Sportberichten


Plaatsing  
 
04-09-2010  

Gerco Schröder niet naar WK Kentucky


Op 16 augustus jl. werden alle hippische WK-teams gepresenteerd in het auditorium van de Rabobank in Utrecht. Toen behoorde Gerco Schröder nog wel tot de WK-lijst. Anky van Grunsven ontbrak die dag, maar gaat als reining-amazone van start in Kentucky. Zij is reserve bij de dressuur en dat kan uniek genoemd worden.
 

BREDA – Tijdens Breda Hippique heeft bondscoach Rob Ehrens vandaag zijn springteam voor de WK in Kentucky bekend gemaakt. Zoals min of meer te verwachten viel, is ‘vaste keus’ Gerco Schröder afgevallen. Gerco Schröder stond nog wel op de ‘longlist’ en werd vorige maand ook nog wel in Utrecht gepresenteerd als potentiële WK-ganger, maar de Tubbergenaar is na het terugtrekken van Eurocommerce Berlin uit de springsport wat op het tweede plan geraakt en rijdt niet meer steevast mee om de beste plaatsen. Zo viel hij ook al af in de equipe in de laatste twee wedstrijden voor het behoudt van de equipe op de wereld A-lijst in Londen en Dublin.

Voor het oosten en noorden van het land zijn respectievelijk Marc Houtzager uit Rouveen met HBC Tamino (Numero Uno x Farmer) of Opium VS (Polydor x Bormio) en Jur Vrieling uit Holwierde met VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) de ruiters die de eer hoog moeten houden. Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin), Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) completeren de equipe terwijl Leopold van Asten (Duizel) als reserveruiter is aangewezen met VDL Groep Santana B (Mr.Blue x H.Almé Z).


WK Kentucky springen - KNHS persbericht

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina