Sportberichten


Plaatsing  
 
27-03-2011  

Judoka Sjoerd Dronkers sterk bezig

 

TUBBERGEN – De 15-jarige Sjoerd Dronkers van de judovereniging THAG is met een sterk seizoen bezig. Zaterdag won hij tijdens districtswedstrijden een zilveren medaille achter Floris uit ’t Broek van Hantel Oldenzaal. Na drie winstpartijen tegen
achtereenvolgend Jeroen van de Beek van Bijsterbosch Heerde (ippon) en, Thijs Meeuws en Thome Verhoeven verloor hij de laatste wedstrijd met een houdgreep waaruit de jongste van het stel zich niet meer kon bevrijden. Sjoerd plaatste zich wel voor het NK op 9 april a.s. in Tilburg evenals clubgenote Renate van der Steege die ook een tweede plek behaalde.

Een week eerder behaalde Dronkers ook al successen tijdens een toernooi in Vlaardingen,de geboortestad van Sjoerd. Daar won hij alle partijen en was hij in de finale te sterk voor de kampioen van Zuid-Holland Jorian Haas.
Met die eerste prijs won hij een beeldje ontworpen door een kunstenaar en dat is nu het tweede beeldje dat huize Dronkers siert. Vader Dronkers werd namelijk 26 jaar geleden ook al eens eerste in zijn categorie in Vlaardingen.

Clubgenoten Matthijs Stroobach en Roy Wesselink namen dit weekend deel aan de Holstein Open 2011. Stroobach pakte er een bronzen medaille in dit internationaal zwaar bezette toernooi.

Judoclub THAG werd overigens ook verblijdt met een bijdrage uit het Oranjefonds. Daarvoor kan een aanhanger met huif worden aangeschaft om allerlei toernooibenodigdheden als scorebord e.d. naar de de vier in gebruik zijnde locaties te vervoeren voor het organiseren van toernooien.

< Foto: Sjoerd Dronkers

Archief
Terug naar vorige pagina