Sportberichten


Plaatsing  
 
26-06-2013  

TenCate realiseert kunstgras in Jupiler League

 

Technologische voorsprong
Deze voetbalveldentender en de keuze voor TenCate als vooruitstrevende partij markeren de omslag van kunstgras voor topvoetbal. Voor dit belangrijke Nederlandse topvoetbalproject met internationale uitstraling zal TenCate haar meest hoogwaardige kunstgrassystemen inzetten. Dit betekent het verder optimaliseren van de kwaliteit van de speelvelden over de breedte van de eerste divisie en het verminderen van afgelastingen tijdens de competitie, met name gedurende de winterperiode. Een aantal velden is reeds beschikbaar voor de Jupiler League en Eredivisie, zoals sinds vorige zomer bij Heracles Almelo en PEC Zwolle. Deze zomer worden dergelijke velden onder meer geïnstalleerd bij FC Oss en FC Den Bosch. Die velden zijn geproduceerd op basis van de 3D Matrix-weeftechnologie van TenCate, een gepatenteerde technologische innovatie voor de productie van geweven kunstgrasvoetbalvelden. Daarmee worden de speelkarakteristieken van een natuurgrasveld zo dicht mogelijk benaderd.

Unieke eigenschappen

Kunstgrassystemen van TenCate bieden een natuurgetrouwe spelbeleving. TenCate biedt de profclubs de velden aan via dochteronderneming GreenFields, die samen met geselecteerde partners de installatie van de velden verzorgt. Die hoogwaardige velden - en met name het geweven GreenFields® MX systeem - maken het voor een speler mogelijk eenvoudig met de voet onder de bal te komen, zoals dat eveneens bij natuurgras kan. Ook is het vrijelijk kunnen draaien, versnellen en keren vergelijkbaar met natuurlijke omstandigheden. Verhoogde belasting van pezen en spieren wordt hierdoor voorkomen.
Naast deze sporttechnische eigenschappen bieden de kunstgrassystemen van TenCate maximale duurzaamheid en een langdurig natuurlijke uitstraling. Onderdeel van het winnende aanbod van TenCate Grass zijn een 24/7 ontzorgingsconcept, waarbij de club alleen het gebruik van het veld betaalt en TenCate onbezorgd speelgenot garandeert. Voorts is TenCate officieel partner van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) / Jupiler League.

Archief
Terug naar vorige pagina