Sportberichten


Plaatsing  
 
02-06-2013  

Vogelcup voor veteranen naar Rijswijk

 

ALMELO – De veteranen van fusieclub Sv DRC 2012 zijn er niet in geslaagd om voor de negende keer in een rij van 32 toernooien de winst binnen te halen. De ‘vogels van De Riet’ begonnen met een bescheiden overwinning op de Rotterdamse ‘mussen’(1-0), wonnen vervolgens van de Haagse ‘postduiven’ (1-2) en hadden met een bescheiden 1-1 wat pech tegen de ‘geluksvogels’ uit Dordtrecht.
Na een uitgebreide lunch hadden de in het traditioneel groen-wit gestoken ‘vogels van De Riet’ weer volop energie en dat betekende dat de Zwijndrechtse pelikanen op een 0-7 nederlaag werden getrakteerd. In de laatste wedstrijd tegen de Rijswijkse flamingo’s moest het dus gebeuren. Met 2-0 namen de ‘vogels van De Riet’ al snel afstand en verknoeiden zelfs de opgelegde kans op een 3-0 voorsprong. Het gaf de Rijswijkenaren, die toch een aardig spelletje op de mat legden, nieuwe moed. Op fraaie wijze werd de aansluitingstreffer (2-1) gescoord en toen vervolgens de scheidsrechter een heftig voor buitenspel vlaggende grensrechter Hümmels negeerde, werd de gelijkmaker gescoord 2-2.
In de laatste minuut kwam voor de ‘vogels van De Riet’ alsnog de kans op de toernooizege en de 9e Vogelcup in de historie. De scheidrechter legde de bal terecht op de stip na obstructie van een flamingo, maar het buitenkansje werd om zeep geholpen door het schot tegen de lat waardoor uiteindelijk de Rijswijkse flamingo’s op doelgemiddelde met de eer gingen strijken.
Het ‘Voetbal Vogel Toernooi’ voor clubs met vogelnamen werd op sportcomplex De Riet afgesloten met een koud- en warm buffet en een feestavond tot in de late uurtjes.

Fotoreportage: Chantal Logtenberg

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina