Sportberichten


Plaatsing  
 
17-06-2013  

Almelose Ruiterdagen trekt veel bekijks

 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen is een der grootste hippische basissportevenementen in Europa. Van heinde en verre komen de deelnemers om punten te scoren voor bevordering naar hogere klassen. Ook topruiters staan er aan de start met hun jonge talentvolle paarden. De gebroeders Ben en Wim Schröder en soms ook broer Gerco als de internationale kalender het toestaat. Dat geldt ook voor Gert-Jan Bruggink en Jeroen Dubbeldam. Bruggink won in Almelo al eens de paardenderby, het zwaarste springnummer op de Almelose Ruiterdagen. Snelheid en foutloos blijven op het extra lange parcours over diverse wallen is dan grote essentie. Aan de start ook talenten als Sjaak Sleiderink, Peter Olthof, Björn Egberink, Vincent Geerink en Nuri Dijks maar ook de gelouterde veteraan Willy van der Ham, die een paar jaar geleden nog een belangrijk springnummer won in Almelo. De concurrentie is dus groot en winnen niet vanzelfsprekend, ook niet voor de toppers.
In de dressuur geldt hetzelfde. Veel concurrenten van Maastricht tot Groningen en van Den Helder tot Glanerbrug. Een paardenhotel met ruim 300 paardenboxen biedt enig soelaas, maar vele deelnemers hebben in de loop der jaren elders in de regio een stalplekje weten te bemachtigen. De hotellerie heeft het er goed mee, net zoals de verhuurders van kampeeraccommodaties. Economisch gezien zijn de Almelose Ruiterdagen dan ook net zo belangrijk, zo niet belangrijker voor de regio dan de Military Boekelo en het CSI Twente. In aantallen combinaties, met bijna 700 pony en het dubbele aantal paarden aan de start, komen de voornoemde evenementen in ieder geval niet in de buurt.
De ponydagen zijn achter de rug en vandaag gaan de Almelose Ruiterdagen verder met de paarden. Het hippische spektakel op het Twents Hippisch Centrum in Almelo duurt nog voort t/m zondag 23 juni. Dagelijks van 09.00 uur tot 22.30 uur bij kunstlicht is er volop dressuur- en springsport te beleven, zijn de vers gebakken broodjes en de Duitse ’snackstube’ volop in trek en komt vrijdagavond 21 juni het showorkest PPM Band de grote feesttent ‘op z’n kop’ zetten tijdens het traditionele Ruiterbal. Alle dagen is de toegang gratis.
Uitslagen pony’s
Startlijsten paarden
Programma-indeling

Fotoimpressie: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina