Sportberichten


Plaatsing  
 
29-09-2010  

Gal danst met Totilas naar WK-team goud

 

Cornelissen stond op dat moment op een score van 80.500 % waarmee ze virtueel ver op de concurrentie voorstond. Cornelissen: "Ik geloof niet dat ik weer naar de USA ga. Twee jaar geleden raakte mijn paard in Las Vegas geblesseerd en nu dit. Ik heb me wel eens beter gevoeld dan nu. Als het Nederland lukt om toch een medaille te winnen - en die kans is best groot - dan zal ik wel op het podium staan, maar ik denk nu zeker te weten dat ik die medaille, maakt niet uit van welke kleur, zal weggooien. Voor mij is het in ieder geval een medaille zonder enige waarde"

Edward Gal begon sterk aan zijn rit, zonder iets te forceren. "In de warm-up ring merkte ik dat Moorlands Totials zich begon op te winden en hij werd in de ring behoorlijk heet. Dat merkte ik bijvoorbeeld duidelijk aan de piaffe. Tot de galoponderdelen aan de beurt kwamen heb ik hem eigenlijk gewoon zijn gang laten gaan en enkel en alleen de richting aangegeven", vertelde Gal direct na zijn rit, met gevoel voor understatement. "In de wissels is Totilas in zo'n situatie heel erg sensibel en dan kom ik niet met mijn been aan hem, maar probeer hem de wissels te laten springen door met mijn lichaam te bewegen. Zo heb ik ook een enkele overgang met alleen een stemcommando gereden". De ruiter van Moorlands Totilas ontkende overigens in de Grand Prix 'er met de handrem op gereden te hebben'. "Ik heb geprobeerd een gedegen rit te rijden, waarbij we, als ik foutloos zou blijven, eigenlijk zeker van goud zouden zijn. Dat hield voor mij in dat ik wel risico's kon vermijden, maar je wilt natuurlijk ook graag een goede prestatie neerzetten", aldus Gal.

Misschien miste de stralende expressiviteit even in het beeld, maar Totilas ging uiterst zeker en met schwung door de dressuurbaan. Foutjes werden er niet gemaakt en de enkele kleine onvolkomenheid die optrad werd met gemak gecompenseerd door de stralende piaffe en passage. Juist in de uitgestrekte galop toonde Moorlands Totilas zijn enorme elasticiteit en danste hij als het ware gewichtsloos over de diagonaal. Door de voortreffelijke rit van Gal Totilas verzekerde Nederland zich van het goud.

Uitslag

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina