Sportberichten


Plaatsing  
 
25-09-2010  

Van Lieren 2x 1 en 2 op Almelose Dressuurdagen

 

ALMELO – Op de eerste dag van de Almelose Dressuurdagen behaalde Laurens van Lieren (Rijswijk) twee eerste en twee tweede plaatsen in de lichte tour met zijn paarden President's Wonderboy en President's Victory. De WK-teamkampioen uit 2008 troefde daarmee het hele veld af.
Gerdien Hilgenberg uit Enschede legde beslag op twee derde plaatsen in de klasse ZZ-licht tijdens de Subtop-dressuurwedstrijden van de Looleeruiters in Almelo. Met haar zevenjarige paard Winston (v. Rubels) hoefde ze zich beide keren alleen gewonnen te geven tegen nationale topper Laurens van Lieren.
Gerdien Hilgenberg scoorde 65,43 en 62,65 procent, Van Lieren noteerde met Wonderboy 66,29 en 65,88 procent en met Victory 66,00 en 64,85 procent.
Gerdien Hilgenberg was er content mee. "Als je met een paard nog niet zo lang op dit niveau rijd, hoef je je niet te schamen als je alleen Laurens van Lieren voor je moet laten. Ik vond het prima gaan. Winston is een erg fijn paard om te rijden met een makkelijke aanleuning. Hij is heel goed in de uitgestrekte gangen en de pirouettes en heeft een goede stap. Met deze uitslag ben ik heel tevreden."
Gerdien Hilgenberg komt zondag ook nog in actie in de klasse ZZ-zwaar, dan met Ronaldo.
Marcelle Hesselink werd in de eerste omloop vijfde met Workmate (60,86). In de tweede ronde slaagde ze erin als een van de weinigen een hogere score te bewerkstelligen dan in de eerste reeks. Met 62,06 procent eindidge ze toen als vijfde.

In de selectiewedstrijden voor jonge dressuurpaarden om de Subli Cup was Vienna Romp (Beuningen Gld.) met Bolero de sterkste bij de vierjarige paarden, wat haar 75,20 procent opleverde. Aagje Hardeman (Utrecht) met Blöf werd tweede met 69,30 procent en Laurens van Lieren met President's Bolero derde met 69,00 procent.
Philipe van O,mmen (Leidschendam) trok met President's Saterday Night de zege naar zich toe bij de vijfjarige paarden (77,80), voor Manon van Hylckama-Vlieg (Schoorl) met Archibald (74,10) en Kirsten Teeuwen (Nieuwerkerk a/d IJssel) met Camorkus (72,50).
Femke Beljon (Zwolle) greep met Zoraida de winst bij de zesjarige paarden.
De Almelose Dressuurdagen duren t/m zondag.
Bron: HippischTwente.nl

Archief
Terug naar vorige pagina