Sportberichten


Plaatsing  
 
13-03-2011  

Goud en brons in Teakwondo German Open


Reshmie Oogink (in rood) won een bronzen medaille
Foto: Teakwondo Oude Luttikhuis
 

Kimberley Kampman rekende achtereenvolgens af met de Poolse Klaudia Wlordaczak, de Kroatische Lucija Mladenovic, won met ‘Knock-Out’ van Mateja Kunovic en won de finale van Dora Horvat (Kroatië) na een scheidsrechtersbeslissing.

Reshmie Oogink wist in de klasse Senioren Dames -73kg beslag te leggen op de bronzen medaille. In haar eerste partij werd er overtuigend met 6-1 gewonnen van Anna Grabko uit Ukraïne. Vervolgens mocht Reshmie Oogink uitkomen tegen Melda Akcan uit Duitsland.
De dames kennen elkaar al van eerdere ontmoetingen en ook ditmaal werd het een spannende strijd die eindigde in een gelijkspel. In de verlenging wist Reshmie het winnende punt te scoren waardoor ze zich verzekerde van een plek in de halve finale.
Tijdens de halve finale werd er aangetreden tegen Gwladys Epangue uit Frankrijk die op dit moment de regerend wereld kampioen is tot 67kg. Ook ditmaal stond er een gelijkspel op het scorebord na de reguliere speeltijd. In de verlenging wist de Française helaas het eerste punt te scoren en moest Reshmie Oogink genoegen nemen met een knappe bronzen medaille.

Jeremiah Serhalay wist eveneens beslag te leggen op een bronzen medaille in de klasse Junioren Heren tot 48kg. In zijn eerste partij werd er gewonnen van Karlo Bonkovic uit Kroatië. In zijn tweede partij was Jeremiah Serhalay tegen Mert Tastemir(Duitsland) wederom de sterkste waardoor hij in de halve finale mocht verschijnen.
Hier mocht hij aantreden tegen Hamza Kerim(Duitsland) en deze partij werd nipt verloren. Deze uitslag was enigszins dubieus maar desondanks toch een mooie bronzen medaille voor Jeremiah Serhalay.

Marjolijn Abbink wist in de klasse Dames Senioren -67kg haar eerste 2 partijen overtuigend te winnen van Hala Murdah uit Jordanië en Lana Caktas uit Kroatië. In de kwartfinale leek alles prima te verlopen tegen Katarzyna Wieczorek uit Polen, echter een hoofdtreffer in de laatste secondes gooide roet in het eten waardoor Marjolijn Abbink helaas net buiten de prijzen viel.

Joyce van Baaren(Sen Dames -62kg) en Dominique Bloemberg(Jun Dames -55kg) gingen ditmaal, ondanks hun goede prestaties(goud en zilver) op de Dutch Open, met lege handen naar huis.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina