Sportberichten


Plaatsing  
 
05-03-2011  

Almeloopers vragen steun voor Roparun

Fotoreportage Jan Bril
 

De Almeloopers proberen aan die kwaliteit van leven een steentje bij te dragen. En waar kunnen zij beter een beroep doen op een beetje steun dan in het Polman Stadion, het thuis van Heracles en zijn vaste aanhangers. Want bewonderend zingen, lachen, en soms huilen zij om hun idolen op het veld. Massaal staan zij achter hun team. De Almeloopers, klein in getal (25 leden), staan ook achter de prestaties van Heracles. Bewonderen de inzet, de acties, de goals en het publiek.
Maar nog meer staan zij achter het doel van de Roparun. Want naast een sportieve inspanning (lopen en fietsen van Parijs naar Rotterdam), halen zij geld op voor mensen met kanker. Staat u, Heraclieden, voor en na de wedstrijd tegen Heerenveen ook op voor de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Een paar euro’s in onze collectebus is al voldoende om samen het goede doel met een aanzienlijk bedrag te ondersteunen. Want vele kleintjes, maken één grote.
En met uw steun gaan wij nog enthousiaster aan het lopen (iedere loper: afstand vergelijkbaar met 160 rondjes rondom het Heraclesveld) en fietsen (iedere fietser: afstand vergelijkbaar met 675 rondjes).

Roparun
Met Pinksteren 2011 gaan de Almeloopers voor de derde keer meedoen met de Roparun, een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto van de Roparun, wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer (meer dan 160 rondjes rondom het veld van Heracles) lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers (die ieder een afstand afleggen vergelijkbaar met zo’n 675 rondjes rondom het Heracles veld)en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.
Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Training
Zondagmorgen 6 maart is het weer zover. De Almeloopers gaan weer trainen. Het vertrek is om 09.00 uur in de Goudriaanlaan huisnummer 56 te Almelo. Actieve sporters die mee willen trainen weten dus nu waar.
Ook gaan de Almeloopers weer collecteren in het Polmanstadion bij de wedstrijd Heracles Almelo – Heerenveen op 19 maart a.s. om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Roparun. Meer info op: www.almeloopers.nl  
 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina