Sportberichten


Plaatsing  
 
13-03-2011  

Judoka Sjoerd Dronkers knap 2e NK -15 jaar

 

EINDHOVEN - Zaterdag 12 maart vonden de Nationale kampioenschappen -15 jaar plaats in het Indoor Sportcentrum Genneper Sportparken te Eindhoven. Per gewichtsklasse waren uit de zeven districten vier judoka's geselecteerd en zo'n 430 judoka’s streden om de titel in één van de 18 klassen.
Sjoerd Dronkers, wonend in Almelo, maar al jaren lid van Judovereniging THAG en trainend in Geesteren, had zich weten te plaatsen in de klasse -55 kg in district Oost-Nederland. In zijn eerste wedstrijd liet hij met een ippon de judoka Mark Steehouwer van Sportschool Sport en bewegen uit Midden-Nederland het nakijken.
Ook zijn tweede partij won hij met een ippon, nu van Jorian Haas van Sportschool Slingerland uit Zuid-Holland, die daar kampioen was geworden
Requiso Durham uit Noord-Holland was de volgende judoka, die met een ippon naar de verliezersronde werd verwezen. Requiso judoot bij Top Judo Amsterdam en was net als Sjoerd zijn eerste tegenstander als derde geëindigd bij de districtskampioenschappen in zijn eigen district.
Sjoerd stond in de halve finale en bij de Judocompetitie van het Oosten te Hengelo, waar zijn trainingsmaatjes meededen met de competitie, brak een gejuich uit, toen het bericht werd omgeroepen.
In de halve finale kwam hij Brandon Meering van sporschool Muilwijk uit Zuid-Holland tegen en ook nu won Sjoerd met een ippon. Het verslaan van de nummer drie van Zuid-Hoplland bracht Sjoerd in de finale, waar hij de nummer 1 uit Noord-Holland ontmoette. Yasin Caria van Judo Yushi kwam met een klein voordeel (een yuko) voor en gaf dat niet meer uit handen. Sjoerd voelde dat hij kans had gehad om te winnen, maar tweede worden bij het NK is een superprestatie en meer dan verdiend. Tevreden was hij ook hoe hij zijn partijen met verschillende technieken had gewonnen. Eind maart gaat Sjoerd proberen om zich via de districtskampioenschappen te plaatsen voor het NK -17 jaar.

Archief
Terug naar vorige pagina