13-09-2010

AKC wint uitwedstrijd tegen BEP

PURMEREND - Na de winst vorige week thuis tegen VADA wilde promovendus AKC/Ermasport vandaag tegen BEP in Purmerend ook wel weten wat deze overwinning waard was.
In het begin kwam AKC via Mirte Geerdink via een fraaie doorloopbal op voorsprong. Beide ploegen gingen de gehele eerste helft gelijk op, vanaf 3-3 was het BEP die telkens één doelpunt voor kwam waarna AKC gelijk moest maken. Hoewel BEP voldoende kansen had om een gat van twee doelpunten te slaan lukte ze dit niet. Vlak voor rust scoorde Samantha Jonkman 9-10 en kwam AKC pas voor de tweede keer weer voor te staan.
AKC kwam de tweede helft scherp uit de startblokken en in de eerste aanval werd direct gescoord: 9-11. De Almeloërs liepen nadien uit tot 14-18 en leek daarmee een definitief gat geslagen te hebben. Het hard en fysiek werkende BEP gaf zich echter niet gewonnen en vlak voor tijd stond de 19-20 op het scorebord en leek alles nog mogelijk. Samantha Jonkman wist met opluchting van de gehele ploeg de 19-21 te scoren. BEP kwam terug tot 20-21 waarna ze nogmaals de kans kreeg op de gelijkmaker, maar door een goede onderschepping van Nienke Frederiks kwam de bal weer in Almelo's bezit en kon de scheidsrechter affluiten. Stokkentré verklaarde na afloop dat de overwinning voortkwam uit goed collectief spel en dat hij hier graag zijn complimenten voor wilde maken.

Komend weekend speelt AKC/ERMASPORT op zondag om 14.30 uur thuis tegen het Friese LDODK op het Sportpark aan de Sluiskade NZ te Almelo.