Sportberichten


Plaatsing  
 
01-03-2011  

Voorproefje De Mare Almelo - Kidsrun Promoloop

 

ALMELO - In Enschede wordt op 17 april a.s. weer een marathon gelopen met daarbij op meerdere plekken in het parcours een Kidsrun (1 km hardlopen). Je loopt dan voor het Twentse goede doel “Kans voor een Kind”. Vorig jaar hebben ook een paar leerkrachten van de Mare uit Almelo meegedaan met Kans voor een Kind. Om nu vast uit te proberen hoe het voelt om een kilometer hard te lopen, kwam de Kidsrun van de Enschede Enschede voor één middag naar Almelo. Om 14.00 uur werd het startschot gegeven worden voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8 van de Mare voor de eerste Kidsrun-promoloop, waarbij ze werden aangemoedigd door de groepen 1 en 2. Langs het parcours was zelfs een echte watertafel neergezet…. en wie weet sprak het de kinderen en ouders zo aan dat ze straks in Enschede ook mee willen doen (en dan wel voor het goede doel!!) Vandaag was dus om te oefenen. Tijdens deze promoloop was er ook een informatiestand van 'Kans voor een Kind' met informatie aanwezig. Health City was eveneens aanwezig en bood een gratis looptraining aan. Health City komt binnenkort ook enkele sportlessen op de Mare geven.

< Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (44 foto's)...

 
01-03-2011  

Twintig AED's tijdens Enschede Marathon

  ENSCHEDE - De Enschede Marathon zet tijdens de komende editie op zondag 17 april a.s. 20 AED´s in langs het ruim 21 kilometer metende parcours. Dit is volgens directeur Michel van Sluijs een uitbreiding op de reeds bestaande professionele medische faciliteiten die ingezet worden bij het grootste eendaagse sportevenement van Oost-Nederland.
Enschede Marathon was jaren geleden al een van de eerste marathons met elke 2,5 kilometer een water- en verzorgingspost en breidt dit nu door op elke verzorgingspost een Automatische Externe Defibrilator (AED) te plaatsen. Ook op een tussenliggende punten,
bij start-finish en op het Van Heekplein worden medewerkers uitgerust met de apparaten die in tal van situaties hun levensreddende nut al hebben bewezen. Een aantal AED-posten zal worden uitgerust met fietsen waardoor het inzetgebied wordt vergroot.
Lees verder...

 
02-03-2011  

Turnsters Achilles boeken succes

 

HARDENBERG- Zaterdag jl. was de derde plaatsingswedstrijd en tevens regiofinale van de 3e divisie turnen in Hardenberg. Achilles W.I.L. heeft tijdens deze derde plaatsingswedstrijd goede resultaten neergezet, waarbij maar liefst vier turnsters doorgaan naar de districtsfinale!
De eerste wedstrijd deden we met een instapper mee, Rachéll Hulst. Zij turnde een goede wedstrijd en eindigde op de 18e plaats.
De tweede wedstrijd hadden we vijf turnsters: Elise Gast, Marit Janssen, Rianne Hobert, Laura de Jonge en Maud Kleisen. Deze vijf pupillen, categorie pupil , begonnen allemaal met een goede oefening op balk. Zij hebben alle vier een goede wedstrijd geturnd. Dit resulteerde in een mooie 10e plaats voor Rianne, Marit 15e, Elise 16e, Laura 23e en Maud 29e.
Tijdens deze wedstrijd konden de dames zich plaatsen voor de eerste landelijke, halve finale, en voor de districtfinale. Rianne, Laura en Marit, hebben zich weten te plaatsen voor de districtfinale !

In de derde wedstrijd hadden wij drie turnsters in de categorie pupil 2: Karlijn Davina, Allyson Veldkamp en Lorraine Mantiri. Alle drie turnden zij een erg goede wedstrijd. Dit resulteerde in een erg mooie 5e plaats voor Allyson, Lorraine werd 8e en Karlijn eindigde op de 19e plaats. Van deze dames heeft Allyson zich geplaatst voor de districtfinale op 23 april in Doetinchem.
 

 
05-03-2011  

Almeloopers vragen steun voor Roparun

Fotoreportage Jan Bril
  ALMELO - Zing vecht huil bid lach werk en bewonder, het lied van Ramses Shaffy valt te beluisteren op de website van de Roparun. De tekst geeft de Almeloopers (www.almeloopers.nl team 260 en deelnemers aan de Roparun 2009, 2010 en ook 2011) nog altijd kippenvel. Want mensen met kanker, vechten, huilen en bidden om te mogen blijven leven, of op z´n minst nog een beetje kwaliteit van leven te mogen genieten. En met bewondering zien de Almeloopers en velen van u hoe mensen met kanker de laatste periode van hun leven doormaken. Soms zingend en lachend, maar vaak ook huilend en vechtend.

Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
05-03-2011  

ON verliest tegen ASC´62

 

ALMELO – Na een aantal overwinningen op rij verloor ON nipt in de uitwedstrijd tegen het fysiek sterkere ASC’62.
Voor DVO’71 dreigt na het debuut in de tweede klasse nu een rechtstreekse degradatie. In de eerste periode ging het crescendo maar sindsdien werd het net in de laatste zeven wedstrijden maar één keer gevonden. Zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen SVI met 0-2 verloren. SVI nam daardoor afstand van de Almeloërs in de strijdt om degradatie. Concurrent Hellendoorn kwam niet in actie en staat een puntje voor.
 

 
05-03-2011  

Nipt verlies in laatste thuiswedstrijd AKC

 

Almelo - Na de degradatie van AKC Ermasport uit de hoofdklasse korfbal van vorige week, leverde de laatste thuiswedstrijd - die deze keer in de IISPA werd gespeeld - niet de zo gewenste overwinning op voor eigen publiek en werd met 22-23 nipt verloren van het Wageningse VADA.
Wedstrijdverslag volgt.

< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle 89 foto's)

Fotoreportage (17 foto's)...

 
06-03-2011  

Heracles geeft Groningen mokerslag

 

GRONINGEN – Heracles Almelo heeft de volle overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen FC Groningen en deelde daarmee een mokerslag uit voor de mannen van trainer Huistra. De Almeloërs begonnen slecht aan de wedstrijd en stonden na 12 minuten achter door een kopbal van Tadic uit een voorzet van Enevoldsen. Even later miste Granqvist jammerlijk vanaf de stip nadat Quansah Tadic haakte. Groningen liet de kopjes hangen en Heracles kwam langzaam in heaar spel. Een ‘lucky’ treffer van Everton drukte de kopjes nog verder omlaag en de snelle treffer van Armenteros vlak na de rust gaf de Groningers de genadeslag. Everton stelde 20 minuten later de zege helemaal veilig door voor de tweede keer het net te vinden en de tweede treffer van Armenteros in de slofase telde alleen nog voor de statistiek. Voor Groningen waren de druiven zuur omdat Europees voetbal in de gevarenzone komt. De Heraclieden konden zich na de terugreis in het carnaval in Oldenzaal storten zoals trainer Bosz in een interview aangaf.
Zaterdag wacht Heracles een zware wedstrijd tegen het technisch begaafde Excelsior.

Foto: Harrie Broeze (Klik hier voor meer foto's)

Commentaren:
Bosz: Het was niet meer dan geluk
Huistra: Opnieuw duel weggegeven
Pasveer: Gewoon geluk gehad 

FC Groningen - Heracles Almelo 1-4
1-0 Tadic (12)
1-1 Everton (42)
1-2 Armenteros (44)
1-3 Everton (65)
1-4 Armenteros (89)


Arbiter: Gözübüyük
Geel: Quansah, Hiariej, Granqvist, Fledderus
Bijzonderheid: Granqvist (FC Groningen) mist strafschop (18)


FC Groningen: Luciano, Lachman (Kieftenbeld/75), Ivens, Granqvist, Stenman, Enevoldsen (Holla/75), Hiariej (Mamedov/57), Pedersen, Sparv, Tadic, Bacuna.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah (Rienstra/70), Overtoom, Fledderus (Vejinovic/81), Douglas, Armenteros (Plet/90), Everton.

 
07-03-2011  

Dennis Kuipers crasht in Rally van Mexico

 

GUANAJATO – Rallycoureur Dennis Kuipers (25) wist zich met een prachtige zevende plek te plaatsen in de Rally van Mexico achter favoriet Sebastian Loeb. In de finale liep het echter slechter af voor de geboortige Almeloër die tegenwoordig in Borne woont. Kuiper sloeg met zijn Fiësta RS WRC over de kop en mocht niet verder omdat de kooi beschadigd was. Kuiper en zijn Belgische navigator Frédéric Michorte bleven ongedeerd. Sebastion Loeb schreef de Rally van Mexico voor de zesde keer op zijn naam, mede omdat concurrent en teamgenoot Sebastian Ogier eveneens crashte.
Kuiper werd vorige maand in de Rally van Zweden dertiende en dat bleek nu een duistere voorbode te zijn.

Bekijk
hier de crashes van Solberg en Kuiper die niet verder kon.

 
08-03-2011  

Lauren Olsman naar districtfinale turnen

 

HASSELT – Lauren Olsman was de enige van de elf deelnemers van Achilles W.I.L. uit Almelo die zich afgelopen weekend tijdens de regiofinale wist te plaatsen voor de districtfinale turnen. Met haar wisten nog 13 andere kandidaten uit de regio zicht te plaatsen voor de districhtfinale die in mei wordt gehouden in Vroomshoop. Laura Olsman behaalde een uitstekende tweede plaats in haar klasse.
De gymnastiek- en turnvereniging Achilles W.I.L. is eveneens gestart met een opleiding tot junior assistent nivo 1. Aan die cursus nemen dertien leden deel.

 
08-03-2011  

Heracles Almelo wil door met Pasveer

 

ALMELO – Heracles Almelo gaat met Remko Pasveer aan tafel voor contractverlenging dat meldt V.I. ‘Remko staat na de winter zeer behoorlijk te keepen en onze insteek is dat we met hem willen verlengen, zegt directeur Nico-Jan Hoogma in het voetbalblad van Johan Derksen. Pasveer staat al jaren onder contract en werd teruggehaald van Go Ahead Eagles nadat de Almelose club stopte met de succesvolle Martin Pieckenhagen.
Het V.I. nieuws is nog niet bevestigd door de club zelf.

< Remko Pasveer - foto Heracles Almelo

 
10-03-2011  

Heracles-spelers in nationale selecties

 

ALMELO – Bondscoach Cor Pot heeft de Heracles Almelo-spelers Marko Vejinovic en Mike te Wierik opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Jong Oranje speelt een oefenwedstrijd op 25 maart a.s. tegen Jong Duitsland. Op 18 maart weten de ‘boys’ of zij bij de definitieve selectie zitten. Mike te Wierik was totaal verrast maar ook enorm blij toen hij het bericht via Peter Bosz en René Kolmschot vernam. Vooral ook omdat hij nog nooit tot een selectie van een vertegenwoordigend elftal was geroepen.
Samuel Armenteros is opgeroepen in de voorselectie van het Zweeds elftal onder 21 jaar. De Zweden spelen op 24 maart in Italië een oefeninterland. Vorige maand maakte hij zijn debuut tegen Portugal.

< Mike te Wierik - Foto: Heracles Almelo 

 
11-03-2011  

Nieuwe shirtsponsors voor CKV Achilles

 

ALMELO - Het juniorenteam A1 van korfbalvereniging CKV Achilles presenteerde onlangs in de topsporthal IISPA te Almelo het nieuwe wedstrijdshirt dat wordt gesponsord door Sensata Technologies uit Almelo. CKV Achilles heeft bijna 200 leden en heeft het thuishonk aan de Koedijk 2 in Almelo. De club vierde afgelopen jaar haar 90-jarig jubileum.
Sensata Technologies richt zich wereldwijd op sensoren en regelsystemen onder het motto; ‘The world depends on sensors and controls’.
Ook het B1 team van CKV Achilles heeft een nieuwe shirtsponsor gevonden in Machinefabriek Boessenkool. Het bedrijf ontwerpt en produceert onderdelen voor de machinebouw of machinereparaties en moderniseert tevens bestaande machines.

< Achilles A1 - foto: Carolien Fotografie

Staand v.l.n.r.: Trainer en coach Hans Bijker, Floris Bijker, Martin Valk, Sem Hoopman, Kevin Wanschers en Lars Laarhuis. De rij daarvoor van links naar rechts: Milou Westerhuis, Shauni Hofman, Inge Gorel en Laura Pezy.
Zittend v.l.n.r.: Annemiek Edel en Barbara Haverkamp. Op de foto ontbreekt trainer en coach Harmen Eenkhoorn

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-03-2011  

Heracles ruim langs Excelsior

 

ALMELO - Na de denderende overwinning op Vitesse van enkele weken geleden kon al voorzichtig naar het linker rijtje worden gekeken en dat is na de winst in de uitwedstrijd tegen Groningen en de 4-1 zege vanavond op Excelsior zelfs al haalbaar komend weekend als Heerenveen de tegenstander is.
Het balvaardige Excelsior riep de ellende vanavond al na 25 minuten over zich af toen Bovenberg de doorgebroken Everton bij zijn shirtje pakte, waarna hij door scheidsrechter Blom met rood van het veld werd verwezen. Excelsior kwam niet meer aan aanvallen toe en zeven minuten later schoot Fledderus bekeken de 1-0 op het bord. Heracles kreeg meer kansen maar verzilverde deze pas na de pauze toen Quansah de 2-0 binnen poeierde. Looms ging 10 minuutjes later de diepte in, kreeg de bal op tijd en kreeg ook nog eens de hulp van Excelsior-doelman Pellatz om de 3-0 te laten aantekenen.
Heracles verslapte waardoor Fernandes de eretreffer voor de Rotterdammers op zijn naam kon zetten (30-1). Trainer Bosz reageerde door Plet in te brengen als vervanger van Armenteros en werd in blessuretijd door de lange spits beloond met de vierde treffer voor de Almeloërs (4-1).

< Foto - Harrie Broeze
Klik hier voor meer foto's van Harrie Broeze

Commentaren:
Peter Bosz:
'Knappe prestatie'
Pastoor: 'Nog zeven duels'
Blom: 'Dit zijn de regels'
Bovenberg: 'Ik raakte hem licht aan'

Heracles Almelo - Excelsior 4-1
(1-0)
1-0 Fledderus (33)
2-0 Quansah
3-0 Looms
3-1 Fernandes (75)
4-1 Plet(90)


Arbiter: Blom
Geel: Maertens,Vejinovic
Rood: Bovenberg(23), Bosz (89)

Opstellingen:
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers, Maertens(Reekers/71), v.d.Linden, Looms, Quansah, Overtoom,Fledderus (Vejinovic/71), Douglas, Armenteros (Plet/80), Everton
Excelsior: Pellatz, Bovenberg, Nieveld,Ramsteijn, Nelom,Roorda, Clasie (Wattamaleo/46),De Graaf (Lagouireh/82) Koolwijk, Bergkamp(Gudde/27), Fernandez

 
13-03-2011  

Judoka Sjoerd Dronkers knap 2e NK -15 jaar

 

EINDHOVEN - Zaterdag 12 maart vonden de Nationale kampioenschappen -15 jaar plaats in het Indoor Sportcentrum Genneper Sportparken te Eindhoven. Per gewichtsklasse waren uit de zeven districten vier judoka's geselecteerd en zo'n 430 judoka’s streden om de titel in één van de 18 klassen.
Sjoerd Dronkers, wonend in Almelo, maar al jaren lid van Judovereniging THAG en trainend in Geesteren, had zich weten te plaatsen in de klasse -55 kg in district Oost-Nederland. In zijn eerste wedstrijd liet hij met een ippon de judoka Mark Steehouwer van Sportschool Sport en bewegen uit Midden-Nederland het nakijken.
Ook zijn tweede partij won hij met een ippon, nu van Jorian Haas van Sportschool Slingerland uit Zuid-Holland, die daar kampioen was geworden
Requiso Durham uit Noord-Holland was de volgende judoka, die met een ippon naar de verliezersronde werd verwezen. Requiso judoot bij Top Judo Amsterdam en was net als Sjoerd zijn eerste tegenstander als derde geëindigd bij de districtskampioenschappen in zijn eigen district.
Sjoerd stond in de halve finale en bij de Judocompetitie van het Oosten te Hengelo, waar zijn trainingsmaatjes meededen met de competitie, brak een gejuich uit, toen het bericht werd omgeroepen.
In de halve finale kwam hij Brandon Meering van sporschool Muilwijk uit Zuid-Holland tegen en ook nu won Sjoerd met een ippon. Het verslaan van de nummer drie van Zuid-Hoplland bracht Sjoerd in de finale, waar hij de nummer 1 uit Noord-Holland ontmoette. Yasin Caria van Judo Yushi kwam met een klein voordeel (een yuko) voor en gaf dat niet meer uit handen. Sjoerd voelde dat hij kans had gehad om te winnen, maar tweede worden bij het NK is een superprestatie en meer dan verdiend. Tevreden was hij ook hoe hij zijn partijen met verschillende technieken had gewonnen. Eind maart gaat Sjoerd proberen om zich via de districtskampioenschappen te plaatsen voor het NK -17 jaar.

 
13-03-2011  

Turkisch Delight Volleybal Toernooi Schelfhorst

 

ALMELO – Niemand minder dan sportwethouder Jan van Marle gaf het startsein voor het tweede Turkish Delight Volleybal Toernooi in sporthal De Schelf in Almelo. Meerdere teams uit heel Nederland gaven een speciaal tintje aan dit multiculturele volleybaltoernooi waarbij meedoen belangrijker was dan winnen. Het toernooi werd afgesloten met een afterparty.

< Fotoreportage – Jan Bril
Klik hier voor alle 90 foto's

Wedstrijdpoule:
Nr.1: Ay-Yildiz Soest
Nr.2: Red Vodka
Nr.3: WIK Steenderen

Recreatieklassen:
Nr.1: Los Galacticos
Nr.2: Kartal

Sportiviteitsprijs:
Mix Apeldoorn

Fotoreportage (39 foto's)...

 
13-03-2011  

Goud en brons in Teakwondo German Open


Reshmie Oogink (in rood) won een bronzen medaille
Foto: Teakwondo Oude Luttikhuis
  HAMBURG – Tijdens het met 1200 deelnemers tellende zwaar bezette German Open in Hamburg, behaalden de Almelose Kimberley Kampman goud in de klasse -44 kg. De Almelose kwam tot voor kort nog uit voor Teakwondo Oude Luttikhuis, maar stapte over naar Teakwondo Apeldoorn.
Oud- clubgenoten Reshmie Oogink en Jeremiah Serhalay van Teakwondo Oude Luttikhuis behaalden beide een bronzen medaille in hun klasse. Vooral in de seniorencategorie was het German Open een mooie graadmeter voor het naderende WK in Korea.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-03-2011  

Bewegen met een beperking Wierden

 

WIERDEN - Voor iedereen met een lichamelijke beperking als gevolg van een chronische ziekte of handicap die toch ontspannen wil sporten of bewegen zijn er niet zoveel mogelijkheden , terwijl bewegen juist zo belangrijk is voor het lichaam.
In de regio Wierden is er de Gehandicapten Sport Vereniging Wierden (GSV).
Het is een vereniging die volgend jaar 25 jaar bestaat en gericht is op iedereen met een lichamelijke beperking door ongeval of ziekte, denk hierbij aan reuma, hartkwaal, spierziekte of een visuele beperking.
Op maandagavond van half 7 tot kwart voor 8 en dinsdagmiddag van half 2 tot half 4 is het grote bad in zwembad “De Kolk” in Wierden geopend voor de leden van GSV.
Er is dan gelegenheid tot vrij zwemmen, fysiofit en oefeningen, dit in extra verwarmd water. Dit gebeurt onder toezicht en begeleiding van het zwembad personeel
In het water gaat het bewegen veel gemakkelijker en lichter (dus minder pijnlijk) en tijdens de oefeningen en het zwemmen gebruiken we spieren die we anders niet of (te) weinig gebruiken..
Voor wie hulp nodig heeft in welke vorm dan ook is er een team van vrijwilligers om te helpen tijdens omkleden, in en uit het bad gaan of in het water zelf.
Deze vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold zodat ze in staat zijn om u altijd te helpen.

Men kan men bij GSV Wierden ook het Borstelschuiven beoefenen. Dit spel, wat lijkt op curling, wordt gespeeld in een zaal met een gladde vloer en kan zelfs vanuit een rolstoel gedaan worden. Dit spel wordt gespeeld in een zaal van Het Knooppunt aan de Cath. Van Renneslaan 226 (Aalderinkshoek) in Almelo op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur .
Voor een relatief laag contributiebedrag kan men 2 keer per week zwemmen en ook nog meedoen met Borstelschuiven.

Ook is het de bedoeling om het aantal vrijwilligers uit te breiden, er wordt gezocht naar personen die mensen met een beperking willen helpen bij de activiteiten van de vereniging.
Voor meer informatie is de website www.gsv-wierden.nl te raadplegen of kom tijdens de sporturen naar bovengenoemde adressen. Ook kan men even bellen met telefoonnummer 0546-441023

 
14-03-2011  

Alleen een wonder kan DVO redden

 

VROOMSHOOP – Dat het promovendus DVO’71 niet meezit in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal is langzamerhand wel duidelijk. Zaterdag ging het met 2-0 kansloos ten onder in de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys en dat is de negende op rij. TC Tubantia Sport maakte er een uitgebreid verslag van en had het over een mentale wanprestatie terwijl bij winst de laatste plaats kon worden verlaten. Zelfs trainer Sanchez Torres vond het na afloop onbegrijpelijk. "Het lijkt alsof ze het al opgegeven hebben. Er zat totaal geen overtuiging in. Na elke kleine tegenslag die we krijgen, lijkt het verzet gebroken."
De scribent van DVO’71 op de eigen website zag dat anders, vond zijn eigen team in de eerste helft zelf beter en heeft het over het niet krijgen van een penalty omdat de scheidsrechter dacht aan een ‘schwalbe’.
ON op zijn beurt verloor de thuiswedstrijd tegen OZC met 0-1 maar staat wel aan de veilige kant van de streep. Zaterdag wacht DVO’71 de derby tegen ON, of dan de ommekeer begint?

 
15-03-2011  

KPN NK Scholenteams op IJsbaan Twente

  ENSCHEDE - Op 17 maart vindt de finale van de KPN scholen ploegenachtervolging plaats op IJsbaan Twente in Enschede. Ruim 2500 scholieren uit het voortgezet onderwijs doen jaarlijks mee aan dit unieke toernooi. Uniek, want er kunnen zowel licentiehouders als niet-licentiehouders aan meedoen, jongens en meisjes vanaf 12 jaar tot 18+. Plezier, teamspirit, tactiek en gezond bezig zijn en plezier maken, zijn de sleutelwoorden voor een geslaagde dag.
Lees verder...

 
16-03-2011  

Wethouder zet DVO´71 voor het blok

  ALMELO – Het vrijmaken van sportcomplex ´t Maatveld in Almelo duurt nu al sinds 2006 toen de gemeenteraad besloot het sportcomplex af te stoten vanwege een bezuinigingsmaatregel. Daarvoor moeten de soft & honkbalvereniging Uitsmijters ‘55 en de voetbalvereniging DVO´71 elders worden ondergebracht en dat is het grote probleem. Betreffende ‘Uitsmijters´ bestaat nog volkomen onduidelijkheid al werd enkele jaren geleden gedacht deze club onder te brengen op een nieuwe Flexlocatie tussen de Weezebeeksingel en het Twentekanaal aan de rand van de wijk Windmolenbroek. Ook Oranje Nassau zou daarheen moeten verhuizen om ruimte te maken voor nieuwe ontwikkelingen naast het Polmanstadion.
Die Flexlocatie sneuvelde echter een jaar geleden en sindsdien zoekt de gemeente Almelo het in een herinrichting van het sportcomplex Beeklust om de verenigingen CKV Achilles, Oranje Nassau, SV Almelo en La Première te herhuisvesten.
Op papier is die herschikking gereed, maar de clubs zeggen één speelveld meer nodig te hebben dan de gemeente biedt en stapten formeel uit de onderhandelingen met de gemeente. Het gevolg is dat de beoogde nieuwbouw van een voetbalstadion voor Heracles Almelo flinke vertraging oploopt.
Lees verder...

 
18-03-2011  

ING gaat amateurvoetbal steunen

 

ZEIST – KNVB-hoofdsponsor ING richt haar pijlen ook op de amateurtak en wil zich inzetten om het Nederlands voetbal gezond te houden. Dat doet het met vrijwillige inzet in werktijd van eigen personeel bij verenigingen maar ook financieel en materieel. Grote kans dat het ING-leeuwtje dus volgend seizoen op menig shirt van amateurverenigingen prijkt.

Vrijdag werd ook de nieuwe website Jonge Leeuwen gelanceerd voor het spelen van voetbalspelletjes of chatten met voetbalvriendjes. De bank die miljoenen bonussen aan haar bestuurders betaald , stopt ook de nodige pecunia in het Jeugdsportfonds Nederland zodat kinderen van minder draagkrachtige ouders toch lid van een voetbalvereniging kunnen worden.

 
19-03-2011  

Heracles zegeviert en klimt naar linker rijtje

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. In het eigen Polman Stadion werd SC Heerenveen verslagen met 4-2. Hierdoor steeg Heracles Almelo een plaatsje op de ranglijst ten koste van SC Heerenveen en staat het daarmee in het 'linker rijtje'.

Vanaf het begin was er grote druk op het Heerenveense doel. Everton Ramos da Silva tot 2 keer toe doeltreffend, al werd zijn eerste doelpunt afgekeurd. Na 20 minuten stond de stand van 1-0 uiteindelijk op het scorebord. Everton schoof de bal op aangeven van Kwame Quansah door de benen van Michal Svec en onhoudbaar voor doelman Kevin Stuhr-Ellegaard. Rechtsback Tim Breukers deed volop mee in de aanval; met 2 doelpogingen was hij dichtbij een doelpunt.

De gelijkmaker van Heerenveen kwam uit de lucht vallen. Remko Pasveer kon uit een snelle tegenaanval de binnentikker van Mika Väyrynen niet pareren. Hierna was Luciano Narsingh dichtbij de 1-2; hij omspeelde Pasveer maar schoof - tot grote opluchting van de Heraclieden - de bal voorlangs. Nog voor rust kwam Heracles op de 2-1; met een schijnbeweging schakelde Samuel Armenteros de doelman van Heerenveen uit en kon de bal eroverheen stiften.

Binnen het uur stond Heracles op 4-1. Antoine van der Linden kopte de 3-1 binnen uit een verlengde hoekschop. Darl Douglas kreeg zijn schoen tegen een opspringende bal die doel trof. Heerenveen kwam nog terug tot 4-2, Philip Haglund schoof de bal in de hoek. In de laatste 10 minuten faalde Samuel Armenteros om 5-2 te maken. Zijn lob kwam op het dak van het doel terecht.

Heracles Almelo is bezig aan een goede serie; de laatste 4 wedstrijden werden gewonnen, waarbij het 18 keer scoorde en 5 tegendoelpunten moest incasseren.

< Fotoreportage: Alexander Kamp

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-03-2011  

Gymsuccessen voor Achilles WIL


Sanne Knoop (1) en Marlijn Smits (2)
Foto: Achilles WIL
  NIEUWLEUSEN – De Almelose gym- & turnvereniging Achilles WIL heeft een succesvol weekend achter de rug tijdens plaatsingswedstrijden voor de finale in de 7e divisie. Aan de plaatsingswedstrijden in Nieuwleusen namen 18 leden van Achilles WIL deel.
Eerste plaatsen waren er voor Sanne Knoop bij de junioren niveau 9 en bij het acroturnen gemengd paar niveau C voor Thijs Emons en Laura de Jonge.
Carlijn Smits werd tweede achter Sanne Knoop en Carlijn en Sanne werden ook nog eens tweede bij het acro-turnen.
Op 2 april a.s. is de volgende plaatsingswedstrijd.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-03-2011  

Blaise Nkufo stopt met carrière

 

SEATTLE – Topscorer allertijden van FC Twente Blaise Nkufo is met onmiddellijke ingang gestopt met zijn imposante voetbalcarrière. Na een matig seizoen met 5 doelpunten hangt hij zijn ‘kicks’ in de wilgen. Ondanks dat de geboortige Congolees begin van deze maand zijn contract bij Seattle Saunders verlengde, geeft hij er alsnog de brui aan omdat hij zich niet langer op zijn plaats voelde. Nkufo heeft de Zwitserse nationaliteit en woont met zijn familie in Vancouver Canada.
Seattle Saunders reageerde direct door de dertigjarige Argentijn Mauro Rosales aan te trekken. Rosales speelde van 2004 tot 2007 bij Ajax.
 

 
23-03-2011  

Transfernieuws van Heracles Almelo

 

ALMELO - Tim Breukers (23) en Mike te Wierik (18) spelen ook komend seizoen voor Heracles Almelo. De opties in de contracten van beide verdedigers zijn gelicht waardoor ze tot de zomer van 2012 onder contract staan.

Breukers maakte in 2007 de overstap van Quick ’20 naar Heracles Almelo en speelde inmiddels 93 competitieduels.
Te Wierik kwam in januari 2010 over van de gezamenlijke Voetbalacademie van Heracles Almelo en FC Twente en debuteerde eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen PSV. Hij speelde inmiddels vijf keer in de hoofdmacht. “Tim en Mike zijn allebei goede nuchtere jongens uit de regio waar we erg tevreden over zijn”, vertelt directeur Nico-Jan Hoogma. “We weten wat we aan ze hebben en we zijn er blij mee dat ook deze spelers langer bij ons blijven.”

Mark-Jan Fledderus vertrekt aan het einde van de competitie definitief naar Roda JC. Het contract van de Coevordenaar liep af en kon vrij vertrekken.
Fledderus tekent bij Roda JC voor 3 jaar, een periode die hij er ook bijna op heeft zitten bij Heracles Almelo. Door blessures speelde hij maar 68 duels en maakte daarin 9 doelpunten. Dit seizoen is wel het beste in zijn Almelose periode. Voordien speelde de 28-jarige linkspoot voor o.a. FC Groningen, Stormvogels Telstar en SC Heerenveen.

 
24-03-2011  

FC Twente ‘koopt' spelertje van 12 jaar

 

ZWOLLE – In het buitenland was men er in voetballand al aan gewend dat jonge voetballertjes worden weggekocht door clubs van naam en faam. Ook FC Twente kan zich nu in deze rij scharen door de overname van de 12-jarige Tijjani Reynders die volgend seizoen overstapt van FC Zwolle D1 naar FC Twente D1
De Zwolse club krijgt 25.000 euro opleidingsvergoeding van de landskampioen uit Enschede.
Of Tijjani uiteindelijk een stervoetballer wordt is nooit zeker, maar vader Martin speelde vroeger ook betaald voetbal. Tijjani gaat niet alleen naar FC Twente, want zijn jongere broertje gaat volgend jaar ook in Enschede voetballen.

 
24-03-2011  

Wierden huldigt sporters 2010

 

WIERDEN – De gemeente Wierden heeft de sporters van het jaar 2010 gehuldigd tijdens een Sportgala in zalencentrum De Kröl te Enter.
Sportteam van het jaar werd SVZW, sportman van het jaar wielrenner Maurits Lammertink, sportvrouw van het jaar zwemster Milou Bouwhuis, jeugdsporter van het jaar amazone Kirsten Rikkert en gehandicapte sporter van het jaar werd rolstoelhockeyer Christiaan Meijer. De 13-jarige amazone Eva Ruiter werd sporttalent van het jaar.
De prijzen werden uitgereikt door burgemeester H. Robben.

< Foto: Freek Buitenweg


Omschrijving sportprijzen 2010 gemeente Wierden

Fotoreportage (24 foto's)...

 
25-03-2011  

Mike te Wierik opgeroepen voor Oranje -19

 

ZEIST / ALMELO - Heracles-speler Mike te Wierik (18) is door bondscoach Wim van Zwam alsnog opgeroepen voor de interland tegen Engeland op dinsdag 29 maart a.s.
Het nationale team onder 19 jaar speelt dan op Sportpark Putter Eng te Putten. Te Wierik vervangt de Feijenoorder Stefan de Vrij die wegens een enkelblessure heeft moeten afhaken.  

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “We zijn er trots op dat Heracles Almelo nu drie spelers heeft mogen afvaardigen voor de nationale elftallen. Voor Mike is het een bekroning op de ontwikkeling die hij dit seizoen doormaakt."
Oranje onder 19 verloor afgelopen donderdag met 1-0 tegen de leeftijdsgenoten uit Italië.

Heracles-speler Samuel Armenteros speelde donderdag 24 maart met Jong Zweden tegen Jong Italië. Deze wedstrijd - Armenteros startte in de basis -werd door Zweden met 3-1 verloren.

Clubgenoot Marko Vejinovic behoort tot de selectie van Jong Oranje die vanavond om 18:00 uur aantreedt tegen Jong Duitsland in het stadion van Fortuna Sittard.

< Mike te Wierik debuteerde in het eerste team in de uitwedstrijd tegen Feijenoord.

 
26-03-2011  

Uitslagen zaterdag amateurvoetbal (Oost)

 

Topklasse
Sp. Genemuiden-Excelsior ’31 1-3
Spakenburg - CSV Apeldoorn 1-1
Hoek - Flevo Boys 1-2
FC Lisse - IJsselmeervogels 2-3
Barendrecht - Sparta Nijkerk 3-0
ARC - Capelle 3-1
Katwijk - Harkemase Boys 1-0
HHC - Rijnsburgse Boys 1-2
Hoofdklasse C
WHC-HZVV 5-0
DVS'33-Nunspeet 1-2
ON Groningen-ONS Sneek 0-1
Staphorst-Berkum 3-1
Drachtster Boys-SDC Putten 2-0

Eerste klasse D
DOS ’37-FC Horst 1-1 (0-0); Boshoeve 1-0, Pul 1-1
Tweede klasse H
OZC-DVO ’71 3-0 (2-0). Tip 1-0, De Groot 2-0 en 3-0
ON Almelo-Zw. Boys 3-0 (1-0). Kroeze 1-0, Hondebrink 2-0, Koetsier 3-0
Vroomsh. Boys-Hellendoorn 2-1 (0-0). Bos 1-0, Looms 1-1, Hutten 2-1
Sparta E.-Enter Vooruit 2-1 (1-1). Knol 0-1, Bergers 1-1, Beijes 2-1
AZSV-De Esch 1-0 (0-0). Ter Haar 1-0
SVVN-ASC ’62 1-3 (1-1). Kragt 0-1, Mulder 1-1, Meerveld 1-2, Pasman 1-3
Hulz. Boys-SVI 1-3 (1-1). Saro 0-1, Freië 1-1, v.d. Bosch 1-2, Horstman 1-3

Derde klasse C
Bergentheim-KHC 2-1 (1-0). Slot 1-0 (pen.), Diender 1-1, Schuldink 2-1
Mariënberg-Hatto Heim 1-0 (0-0). R. Hofsink 1-0

Derde klasse D
DES-Voorwaarts 3-3 (1-2). Mulder 0-1, Slettenhaar 1-1, Dogger 1-2//2-3 (2xpen.), Rozema 2-2, Slettenhaar 3-3
Juliana ’32-ZSV 3-0 (2-0). Groeneveld 1-0, Harberink 2-0, Prins 3-0
Sp. Denekamp-Den Ham 0-1 (0-1). Holweg 0-1
FC Eibergen-Sportlust Glanerbrug 1-0 (1-0). Simmelink 1-0
Drienerlo-Sp. Teuge 2-1 (2-0). Koelemeijer 1-0, Vrijer 2-0, Bos 2-1 (pen.)
De CJV’ers-ZSV 3-0 (1-0). Rozen 1-0, Balavac 2-0, Rutten 3-0

Vierde klasse E
ENC ’09-Quick ’20 // spelen op 2 april
MVV ’69-Gramsbergen 0-3 (0-2); Schuurman 0-1, Lomans 0-2, Wind 0-3.
Sp. Daarle-KB 0-1 (0-1) Van Zandwijk 0-1.
Kloosterhaar-Bruchterveld 5-1 (2-0); Drenthen 1-0//2-0, Otten 2-1, Reinders 3-1 en 4-1, Kelder 5-1.

Vierde klasse F
Achilles E.-SC Rijssen 2-5 (0-4); Yilmaz 0-1//0-3//0-4, Dangremond 0-2, Bos 1-4, Aalderink 1-5, Beumer 2-5
Zelos-Blauw Wit ’66 1-1 (1-1); Diepenbroek 1-0, Kruimelaar 1-1
SVDW ’75-Sp. Haarlo 4-0 (1-0); Verhaegh 1-0, Barth 2-0, Tering 3-0, Hammadi 4-0
SKVW-PW 1885 1-2 (0-1) Smith 0-1, Wieberink 1-1, Bouman 1-2
Grolse Boys-Haaksbergen 1-0 (1-0); Rama 1-0

 
27-03-2011  

Brons voor Wild – WK Baanwielrennen

 

APELDOORN - Wielrenster Kirsten Wild heeft op het zwaarste onderdeel van het WK Baanwielrennen (Omnium) de bronzen medaille gewonnen. In het totaalklassement over zes disciplines eindigde de geboortige Almelose met 42 punten achter de Canadese Tara Whitten die 23 punten kreeg en de Amerikaanse Sarah Hammer met 31 punten. Een goede generale voor dit Olympische nummer dat volgend jaar in Londen wordt gereden.
Marianne Vos behaalde goud op het onderdeel ‘Scratch’, zilver was er voor Teun Mulder op de één kilometer tijdrit en Theo Bos en Peter Schep behaalden brons op de koppelkoers.

< archieffoto: Kirsten Wild (r) voor de start in de koers te Almelo

 
27-03-2011  

Judoka Sjoerd Dronkers sterk bezig

 

TUBBERGEN – De 15-jarige Sjoerd Dronkers van de judovereniging THAG is met een sterk seizoen bezig. Zaterdag won hij tijdens districtswedstrijden een zilveren medaille achter Floris uit ’t Broek van Hantel Oldenzaal. Na drie winstpartijen tegen
achtereenvolgend Jeroen van de Beek van Bijsterbosch Heerde (ippon) en, Thijs Meeuws en Thome Verhoeven verloor hij de laatste wedstrijd met een houdgreep waaruit de jongste van het stel zich niet meer kon bevrijden. Sjoerd plaatste zich wel voor het NK op 9 april a.s. in Tilburg evenals clubgenote Renate van der Steege die ook een tweede plek behaalde.

Een week eerder behaalde Dronkers ook al successen tijdens een toernooi in Vlaardingen,de geboortestad van Sjoerd. Daar won hij alle partijen en was hij in de finale te sterk voor de kampioen van Zuid-Holland Jorian Haas.
Met die eerste prijs won hij een beeldje ontworpen door een kunstenaar en dat is nu het tweede beeldje dat huize Dronkers siert. Vader Dronkers werd namelijk 26 jaar geleden ook al eens eerste in zijn categorie in Vlaardingen.

Clubgenoten Matthijs Stroobach en Roy Wesselink namen dit weekend deel aan de Holstein Open 2011. Stroobach pakte er een bronzen medaille in dit internationaal zwaar bezette toernooi.

Judoclub THAG werd overigens ook verblijdt met een bijdrage uit het Oranjefonds. Daarvoor kan een aanhanger met huif worden aangeschaft om allerlei toernooibenodigdheden als scorebord e.d. naar de de vier in gebruik zijnde locaties te vervoeren voor het organiseren van toernooien.

< Foto: Sjoerd Dronkers

 
29-03-2011  

Quansah en Everton actief bij Streetsoccer

 

ALMELO – De Heraclesspelers Kwame Quansah en Everton Ramos da Silva waren dinsdag actief tijdens het project Streetsoccer, een gezamenlijk initiatief van de Almelose woningcorporaties Beter Wonen en Sint Joseph, Scoop Welzijn en Heracles Almelo.
Doel van deze toernooien is het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk, meer kinderen prettig met elkaar omgaan, elkaar leren kennen en de ouders van de jonge deelnemers betrokken worden bij de op- en afbouw van de boarding en het opruimen van de straat . Kern van het toernooi is Fair Play en enthousiasme bij alle deelnemers.
Het volgende Streetsoccertoernooi wordt op dinsdag 12 april (vanaf 17:00 uur) in de Talmahof (Kerkelanden). De finale wordt gespeeld op donderdag 28 april op het Centrumplein vanaf 19:00 uur.
Je nog niet opgegeven? Dat kan nog steeds! Bel naar Herman Beckers (06-55801359) of mail naar hermanbeckers@beterwonen.nl

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (64 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina