Sportberichten


Plaatsing  
 
23-06-2013  

Pim Mulder wint zware springderby in Almelo

 

ALMELO – Het zwaarste springnummer winnen van de Almelose Ruiterdagen is niet velen gegeven. Pim Mulder (Zwolle) zat twee keer eerder bij de besten die streden om de fel begeerde overwinning en nu kan hij eindelijk zijn naam bijschrijven in een rijtje van illustere voorgangers zoals o.a. Hans Brugman, Tom Brinkman (2x), Wim Schröder, Jürgen Stenfert, Gert-Jan Bruggink en Eric Wiefferink (2x).
Mulder was tevens de enige die het 1050 meter lange parcours met natuurlijke hindernissen zoals wallen en de sloot foutloos wist te ronden. Niet dat internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman nu een extra zwaar parcours had neergezet, maar bij een derby - in Almelo Trial Jumping henoemd - moet alles passen en bestaat er vooraf geen echte favoriet, al zeker niet indien er ook nog een barrage aan te pas komt. Mulder bleef dus met Amigo die extra omgang over de fikse ‘Irish Wall’ bespaard, mede omdat Sander Naber met Boet - bijna 9 seconden sneller - wel een balk uit de lepels liep. Goed dus voor een tweede plek. De Geesterense Lieza Tiebot werd met Winchester eervol derde met eveneens een springfout.
Mulder had trouwens nog een tweede troef in de strijd. Met Carel Fortuna werd hij ook nog eens prima vierde, zodat hij met een door wethouder Johan Andela overhandigde ‘dikke knip’ en een paardensolarium huiswaarts kon. Na de winst in 2009 in de klassieke Grote Prijs van Almelo dus wederom Almelo’s succes voor Mulder. “Drie keer is scheepsrecht. Amigo was goed in vorm en ik zat er al twee keer heel dichtbij maar dit jaar is het me eindelijk gelukt,” aldus de glunderende winnaar. “Het blijft een zwaar parcours en ik was toch een beetje bang voor de pianohindernissen omdat er balkjes op liggen die je er zo maar af kunt gooien”. Heb je nog special getraind voor deze derby? “Eigenlijk alleen met Carel Fortuna waar ik nog vierde mee ben geworden. Ik heb bij de familie Lozeman (Erkende eventing-specialisten. Red.) een paar keer getraind op de natuurlijke hindernissen. Nederland kent geen derby meer, Eindhoven had de officiële derby, maar ik ben blij dat Almelo zo’n prachtig parcours heeft,” reageerde Mulder, onderwijl zijn overhemd uitwringend na de traditionele doop in de sloot die traditioneel een derby-winnaar in Almelo wacht.

Fotoreportage (6 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina