Sportberichten


Plaatsing  
 
07-09-2010  

Nieuw stadion Heracles wordt echt stadion


Widdershoven ontwierp ook het stadion van PEC Zwolle en Roda JC.
 

ALMELO – Het nieuwe stadion van Heracles Almelo moet een echt stadion worden zo blijkt uit de presentatie dinsdagavond in de businessruimte van het huidige Polmanstadion. Het ontwerp van de architectenbureaus Widdershoven uit Kerkrade en PR8 uit Almelo heeft een gebogen dakconstructie met gebogen zinkplaat bedekt en doet bijvoorbeeld denken aan de tribunes bij Quick’20 Oldenzaal en Rietvogels Almelo.
Voorzitter Jan Smit was zichtbaar blij dat het ontwerp een goed onthaal kreeg onder de aanwezige sponsoren. Het nieuwe stadion moet straks plaats bieden aan 15.000 toeschouwers met een mogelijke capaciteitvergroting naar 20.000 toeschouwers. Ook de capaciteit van de skyboxen wordt vergroot en het geheel inclusief de te verhuren zakelijke ruimtes en de ruimtes voor de club zelf, wordt begroot op 25 miljoen euro.
Ook wordt onderzocht of het huidige stadion gedemonteerd en verplaatst kan worden naar elders zodat het in de verkoop kan.
De gemeente Almelo staat positief tegenover het plan en inmiddels is ook gestart met een MER-procedure. Het geheel moet ook een oplossing bieden voor de infrastructuur van de clubs aan de Maardijk.
Naast het nieuwe stadion verrijst tevens de nieuwe kantoortoren van Asito.

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina