26-09-2010

ON verslaat in derby eenvoudig DVO'71

ALMELO - Het eerste elftal van Oranje Nassau heeft zaterdag 25 september zonder zelf groots te spelen vrij eenvoudig gewonnen van DVO '71.
ON heerste vanaf de eerste minuut van de wedstrijd en had een duidelijk veldoverwicht. Door slordige passing en gemis aan scherpte in de afronding aan de zijde van ON werd dit overwicht het eerste half uur niet in doelpunten uitgedrukt. De verdediging van Oranje Nassau gaf bijna geen kans weg. ON kwam voor rust wel op voorsprong door een prachtige volley van Danny van Laar uit een voorzet van Zwonimir Piljic.
Na rust was hetzelfde beeld te zien als voor de pauze. ON domineerde de wedstrijd en DVO '71 probeerde via uitvallen gevaarlijk te worden. Doordat het ON niet lukte om vroegtijdig afstand te nemen, bleef DVO '71 (te lang) in de wedstrijd en kwam het via twee afstandschoten nog in de buurt van een doelpunt. Nadat trainer Tino Stoop een tweetal frisse spitsen had ingebracht, liep ON uit naar een ruime overwinning. Door doelpunten van Ruud Bruns, Klaas Nieuwenhuis (penalty, in tweede instantie) en Ruud Hondebrink werd de eindstand 4-0. Door deze dikverdiende overwinning heeft ON 1 de aansluiting behouden met de koplopers in de tweede klasse H.