Sportberichten


Plaatsing  
 
04-06-2013  

Jan 'Tufke' Tijhof (Sv Rietvogels) overleden

 

ALMELO – Afgelopen weekend bereikte het bestuur van Sv DRC 2012 het droevige bericht dat op 79-jarige leeftijd is overleden Jan Tijhof oud- speler en bestuurder van DRC-fusiepartner Sv Rietvogels. Jan Tijhof begon als voetballer ooit bij Avc Heracles maar kwam al snel over naar de club op De Riet waar hij de selectie haalde en met zijn snelle specifieke looptechniek de bijnaam ‘Tufke’ kreeg. Als lid van Sv Rietvogels was hij ook actief betrokken bij de bouw van clubgebouw De Kauwe, de latere uitbreiding van de kleedkamers en de bouw van de overdekte tribune. Als bestuurder was Jan Tijhof vele jaren actief als secretaris en wedstrijdsecretaris, die destijds nog wekelijks de oproepkaarten aan de spelers zond met de tijd en plaats waar men moest spelen.
Tijhof was ook de medeoprichter van de Almelose Voetbal Federatie en vormde met wijlen de bestuursleden Harry Brusche (MVV’69) en Jan Stegehuis van het toen nog bestaande VABO, vele jaren het gezicht van de federatie.
Het medisch lot bepaalde uiteindelijk dat Jan Tijhof al jaren geleden moest afzien van zijn bestuurlijke activiteiten bij Sv Rietvogels.
Jan Tijhof was drager van de gouden KNVB-speld en werd door Hare Majesteit der Koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en familie veel troost toe bij dit gevoelige verlies!

Bestuur Sv DRC 2012

Er wordt afscheid genomen van Jan Tijhof op vrijdag 7 juni om 10.15 uur in de aula van uitvaartcentrum Vredehof aan de Willem de Clercqstraat 89 te Almelo.
De crematieplechtigheid is aansluitend om 11.30 uur bij Crematorium Almelo aan de Willem de Clercqstraat 95 te Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina