Sportberichten


Plaatsing  
 
02-06-2013  

Vogelcup voor veteranen naar Rijswijk

 

ALMELO – De veteranen van fusieclub Sv DRC 2012 zijn er niet in geslaagd om voor de negende keer in een rij van 32 toernooien de winst binnen te halen. De ‘vogels van De Riet’ begonnen met een bescheiden overwinning op de Rotterdamse ‘mussen’(1-0), wonnen vervolgens van de Haagse ‘postduiven’ (1-2) en hadden met een bescheiden 1-1 wat pech tegen de ‘geluksvogels’ uit Dordtrecht.
Na een uitgebreide lunch hadden de in het traditioneel groen-wit gestoken ‘vogels van De Riet’ weer volop energie en dat betekende dat de Zwijndrechtse pelikanen op een 0-7 nederlaag werden getrakteerd. In de laatste wedstrijd tegen de Rijswijkse flamingo’s moest het dus gebeuren. Met 2-0 namen de ‘vogels van De Riet’ al snel afstand en verknoeiden zelfs de opgelegde kans op een 3-0 voorsprong. Het gaf de Rijswijkenaren, die toch een aardig spelletje op de mat legden, nieuwe moed. Op fraaie wijze werd de aansluitingstreffer (2-1) gescoord en toen vervolgens de scheidsrechter een heftig voor buitenspel vlaggende grensrechter Hümmels negeerde, werd de gelijkmaker gescoord 2-2.
In de laatste minuut kwam voor de ‘vogels van De Riet’ alsnog de kans op de toernooizege en de 9e Vogelcup in de historie. De scheidrechter legde de bal terecht op de stip na obstructie van een flamingo, maar het buitenkansje werd om zeep geholpen door het schot tegen de lat waardoor uiteindelijk de Rijswijkse flamingo’s op doelgemiddelde met de eer gingen strijken.
Het ‘Voetbal Vogel Toernooi’ voor clubs met vogelnamen werd op sportcomplex De Riet afgesloten met een koud- en warm buffet en een feestavond tot in de late uurtjes.

Fotoreportage: Chantal Logtenberg

Fotoreportage (19 foto's)...

 
03-06-2013  

Jonker/Abbink in de medailles TKD Austrian Open


Het team van TKD Oude Luttikhuis in Innsbrück
 

INNSBRÜCK (A) - Afgelopen weekend stond, voor de taekwondoka’s van TKD Oude Luttikhuis uit Almelo, de Austrian Open op het programma. Het toernooi vond net als voorgaande jaren plaats in Innsbruck. Voor de meeste taekwondoka's van Oude Luttikhuis is dit toernooi het laatste grote evenement van dit seizoen. Er werden twee medailles behaald.

De Almeloër Patrick Jonker H-87kg won zijn eerste partij met 5-2 van een Poolse tegenstander om vervolgens met 12-5 van een Serviër te winnen. In de halve finale wist Patrick met 4-3 te winnen van wederom een taekwondoka uit Servië en alsof dat nog niet genoeg was, ontmoette hij in de finale wederom een Serviër. Driemaal bleek echter teveel want deze keer moest Patrick zijn meerdere erkennen en genoegen nemen met een zilveren medaille. Toch een mooie afsluiting van het seizoen voor Patrick Jonker, die dit jaar zijn rentree maakte na een tijd met taekwondoka te zijn gestopt.

De Hengelose Marjolijn Abbink D-67kg won haar eerste partij met 9-4 van een Poolse waarna in de kwartfinale een overwinning volgde op een Duitse tegenstander. In de halve finale leverde Marjolijn een spannende strijd tegen een Turkse tegenstander. Nog in de gong wist ze een mooie hoofdtreffer te maken, maar de jury telde de treffer niet meer mee, waardoor de winst net aan haar voorbij ging en brons haar deel werd.

Al met al kan TDK Oude Luttikhuis terug zien op een geslaagd Austrian Open.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-06-2013  

Jan 'Tufke' Tijhof (Sv Rietvogels) overleden

 

ALMELO – Afgelopen weekend bereikte het bestuur van Sv DRC 2012 het droevige bericht dat op 79-jarige leeftijd is overleden Jan Tijhof oud- speler en bestuurder van DRC-fusiepartner Sv Rietvogels. Jan Tijhof begon als voetballer ooit bij Avc Heracles maar kwam al snel over naar de club op De Riet waar hij de selectie haalde en met zijn snelle specifieke looptechniek de bijnaam ‘Tufke’ kreeg. Als lid van Sv Rietvogels was hij ook actief betrokken bij de bouw van clubgebouw De Kauwe, de latere uitbreiding van de kleedkamers en de bouw van de overdekte tribune. Als bestuurder was Jan Tijhof vele jaren actief als secretaris en wedstrijdsecretaris, die destijds nog wekelijks de oproepkaarten aan de spelers zond met de tijd en plaats waar men moest spelen.
Tijhof was ook de medeoprichter van de Almelose Voetbal Federatie en vormde met wijlen de bestuursleden Harry Brusche (MVV’69) en Jan Stegehuis van het toen nog bestaande VABO, vele jaren het gezicht van de federatie.
Het medisch lot bepaalde uiteindelijk dat Jan Tijhof al jaren geleden moest afzien van zijn bestuurlijke activiteiten bij Sv Rietvogels.
Jan Tijhof was drager van de gouden KNVB-speld en werd door Hare Majesteit der Koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en familie veel troost toe bij dit gevoelige verlies!

Bestuur Sv DRC 2012

Er wordt afscheid genomen van Jan Tijhof op vrijdag 7 juni om 10.15 uur in de aula van uitvaartcentrum Vredehof aan de Willem de Clercqstraat 89 te Almelo.
De crematieplechtigheid is aansluitend om 11.30 uur bij Crematorium Almelo aan de Willem de Clercqstraat 95 te Almelo.

 
07-06-2013  

Almeloër Müllenberg naar EK-finale boksen

 

MINSK/ALMELO – Peter Müllenberg heeft in Minsk de Moldaviër Petru Ciobanu verslagen met een 3-0 juryuitslag. De Moldaviër was wel een taaie tegenstander en bovendien voor Müllenberg een onbekende. Toch won de nationaal kampioen tot 81 kg met overtuiging. In de finale ontmoet Müllenberg de Rus Nikita Ivanov die een ‘walk over’ had in de halve finale omdat zijn tegenstander zich afmeldde.
Mülenberg is dus zeker van EK-zilver en dat is sinds Orhan Delibas en Don Diego Poeder in 1993 niet meer voorgekomen met een Nederlandse bokser. De wereldkampioen bij de militairen zal er dus alles aan doen om het goud mee naar Almelo te nemen.

< Peter Müllenberg (blauw) enkele weken geleden in actie in de IISPA

 
07-06-2013  

Drie vlaggenmasten voor hockeyclub MHC

 

ALMELO – Aermast vlaggenmasten uit Almelo van ondernemer Jeroen Looms heeft 3 vlaggenmasten geschonken aan de Mixed Hockey Club Almelo ter ere van het nieuwe clubgebouw.
Het idee van de schenking komt van de 3 hockey vriendinnetjes Merle Looms, Suzanne van Balen en Charlotte Kienhuis. De masten zijn dan ook voorzien van de namen van deze sportieve dames.
Jeroen Looms, eigenaar van Aermast, verteld: "De dames zitten elke donderdag na de training bij mij in de auto en tijdens deze wekelijkse rit kwam het idee om de masten te plaatsen maar dan moesten de namen van de dames natuurlijk wel vermeld worden op de mast".

 
08-06-2013  

Sport- en spelspektakel in het Polman Stadion

 

ALMELO - Cliënten en medewerkers van zorginstelling Aveleijn kunnen op zaterdag 8 juni gratis kennismaken met verschillende sport- en spelactiviteiten. Zij krijgen direct de kans de activiteiten uit te proberen onder professionele begeleiding. Voor jong en oud is er een passend programma samengesteld. Het spektakel vindt plaats op een heel bijzondere plek, het Polman Stadion van Heracles.

De activiteiten variëren van een stormbaan tot oudhollandse spelletjes. Speciaal voor deze dag is een aantal ervaren voetballers aanwezig om de cliënten in een voetbalclinic de fijne kneepjes van de voetbalsport te leren. Als afsluiting van de sportieve dag kunnen de aanwezigen meedingen naar een een ballonvaart of een bal en shirt van Heracles met de handtekeningen van alle spelers!

Cliënten van andere zorginstellingen zijn van harte welkom om het spektakel bij te wonen.
 

 
08-06-2013  

Marc Höcher naar Roda JC

 

ALMELO - Roda JC heeft zich versterkt met Marc Höcher. Dat meldt de Limburgse club zaterdag op de website. De 28-jarige aanvaller komt over van Willem II. Hij tekent een contract voor 3 jaar. De geboortige Almeloër begon in zijn jeugd te voetballen op De Riet bij Sv Rietvogels waar ook zijn vader zijn sportieve carrière beëindigde. Op jonge leeftijd werd hij gescout door Heracles Almelo waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte en vijf seizoenen speelde. De snelle aanvaller schopte het destijds tot Jong Oranje.
Höcher droeg vervolgens vier jaar het shirt van Helmond Sport, maakte een kort uitstapje naar ADO Den Haag waar hij na een half seizoen weer vertrok naar Willem II om na anderhalf jaar nu transfervrij over te stappen voor 3 jaar naar Roda JC waar hij herenigd wordt met trainer Ruud Brood onder wie hij bij Heracles Almelo ook al een jaar trainde.
 

 
08-06-2013  

Peter Müllenberg verliest EK finale boksen

 

MINKS – De Almeloër Peter Müllenberg is er niet in geslaagd het goud te pakken in de EK finale boksen tegen de Rus Nikita Ivanov. Müllenberg verloor alle 3 ronden op punten en moest genoegen nemen met zilver. Het was vooraf al een moeilijke missie gelet op de voordien gespeelde bokspartijen van beide finalisten. De beroepsmilitair Müllenberg bereikte de finale via vier gebokste winstpartijen. Zijn Russische tegenstander had een vrijkaart bij aanvang van het toernooi, een ‘walkover‘ in de halve finale omdat zijn tegenstander zich afmeldde, won een partij over 3 ronden en won een partij al in de eerste ronde. Het verschil in gebokste ronden in de dagen vooraf aan de finale bedroeg dus 12 tegen 4.
Desondanks schreef Müllenberg historie met het behalen van zilver. Het was 20 jaar geleden dat Nederlandse boksers een medaille haalden tijdens een EK. Dat waren destijds Orhan Delibas en Don Diego Poeder. Müllenberg is binnenkort Almeloër af, want hij gaat met zijn vriendin samenwonen in Arnhem.

 
08-06-2013  

Tukkers strijdend ten onder in GP DYF Wierden

 

WIERDEN – Van de 40 gestarte combinaties tijdens de Grote Prijs over een hoogte van 1,45 meter - voor young riders tijdens het Dutch Youngster Festival, kwamen er uiteindelijk negen in de barrage met als inzet onder meer een uitnodiging voor het CSI Salzburg later dit jaar. Onder hen Kirsten Rikkert uit Enter die vooraf bij coach Robert Vos nog even te rade ging voor de barragerit en Isabella van Straaten (Den Ham) die bijna in de eigen achtertuin reed.
Lees verder…
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-06-2013  

Almelose Ruiterdagen editie 47 komt er aan !

 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen (14 t/m 23 juni) zijn een fenomeen in de Nederlandse hippische sport. Op geen enkel concours hippique in Nederland kom je ruiters of amazones tegen die nog nooit op de Almelose Ruiterdagen hebben gereden. Al 46 jaar historie kent de Almelose Ruiterdagen, ooit begonnen naar voorbeeld van de Iserlohner Reitertage, de Duitse partnerstad van Almelo en überhaupt de eerste Duitse stad die na de Tweede Wereldoorlog vriendschappelijke banden sloot met een gemeente uit een land van de geallieerden.
Lees verder...

 
09-06-2013  

AKC handhaaft zich nipt in overgangsklasse

 

WAGENINGEN – AKC Almelo heeft zich in Wageningen gehandhaafd in de overgangsklasse van het veldkorfbal door een nipte 21-20 zege in de beslissingswedstrijd tegen BEP Purmerend.
Het duel was zinderend tot de laatste minuut. AKC nam na een aanvankelijke achterstand (0-3) nog voor de rust een comfortabel lijkende voorsprong van 12-6 maar de Purmerenders kwamen na de rust sterk terug tot 12-11 terwijl aan Almelose kant niets meer lukte. Bij deze stand herpakte het team van coachduo Hugo Binken en Gert Schorn zich en scoorden beide teams over en weer. Pas in de laatste minuut wist Roy Hofstede de winnende 21-20 te scoren zodat een herhaling van degradatie zoals bij het zaalkorfbal werd voorkomen en de coaches Binken en Schorn met deze jonge ploeg dus kan gaan werken aan betere resultaten in het volgende seizoen.

 
10-06-2013  

Trainer Dams heeft oefenschema Sv DRC rond

 

ALMELO – Trainer/coach Ronald Dams van de Almelose zaterdagvierdeklasser Sv DRC heeft het oefenprogramma voor de nieuwe competitie rond. De ex- prof van Heracles Almelo, die eerder dit seizoen zijn contract verlengde met 3 jaar, heeft o.a. op zaterdag 10 augustus a.s. een wedstrijd gepland staan tegen de reserves van zaterdaghoofdklasser DETO om 14.30 uur, een week later op 17 augustus een oefenwedstrijd tegen de hoofdmacht van zondagvijfdeklasser Sv Almelo om 14.30 uur en op 24 augustus tegen zondagvijfdeklasser La Première om 14.30 uur, allemaal op sportcomplex De Riet.
De KNVB-bekerwedstrijden staan gepland op dinsdag 20 augustus, dinsdag 27 augustus en zaterdag 31 augustus. Nog niet bekend is waar, hoe laat en tegen wie de bekerwedstrijden worden gespeeld.
Hoewel nu nog wordt getraind, beginnen de trainingen voor het nieuwe seizoen op zaterdag 3 augustus met aansluitend een BBQ om de nieuwe spelers te verwelkomen in de selectiegroep. Op zaterdag 7 september a.s. volgt dan de start van de competitie, waarbij de ambities om te promoveren hoog zijn.

< Ronald Dams in actie met de oud- profs van Heracles Almelo bij Sv Delden.

 
13-06-2013  

Big Bulls sluit seizoen met piep tegen stok

 

ALMELO - Met een opkomst van meer dan 100 man hebben de Almelose rugbyers het seizoen 2012 - 2013 afgesloten. Zoals gebruikelijk werden de wedstrijden piep tegen stok ( jong tegen oud) gespeeld. Piep won de wedstrijd met 12-2. Daarna volgde de wedstrijd stok tegen piep die uiteindelijk wederom werd gewonnen door piep met een stand van 14-21.
Na afloop werd in de kantine het seizoen verder afgesloten met een Amerikaanse veiling van een kunstwerk van de Wierdense kunstenares Jolanda Nijland (foto), die haar versie van het Big Bulls logo uitbeeldde . De opbrengst van 1.600 euro komt ten goede aan het bouwfonds voor een nieuw clubhuis op ‘t Wendelgoor.
Rugbyclub Big Bulls kondigde tevens een Open Dag aan op een nog nader te bepalen datum in september om jongeren de kans te geven met rugby kennis te maken.

 
14-06-2013  

Almelose selectie wil stunten tegen Heracles


De Almelose amateurselectie in outfit van shirtsponsor Riwald Recycling.
Boven v.l.n.r.: Roberto Kruzen, Niek Loohuis, Klaas Nieuwenhuis, Didinho Sebastiao, Tayyar Kaya, Lars Edel, Robin Nijmeijer, Tim Roling.
Midden van links naar rechts: Perry Dasselaar, Ruud Gasthuis, Dennis Olijnyk, Evert Bulten, Natasja Bijen, Jan Balian, Mike Kerr, Ryan Quentemeijer, Matthijs Hondebrink.
Onder v.l.n.r.: Ronald Dams, Niek Bosch, Serhat Sakru, Danny Barends, Jurjen Braamhaar, Andrew Schroder, Mesut Hoklek, Rene Woesthuis (op de foto ontbreekt Machel Boddeman).
 

ALMELO – Het jaarlijkse Almelose Feestje – de voetbalwedstrijd van de Almelose amateurselectie tegen de profs van Heracles Almelo – belooft op zaterdag 29 juni om 14.30 uur een spektakel te worden op de ‘heilige grond’ van Avc Heracles aan de Bornsestraat waarbij de houten tribune als rijksmonument het decor vormt van dit Almelose Feestje.
De Almelose amateurselectie heeft er al een paar trainingen opzitten op het kunstgras van Luctor et Emergo o.l.v. de coaches René Woesthuis (Luctor) en Ronald Dams (Sv DRC 2012). Zij selecteerden 19 spelers van de Almelose voetbalclubs bij elkaar en beide trainers zijn verrast over de goede onderlinge samenwerking en gedrevenheid van de spelers met een gemiddelde leeftijd van slechts 22.5 jaar. De voorbereidingen krijgen een slot in een oefenwedstrijd tegen het naar de eerste klasse gepromoveerde Luctor et Emergo op donderdag 20 juni om 20.00 uur in het Polmanstadion. Dan is de toegang gratis.

Dat geldt uiteraard niet voor de wedstrijd tegen de profs, want dan zijn de baten voor een goed doel, namelijk de stichting Terminale Thuiszorg Almelo. Deze stichting bestaat dit jaar 27 jaar en heeft als doelstelling het verzorgen van waak- en oppasdiensten bij terminale patiënten die tot hun overlijden thuis verzorgd willen worden. De hulp wordt geboden door geschoolde vrijwilligers en kan zowel overdag als ’s nachts worden geboden. De opbrengst zal de stichting besteden aan verdere opleiding van de vrijwilligers. Meer informatie kunt u vinden op www.almeloosfeestje.nl of op facebook AlmeloosFeestje

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-06-2013  

GV Omhoog Jazz Wierden wint NK in Ahoy

 

ROTTERDAM/WIERDEN – Tijdens het KNGU NK JAZZ in Ahoy behaalden teams van GV Omhoog in Wierden twee nationale titels en zilver.
De B t/m 16 jaar won de finale met ruim een half punt verschil. Dat deed ook de B t/m 19 jaar dat met 0,01 punt nipt de Eindhovense tegenstander Step by Step voorbleef.
Het Wierdense A20+ moest echter de meerdere erkennen in Step by Step en verloor de finale, zodat genoegen moest worden genomen met zilver.
Bij aankomst van de NK-gangers zaterdagavond in Wierden, was het enthousiasme groot en wachtte een bloemenhuldiging inclusief trainster Annelies Pijnappel.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-06-2013  

Almelose Ruiterdagen trekt veel bekijks

 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen is een der grootste hippische basissportevenementen in Europa. Van heinde en verre komen de deelnemers om punten te scoren voor bevordering naar hogere klassen. Ook topruiters staan er aan de start met hun jonge talentvolle paarden. De gebroeders Ben en Wim Schröder en soms ook broer Gerco als de internationale kalender het toestaat. Dat geldt ook voor Gert-Jan Bruggink en Jeroen Dubbeldam. Bruggink won in Almelo al eens de paardenderby, het zwaarste springnummer op de Almelose Ruiterdagen. Snelheid en foutloos blijven op het extra lange parcours over diverse wallen is dan grote essentie. Aan de start ook talenten als Sjaak Sleiderink, Peter Olthof, Björn Egberink, Vincent Geerink en Nuri Dijks maar ook de gelouterde veteraan Willy van der Ham, die een paar jaar geleden nog een belangrijk springnummer won in Almelo. De concurrentie is dus groot en winnen niet vanzelfsprekend, ook niet voor de toppers.
In de dressuur geldt hetzelfde. Veel concurrenten van Maastricht tot Groningen en van Den Helder tot Glanerbrug. Een paardenhotel met ruim 300 paardenboxen biedt enig soelaas, maar vele deelnemers hebben in de loop der jaren elders in de regio een stalplekje weten te bemachtigen. De hotellerie heeft het er goed mee, net zoals de verhuurders van kampeeraccommodaties. Economisch gezien zijn de Almelose Ruiterdagen dan ook net zo belangrijk, zo niet belangrijker voor de regio dan de Military Boekelo en het CSI Twente. In aantallen combinaties, met bijna 700 pony en het dubbele aantal paarden aan de start, komen de voornoemde evenementen in ieder geval niet in de buurt.
De ponydagen zijn achter de rug en vandaag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paarden. Het hippische spektakel op het Twents Hippisch Centrum in Almelo duurt nog voort t/m zondag 23 juni. Dagelijks van 09.00 uur tot 22.30 uur bij kunstlicht is er volop dressuur- en springsport te beleven, zijn de vers gebakken broodjes en de Duitse ’snackstube’ volop in trek en komt vrijdagavond 21 juni het showorkest PPM Band de grote feesttent ‘op z’n kop’ zetten tijdens het traditionele Ruiterbal. Alle dagen is de toegang gratis.
Uitslagen pony’s
Startlijsten paarden
Programma-indeling

Fotoimpressie: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

 
17-06-2013  

Onno Elgersma derde op NK schaken

 

ROOSENDAAL/ALMELO - Op het NK schaken in Roosendaal voor de F-categorie, jongeren geboren in 2004, heeft Onno Elgersma van de schaakvereniging Almelo voor een daverende verrassing gezorgd. In de groep van totaal 48 spelers was hij als 30e geplaatst.
Al in de eerste ronde versloeg hij een sterkere speler. Na een verliespartij en een remise in de 2e en 3e ronde liet Onno geen punten meer liggen. Zo steeg hij langzaam maar zeker op de ranglijst en eindigde met 5,5 uit 7 op de derde plaats: een heel knappe prestatie.
Elgersma speelde rustig en geconcentreerd en maakte goed gebruik van zijn tijd. Door zijn aanvallend spel had hij onder andere een mooie mat-in-drie. Tot op het laatst was het spannend in de top. Door winst in de laatste ronde liet hij enkele favorieten van het toernooi net achter zich.

 
19-06-2013  

Trainersduo Bosz-Krüzen definitief naar Vitesse

 

ALMELO – Het bericht circuleerde al enkele dagen, de overgang van het trainersduo Peter Bosz en Hendrie Krüzen naar Vitesse Arnhem. Een dag nadat de gemeenteraad van Almelo het licht op groen zette voor een grotere voetbaltempel in Almelo, werd de overeenkomst met Vitesse rond gemaakt en werd tevens de afkoop geregeld met Heracles Almelo van de nog doorlopende contracten. Het duo wordt vrijdag in Arnhem gepresenteerd.
Peter Bosz was twee keer in Almelose dienst. Van 2004 t/m 2006 was de eerste periode met het kampioenschap van de Jupiler Legae in 2005 als hoogtepunt. Ook de afgelopen drie competities was de Apeldoorner Bosz in Almelose dienst na het mislukte avontuur als technisch directeur bij Feijenoord Rotterdam.
Hendrie Krüzen begon zijn profcarrière als voetballer bij Heracles Almelo in 1980 om in 1986 te vertrekken. Ook van 1994 t/m 1996 speelde Krüzen nog voor de Heraclieden om later in 2002 te worden aangetrokken als assistent-trainer. Krüzen gold als ‘vaste bewaker’ van het aanvallende spel dat de zwart-witten kenmerkt. Met Gert-Jan Verbeek en met Peter Bosz vormde hij uitstekende duo’s.
Nu zowel de beste spelers en ook het succesvolle trainersduo weg is, moet heracles Almelo weer van voor af aan beginnen en krijgt het bestuur en algemeen directeur Nico-Jan Hoogma een zware taak om bij de start van de competitie 2013-2014 op ‘oorlogssterkte te zijn.
Desondanks gunt Heracles Almelo beide trainers de nieuwe stap in hun carrière. “Peter en Hendrie zijn beiden zeer belangrijk geweest voor Heracles Almelo. Hendrie is natuurlijk een echte Almeloër en een Heraclied in hart in nieren terwijl ook Peter zeer betrokken was en de club in de vijf jaar dat hij hier gewerkt heeft en de club naar een hoger plan heeft getild. Wij danken Peter en Hendrie voor hun grote verdiensten voor onze club. De deur staat in Almelo altijd open voor Peter Bosz en Hendrie Krüzen”, zegt Hoogma over hun vertrek. Een vertrek dat curieus genoeg resulteert in de competitiestart met een wedstrijd tussen de Almelose zwart-witten en de geel-zwarten uit Arnhem.

 
21-06-2013  

Jan de Jonge nieuwe trainer Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft in Jan de Jonge een nieuwe hoofdtrainer vastgelegd. De 50 jarige oefenmeester (Emmen, 8 mei 1963) signeert in het Polman Stadion een verbintenis voor twee seizoenen. Jan de Jonge was als speler actief voor Germanicus Coevorden, FC Groningen, SC Heerenveen, De Graafschap en FC Emmen. Als hoofdtrainer was De Jonge actief voor Emmen en De Graafschap, waar hij in zijn tweede seizoen met het behaalde kampioenschap promoveerde naar de redivisie. Bij SC Heerenveen was hij assistent-trainer en interim-hoofdtrainer. De laatste jaren was De Jonge Hoofd Opleidingen in het Friese Haagje.

Voorzitter Jan Smit en directeur Nico-Jan Hoogma zullen de nieuwe trainer maandag presenteren in een persconferentie.

 
23-06-2013  

Pim Mulder wint zware springderby in Almelo

 

ALMELO – Het zwaarste springnummer winnen van de Almelose Ruiterdagen is niet velen gegeven. Pim Mulder (Zwolle) zat twee keer eerder bij de besten die streden om de fel begeerde overwinning en nu kan hij eindelijk zijn naam bijschrijven in een rijtje van illustere voorgangers zoals o.a. Hans Brugman, Tom Brinkman (2x), Wim Schröder, Jürgen Stenfert, Gert-Jan Bruggink en Eric Wiefferink (2x).
Mulder was tevens de enige die het 1050 meter lange parcours met natuurlijke hindernissen zoals wallen en de sloot foutloos wist te ronden. Niet dat internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman nu een extra zwaar parcours had neergezet, maar bij een derby - in Almelo Trial Jumping henoemd - moet alles passen en bestaat er vooraf geen echte favoriet, al zeker niet indien er ook nog een barrage aan te pas komt. Mulder bleef dus met Amigo die extra omgang over de fikse ‘Irish Wall’ bespaard, mede omdat Sander Naber met Boet - bijna 9 seconden sneller - wel een balk uit de lepels liep. Goed dus voor een tweede plek. De Geesterense Lieza Tiebot werd met Winchester eervol derde met eveneens een springfout.
Mulder had trouwens nog een tweede troef in de strijd. Met Carel Fortuna werd hij ook nog eens prima vierde, zodat hij met een door wethouder Johan Andela overhandigde ‘dikke knip’ en een paardensolarium huiswaarts kon. Na de winst in 2009 in de klassieke Grote Prijs van Almelo dus wederom Almelo’s succes voor Mulder. “Drie keer is scheepsrecht. Amigo was goed in vorm en ik zat er al twee keer heel dichtbij maar dit jaar is het me eindelijk gelukt,” aldus de glunderende winnaar. “Het blijft een zwaar parcours en ik was toch een beetje bang voor de pianohindernissen omdat er balkjes op liggen die je er zo maar af kunt gooien”. Heb je nog special getraind voor deze derby? “Eigenlijk alleen met Carel Fortuna waar ik nog vierde mee ben geworden. Ik heb bij de familie Lozeman (Erkende eventing-specialisten. Red.) een paar keer getraind op de natuurlijke hindernissen. Nederland kent geen derby meer, Eindhoven had de officiële derby, maar ik ben blij dat Almelo zo’n prachtig parcours heeft,” reageerde Mulder, onderwijl zijn overhemd uitwringend na de traditionele doop in de sloot die traditioneel een derby-winnaar in Almelo wacht.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
24-06-2013  

Eurosped TVT zoekt buitenlandse speelsters


Trainer-coach Jan Berendsen zoekt versterking in het buitenland
 

ALMELO – De Almelose eredivisionist Eurosped TVT zoekt haar versterking voor de nieuwe competitie in het buitenland. Eurosped TVT dat verrassend derde werd in het vorige seizoen en bekerfinalist werd, raakte op de valreep drie dragende speelsters kwijt en vond in Nederland geen adequate opvolgsters. Zo stapten de passer/lopers Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis over naar promovendus Set Up 65 uit Ootmarsum en ging midspeelster Jeanine Stoeten naar Irmato VC Weert. Ook nam de club afscheid van libero Annelin Pasveer die onderdak vond bij SV Dynamo Apeldoorn.
Eurosped TVT haalde al de 18-jarige Weertse Daniëlle Nouwen als vervangster van Pasveer maar moet het verlies van de andere vertrekkende speelsters nog wel invullen.
Op de Nederlandse ‘speelstersmarkt’ viel dat tegen door enerzijds gebrek aan ambitie bij mogelijke kandidaten – bij TVT moet men minstens 15 uur per week trainen – en anderzijds is de spoeling dun omdat de NEVOBO de ‘markt’ heeft afgeroomd door met een talententeam in de eredivisie mee te willen spelen.
Voorzitter van Eurosped TVT Marcel Jannink ziet zich daardoor genoodzaakt de versterking in het buitenland te zoeken. De club is daarvoor in de gelegenheid gesteld door een groep sponsoren zodat de technische staf o.l.v. trainer-coach Jan Berendsen zijn ogen de kost heeft gegeven op o.a. de Amerikaanse ‘speelstersmarkt’. Met 3 kandidaten worden nu gesprekken gevoerd om de selectie van Eurosped TVT op peil te brengen.

 
26-06-2013  

TenCate realiseert kunstgras in Jupiler League

  ALMELO - De Coöperatie Eerste Divisie heeft de tender voor de aanleg van hoogwaardige kunstgrasvelden voor betaald voetbal in de Jupiler League toegekend aan TenCate Grass. De aanleg van de eerste velden begint reeds deze zomer en wordt verzorgd door GreenFields, dochteronderneming van TenCate. De Jupiler League bouwt hiermee voort op de succesvolle introductie door TenCate van de nieuwste generatie kunstgrassystemen in de Eredivisie in de zomer van 2012. Aangetoond is dat op de TenCate-velden op topniveau technisch verzorgd en attractief voetbal kan worden gespeeld.
De Coöperatie Eerste Divisie (CED) heeft het initiatief genomen tot de aanleg van kunstgras voetbalvelden in de stadions van aangesloten clubs in de Jupiler League. Belangstellende clubs uit de Eredivisie en de Topklasse kunnen zich bij de collectieve afspraken aansluiten en profiteren van hetzelfde hoogwaardige aanbod.
Lees verder...

 
28-06-2013  

Rabobank sponsort open dag Heracles Almelo

 

ALMELO – De open dag van Heracles Almelo op 7 juli a.s. wordt dit jaar gesponsord door Rabobank Noord Twente. De regionale coöperatieve bank staat al jaren vierkant achter de Almelose eredivisionist. Nieuw is dit jaar dat de open dag samen wordt georganiseerd met de Twentse topsporthal IISPA en bol staat van de activiteiten zoals meerdere sportdemonstraties (basketbal, turnen en volleybal), een markt, terrassen en een podium met artiesten als Martin Dams (bekend van Mijn Heracles), Harry Tienstra en DJ Rik Lutterop. Tijdens de pauzes wordt de muziek ingevuld door DJ’s van HotRadio.nl
Eveneens worden tijdens de open dag alle Almelose sportkampioenen gehuldigd en beantwoorden Heracles-voorzitter Jan Smit en de nieuwe trainer Jan de Jong vragen uit het publiek.
Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. Zo kan men doelschieten door gaten van een mobiele Rabotelefoon, is er een Multibungee trampoline, de scream-machine en de Whipe out base jump!
De open dag wordt gehouden van 12.00 uur tot 17.00 uur in en om het Polman Stadion en de IISPA en is gratis toegankelijk.

 
29-06-2013  

Jubilerend SVZW speelt benefiet tegen Heracles

 

WIERDEN – De Wierdense voetbalvereniging SVZW speelt ter ere van het 65-jarig bestaan een benefietwedstrijd tegen Heracles Almelo op 3 juli a.s. op het sportcomplex aan de Lageveldsweg te Wierden. De baten van de wedstrijd zijn bestemd voor de ‘Stichting Vrienden van Freek tegen ALS’ en begint om 19.00 uur. De entree bedraagt 10 euro voor volwassenen. Voor jeugd tot 12 jaar en voor 65+ geldt een tarief van 6 euro.
Met de opbrengsten wordt onderzoek bekostigd naar het ontstaan van Amyotrofische Lateraal Sclerose, een zenuwziekte waarbij de hersensignalen langzaam afsterven. Tot nu bestaan daar geen medicijnen tegen. De ‘Stichting Vrienden van Freek tegen ALS’ werd opgericht omdat de Almelose fotograaf Freek Buitenweg van AlmeloNieuws.nl werd getroffen door deze noodlottige ziekte. Een gala-avond in het Polman Stadion bracht eerder dit jaar al 170.000 euro op.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-06-2013  

Linssen naar Heracles, 10-0 tegen amateurs


Scheidsrechter Roelof Luinge is nog steeds topfit
 

ALMELO – Heracles Almelo won zaterdagmiddag met 10-0 tegen een Almelose amateurselectie. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kwam die overwinning niet zonder slag of stoot. Bij rust was het nog maar 3-0 door doelpunten van Quansah (pen.), Veldmate en Gouriye en had vooral amateurdoelman Danny Barends daar een groot aandeel in. Keer op keer wist hij een grotere achterstand te voorkomen. Zijn college Pasveer zorgde bij de enige twee serieuze aanvallen vlak voor rust er nog twee keer voor dat de stand zelfs niet beschamend werd.
Na rust dan een feller Heracles voor het front van de historische houten tribune op het veld van Avc. Heracles. Balcirculaties gingen sneller en de passes kwamen beter op maat zodat ook doelman Barends de hand of voet er niet meer tussen kreeg en de stand zeker en vast werd opgevoerd naar 10-0. Schamp, Andersen en Rienstra kwamen daarbij tot dubbele treffers en Navratil wist een keer het net te vinden. Matthias Schamp had de topscorer kunnen worden van deze ‘strijd’ maar schoot kort voor tijd vanaf de stip tegen de paal zodat de profs op 10 bleven steken. Een jaar eerder werd het 14-0.

In de rust maakte Heracles Almelo voorzitter Jan Smit bekend dat de club er in is geslaagd om Brian Linssen (23) te contracteren. De 23-jarige Limburger komt over van VVV Venlo en tekende voor 3 jaar. Eerder speelde hij voor MVV Maastricht en Fortuna Sittard. Met de komst van de middenvelder Linssen anticipeert de club op een mogelijk vertrek van Lerin Duarte.

Op woensdag 7 juli speelt Heracles Almelo in Wierden tegen het 65-jarige SVZW op het sportcomplex aan de Lageveldsweg. De baten zijn voor de stichting 'Vrienden van Freek tegen ALS'
De wedstrijd tegen de Almelose amateurselectie bracht 3.500 euro in het laadje van de stichting Therminale ThuisZorg Almelo.


Heracles Almelo - Almelose selectie 10-0
(3-0)
Terrein AVC Heracles, Bornsestraat Almelo
Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 2000
Scoreverloop: 5. Quansah 1-0 (pen), 7. Veldmate 2-0, 33. Gouriye 3-0, 55. Andersen 4-0, 57. Navratil 5-0, 60. Schamp 6-0, 73. Rienstra 7-0, 76. Andersen 8-0, 86. Rienstra 9-0, 88. Schamp 10-0.
Heracles 1e helft: Pasveer, Van Dijk, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Quansah, Storm, Bruns, Goggia, Paljic, Gouriye.
Heracles 2e helft: Telgenkamp, Te Wierik, Koenders, Rienstra, Dorda, Vujicevic, Andersen, Belterman, Gokkaya, Navratil, Schamp.
Almelose amateurselectie: Jurjen Braamhaar, Danny Barends, Dennis Olijnyk, Machel Boddeman, Klaas Nieuwenhuis, Ryan Quentemeijer, Tim Roling, Niek Loohuis, Ruud Gasthuis, Mike Kerr, Robin Nijmeijer, Mesut Hoklek, Niek Bosch, Dedinho Sebastiao, Lars Edel, Tayyar Kaya, Serhat Sakru, Matthijs Hondebrink, Perry Dasselaar, Andrew Schroder en Roberto Kruzen
Trainers: Rene Woesthuis/Ronald Dams


Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (33 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina