05-09-2010

Oranje Nassau verslaat Vroomshoopse Boys

ALMELO - Oranje Nassau begint goed aan de nieuwe competitie, het won met 1-0 van Vroomshoopse Boys. In een zeer matige wedstrijd van beide kanten trok O.N. toch nog aan het langste eind. De ploeg uit Vroomshoop hield zich vooral bezig met het weggeven van kansen en O.N. was alleen bezig met het missen van die kansen, vooral Emiel Kroeze en Zwonnimir Pilic waren hier debet aan. Vanaf de aftrap was het O.N. dat de tegenstander onder druk zette zonder zelf goed te voetballen. Vroomshoopse Boys hield zich vooral bezig met het verdedigen van de 0-0 stand en stelde slechts sporadisch iets voor in aanvallend opzicht. Oranje Nassau had al voor de rust de wedstrijd op slot moeten gooien maar deed dat niet. De rustand was dan ook 0-0, de tweede helft was niet anders dan de eerste, in een matig tempo van beide kanten kwamen beide ploegen niet tot gevaarlijke momenten en als er kansjes kwamen waren beide keepers op hun post. Na een uur spelen was het toch O.N. dat scoorde, uit een corner van Zwonnimir Pilic was het Klaas Nieuwenhuis die O.N. naar een 1-0 voorsprong kopte, op zich verdiend gezien de vele kansen. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Mark Dijkstra geblesseerd raakte en alleen nog een beetje kon mee hinken in de voorhoede. Dat zorgde achterin voor wat problemen maar het was de keeper Thomas Koetsier die zijn ploeg diverse keren voor een tegentreffer behoede. Een verdiende overwinning maar Oranje Nassau zal veel beter moeten gaan voetballen om in de 2e klasse dit seizoen een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Tekst: Albert Hilbink