Sportberichten


Plaatsing  
 
16-03-2011  

Wethouder zet DVO´71 voor het blok

 

Voor DVO’71 gaf de gemeente in 2006 de richting aan om samen met SV Rietvogels de toekomst te ontwikkelen op het sportcomplex De Riet. Al die jaren werd er onderhandeld en Rietvogels stelde vanaf het begin dat een fusie bespreekbaar was. DVO’71 lanceerde in de loop der jaren diverse andere oplossingen, maar daar bleef de gemeente ongevoelig voor. De oplossing lag op De Riet waar Rietvogels ondanks een rijke historie zowel sportief als bestuurlijk aardig was gekelderd en feitelijk een teveel aan velden heeft. DVO zou daar als kleinste voetbalclub van Almelo best bij kunnen, zo was de praktische keuze van de gemeente.
Maar twee clubs in een ‘vergrijzende’ wijk was de onderhandelaars van Rietvogels begrijpelijk een brug te ver. De club opende de deur wel telkens voor een fusie maar DVO zag kansen om op De Riet eindelijk een jeugdafdeling van de grond te tillen. Dat nu zou leiden tot een concurrentiestrijd waarbij uiteindelijk een der beiden het loodje zou leggen, zo meenden ‘de vogels’.
Rietvogels staat juridisch sterk met een ‘Recht van Opstal’. 'Een fusie moet het worden en mogelijk in de aanloop daar naar toe een gezamenlijke jeugdafdeling', zo is de mening van Rietvogels. 'Niet elkaar de 'tent' uitvechten, maar de voetbalsport beter ontwikkelen op De Riet moet het uitgangspunt zijn', verkondigde de huidige voorzitter Bert Hümmels. Die opties sneuvelden mede omdat DVO het motto van de eigen identiteit sterk overeind hield.

Dit jaar leek dan eindelijk een fusie de oplossing te gaan brengen. Onder leiding van de oud- voorzitter van de Sportraad Hennie Blom werd opnieuw onderhandeld en beide besturen kwamen er uit om een fusie aan de leden voor te stellen.
Bij Rietvogels was dat geen probleem, de leden hadden voorzitter Bert Hummels al eerder groen licht gegeven om tot een fusie te komen en bekrachtigden het mede door Hennie Blom uitgebrachte advies aan de leden van beide clubs.
Bij DVO bleek dat anders te liggen. Het bestuur van DVO legde vorige week de leden niet alleen het fusievoorstel voor maar gaf meerdere opties aan waaronder zelfstandig blijven. Dat was hoog spel en feitelijk het negeren van het uitonderhandelde resultaat van mediator Hennie Blom waar het DVO-bestuur feitelijk mee had ingestemd.
De enige die dat bij DVO begreep was bestuurslid en persvoorlichter Peter van Meerten. Hij deelde mede dat hij zijn taak als persvoorlichter vacant zal stellen bij de eerstvolgende bestuursverkiezing omdat zijn persoonlijke mening anders is.

Wethouder van Marle was ‘not amused’ toen hij het resultaat vernam en heeft DVO nu voor het blok gezet. Per 1 september a.s. mag de club geen gebruik meer maken van de velden op sportcomplex ’t Maatveld. Die datum noemde hij al eerder en daar houdt hij aan vast. Met ingang van de nieuwe competitie dreigt DVO haar thuiswedstrijden nu dolend over de Almelose velden te moeten spelen.
Rietvogels-voorzitter Bert Hummels bood echter uitkomst door net als bij het begin van de huidige competitie DVO de gelegenheid te bieden haar thuiswedstrijden op De Riet af te werken en daarbij gebruik kan maken van de voorzieningen van Rietvogels.
DVO-voorzitter Tiesselink heeft de boodschap van wethouder van Marle nu kennelijk alsnog begrepen en reageerde in TC Tubantia dat de club haar thuiswedstrijden volgend seizoen op De Riet zal gaan spelen.
Dat moet echter worden afgewacht want er spelen meer krachten binnen DVO. Ook dit seizoen startte men op De Riet om na twee wedstrijden af te haken en uit te wijken naar Bornerbroek.
Sportief gezien zit DVO eveneens in een dip na de successen van voorgaande jaren. Degradatie lijkt onafwendbaar want men verloor al acht wedstrijden op rij omdat men niet meer tot scoren komt ondanks beter spel en onterecht niet gegeven penalty’s of onterecht tegen gegeven penalty's, zoals de wedstrijdverslagen op de eigen website met regelmaat aanduiden. Of degradatie ook ‘leegloop’ in het team van trainer Manuel Sanchez Torres inhoud moet ook maar worden afgewacht.

Wethouder van Marle lijkt het probleem DVO nu bestuurlijk getackeld te hebben, maar zit nog wel met de problematiek op De Beeklust. Daar is hij overigens optimistisch over.
Of de Flexlocatie mogelijk weer in beeld komt is de vraag, nu de laatste melkveehouder in het gebied begin deze week verhuisde naar het Drentse Ruinerwold.

De toekomst van soft & honkbalvereniging Uitsmijters ’55 lijkt nog geheel onduidelijk, hoewel in de ‘wandelgangen’ steeds vaker de richting van PH op de Schelfhorst te horen valt.
Alleen weten de Uitsmijters formeel van niets!
 

Archief
Terug naar vorige pagina