Sportberichten


Plaatsing  
 
06-09-2010  

Huzink mist rally-overwinning door lekke band


Team Riwald met coureur Gert Huzink en gast-navigator Harmen SchotAlbers in de Subaru Impreza tijdens de race in het Amsterdamse havengebied.
 

MANDERVEEN - Gert Huzink heeft zondag niet de 28e Amsterdamsprint gewonnen. De rally-rijder uit Manderveen verspeelde in de laatste proef een zekere zege. Huzink stond met co-pilot Harmen SchotAlbers lang bovenaan maar kreeg in de laatste proef een lekke band en eindigde uiteindelijk als derde in het totaalklassement.
De zege ging naar Erik van Loon. De oud- Almeloër Dennis Kuipers die tegenwoordig in Borne woont, werd met zijn teamgenoot Fred Miclotte zevende. Kuipers testte in Amsterdam zijn nieuwe Subaru Impreza. Jan Nijhof uit Goor moest met navigator Henk-Jan Elbert genoegen nemen met de achtste plaats.
Bij de rally in het Amsterdamse havengebied raakte de 42-jarige Ellen Wijnen uit Goor zwaar gewond. Zij was werkzaam als baanmarshall en werd aangereden door het team van Marcel van Leeuwen toen zij al vlaggend de aanstormende coureur opmerkzaam maakte op een ongeval op de baan. Zij werd met een gecompliceerde breuk aan heup en bekken opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Kijk naar de foto's op
Autosportvision

Archief
Terug naar vorige pagina