Sportberichten


Plaatsing  
 
05-09-2010  

AKC wint van angstgegner VADA Wageningen

 

AKC begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op 4-0 voor door ondermeer twee doelpunten van Peter Tiekink. VADA kwam na deze snelle start van AKC ook meer in de wedstrijd. Bij 6-4 stokte de score voor beide teams, VADA kreeg veel kansen in deze fase maar wist deze niet af te ronden. AKC had moeite met zowel de verdedigende rebound als met de aanvallende rebound en kwam daardoor ook niet tot scoren. Het duurde lang voordat AKC weer de score opende in die fase. Tot 8-6 ging de strijd gelijk op, Mirte Geerdink maakt met een fraai doelpunt 9-6 en Peter Tiekink ovetrof de schoonheid van het vorige doelpunt met de 10-6. Beide ploegen mochten gaan rusten bij 11-7.
VADA kwam gretig uit de kleedkamer en kwam terug tot 12-11, AKC bewaarde echter de rust en liet de Wageningse ploeg uitrazen en begon weer mee te scoren. Bij 14-13 nam coach Stokkentré een time out voor de Almelose ploeg, beide ploegen speelden een te laag tempo, bij AKC had het vak met Peter Tiekink in de fase moeite met scoren. Direct na de time out benutte dezelfde Tiekink een strafworp en Samantha Jonkman wist in de opvolgende aanval ook voor AKC te scoren. Pieter van der Giessen richtte zijn frustratie wat op scheidsrechter Van der Terp en mocht hiervoor geel incasseren. Via Mark Landhuis loopt AKC verder uit naar 17-13, Van der Giessen scoort vervolgens twee keer waardoor het spannend blijft op de Almelose velden.
Met nog enkele minuten te spelen scoort Samantha Jonkman 18-15 en lijkt de overwinning veilig voor AKC, achter de ploeg heeft moeite om de juiste kansen te pakken en door twee doelpunten van VADA wordt het toch nog spannend op het laatst. Gelukkig voor de Almeloërs blijft het bij 18-17 op het moment dat Van der Terp affluit. In feite kamen de AKC-ers nooit echt in de problemen in deze wedstrijd, maar wisten ook niet goed uit te lopen.

Score AKC/Ermasport: Samantha Jonkman (7), Peter Tiekink (5), Mark Landhuis (3), Mirte Geerdink (2), Ramon Post
Score VADA/BAT Continental: Sander Schattenberg (3), Robert Schattenberg (4), Martine Meurs (3), Pieter van der Griessen (4), Jan Anne van Ginkel (2), Myrte Erps
Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina