Sportberichten


Plaatsing  
 
19-06-2013  

Trainersduo Bosz-Krüzen definitief naar Vitesse

 

ALMELO – Het bericht circuleerde al enkele dagen, de overgang van het trainersduo Peter Bosz en Hendrie Krüzen naar Vitesse Arnhem. Een dag nadat de gemeenteraad van Almelo het licht op groen zette voor een grotere voetbaltempel in Almelo, werd de overeenkomst met Vitesse rond gemaakt en werd tevens de afkoop geregeld met Heracles Almelo van de nog doorlopende contracten. Het duo wordt vrijdag in Arnhem gepresenteerd.
Peter Bosz was twee keer in Almelose dienst. Van 2004 t/m 2006 was de eerste periode met het kampioenschap van de Jupiler Legae in 2005 als hoogtepunt. Ook de afgelopen drie competities was de Apeldoorner Bosz in Almelose dienst na het mislukte avontuur als technisch directeur bij Feijenoord Rotterdam.
Hendrie Krüzen begon zijn profcarrière als voetballer bij Heracles Almelo in 1980 om in 1986 te vertrekken. Ook van 1994 t/m 1996 speelde Krüzen nog voor de Heraclieden om later in 2002 te worden aangetrokken als assistent-trainer. Krüzen gold als ‘vaste bewaker’ van het aanvallende spel dat de zwart-witten kenmerkt. Met Gert-Jan Verbeek en met Peter Bosz vormde hij uitstekende duo’s.
Nu zowel de beste spelers en ook het succesvolle trainersduo weg is, moet heracles Almelo weer van voor af aan beginnen en krijgt het bestuur en algemeen directeur Nico-Jan Hoogma een zware taak om bij de start van de competitie 2013-2014 op ‘oorlogssterkte te zijn.
Desondanks gunt Heracles Almelo beide trainers de nieuwe stap in hun carrière. “Peter en Hendrie zijn beiden zeer belangrijk geweest voor Heracles Almelo. Hendrie is natuurlijk een echte Almeloër en een Heraclied in hart in nieren terwijl ook Peter zeer betrokken was en de club in de vijf jaar dat hij hier gewerkt heeft en de club naar een hoger plan heeft getild. Wij danken Peter en Hendrie voor hun grote verdiensten voor onze club. De deur staat in Almelo altijd open voor Peter Bosz en Hendrie Krüzen”, zegt Hoogma over hun vertrek. Een vertrek dat curieus genoeg resulteert in de competitiestart met een wedstrijd tussen de Almelose zwart-witten en de geel-zwarten uit Arnhem.

Archief
Terug naar vorige pagina