Sportberichten


Plaatsing  
 
24-06-2013  

Eurosped TVT zoekt buitenlandse speelsters


Trainer-coach Jan Berendsen zoekt versterking in het buitenland
 

ALMELO – De Almelose eredivisionist Eurosped TVT zoekt haar versterking voor de nieuwe competitie in het buitenland. Eurosped TVT dat verrassend derde werd in het vorige seizoen en bekerfinalist werd, raakte op de valreep drie dragende speelsters kwijt en vond in Nederland geen adequate opvolgsters. Zo stapten de passer/lopers Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis over naar promovendus Set Up 65 uit Ootmarsum en ging midspeelster Jeanine Stoeten naar Irmato VC Weert. Ook nam de club afscheid van libero Annelin Pasveer die onderdak vond bij SV Dynamo Apeldoorn.
Eurosped TVT haalde al de 18-jarige Weertse Daniëlle Nouwen als vervangster van Pasveer maar moet het verlies van de andere vertrekkende speelsters nog wel invullen.
Op de Nederlandse ‘speelstersmarkt’ viel dat tegen door enerzijds gebrek aan ambitie bij mogelijke kandidaten – bij TVT moet men minstens 15 uur per week trainen – en anderzijds is de spoeling dun omdat de NEVOBO de ‘markt’ heeft afgeroomd door met een talententeam in de eredivisie mee te willen spelen.
Voorzitter van Eurosped TVT Marcel Jannink ziet zich daardoor genoodzaakt de versterking in het buitenland te zoeken. De club is daarvoor in de gelegenheid gesteld door een groep sponsoren zodat de technische staf o.l.v. trainer-coach Jan Berendsen zijn ogen de kost heeft gegeven op o.a. de Amerikaanse ‘speelstersmarkt’. Met 3 kandidaten worden nu gesprekken gevoerd om de selectie van Eurosped TVT op peil te brengen.

Archief
Terug naar vorige pagina