Sportberichten


Plaatsing  
 
14-03-2011  

Bewegen met een beperking Wierden

 

WIERDEN - Voor iedereen met een lichamelijke beperking als gevolg van een chronische ziekte of handicap die toch ontspannen wil sporten of bewegen zijn er niet zoveel mogelijkheden , terwijl bewegen juist zo belangrijk is voor het lichaam.
In de regio Wierden is er de Gehandicapten Sport Vereniging Wierden (GSV).
Het is een vereniging die volgend jaar 25 jaar bestaat en gericht is op iedereen met een lichamelijke beperking door ongeval of ziekte, denk hierbij aan reuma, hartkwaal, spierziekte of een visuele beperking.
Op maandagavond van half 7 tot kwart voor 8 en dinsdagmiddag van half 2 tot half 4 is het grote bad in zwembad “De Kolk” in Wierden geopend voor de leden van GSV.
Er is dan gelegenheid tot vrij zwemmen, fysiofit en oefeningen, dit in extra verwarmd water. Dit gebeurt onder toezicht en begeleiding van het zwembad personeel
In het water gaat het bewegen veel gemakkelijker en lichter (dus minder pijnlijk) en tijdens de oefeningen en het zwemmen gebruiken we spieren die we anders niet of (te) weinig gebruiken..
Voor wie hulp nodig heeft in welke vorm dan ook is er een team van vrijwilligers om te helpen tijdens omkleden, in en uit het bad gaan of in het water zelf.
Deze vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold zodat ze in staat zijn om u altijd te helpen.

Men kan men bij GSV Wierden ook het Borstelschuiven beoefenen. Dit spel, wat lijkt op curling, wordt gespeeld in een zaal met een gladde vloer en kan zelfs vanuit een rolstoel gedaan worden. Dit spel wordt gespeeld in een zaal van Het Knooppunt aan de Cath. Van Renneslaan 226 (Aalderinkshoek) in Almelo op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur .
Voor een relatief laag contributiebedrag kan men 2 keer per week zwemmen en ook nog meedoen met Borstelschuiven.

Ook is het de bedoeling om het aantal vrijwilligers uit te breiden, er wordt gezocht naar personen die mensen met een beperking willen helpen bij de activiteiten van de vereniging.
Voor meer informatie is de website www.gsv-wierden.nl te raadplegen of kom tijdens de sporturen naar bovengenoemde adressen. Ook kan men even bellen met telefoonnummer 0546-441023

Archief
Terug naar vorige pagina