlang chef-sport bij deze krant, maar werd vooral bekend dankzij zijn televisiewerk als wielerverslaggever voor de NOS.
Nelissen schreef daarnaast tal van boeken over de wielersport. Hij gold binnen de sport als een wandelende encyclopedie. Tot halverwege de jaren '90 verzorgde hij samen met Mart Smeets het commentaar bij de tv-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk. Later leverde hij bijdragen aan het programma De Avondetappe, tot zijn gezondheid dat in 2007 niet meer toeliet. Kijk bijvoorbeeld naar: De magie van de Mont Ventoux.
Zijn laatste boek, Het intrigerende wielerleven van Jean Nelissen, rondde hij in juni af in het ziekenhuis van Maastricht waar hij belandde met een gebroken heup.
 

 
02-09-2010  

Ellery Cairo traint bij Heracles voor contract

 

ALMELO - Ellery Cairo heeft vanmiddag voor het eerst meegetraind bij Heracles Almelo. De 32-jarige aanvaller hoopt op een contact met de Almelose club die feitelijk met Darl Douglas maar een rechtsbuiten heeft.
Cairo werd in 2005 eenmaal opgeroepen voor het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Italië die met 3-1 werd verloren. Cairo bleef toen bankzitter.
De aanvaller die contract vrij is, werd opgeleid bij Feijenoord en speelde vervolgens voor Excelsior, FC Twente, SC Freiburg, Hertha BSC, Coventry City en NAC waar hij geen contractverlenging kreeg.
"We gaan de komende tijd eens rustig bekijken of Ellery iets voor ons kan betekenen op de rechtsbuitenplaats", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van de Almelose profclub.

< meer foto’s Harrie Broeze: van de training van Ellery Cairo en de nieuwelingen Rendla en Bannink.

 
04-09-2010  

Gerco Schröder niet naar WK Kentucky


Op 16 augustus jl. werden alle hippische WK-teams gepresenteerd in het auditorium van de Rabobank in Utrecht. Toen behoorde Gerco Schröder nog wel tot de WK-lijst. Anky van Grunsven ontbrak die dag, maar gaat als reining-amazone van start in Kentucky. Zij is reserve bij de dressuur en dat kan uniek genoemd worden.
 

BREDA – Tijdens Breda Hippique heeft bondscoach Rob Ehrens vandaag zijn springteam voor de WK in Kentucky bekend gemaakt. Zoals min of meer te verwachten viel, is ‘vaste keus’ Gerco Schröder afgevallen. Gerco Schröder stond nog wel op de ‘longlist’ en werd vorige maand ook nog wel in Utrecht gepresenteerd als potentiële WK-ganger, maar de Tubbergenaar is na het terugtrekken van Eurocommerce Berlin uit de springsport wat op het tweede plan geraakt en rijdt niet meer steevast mee om de beste plaatsen. Zo viel hij ook al af in de equipe in de laatste twee wedstrijden voor het behoudt van de equipe op de wereld A-lijst in Londen en Dublin.

Voor het oosten en noorden van het land zijn respectievelijk Marc Houtzager uit Rouveen met HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) of Opium VS (Polydor x Bormio) en Jur Vrieling uit Holwierde met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) de ruiters die de eer hoog moeten houden. Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin), Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) completeren de equipe terwijl Leopold van Asten (Duizel) als reserveruiter is aangewezen met VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z).


WK Kentucky springen - KNHS persbericht

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-09-2010  

Kirsten Wild pakt leiderstrui Ladies Tour

 

RIJSSEN - Kirsten Wild is de nieuwe leidster in het algemeen klassement van de Profile Ladies Tour. De oud- Almelose werd zaterdagmiddag bij de tijdrit in Rijssen derde en pakte genoeg seconden om de leiderstrui over te nemen van Martine Bras. De tijdrit over 15,6 kilometer werd een overwinning voor Ellen van Dijk in 17.04. Marianne Vos werd tweede in dezelfde tijd. Kirsten Wild had een seconde achterstand. In het algemeen klassement heeft de rijdster van Cervelo drie seconden voorsprong op achtervolgster Marianne Vos. Zondag is de laatste etappe. Die voert het peloton naar Hellendoorn.

< Bloemen voor Kirsten Wild
- fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (40 foto's)...

 
05-09-2010  

Oranje Nassau verslaat Vroomshoopse Boys


Foto: Jolanda de Jager
 

ALMELO - Oranje Nassau begint goed aan de nieuwe competitie, het won met 1-0 van Vroomshoopse Boys. In een zeer matige wedstrijd van beide kanten trok O.N. toch nog aan het langste eind. De ploeg uit Vroomshoop hield zich vooral bezig met het weggeven van kansen en O.N. was alleen bezig met het missen van die kansen, vooral Emiel Kroeze en Zwonnimir Pilic waren hier debet aan. Vanaf de aftrap was het O.N. dat de tegenstander onder druk zette zonder zelf goed te voetballen. Vroomshoopse Boys hield zich vooral bezig met het verdedigen van de 0-0 stand en stelde slechts sporadisch iets voor in aanvallend opzicht. Oranje Nassau had al voor de rust de wedstrijd op slot moeten gooien maar deed dat niet. De rustand was dan ook 0-0, de tweede helft was niet anders dan de eerste, in een matig tempo van beide kanten kwamen beide ploegen niet tot gevaarlijke momenten en als er kansjes kwamen waren beide keepers op hun post. Na een uur spelen was het toch O.N. dat scoorde, uit een corner van Zwonnimir Pilic was het Klaas Nieuwenhuis die O.N. naar een 1-0 voorsprong kopte, op zich verdiend gezien de vele kansen. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Mark Dijkstra geblesseerd raakte en alleen nog een beetje kon mee hinken in de voorhoede. Dat zorgde achterin voor wat problemen maar het was de keeper Thomas Koetsier die zijn ploeg diverse keren voor een tegentreffer behoede. Een verdiende overwinning maar Oranje Nassau zal veel beter moeten gaan voetballen om in de 2e klasse dit seizoen een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Tekst: Albert Hilbink

 
05-09-2010  

AKC wint van angstgegner VADA Wageningen

  ALMELO - Op een mooie nazomermiddag mocht AKC/Ermasport op 5 september aantreden tegen VADA/BAT Continental. De ploeg uit Wageningen geldt al enkele jaren als ‘angstgegner´ voor de Almeloërs. Onder leiding van scheidsrechter Van der Terp trad AKC aan zonder Roman Seifert die met het Tsjechische team aan een voorbereidingstoernooi voor het EK Korfbal 2010 in Boedapest deelneemt en zonder Patricia Stundebeek (gestopt). Vervangers waren Peter Tiekink en de van Rheko overgekomen Nynke Frederiks. Tiekink maakt na zijn blessure een gretige indruk.

< foto's: Nick Zweers
Lees verder...

Fotoreportage (21 foto's)...

 
06-09-2010  

Almelose Janny Kleinjan wint NK tijdrijden

 

ALMELO – De 46-jarige Janny Kleinjan heeft de NK-titel tijdrijden voor B-dames gewonnen. Na vorig jaar de wereldtitel ook al in de wacht te hebben gesleept, verkondigde ze het wat langzamer aan te gaan doen. Maar nadat enkele maanden waren verstreken pakte ze toch de draad weer op en behaalde zaterdag op Texel de nationale titel in het tijdrijden.
Met start en finish nabij de jachthaven in Oudeschild voerde het 28,5 kilometer lange parcours de deelnemers langs de Waddendijk tot De Cocksdorp en weer terug. Met een gemiddelde van 41 km per uur was ze alle concurrentes te snel af inclusief de oud- wereldkampioene Marion Bax die een minuutje achter haar finishte.

Samen met haar man traint Janny ook de damesgroep van AWV De Zwaluwen. Meer weten over Janny Kleinjan, klik dan hier.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-09-2010  

Huzink mist rally-overwinning door lekke band


Team Riwald met coureur Gert Huzink en gast-navigator Harmen SchotAlbers in de Subaru Impreza tijdens de race in het Amsterdamse havengebied.
 

MANDERVEEN - Gert Huzink heeft zondag niet de 28e Amsterdamsprint gewonnen. De rally-rijder uit Manderveen verspeelde in de laatste proef een zekere zege. Huzink stond met co-pilot Harmen SchotAlbers lang bovenaan maar kreeg in de laatste proef een lekke band en eindigde uiteindelijk als derde in het totaalklassement.
De zege ging naar Erik van Loon. De oud- Almeloër Dennis Kuipers die tegenwoordig in Borne woont, werd met zijn teamgenoot Fred Miclotte zevende. Kuipers testte in Amsterdam zijn nieuwe Subaru Impreza. Jan Nijhof uit Goor moest met navigator Henk-Jan Elbert genoegen nemen met de achtste plaats.
Bij de rally in het Amsterdamse havengebied raakte de 42-jarige Ellen Wijnen uit Goor zwaar gewond. Zij was werkzaam als baanmarshall en werd aangereden door het team van Marcel van Leeuwen toen zij al vlaggend de aanstormende coureur opmerkzaam maakte op een ongeval op de baan. Zij werd met een gecompliceerde breuk aan heup en bekken opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Kijk naar de foto's op
Autosportvision

 
07-09-2010  

Nieuw stadion Heracles wordt echt stadion


Widdershoven ontwierp ook het stadion van PEC Zwolle en Roda JC.
 

ALMELO – Het nieuwe stadion van Heracles Almelo moet een echt stadion worden zo blijkt uit de presentatie dinsdagavond in de businessruimte van het huidige Polmanstadion. Het ontwerp van de architectenbureaus Widdershoven uit Kerkrade en PR8 uit Almelo heeft een gebogen dakconstructie met gebogen zinkplaat bedekt en doet bijvoorbeeld denken aan de tribunes bij Quick’20 Oldenzaal en Rietvogels Almelo.
Voorzitter Jan Smit was zichtbaar blij dat het ontwerp een goed onthaal kreeg onder de aanwezige sponsoren. Het nieuwe stadion moet straks plaats bieden aan 15.000 toeschouwers met een mogelijke capaciteitvergroting naar 20.000 toeschouwers. Ook de capaciteit van de skyboxen wordt vergroot en het geheel inclusief de te verhuren zakelijke ruimtes en de ruimtes voor de club zelf, wordt begroot op 25 miljoen euro.
Ook wordt onderzocht of het huidige stadion gedemonteerd en verplaatst kan worden naar elders zodat het in de verkoop kan.
De gemeente Almelo staat positief tegenover het plan en inmiddels is ook gestart met een MER-procedure. Het geheel moet ook een oplossing bieden voor de infrastructuur van de clubs aan de Maardijk.
Naast het nieuwe stadion verrijst tevens de nieuwe kantoortoren van Asito.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
12-09-2010  

Heracles laat de punten op Woudestein

 

ROTTERDAM - Heracles Almelo heeft zaterdagavond bij Excelsior een voorsprong uit handen gegeven door wederom verdedigend te klungelen.
Na ruim een half kwamen de Almeloërs op voorsprong toen Mark-Jan Fledderus de goede actie en voorzet van links door Willie Overtoom bekroonde. Heracles verzuimde om door te drukken en liet verdedigend steken vallen. Na een uur spelen maakte de net ingevallen Roland Bergkamp (achterneefje van) gelijk voor de Rotterdammers uit een spelhervatting. Een kwartier voor het einde pakte Excelsior de volle winst door wederom uit een spelhervatting de 2-1 te laten aantekenen. De wedstrijd had al veel eerder in het voordeel van de Rotterdammers kunnen uitvallen indien arbiter Winter de handsbal van Birger Martens op de doellijn had waargenomen en met rood had bestraft.

< Plet komt niet tot scoren - meer foto's van Harrie Broeze

Commentaren:
Trainer Bosz: Zelf niet afgemaakt
Trainer Pastoor: Geen angst hebben
Matchwinner Roland Bergkamp: Mooie binnenkomer


Excelsior - Heracles Almelo 1-2

0-1 Fledderus (36)
1-1 Bergkamp (60)
2-1 Van Steensel (76)

Arbiter: Winter
Geel: Van Steensel, Breukers, Wattamaleo, Maertens

Excelsior: Paauwe, Bovenberg, Nieveld, Van Steensel, Nelom, Wattamaleo, Koolwijk, Clasie (Bergkamp/59), Vincken (Lagouireh/82), Fernandez, Baltes (Gudde/80)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Vejinovic, Fledderus, Overtoom (Houtkoop/63), Plet, Everton (Armenteros/79)

 
13-09-2010  

AKC wint uitwedstrijd tegen BEP

 

PURMEREND - Na de winst vorige week thuis tegen VADA wilde promovendus AKC/Ermasport vandaag tegen BEP in Purmerend ook wel weten wat deze overwinning waard was.
In het begin kwam AKC via Mirte Geerdink via een fraaie doorloopbal op voorsprong. Beide ploegen gingen de gehele eerste helft gelijk op, vanaf 3-3 was het BEP die telkens één doelpunt voor kwam waarna AKC gelijk moest maken. Hoewel BEP voldoende kansen had om een gat van twee doelpunten te slaan lukte ze dit niet. Vlak voor rust scoorde Samantha Jonkman 9-10 en kwam AKC pas voor de tweede keer weer voor te staan.
AKC kwam de tweede helft scherp uit de startblokken en in de eerste aanval werd direct gescoord: 9-11. De Almeloërs liepen nadien uit tot 14-18 en leek daarmee een definitief gat geslagen te hebben. Het hard en fysiek werkende BEP gaf zich echter niet gewonnen en vlak voor tijd stond de 19-20 op het scorebord en leek alles nog mogelijk. Samantha Jonkman wist met opluchting van de gehele ploeg de 19-21 te scoren. BEP kwam terug tot 20-21 waarna ze nogmaals de kans kreeg op de gelijkmaker, maar door een goede onderschepping van Nienke Frederiks kwam de bal weer in Almelo's bezit en kon de scheidsrechter affluiten. Stokkentré verklaarde na afloop dat de overwinning voortkwam uit goed collectief spel en dat hij hier graag zijn complimenten voor wilde maken.

Komend weekend speelt AKC/ERMASPORT op zondag om 14.30 uur thuis tegen het Friese LDODK op het Sportpark aan de Sluiskade NZ te Almelo.

 
14-09-2010  

Springruiter Jeroen Dubbeldam wint GP Canada


Jeroen Dummeldam tijdens het CSI Twente in 2010
 

Hoofdprijs van 325.000 Dollar voor Jeroen Dubbeldam
CALGARY (KNHS) - Met een miljoen Dollar aan prijzengeld, waarvan 325.000 dollar voor de winnaar, is de Grote Prijs van Spruce Meadows de hoogst gedoteerde Grote Prijs voor springruiters in de wereld. Op zondagmiddag schreef Jeroen Dubbeldam (Weerselo) samen met BMC Van Grunsven Simon deze prestigieuze wedstrijd op zijn naam. "Er zijn drie wedstrijden die iedere ruiter ooit eens wil winnen. Dat zijn individueel Olympisch goud, Aken en Spruce Meadows. Ik heb die drie wedstrijden nu op mijn staan en daar ben ik ongelooflijk trots op. Niet om mijzelf, maar wel om mijn paarden De Sjiem en Simon", aldus Jeroen Dubbeldam tijdens de huldiging in het bomvolle hippische stadion in het Canadese Calgary.

In de eerste manche van de Grote Prijs had parcoursbouwer Leopoldo Palacio het onderste uit de kan gehaald wat vernuft in bouwen betreft. "De laatste lijn was voor mij een nachtmerrie, met een uitermate zware driesprong gevolgd door een laatste hindernis die scheef aangereden moest worden", zei de Amerikaan Richard Spooner, die met Cristallo tweede werd. Dubbeldam deelde die mening. "Gisteren vond ik de landenwedstrijd al zwaar, maar toen ik vanochtend het parcours had gelopen wist ik dat de landenwedstrijd van gisteren kinderspel was vergeleken met het parcours van de Grote Prijs. Mijn paard BMC Van Grunsven Simon sprong echter fantastisch en net als in de twee kwalificaties voor deze wedstrijd en in de landenwedstrijd raakte hij het hout geen enkele maal aan", vertelde Jeroen, die deze elfjarige ruin twee jaar geleden ter beschikking gesteld kreeg door Eric en Wilco van Grunsven, broers van dressuurdiva Anky van Grunsven. "De gebroeders wilden eens kijken wat hij echt in huis had en hebben hem samen met Whisper twee jaar geleden bij me gebracht. Sinds midden dit jaar heb ik het gevoel dat we door de problemen heen zijn en dat blijkt ook uit de resultaten die ik sinds het Rotterdamse CHIO met hem heb geboekt in het Duitse Hardenberg, Rio de Janeiro en San Patrignano. Ik betreur het dat ik met Simon niet op de shortlist sta, maar doe er verder niet moeilijk over, want misschien kwam onze vorm net te laat", aldus Dubbeldam.

In Calgary bleven in de Grote Prijs van de 31 starters in de eerste manche slechts vier foutloos, waaronder ook de Canadees Eric Lamaze met Hickstead, die derde werd. Gerco Schröder (Tubbergen) bleef foutloos, maar moest een strafpunt incasseren voor het overschrijden van de tijd met Eurocommerce New Orleans. Een dozijn ruiters mocht terugkomen voor de tweede manche. Daaronder geen Piet Raijmakers jr. (Asten) met Van Schijndel's Lys de Patiere en ook Nathalie van der Mei (Makkinga) wist zich niet met Heechhiems Tersina voor de tweede ronde te plaatsen. Raijmakers verliet de ring met 21 strafpunten (27e) en Van der Mei verzamelde maar liefst 29 strafpunten (28e).

In de tweede ronde stonden de hindernissen nog hoger en breder dan in de eerste en maar liefst drie combinaties werden in deze ronde gediskwalificeerd. Daaronder ook de Zwitser Pius Schwizer met Ulyesse. Zijn paard sprong over de staanders buiten de vlag langs en dat betekende diskwalificatie. Gerco Schröder leek lang op weg naar een foutloze rit, maar op de allerlaatste hindernis toucheerde de schimmel één van de palen net te zwaar, die dan ook prompt viel. Met nog een strafpunt voor het overschrijden van de tijd verzamelde Gerco zeven strafpunten over beide manches, waarmee hij als vierde eindigde en 75.000 dollar verdiende.
Nadat eerst de Brit Robert Spivey, die in de eerste manche met Romanov foutloos was gebleven, negen strafpunten verzamelde in de tweede manche, waardoor hij zakte naar de zesde plek in de eindrangschikking, maakte Richard Spooner met Cristallo, ook foutloos in de eerste ronde, op de laatste hindernis een fout. "Ik was bang voor tijdfouten en reed daardoor net iets te gehaast op deze hindernis aan", verklaarde Spooner zijn fout. Spooner zou als tweede eindigen en 200.000 dollar daarmee verdienen.
Toen was het de beurt van Dubbeldam en Simon sprong ongelooflijk goed. Daarbij wordt dit paard, dat over enorm veel vermogen beschikt, extra geholpen door zijn ruiter, die als geen ander in staat is om zijn paard steeds exact op de goede plek te laten afzetten, waardoor het voor een paard iets gemakkelijker wordt om foutloos te blijven. In de moeilijke wending van een imposante triple naar een dubbelsprong van oxers, waaronder slootjes liggen, bleef BMC Van Grunsven Simon heel goed bij de les. Ook in de lange lijn naar de uiterst delicate fiets, bekend van de WEG Den Haag 1994, bleef de controle optimaal en in de driesprong toonde deze zoon van Mr. Blue aan enorm te kunnen rekken en strekken. Op de eindstreep bleek Dubbeldam foutloos met één strafpunt voor het overschrijden van de tijd. "Na mijn rit was ik negentig procent blij over de prestatie van mijn paard en mezelf en tien procent angstig, omdat Eric Lamaze met Hickstead na mij kwam. Dat is een uiterst ervaren combinatie, die ook snel kan zijn en zij zouden naar mijn mening geen moeite hoeven te hebben om binnen de tijd te rijden. Echt blij dus, en een beetje angstig", vatte Dubbeldam zijn gemoedstoestand direct na de rit samen. Die angst duurde niet lang, want in de wending na de triple ging het fout. Hickstead sprong erg groot en hoog over deze hindernis en Lamaze, die in Aken een botje in zijn linkervoet brak, probeerde juist dat linkerbeen in de landing te ontzien. Daardoor schoot juist zijn linkervoet uit de stijgbeugel en galoppeerde Hickstead langs de hindernis. "Ik rijd dan wel op Hickstead, maar stuur dit paard echt geen dubbelsprong in zonder mijn beide voeten in de stijgbeugels", aldus Lamaze. Uiteindelijk finishte de Canadees als derde en miste daardoor niet alleen de hoofdprijs van 325.000, maar ook nog eens de bonus van 425.000 Dollar, die hij had kunnen verdienen door driemaal in één seizoen een Grote Prijs op Spruce Meadows te winnen.

Voor Sven Harmsen, die deze keer de taak van bondscoach Rob Ehrens had overgenomen, was er een uiterst comfortabele thuisreis. De coach reisde, in tegenstelling tot de ruiters, economy. "Vanmorgen stonden we op de stoep van ons hotel en toen zeiden Gerco en ik tegen Harmsen: als we bij de eerste vier rijden betalen wij het upgraden naar de businesclass. Die belofte lossen wij direct in", zei Jeroen Dubbeldam met een grijns van oor tot oor.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Uitslag Grote Prijs:
1) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (Mr.Blue x Polydox) - 1/73.90
2) Richard Spooner (USA) - Cristallo - 4 / 72.26
3) Eric Lamaze (Can) - Hickstead (Hamlet x Ekstein) - 7 / 84.21
4) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce New Orleans - 6 / 77.46
5) Robert Smith (Eng) - Talan (Concorde x Burggraaf) - 5 / 75.17

Springruiter Jeroen Dubbeldam wint GP Canada
CALGARY - Jeroen Dubbeldam was afgelopen nacht (Nederlandse tijd, het was toen avond in Canada) nog helemaal in extase over het winnen van de Grote Prijs van Calgary en het bijbehorende megabedrag.
"Dit is ongelooflijk, super!", zei de springruiter uit Weerselo over het winnen van de wedstrijd en de hoofdprijs van 325.000 Canadese dollars oftewel bijna 250.000 euro.

Lees verder in TC Tubantia Sport

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-09-2010  

Fraai FC Twente gelijk tegen Inter

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft dinsdagavond een knap debuut gemaakt in de Champions League. De Tukkers hielden in een sfeervolle Grolsch Veste de Italiaanse landskampioen Inter Milaan op 2-2. Alle goals vielen in de uiterst spectaculaire eerste helft. Na de 0-1 van Sneijder kwam Twente via Janssen en een eigen goal van Milito op 2-1. Eto'O maakte kort voor rust 2-2.
Lees verder in TC Tubantia Sport.

 
16-09-2010  

Hoofdsponsor HSC’21 failliet

 

HAAKBERGEN – Carparc in Haaksbergen is woensdagmiddag door de Almelose rechtbank failliet verklaard. Het autobedrijf is hoofdsponsor van voetbalvereniging HSC’21. Het is nog onduidelijk of het faillissement financiele consequenties heeft voor de zondag-hoofdklasser.
Lees verder

 
18-09-2010  

Maertens levert aanvoerdersband in bij Bosz

 

ALMELO - Birger Maertens heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd bij trainer Peter Bosz van Heracles Almelo. De middenvelder geeft per direct het stokje door aan Antoine van der Linden. "Birger wil zich volledig op het voetbal richten. Die stap respecteer en waardeer ik", verklaarde de oefenmeester op een persconferentie voorafgaande aan het competitieduel met FC Twente. In de derby van aanstaande zondag zal Van der Linden als captain aantreden. De verdediger kwam afgelopen seizoen nog naar Almelo en speelde sindsdien al 38 keer in competitieverband.
Maertens volgde begin dit seizoen Pieckenhagen op als aanvoerder. De Duitse doelman vertrok gedwongen na een aflopend contract bij de Heraclieden en dat kan achteraf wel eens een misreking van de Almelose club zijn geweest. In het succesvolle vorige seizoen was Pieckenhagen de absolute meester in de kleedkamer. Op het veld was hij het verlengstuk van de eveneens vertrokken oefenmeester Gert-Jan Verbeek en hield hij zijn teamgenoten bij de les. Het is afwachten of Van der Linden die rol kan waarmaken in de derby van zondagmiddag tegen FC Twente.

< Antoine van der Linden

 
19-09-2010  

Dennis Kuipers weer 3e in Hellendoorn Rally


Dennis Kuipers met co-pilot Fred Miclotte in de Subaru Impreza
foto: Nick Zweers
 

HELLENDOORN – Dolblij was Bernard ten Brinke zaterdagavond na de finish van de 29e Hellendoorn Rally. Hij sprong een gat in de lucht, want voor het eerst wist hij de meest prestigieuze rally van Nederland op zijn naam te schrijven. Rond het middaguur had Ten Brinke zaterdag nog een comfortabele voorsprong van ruim 35 seconden en kon hij de champagne al bijna koud zetten. Maar gaandeweg de middag kwam Van Eldik op stoom en naderde ten Brinke tot 6 seconden met nog een proef te gaan. De voorsprong bleek echter voldoende. De regionale favorieten Dennis Kuipers, die voor één keer zijn Ford-fabrieksteam vaarwel zegde en in de Subaru Impreza van Ipatec deelnam, zag zaterdag zijn derde plaats in het eindklassement niet meer in gevaar komen. Hij moest 1 minuut en 8,7 seconden toegeven op winnaar ten Brinke. Gert Huzink uit Manderveen leek op een uitstekende vijfde plaats af te stevenen, maar moest net als een week eerder in Amsterdam met motorpech in de laatste proef opgeven.

< fotoreportage Nick Zweers, Freek Buitenweg en Jan Bril 

Fotoreportage (92 foto's)...

 
19-09-2010  

10 Heraclieden houden kampioenen in toom

 

ALMELO - Landskampioen FC Twente heeft in Almelo geen potje kunnen breken. In de eerste helft hadden de Heraclieden een overwicht tegen FC Twente dat de bezieling zoals tegen Inter enkele dagen eerder mistte. Voor Heracles Almelo misten Plet en Everton een kans om de Almeloërs op voorsprong te brengen.
Op slag van rust keerde het tij door een gelukkig missende karatetrap van Fledderus waardoor deze met twee keer geel naar de douche kon en Heracles de gehele tweede helft met tien man moest spelen.
Hoewel FC Twente de Almeloërs in haar greep kreeg, bleven de Heraclieden onverzettelijk en werden doelrijpe kansen door Janssen (2x), Wisgerhof, Parker en Janko gemist.
Mede gelet op de eerste helft een terechte 0-0 uitslag in deze Twentse derby.

< Fotoreportage: Nick Zweers 

Heracles Almelo - FC Twente 0-0

Arbiter: Braamhaar
Geel: Everton, Breukers (Heracles) Douglas (FC Twente)
Rood: Fledderus (Heracles/45, 2xg)


Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Vejinovic (Douglas/83), Fledderus, Overtoom, Plet (Armenteros/83), Everton (Bannink/46).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli (Buysse/69), Brama, De Jong, Janssen, Ruiz, Janko, Parker (Landzaat/74).

Fotoreportage (57 foto's)...

 
20-09-2010  

Thuiszege voor DVO’71 op De Riet

 

ALMELO – De eerste ‘thuiswedstrijd’ van DVO’71 op het sportcomplex van SV Rietvogels heeft de Almelose promovendus de eerste overwinning in de 2e klasse zaterdag opgeleverd na twee nederlagen op rij. De mannen van trainer Manuel Sanches Torres waren in de eerste helft voetballend wel de mindere tegen Vroomshoopse Boys en kwamen achter te staan door een doelpunt van Prins, maar Mesut Hoklek had een goed neusje voor de goal en wist na rust drie keer te scoren voor de Almeloërs. Rood was er voor Alex Galici (DVO’71) en Dirk Prins (Vroomshoopse Boys) zodat beide teams de strijd met 10 man eindigden.

 
20-09-2010  

AKC doet zichzelf tekort tegen LDODK

 

ALMELO - AKC/Ermasport trad zondag zonder Peter Tiekink en Nienke Frederiks aan tegen LDODK uit Terwispel. De Enschedeër Tiekink was geveld door een infectie aan zijn knie en Frederiks was wegens familieomstandigheden in het buitenland. Daar stond tegenover dat de Tsjechische international Roman Seifert wel weer beschikbaar was na de oefentrip met de nationale selectie van Tsjechië en coach Hans Stokkentré ook een beroep kon doen op routenier Pauline Schorn.
Beide teams waren in het begin behoorlijk aan elkaar gewaagd en AKC kwam op voorsprong door een score van Pauline Schorn. LDODK wist echter al vrijsnel de stand gelijk te trekken en geen van beide teams kon zich losmaken van de tegenstander zodat AKC met een 9-8 voorsprong de rust in ging.
Na de thee wist AKC nog wel tweekeer op voorsprong te komen maar LDODK kwam weer langszij en scoorde vervolgens nog drie keer oprij tot 11-14. Die achterstand konden de Almeloërs niet meer goed maken zodat LDODK met 13-15 de zege binnensleepte.

Doelpunten van Almelose zijde: Pauline Schorn (3), Mark Landhuis (3), Samantha Jonkman (2), Roman Seifert (2), Rik Landhuis (1), Manon Kroeskop (1), Mirte Geerdink (1).

< Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (11 foto's)...

 
21-09-2010  

Toppers naar Almelose Dressuurdagen

 

ALMELO – Op Europa’s grootste hippische allweather accommodatie, het Twents Hippisch Centrum in Almelo, komen zaterdag 25 september en zondag 26 september tal van nationale dressuurtoppers aan de start in de Prix St. George, Intermediar I, ZZ-zwaar en ZZ-licht.
Aangemeld zijn o.a Laurens van Lieren, Annemiek Harmsen, Janneke Punte, Marcelle Hesselink, Diana van der Spek en de locale matadoren Inge Kemper en Chantal Rauws.

Zaterdag wordt eveneens gestreden om het KNHS/Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden voor 4, 5 en 6 jarige paarden en daar staan o.a. aan de start Engie Kwakkel, Femke Baljon, Kirsten Teeuwen, Petra Willemsen en de regionale favorieten Marije Klaassen, Gera van Lent en Shirley Meijer.

Van 29 september t/m 1 oktober wordt het buitenseizoen op het Twents Hippisch Centrum in Almelo afgesloten met avonddressuurwedstrijden bij kunstlicht in de landelijke klassen B t/m Z2
De entree is alle dagen vrij.

 
22-09-2010  

Ellery Cairo voor de rest van het seizoen Heraclied

 

ALMELO - Ellery Cairo (32) speelt de rest van het seizoen voor Heracles Almelo. Club en speler kwamen een contract tot medio 2011 overeen. De vleugelaanvaller speelde eerder voor Feyenoord, Excelsior, FC Twente, SC Freiburg, Hertha BSC, Coventry City en NAC Breda. Cairo was transfervrij omdat zijn contract in Breda afgelopen zomer afliep. “Hij heeft de afgelopen weken een eerlijke kans gekregen om zich hier te bewijzen en te laten zien dat hij een versterking voor ons is”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Die kans heeft hij gepakt en dus heeft Ellery een contract voor de rest van het seizoen getekend.”
Overigens kwam de overeenkomst niet zomaar tot stand, want het bestuur van Heracles Almelo heeft dat dinsdagavond pas na overleg met het bestuur van het spelersinvesteringsfonds besloten.

 
22-09-2010  

Heracles zonder moeite langs ARC

 

ALPHEN AAN DE RIJN - Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van het bekertoernooi. Een goede eerste helft was voldoende om Topklasser ARC kansloos te laten. Bij de rust stond het 0-3 door de doelpunten van Glynor Plet en Willie Overtoom (2x). In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord.

< Kijk naar de foto’s van Harrie Broeze en lees verder

 

 
23-09-2010  

'Douglas overtuigt bondscoach Bert van Marwijk'

 

ENSCHEDE - Het Nederlands elftal heeft er met Douglas Franco Texeira hoogstwaarschijnlijk een nieuwe verdediger bij. De sterke Braziliaan van FC Twente had vandaag in De Grolsch Veste een gesprek met bondscoach Bert van Marwijk over toetreding in het vaderlandse voetbalteam. "Ik heb de heer Van Marwijk vandaag voor het eerst ontmoet. Ik heb hem gezegd dat ik graag Nederlander wil worden en het een grote eer te vinden als de bondscoach mij oproept voor het Nederlands elftal. Ik woon nu drie jaar in Nederland en heb mij hier als persoon en voetballer sterk kunnen ontwikkelen", vertelt Douglas op de website van FC Twente. Van Marwijk heeft een goed gevoel aan het gesprek overgehouden. "Ik wilde bovenal van Douglas horen dat hij graag Nederlander wenst te worden. Die overtuiging heb ik nu. Mocht hij het Nederlanderschap verkrijgen zie ik in hem een versterking van mijn spelersgroep, al heb ik verder geen toezeggingen gedaan. Maar hij is een interessante speler."
 

 
23-09-2010  

V/d Linden trots op aanvoerdersband Heracles

 

ALMELO - Antoine van der Linden kreeg deze week bij zijn club Heracles Almelo een extra rol. De 34-jarige verdediger is de nieuwe captain van de Tukkers, nadat Birger Maertens afstand nam van de aanvoerdersband. "Natuurlijk is het mooi om aanvoerder te zijn", reageert hij aan Voetbal International. "Maar voor mij verandert er niet zo gek veel. Ik communiceerde altijd al veel, zeker met de jonge spelers. Bovendien heeft het ook met mijn positie in het veld te maken. Waar mogelijk probeer ik mijn teamgenoten te helpen. De trainer riep me bij zich en vertelde dat Birger zich niet lekker voelde als aanvoerder.Trainer Peter Bosz heeft respect voor de beslissing van Maertens. "Ik kan hier geen spannend verhaal van maken. Birger wil gewoon focussen op zijn eigen spel; daar was hij niet tevreden over. Dan neem je je verantwoordelijkheid door dat aan de staf en de groep kenbaar te maken. Hij ervoer de aanvoerdersband als een last en was niet happy."

 
25-09-2010  

Van Lieren 2x 1 en 2 op Almelose Dressuurdagen

 

ALMELO – Op de eerste dag van de Almelose Dressuurdagen behaalde Laurens van Lieren (Rijswijk) twee eerste en twee tweede plaatsen in de lichte tour met zijn paarden President's Wonderboy en President's Victory. De WK-teamkampioen uit 2008 troefde daarmee het hele veld af.
Gerdien Hilgenberg uit Enschede legde beslag op twee derde plaatsen in de klasse ZZ-licht tijdens de Subtop-dressuurwedstrijden van de Looleeruiters in Almelo. Met haar zevenjarige paard Winston (v. Rubels) hoefde ze zich beide keren alleen gewonnen te geven tegen nationale topper Laurens van Lieren.
Gerdien Hilgenberg scoorde 65,43 en 62,65 procent, Van Lieren noteerde met Wonderboy 66,29 en 65,88 procent en met Victory 66,00 en 64,85 procent.
Gerdien Hilgenberg was er content mee. "Als je met een paard nog niet zo lang op dit niveau rijd, hoef je je niet te schamen als je alleen Laurens van Lieren voor je moet laten. Ik vond het prima gaan. Winston is een erg fijn paard om te rijden met een makkelijke aanleuning. Hij is heel goed in de uitgestrekte gangen en de pirouettes en heeft een goede stap. Met deze uitslag ben ik heel tevreden."
Gerdien Hilgenberg komt zondag ook nog in actie in de klasse ZZ-zwaar, dan met Ronaldo.
Marcelle Hesselink werd in de eerste omloop vijfde met Workmate (60,86). In de tweede ronde slaagde ze erin als een van de weinigen een hogere score te bewerkstelligen dan in de eerste reeks. Met 62,06 procent eindidge ze toen als vijfde.

In de selectiewedstrijden voor jonge dressuurpaarden om de Subli Cup was Vienna Romp (Beuningen Gld.) met Bolero de sterkste bij de vierjarige paarden, wat haar 75,20 procent opleverde. Aagje Hardeman (Utrecht) met Blöf werd tweede met 69,30 procent en Laurens van Lieren met President's Bolero derde met 69,00 procent.
Philipe van O,mmen (Leidschendam) trok met President's Saterday Night de zege naar zich toe bij de vijfjarige paarden (77,80), voor Manon van Hylckama-Vlieg (Schoorl) met Archibald (74,10) en Kirsten Teeuwen (Nieuwerkerk a/d IJssel) met Camorkus (72,50).
Femke Beljon (Zwolle) greep met Zoraida de winst bij de zesjarige paarden.
De Almelose Dressuurdagen duren t/m zondag.
Bron: HippischTwente.nl

 
25-09-2010  

Heracles pakt ook in Den Haag geen punten


Keeper Pasveer is te laat. foto: Harrie Broeze
 

DEN HAAG/ALMELO - Heracles Almelo heeft een drukke week in mineur afgesloten door de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag te verliezen. Dmitry Bulykin (2x) en Lex Immers scoorden voor de gastheren. Glynor Plet en Everton Ramos da Silva namen de Almelose doelpunten voor hun rekening. In het begin zag het er niet naar uit dat de formatie zijn vierde nederlaag op vreemde bodem zou incasseren. Het verzorgde positiespel resulteerde in twee mogelijkheden en een doelpunt. Na vier minuten kopte Glynor Plet net naast en in de vijftiende minuut mikte Darl Douglas in het zijnet. Twee minuten na de kans van Douglas was het wel raak. Everton Ramos da Silva en Marko Vejinovic gingen de combinatie aan en laatstgenoemde liep goed weg uit de rug van zijn tegenstander. De Braziliaan behield het overzicht en Glynor Plet kon de aanval met een schuiver afronden.
Lees verder en bekijk de foto's van Harrie Broeze.

 

 
26-09-2010  

ON verslaat in derby eenvoudig DVO'71

 

ALMELO - Het eerste elftal van Oranje Nassau heeft zaterdag 25 september zonder zelf groots te spelen vrij eenvoudig gewonnen van DVO '71.
ON heerste vanaf de eerste minuut van de wedstrijd en had een duidelijk veldoverwicht. Door slordige passing en gemis aan scherpte in de afronding aan de zijde van ON werd dit overwicht het eerste half uur niet in doelpunten uitgedrukt. De verdediging van Oranje Nassau gaf bijna geen kans weg. ON kwam voor rust wel op voorsprong door een prachtige volley van Danny van Laar uit een voorzet van Zwonimir Piljic.
Na rust was hetzelfde beeld te zien als voor de pauze. ON domineerde de wedstrijd en DVO '71 probeerde via uitvallen gevaarlijk te worden. Doordat het ON niet lukte om vroegtijdig afstand te nemen, bleef DVO '71 (te lang) in de wedstrijd en kwam het via twee afstandschoten nog in de buurt van een doelpunt. Nadat trainer Tino Stoop een tweetal frisse spitsen had ingebracht, liep ON uit naar een ruime overwinning. Door doelpunten van Ruud Bruns, Klaas Nieuwenhuis (penalty, in tweede instantie) en Ruud Hondebrink werd de eindstand 4-0. Door deze dikverdiende overwinning heeft ON 1 de aansluiting behouden met de koplopers in de tweede klasse H.

 
26-09-2010  

Meisjes De Veene succesvol op NK Estafette

 

DRACHTEN - Het eerste juniorenteam meisjes van Z&PV de Veene uit Almelo was vandaag succesvol bij de estafettekampioenschappen in Drachten. De dames kwamen in actie op de 4 x 50 mtr. schoolslag, 4 x 50 mtr. wisselslag en 4 x 50 mtr. vrije slag. Dit jonge team ( 10/11 jaar) van Z&PV de Veene zwom voor het eerst in deze samenstelling. Het team bestaande uit Madelijne Schothans, Daphne Jurriëns, Lauri Lesscher, Danique Smit en Naomi Tjon-asoi eindigden bij de schoolslag op de 10e plaats en bij de vrije slag zelfs op een keurige 8e plaats. Een te vroege start bij de wisselslag leidde helaas op deze afstand tot een diskwalificatie.
Door een bijdrage van de sponsors was het mogelijk om voor de meiden een prachtig badpak aan te schaffen, waarmee de eenheid van de ploeg goed naar voren kwam. Met het verbeteren van de tijden die gezwommen zijn laten de dames zien dat er nog veel progressie zit in deze jonge estafetteploeg van Z&PV de Veene.
 

 
29-09-2010  

Gal danst met Totilas naar WK-team goud

  LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - "Ik kan het niet geloven dat we echt goud hebben gewonnen", stamelde Edward Gal (Harskamp), direct na een schitterende rit met Moorlands Totilas in de Grand Prix, die met een score 84.043% werd bekroond. "Ik kan het niet geloven, na alle tegenslagen die we hebben gehad. Eerst met Exquis Nadine en hedenochtend met Parzival. Ik was in mijn hotelkamer gebleven en hoorde dat slechte nieuws via de telefoon. Ik had de tranen in mijn ogen. Daarna heb ik getracht het van mij af te zetten en mij volledig op mijn eigen rit te concentreren. Dat is gelukt en ik ben ontzettend blij met deze eerste wereldtitel voor Nederland in de dressuursport. Maar geloven dat we wereldkampioen zijn doe ik pas als ik de gouden medaille om mijn nek heb hangen!", aldus Gal.

Voor Adelinde Cornelissen (Nijkerk) werd het WK een totale deceptie. In het onderdeel halthouden en dan vijf passen achterwaarts gaan beet Jerich Parzival van Adelinde Cornelissen zich even op het uiterste puntje van zijn tong. Daardoor ontstond een minuscuul wondje van amper een millimeter, waaruit hoogstwaarschijnlijk slechts een enkele druppel bloed vloeide. Maar een druppel bloed in een met speeksel gevulde mond en speekselschuim rond de mondholte zorgt er voor dat het speekselschuim ogenblikkelijk rood kleurt. "Gooi maar eens een paar druppels bloed in een emmer water, dan zie je hoe die emmer water direct rood kleurt. Dat is ook zo met een enkele druppel bloed in de mond van een paard", aldus teamveterinair Jan Greve (Haaksbergen).
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-09-2010  

Nationaal korfbalteam oefent in IISPA Almelo

  ALMELO – Het nationaal korfbalteam oefent op 6 oktober a.s. in de spiksplinternieuwe Almelose sporthal IISPA ter voorbereiding op het EK tegen een Twents selectieteam.
Op 22, 23 en 24 oktober worden de voorronden van het EK gespeeld in de IISPA. De landen die in Almelo in actie komen zijn: Tsjechië, Portugal, Wales en Turkije.
Het Nederlands korfbalteam speelt haar voorrondes in Leeuwarden op dezelfde speeldata tegen o.a. Duitsland, Hongarije en Servië.
De oefenwedstrijd is dus de enige kans om het nationale team en EK-titelverdediger in Almelo in actie te zien. Of voor de oefenwedstrijd een kaartje moet worden gekocht stond niet vermeld in het mailtje en is ook niet op de website van de organisatie te vinden. Neem in ieder geval de knip mee, want met een beetje mazzel zijn de bouwvakkers zo ver dat ook de bar geopend is.
Andere voorronde speelsteden zijn Tilburg en Den Haag. De kwartfinales en halve finales worden gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam op 29 en 30 oktober. De finale is 31 oktober in Rotterdam Ahoy.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina