Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-03-2011  

Brandweer Twente rukte 6560 keer uit in 2010

 

HENGELO – De inzet van de brandweer bedroeg in 2010 gemiddeld bijna 18 keer per dag en kwam uit op een taal van 6560. Daarvan werd maar liefst 2807 keer uitgerukt voor loos alarm na meldingen via automatische brandmeldinstallaties van de bij de OMS aamgesloten bedrijven en instellingen. Dat aantal is veel te hoog volgens het rapport.
Klik hier voor alle resultaten in het Repressief Jaarrapport.

 
01-03-2011  

Stucadoors, metselaars die een baan zoeken

 

ENTER – na roerige tijden in de bouw komt er een kentering opgang. Rikkert Afbouwgroep BV, hoofdvestiging Enter en nevenvestigingen in Nijverdal, Klazienaveen, Almelo, Enschede en Groningen, is op zoek naar stucadoors en metselaars die de handen uit de mouw willen steken. Ook wordt nog een calculator/uitvoerder gezocht.
Aanmelden kan telefonisch via 0547-386100 en per brief via: info@rikkertafbouwgroep.nl Klik hier voor de website.

 
01-03-2011  

Transportsector wil wijziging rijtijdenwet


Foto’s: Bolk Exceptioneel Transport
 

WIERDEN - Als het aan de Twentse transportbedrijven Nijhof-Wassink, Bolk en Pultrum ligt wordt de rijtijdenwet veranderd. “Omdat er in die wet geen marges zitten”, verduidelijkt praktijkopleider Henk Bakker van Nijhof-Wassink maandagmiddag. "De rijtijdenwet is toegespitst op de digitale tachograaf waar dus geen enkele marge inzit", benadrukt Bakker.

Gaat het lukken om de rijtijdenwet te veranderen?
Bakker: "Wij moeten ergens beginnen en een aanzet geven. Hoe het gaat uitpakken moet blijken. Doe je niks, dan gebeurt er ook niks."
Bakker houdt zich bij Nijhof-Wassink onder andere bezig met de rijtijdenwet en digitale tachograaf. Hij kent de voorbeelden van chauffeurs die in de problemen komen. Chauffeurs die bijna thuis zijn moeten hun vrachtwagen parkeren omdat de wet dat vereist. De drie Twentse transportbedrijven willen dat een chauffeur langer mag doorrijden als er onverwachte vertragingen optreden.

Directieleden en afgevaardigden van die ondernemingen hebben vorige week maandag een ontmoeting gehad met Europarlementariërs en hun verlangens kenbaar gemaakt. Daarbij waren overigens ook vakbonden en chauffeurs aanwezig. Bakker: "De aanwezigheid van chauffeurs zorgde voor verduidelijking van praktijkvoorbeelden."

Niet de wet veranderen
Ook Europarlementariër Corine Wortmann (CDA) is erbij aanwezig geweest. "De genoemde voorbeelden geven aan dat de wetgeving rigide is. Goedwillende chauffeurs komen door een file in de problemen. Dat kan ze later in het buitenland een boete opleveren. En daarvoor is de wetgeving niet bedoeld", aldus Wortmann.

"Maar ik vind het een beter idee om de landen de boetes op elkaar te laten afstemmen, dan de wetgeving te herzien. Ik ben bang dat het dan misschien slechter gaat worden, omdat niet iedereen aan onze kant staat. Er zijn ook landen – met Oostenrijk voorop- die de wet liever strenger zien. Ik vind dat er voor kleinere overtredingen niet meer bekeurd moet worden. Dat er een soepele handhaving is. De Nederlandse inspectie doet dat al. Dit zou gemeengoed in Europa moeten worden", besluit Wortmann.
Bron: www.transport-online.nl

 
01-03-2011  

Burgerinitiatief nieuwe energie afgewezen

 

DEN HAAG – Het burgerinitiatief “Nederland krijgt nieuwe energie” van jonge bewuste politici en gesteund door nagenoeg alle Tweede Kamerfracties, is door de Commissie Burgerinitiatieven onder voorzitterschap van Helma Nepperus (VVD) afgewezen.
Reden om de 45.939 steunverklaringen te negeren is dat minister Verhagen op 6 december jl heeft aangekondigd in februari 2011 een plan van aanpak voor de ‘green deal’ te presenteren. Tot op heden is de inhoud daarvan niet duidelijk.
Het burgerinitiatief staat voor ons land in 2050 onafhankelijk te hebben van schaarse en vervuilende energiebronnen.


Deltaplan Nederland krijgt nieuwe energie

 
01-03-2011  

Baarslag exit vertrouwenscommissie Hardenberg

 

HARDENBERG – Liberaal Hardenberg-raadslid Petra Baarslag is geweerd uit de vertrouwenscommissie van de gemeente Hardenberg. De zes andere raadsfracties hebben haar geweerd omdat ze bang zijn dat Baarslag vertrouwelijke zaken uit de commissie naar buiten zal brengen. Die mening heeft men op basis van vermoedens uit het verleden.
Baarslag vindt de uitsluiting onacceptabel omdat volgens haar de voordracht voor een nieuwe burgemeester als opvolger van de vertrekkende Bert Meulman door de gehele raad gedragen dient te worden.
 

 
02-03-2011  

TMZ neemt huisartspraktijk Geesteren over

 

GEESTEREN - Verpleegorganisatie Trivium/Meulenbelt/Zorg (TMZ) uit Almelo neemt per 1 januari 2012 de huisartsenpraktijk van Dr. Henk Martens in Geesteren over. De praktijk omvat zo’n 5000 patiënten. Het is de eerste keer dat een huisartsenpraktijk wordt overgenomen. Dr. Martens treedt in dienst van TMZ. De huisartspraktijk krijgt een nieuw onderkomen in het in aanbouw zijnde appartementencomplex De Aanleg in hartje Geesteren.
In de Aanleg worden in totaal 28 appartementen gerealiseerd, waarvan zeven koopappartementen. Vier van deze appartementen bevinden zich op de tweede verdieping van het gebouw. De overige drie zijn penthouses op de derde verdieping. Vraagprijs vanaf € 227.500 v.o.n. De bouw wordt uitgevoerd door Bramer BV.

 
02-03-2011  

Peiling Overijssel: CDA blijft grootst

 

HENGELO – Volgens een peiling in opdracht van RTV Oost blijft het CDA vandaag de grootste partij in Overijssel. Wel levert het CDA 6 zetels in en ook de PvdA verliest 2 zetels. De VVD wint volgens de peiling 1 zetel en nieuwkomer PVV staat op 4 zetels. De Ouderenpartij 50+ staat op 1 zetel.

Peiling 28/02 : CDA- 11, PvdA- 8, VVD- 7, SP- 6, CU- 5, PVV- 4, D66- 2, 50Plus-1,SGP- 1, Gr.Links- 1, PvdD- 1, Solidara- 0

 
03-03-2011  

CDA blijft het grootst in Overijssel

 

ZWOLLE – Het CDA is de macht van verdeel en heers kwijt in de provincie Overijssel. Toch bleven de christen-democraten de grootste partij die van 17 naar 11 zetels zakte en daardoor toch een minder prominente rol kan gaan spelen in de coalitieonderhandelingen. Vooralsnog lijkt de continuering van de coalitie CDA/VVD/PvdA gewaarborgd.
Voor nieuwkomer PVV zal de rol beperkt blijven tot de oppositie en ook D66 kwam uitstekend terug met 3 zetels. De SP kon het succes van 2007 onder Marijnissen niet evenaren, maar 2 zetels verlies is acceptabel onder de nieuwe partijleider Roemer. Bij de Christen Unie zit met een verlies van 2 zetels de sleet ondanks een lijstverbinding met SGP dat zich keurig handhaafde. Solidari vertrouwde teveel op de Turkse achterban en verdween uit de Staten. Dat de senioren vraagtekens zetten bij hun toekomst blijkt uit de zetel voor 50Plus.

< Uitslagen 2011-2007

Lees
hier de uitslagen per gemeente in Overijssel op RTV Oost

 
04-03-2011  

Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen

 

TUBBERGEN – In Tubbergen is het traditie om een verlichte carnavalsoptocht te organiseren. Duizenden trokken daarom van heinde en verre naar het platteland om het schouwspel te bekijken.

<Fotoreportage: Jan Bril
Klik hier voor alle foto’s van de tocht.
En hier voor de foto's van de tocht in Albergen.

Fotoreportage (54 foto's)...

 
05-03-2011  

Carnavalsoptocht Harbrinkhoek/Mariaparochie

 

MARIAPAROCHIE/HARBRINKHOEK - Heel Twenteland is in de ban van het feest der zotten en in vele dorpen worden carnavalsoptochten georganiseerd zo ook in de Mariaparochie en Harbrinkhoek.

< AlmeloNieuws.nl fotograaf Jan Bril toog op pad en maakte er vele foto's. Een selectie vindt u op onze site, maar hier
zijn ze allemaal te bekijken.

Fotoreportage (54 foto's)...

 
06-03-2011  

Carnavalsoptocht in het ‘Dolle Doarp’

 

ZENDEREN – De bonte carnavalsoptocht in het "Dolle Doarp" was de aanleiding voor de AlmeloNieuws.nl fotografen Jan Bril en Coen Mulder om er de ‘zotten’ in optocht voorbij te zien trekken aan de gemeentegrens van Almelo.

< Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

Kijk hier voor de 64 foto’s van Jan Bril en hier voor de 101 foto’s van Coen Mulder.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
07-03-2011  

Kamerlid woedend op ZGT topman Schmidt


Schmidt: 'We worden per baby betaald. Concentratie in Hengelo levert ons een besparing op van anderhalf miljoen euro.'
  HENGELO – Woedend is Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) op topman Schmidt die de Tweede Kamer bruskeert met zijn voornemen de klinische kraamzorg in de ZGT ziekenhuizen te Almelo en Hengelo te gaan concentreren in Hengelo. De Tweede kamer nam onlangs twee moties aan die het tij moeten doen keren, maar Schmidt zegt in een groot artikel in de Twensche Courant Tubantia dat hij daar maling aan heeft omdat de politiek hem toch niet kan tegenhouden. Volgens Schmidt heeft toenmalig minister Klink die verantwoordelijkheid bij de zorgverzekeraars neergelegd. Schmidt vergeleek het thuisbevallen zelfs met een derde wereldland terwijl een onderzoek van het AMC en UMCG juist heeft uitgewezen dat de hoge babysterfte in Nederland alles te maken heeft met lange reistijden en slechte overdracht tussen verloskundigen en gynaecologen.
Lees verder...

 
07-03-2011  

Regio Twente legt OV-bedrijven boete op

  ENSCHEDE - Regio Twente heeft als opdrachtgever van het openbaar vervoer in Twente aan zowel Connexxion als aan Syntus een boete opgelegd voor het niet nakomen van de verplichtingen. Connexxion moet een boete van € 50.000 betalen en Syntus € 10.000. De afgelopen tijd is het herhaaldelijk voorgekomen dat er treinritten zijn uitgevallen op de treinverbindingen Almelo-Mariënberg en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.
Lees verder...

 
07-03-2011  

ZGT krijgt er flink van langs in verloskunde-debat

 

ALMELO – Voorzitter Schmidt van de Raad van Bestuur van de ZGT-ziekenhuizen oogste louter hoon in het debat dat TC Tubantia organiseerde in de Businessroom van het Polmanstadion. Hij kreeg de handen niet op elkaar voor zijn voornemen de klinische verloskunde in Hengelo te concentreren. Mede omdat hij zaterdag in TC Tubantia de thuisbevallingen in Nederland vergeleek met een derde wereldland en dat werd hem door de vakwereld en de aanwezige Tweede Kamerleden en regionale politici niet in dank afgenomen.
Interviewer Gerard Smink van TC Tubantia zette Schmidt meerdere keren klem en sprak zichzelf zelfs herhaaldelijk tegen. Onderwijl zat de voorlichter van het ZGT ‘tandenknarsend’ toe te luisteren.
Zijn collega Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente was het krantenartikel ook in het verkeerde keelgat geschoten en herinnerde Schmidt er aan dat hij hem begin februari nog had aangeboden om de klinische verloskunde in Twente in een ‘joint venture’ onder te brengen maar dat Schmidt daar niet op ingegaan was.
Schmidt die econoom is en geen arts had het louter over geld en kredietwaardigheid ten opzichte van banken die zijn investeringsplannen moeten financieren. Uit het debat bleek ook dat de verloskunde in beide ZGT-ziekenhuizen zelfs winstgevend zijn en feitelijk de noodzaak tot concentratie niet bestaat. Kingma reageerde fijntjes door op te merken dat de chirurgie in het MST verliesgevend is maar bij hem geen haar op het hoofd er aan denkt om de afdeling dan maar te sluiten.
Onder druk van de talrijke aanwezige verloskundigen, de kamerleden Omtzigt (CDA), Dijksma (PvdA) en van Gerven (SP) die tevens huisarts is, professor Van der Velden van de Radboud Universiteit en voorzitter van de landelijke Stuurgroep Verloskunde en Ria Stegehuis directeur inkoop van zorgverzekeraar Menzis, werd de ‘Vrede van Almelo’ door beide kemphanen getekend en gaan zij samen nu verder kijken hoe de klinische verloskunde in Twente op basis van kwaliteit en rijtijden beter kan worden vormgegeven.
Daarbij is het niet ondenkbeeldig dat het oude plan van de gynaecologen uit 2005 weer op tafel komt en de klinische verloskunde binnen ZGT wordt geconcentreerd in Almelo - dat plan werd toen door de gezamenlijke specialisten van het ZGT afgeschoten – en Enschede de tweede klinische kraamzorgfunctie krijgt. Voor het Hengelose ZGT resteert dan een gewone verloskundige afdeling waar de eerste lijn verloskunde kan plaatsvinden.
Met een ‘koppige’ Schmidt weet je echter maar nooit!

< Fotoreportage: Jan Bril


Rapport: 'Zorg is geen Markt'

Fotoreportage (37 foto's)...

 
08-03-2011  

Zoek uw carrière in het Emsland

 

LINGEN (D) – Voor de vierde keer in successie legt op 14 en 15 mei a.s. de ‘Jobtour Duitsland’ aan in de Emslandhallen in het vlakbij over de grens gelegen Lingen. Twee dagen van informatie en contact tussen bedrijfsleven en carrièrezoekers die niet bang zijn om ook grensoverschrijdend hun pad te vinden.

Bedrijven als Krone, het windenergieconcern Enercon, BP of de stad Lingen presenteren zich als potentiële werkgever voor gekwalificeerde werkzoekenden. Ook diverse onderwijsinstituten als de Hogeschool Osnabrück, de Media Academie of de Kunstschool Wandsbek hebben reeds toegezegd om u te informeren op het pad van uw carrière die mogelijk in het Duitse deel van de Euregio zal kunnen liggen. De entree is overigens vrij.

‘Jobtour Duitsland’ richt zich op afstuderenden in alle vakrichtingen, jonge professionals, 50plussers, starters op de arbeidsmarkt en herintreders. De beurs biedt u dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur de mogelijkheid om contacten te leggen en geeft veel informatie over uw werkkansen en er zijn tal van prospecten beschikbaar.
Ook Nederlandse bedrijven of instanties kunnen zich aanmelden voor deelname. Meer informatie via: 0949(0)541/440450 of via: www.jobmessen.de

 
09-03-2011  

AKZO/Nobel vindt zout in St. Isidorushoeve

 

HAAKSBERGEN – De proefboring van AKZO/Nobel bij St. Isidorushoeve (gem. Haaksbergen) heeft zoals verwacht succes opgeleverd. Op een diepte tussen 600 en 900 meter werd een zoutlaag aangetroffen die nu in een laboratorium verder wordt onderzocht naar de kwaliteit.
In januari mochten de bewoners van het kerkdorp al een kijkje nemen op de boorplaats die mogelijk over drie jaar in productie gaat komen.

< Komen deze zouthuisjes ook in St. Isidorushoeve te staan?

 
09-03-2011  

Nieuw geval van Q-koorts in Heeten

 

HEETEN – De nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit (nVWA) heeft op een melkgeitenbedrijf in Heeten Q-koorts vastgesteld. De besmetting kwam eerder deze week aan het licht. De besmetting kan overslaan op mensen. Het bedrijf is aangemerkt.
Bij vier andere bedrijven in Overijssel te Bornerbroek, Dalfsen, Enschede en Hengevelde heerst de ziekte al sinds vorig jaar zomer.

 
09-03-2011  

180 ontslagen in bijzonder onderwijs Twente

 

HENGELO - Bij de stichting Attendiz – een overkoepelend orgaan voor 25 scholen met bijzonder onderwijs in Twente en de Achterhoek – verdwijnen de komende jaren 180 banen. Dat is het personeel woensdagmiddag door bestuursvoorzitter Herman Nijhuis medegedeeld.
De ontslaggolf is ingegeven door de door het kabinet aangekondigde rijksbezuiniging van 300 miljoen euro.
 

 
10-03-2011  

RTV Oost apps voor iPhone en Android

 

HENGELO - RTV Oost introduceert gratis apps voor iPhone- en Android-toestellen, boordevol nieuws, sport, video en audio. Hierdoor is vanaf vandaag het nieuws uit Overijssel nog makkelijker op te vragen via de smartphone. De apps geven direct toegang tot de meest actuele regionale nieuws- en sportberichten. Met een druk op het scherm is het mogelijk rechtstreeks te luisteren naar de uitzending van Radio Oost of een reportage van TV Oost te bekijken. Bovendien is op elk moment van de dag de actuele weersverwachting op te vragen. Ook RTV Oost Teletekst is beschikbaar.

Apps vanaf nu verkrijgbaar
De apps zijn vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store van Apple (voor de iPhone 3 en iPhone 4) en de Android Market van Google (voor toestellen die draaien op Android-versies 1.6 – 2.2). Technisch directeur Jaap Hilbink van RTV Oost: ‘Gebruikers van smartphones zijn gewend om het nieuws via apps binnen te krijgen op hun toestel. RTV Oost wil die gebruikers met deze apps nog beter bedienen.'

Samenwerking
De apps zijn gebouwd door Peperzaken uit Groningen in opdracht van negen regionale publieke omroepen. Dit samenwerkingsverband bestaat tot nu toe uit RTV Oost, RTV Noord, Omroep West, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Brabant, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Rijnmond. In een later stadium zal L1 zich hierbij aansluiten.

Toekomst
De negen regionale omroepen zullen de komende tijd samen blijven optrekken om hun apps verder te vernieuwen en uit te breiden. Initiatiefnemer Erik Hogeboom van RTV Noord: ‘De krachtenbundeling geeft niet alleen meer financiële mogelijkheden om aan de apps te sleutelen. Er is tevens een grote denktank ontstaan van internetprofessionals die ideeën uitwisselen en elkaars creativiteit stimuleren. Het kan niet anders dan dat daar mooie dingen uit voortkomen.'

Verdere informatie over de apps (met onder meer screenshots) is te vinden op de speciale website www.regioapp.nl 

 
11-03-2011  

Voorwaardelijke straf geëist tegen hulpofficier

 

OLDENZAAL/ALMELO – Tegen een 59-jarige inspecteur van Politie Twente is door het OM tijdens de rechtszitting te Almelo twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De Oldenzaler was gedurende 10 jaar hulpofficier van Justitie maar had daarvoor niet het benodigde certificaat. De zaak kwam vorig jaar aan het licht in een andere strafzaak waardoor het proces-verbaal waardeloos werd. Er wordt gevreesd dat nog meer veroordelingen achteraf ‘onterecht’ zijn opgelegd. Meerdere advocaten doen daar onderzoek naar.
Uit onderzoek is gebleken dat dit in meer politiekorpsen speelt waardoor minister Opstelten nu een landelijk protocol wil instellen.
Binnen het Twentse korps spelen 30 gevallen van onbevoegde uitvoering als hulpofficier. Er werden 18 waarschuwingen uitgedeeld en tegen 3 hulpofficieren is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.
Tegen de 59-jarige inspecteur is door de korpsleiding een ontslagprocedure opgestart. Dat heeft tot veel commotie geleid binnen het het Twentse politiekorps.

 
12-03-2011  

XL Park neemt bluswatertanks in gebruik


Een waar watergordijn legt de blusvoorziening tijdens calamiteiten.
  ALMELO – Liefst 3,2 miljoen liter water bevatten de twee nieuwe bluswatertanks op het XL Bedrijvenpark Twente bij Bornerbroek. Gedeputeerde Carry Abbenhues en voorzitter van het openbaar lichaam RBT, pompte onder toeziend oog van de vele aanwezigen, een bijna 100 meter hoge fontein via een brandhydrant de lucht in. Het waterspektakel was vanaf de A35 duidelijk zichtbaar.
Ook de twee futuristisch ogende tanks met een inhoud van elk 1600 kubieke meter water – de grootste ooit in Nederland gemaakt – zijn prominent zichtbaar achter het in aanbouw zijnde pand van ViVoChem.
De opslag van bluswater is noodzakelijk om op het in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark voldoende bluswater te hebben bij calamiteiten.
Lees verder...

 
14-03-2011  

TSN Thuiszorg doet overname in Groningen

 

GRONINGEN/ALMELO – TSN Thuiszorg, een dochter van ASITO, neemt het failliete Thuiszorg Groningen over. Thuiszorg Groningen telt 4300 werknemers en heeft een omzet van 18 miljoen euro per jaar. De overname, die via een bod bij de curator tot stand kwam, moet nog wel door de Nederlandse Mededingingsautoriteiten (NMa) worden goedgekeurd. TSN Thuiszorg uit Almelo is de grootste particuliere thuiszorg organisatie van Nederland en heeft 23.000 werknemers.
Thuiszorg Groningen maakt deel uit van het failliete Meavita Nederland. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelde in 2009 een bedrag van 15 miljoen euro beschikbaar voor een doorstart van Thuiszorg Groningen. Het faillissement kostte 600 werknemers hun baan. 

 
14-03-2011  

Usseler Es Enschede wordt toch bedrijventerrein


Usseler Es - bron: Wikipedia
 

ENSCHEDE – Het omstreden plan om van de Usseler Es een bedrijventerrein te maken gaat toch door. Dat heeft de gemeenteraad van Enschede vanavond besloten. Tegenstanders zijn bedroefd omdat de Usseler Es de grootste krans- es van Europa is.
De ontwikkeling moet in vier fases gaan plaatsvinden, waarbij de eerste fase de minste schade brengt aan de natuurwaarden van de krans- es. Eerst volgend jaar mag de schop de grond in voor de eerste fase als blijkt dat er voldoende belangstelling is bij het bedrijfsleven. Bij elke volgende fase wordt opnieuw de gemeenteraad om advies gevraagd.
De presentatie van een studie door studenten van Saxion over een alternatief voor de Usseler Es zou eerder dit jaar onder druk van de gemeente zijn afgeblazen. Volgens Saxion is dat niet zo ervaren.
Het bedrijf Brinkmail dat graag op een zichtlocatie langs de A35 wil zitten, wil niet op volgend jaar wachten en heeft aangekondigd uit Enschede te vertrekken. Een vertrek dat wordt betreurd omdat er veel gedetacheerden uit de sociale werkvoorziening werken.

 
15-03-2011  

Minister Kamp op oorlogspad

 

DEN HAAG – Dagelijks komt de Rijksoverheid met persberichten over bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren. Zo ook weer minister Kamp van Sociale Zaken, die 5 à 6 duizend banen wil opheffen bij het UWV en enkele honderden bij de Sociale Verzekerings Bank (SVB). De minister wil 410 miljoen euro minder uitgeven per 2015. Dit in de jacht om het streefbedrag van 18 miljard euro aan bezuinigingen door het kabinet te halen.
Minister Kamp (VVD) vindt het zoeken van een baan een verantwoordelijkheid van de burgers zelf. Volgens hem biedt internet daar alle mogelijkheid toe en zal het UWV de beschikbare banen op internet verzamelen.

Enkele dagen geleden kondigde Kamp nieuwe maatregelen aan om steunfraude te voorkomen en hij wil ook hardere maatregelen voor bedrijven die de arbeidsregels overtreden.
Voor bedrijven komen er hogere dwangsommen tot zelfs het stilleggen van een bedrijf bij herhalingsovertredingen.
‘Zwartverdieners’ raken het recht op een uitkering voor vijf jaar kwijt en zitten ze toevallig in de bijstand, wordt de uitkering met 3 maanden gekort en wordt het ‘genoten’ voordeel altijd verhaald.

Kamp wil ook wat doen aan de gemiddeld 100.000 mensen in de Ziektewet. Volgens Kamp zijn dat in verhouding veel zieke uitzendkrachten, zieke werknemers met een tijdelijk dienstverband en zieke werklozen. Dat het bedrijfsleven steeds minder personeel heeft met een vaste aanstelling en de werknemers met een ‘gezondheidssmetje’ steeds eerder lozen schijnt niet in de afweging te zitten.
Wel wil minister Kamp na een jaar van ziekte de regels voor ‘passend’ werk verruimen. Het eerdere plan om de Ziektewet en de Werkloosheidswet op één hoop te gooien behaalde toen geen meerderheid in de Tweede Kamer.

 
16-03-2011  

Bouw Combitunnel Nijverdal vertraagd


N 35
 

DEN HAAG – Het zit Nijverdal niet mee met de bouw van de combitunnel voor trein en autoweg N35. Minister Schulz van Haegen (VVD) heeft de provincie per brief laten weten dat de bouw minstens een jaar vertraging oploopt omdat door Rijkswaterstaat eerst nieuwe veiligheidsnormen moeten worden vastgesteld. De aanleiding daarvoor ligt bij de problemen in de Roertunnel in de A73 die na opening enkele keren moest worden gesloten vanwege onveilige situaties.
De vertraging kost ook de nodige pecunia. Verwacht wordt een bedrag tussen de 55 tot 150 miljoen euro omdat ook nog twee andere tunnelprojecten getroffen worden.
Onder het motto ‘Elke tegenslag heeft zijn voordeel’ zegt gedeputeerde Job Klaasen (VVD) dat dan mogelijk de verbreding van de N35 tegelijkertijd kan worden aangelegd. Dat zou dan weer een besparing op kunnen leveren en de afsluiting van de N35 ook tot één keer kunnen beperken.

Animatiefilmpje

 
17-03-2011  

Eerste kievitsei gevonden in Vroomshoop

 

VROOMSHOOP – De heer Kassies – vrijwilliger van de Hammer Volgelwacht - is de vinder van het eerste kievitsei in de provincie Overijssel. Het ei is keurig blijven liggen, want rapen mag niet meer. Als dank voor de eerste melding kreeg de heer Kassies een lekkere taart van de stichting Landschap Overijssel. Het eerste kiebitsei in Nederland werd overigens op 6 maart gevonden in de provincie Zuid Holland.

< Foto: Wikipedia

 
17-03-2011  

2000 biggen gedood in vuurzee

 

GEESTEREN – Een brand in de schuren van de familie Oude Wesselink aan de Witteveenseweg in Geesteren kostte bijna alle 2000 biggen het leven. S’nachts om half drie sloeg de herder van de familie Oude Wesselink aan waardoor zoon Maikel wakker werd en de brand als eerste waarnam. Met veel tumult werd de familie gewekt en de brandweer gebeld die vrij snel ter plaatse was.
De boerderij uit 1937 kon worden gered en met man en macht werden een kleine 600 biggen uit de vuurzee gered en in kruiwagens de binnenmanege ingereden, maar naar later bleek tevergeefs. Die dieren waren zo gestrest en velen hadden dermate brandwonden dat de meeste alsnog een spuitje kregen om in te slapen.
Het vermoeden bestaat dat kortsluiting de oorzaak is, maar daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

< Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (17 foto's)...

 
17-03-2011  

Nieuw verdrag provincie en waterschap D&R


CdK Ank Bijleveld-Schouten en Watergraaf Stefan Kuks tijdens het ondertekenen van het pact.

Foto: Waterschap Dinkel & Regge
  ALMELO - Met de ondertekening van de overeenkomst door Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten en watergraaf Stefan Kuks van Waterschap Dinkel & Regge in Almelo is een nieuwe stap gezet in de bestuurlijke verhoudingen in Overijssel. Uitgangspunt is dat iedere overheid die taken en verantwoordelijkheden heeft die passen bij de onderlinge rolverdeling: je gaat erover of niet.
De provincie houdt volgens de Waterwet toezicht op de waterschappen. Kern van de overeenkomst tussen provincie en waterschap is een toezichtsregime op maat. Dat wil zeggen minder intensief toezicht waar het kan en intensiever toezicht waar nodig. De overeenkomst geeft een doelmatige invulling aan het toezicht. Hierdoor kan de provincie haar wettelijke toezichtstaak op een efficiënte manier uitvoeren. Voor waterschap Regge en Dinkel betekent dit meer eigen ruimte voor de wijze waarop het waterschap zijn taken uitvoert zoals die zijn opgenomen in het huidige bestuursprogramma ‘Water verbindt´. Hiermee wordt ook de bestuurlijke en ambtelijke drukte verminderd.
Lees verder...

 
18-03-2011  

Zwolse politiek woedend om directeurssalaris

 

ZWOLLE – De Zwolse raadsfracties Swollwacht en SP hebben opheldering gevraagd aan wethouder van As over het exorbitante salaris van de interim-directeur van het sociale werkvoorzieningschap Wezo.
Ze willen weten hoe het bestaat dat iemand die werkt in de publieke sector een salaris krijgt van 250.000 euro op jaarbasis. Dik twee keer meer dan het Zwolse burgemeesterssalaris van 110.000 euro. De vorige directeur van Wezo moest opstappen omdat de miljoenentekorten bij Wezo niet afnamen maar eerder groter werden.

< Wethouder Filip van As tijdens de opening van het Talentplein van Wezo in december 2010

 
18-03-2011  

Eeuwfeest voor Ter Steege Bouwgroep

 

RIJSSEN - In 1911 vatte grondlegger Arend Jan ter Steege het idee op om onderhoudswerk voor particulieren te gaan uitvoeren. Inmiddels een eeuw verder viert de Ter Steege Groep haar 100-jarig jubileum. Als koepel boven meer dan 30 werkmaatschappijen met in totaal ruim 900 medewerkers.
De Ter Steege Groep is een echt familiebedrijf. Onder leiding van Arend Jan, kleinzoon van de grondlegger, heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt en inmiddels kijkt Arend Jan over de schouders mee als commissaris. Voor alle vier kinderen van Arend Jan en Diny (Rieneke, Hans, Karin en Wim) is, als vierde generatie, een belangrijke rol binnen de organisatie weggelegd. Het familiekarakter heeft een grote invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de Ter Steege Groep. Niet het winstoogmerk van de aandeelhouder is maatgevend, maar de langetermijnvisie en ondernemersmentaliteit. Dit zorgt voor een stabiele en vitale organisatie.
Anno 2011 bestaat de Ter Steege Groep uit de divisies Industrie, Handel, Vastgoed en Bouw. Hier binnen opereren meer dan 30 zelfstandige werkmaatschappijen. Zoals Reginox, toonaangevende speler op de wereldmarkt met de ontwikkeling en productie van roestvrijstalen spoelunits en aanrechtbladen. Ook vestigingen van Gamma in Rijssen en Nijverdal, en 13 landelijke vestigingen van Bouwmaat, bouwmarkt voor professionals, vallen onder de Ter Steege Groep.
Bouw en ontwikkeling zijn vertegenwoordigd in de vorm van 11 bouw- en bouwgerelateerde bedrijven en vier vastgoedondernemingen. Bij de projectontwikkeling blinkt Ter Steege Vastgoed uit in het ontwikkelen van grootschalige binnenstedelijke locaties, waaronder, als specialiteit, voormalige industrieterreinen. Een bekend voorbeeld daarvan is Almelo-Indië, dat straks een sprankelend boegbeeld wordt van de stad Almelo.
De Ter Steege Groep viert haar eeuwfeest onder het motto ‘100 jaar met elkaar’. Die leus verwoordt treffend waar het collectief voor staat. Alle bedrijven binnen de groep zetten in op goede samenwerking met hun klanten. ‘Met elkaar’ beklemtoont ook de samenwerking van bedrijven en mensen binnen de groep. Ter Steege beseft dat medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn van een organisatie en handelt daar ook naar. Er wordt veel geïnvesteerd in goede werkomstandigheden, persoonlijke ontwikkeling en de aantrekkingskracht van de bedrijven op jong talent. Hiervoor heeft Ter Steege zelf een eigen programma ontwikkeld in de vorm van het TopS traineeship. In 2009 werd de onderneming nog genomineerd als Beste Leerbedrijf in de Bouw & Infra.
Het jubileum staat het hele jaar door in de spotlights bij medewerkers , relaties en maatschappij. In diverse uitingen, zoals het wagenpark, panden en banners, wordt het 100-jarig jubileum gemeld en op het Indië-terrein zal een speciale expositie worden ingericht. Op diezelfde locatie zal op vrijdagmiddag 23 september 2011 het jubileumfeest worden gevierd met relaties met als thema ‘100 binnen de bebouwde kom’. Aansluitend zal op zaterdagmiddag 24 september het feest worden voortgezet voor alle medewerkers en gezinsleden.

 
21-03-2011  

Wekelijks markt in Vriezenveen en Vroomshoop

 

TWENTERAND – De gemeente Twenterand gaat een wekelijkse warenmarkt toestaan in Vriezenveen en Vroomshoop. Criticasters zijn aan de ene kant blij maar maken zich aan de andere kant zorgen omdat in Vroomshoop maar 10 marktkooplieden hun waar mogen aanbieden. De politieke partij Gemeentebelangen wil af van die beperking en wil openheid van zaken van het gemeentebestuur waarom het tot die beperking komt.

 
21-03-2011  

Jonge architecten bezochten Deventer

 

DEVENTER – Ruim 60 jonge architecten uit geheel Europa hebben zich zondag in het Deventerse Havenkwartier georiënteerd. Doel van het bezoek is een competitie die tot een nieuwe invulling van de grote graansilo moet komen als onderdeel van de buurtaanpak die het Havenkwartier in de komende jaren moet gaan vernieuwen.

In Deventer zijn twee historische, betonnen silo's te vinden (zie foto).
Het exemplaar uit 1924 is een cellensilo voor 1500 ton. De architect is M. van Harte. De silo telt 30 cellen, waarvan 14 grote rechthoekige cellen (als uitsteeksels op de foto te zien). De kleinere cellen worden door de restruimtes gevormd. De silo is vergelijkbaar met een silo uit 1918 van de Meelfabriek Meneba te Rotterdam van de architect Michiel Brinkman.
Het exemplaar uit 1961 is een cellensilo voor 3500 ton. Deze laatste is in 3 weken tijd, met glijbekisting gebouwd. Bij deze techniek wordt ononderbroken gebouwd; zodra het beton hard is wordt de bekisting verder omhooggetrokken. Deze techniek is ideaal voor dergelijke silo's. Destijds was dit de hoogste silo in zijn soort (betongietbouw). In Lochem staat een identiek, maar nét iets hoger exemplaar, dat kort na die van Deventer is gebouwd.
bron: Wikipedia

 
21-03-2011  

Bordelen Bokkingshang Deventer dicht

 

DEVENTER/ZWOLLE - De gemeente Deventer mag 34 van de 40 prostitutieramen aan de Bokkingshang met onmiddellijke ingang sluiten, dat bepaalde de bestuursrechter van de rechtbank in Zwolle maandag. De rechter maakte zijn besluit onmiddellijk bekend en komt over 14 dagen met een uitgebreide motivatie.
De 34 ramen aan de Bokkingshang zijn van een ondernemer die volgens de gemeente Deventer weigert onvoldoende informatie te verstrekken die voor een exploitatievergunning nodig is. Ook is er sprake van een ondernemerswissel waarbij door de gemeente Deventer een Bibob-procedure ingang is gezet. De gemeente wil dinsdagmorgen onmiddellijk tot sluiting overgaan.

 
22-03-2011  

Tractorpulling Wierden gecanceld

 

WIERDEN – Dit jaar gaat Tractorpulling Wierden op Hemelvaartsdag niet door. Oorzaak is een conflict tussen de overkoepelende organisatie NTTO en de eigenaar van de Van den Bosch Arena in het buitengebied van Wierden.

De Wierdense organisatie heeft part noch deel aan dit conflict en heeft zonder succes geprobeerd te bemiddelen, maar is daar niet in geslaagd. Omdat ook elders in de gemeente Wierden niet op tijd een ander terrein gevonden kan worden en bovendien de tijd te kort is een geschikte kleibaan aan te leggen, ziet de Wierdense organisatie dit jaar af van het evenement met de hoop dat in 2012 alsnog de 32e editie georganiseerd kan worden.

 
22-03-2011  

ZGT-voorzitter op matje bij minister


Gerard Smink (TC Tubantia) had een aantal vileine vragen aan ZGT-bestuursvoorzitter Meindert Schmidt (links) tijdens het debat in het Polmanstadion eerder deze maand.
 

DEN HAAG – Minister Schipper van het ministerie van Volksgezondheid kan niet binnen de gestelde termijn antwoorden op vragen van de CDA-kamerleden Pieter Omtzigt en Sabine Uitslag aangaande de uitlatingen van ZGT-bestuursvoorzitter Meindert Schmidt de klinische kraamzorg van beide ziekenhuizen in Hengelo en Almelo in Hengelo te willen concentreren. Dat heeft de minister de Tweede Kamer per brief laten weten.
Volgens minister Schipper dient er eerst op korte termijn een gesprek plaats te vinden tussen het ministerie en ZGT-bestuurder Schmidt. De Kamer wil dat er geen onomkeerbare stappen gemaakt worden en heeft zich bij meerderheid tegen de voorgenomen concentratie uitgesproken.
Volgens Pieter Omtzigt wordt daar mee de druk op bestuursvoorzitter Schmidt vergroot. Het plan tot concentratie kreeg veel weerstand onder de bevolking, de verloskundigen en huisartsen in de regio.

Prof. dr. J. van der Velden - Radboud Universiteit - stelde tijdens de debatavond in Almelo eerder deze maand: ‘De regie in Nederland is volledig zoek. De zwangere moet centraal staan. Het gaat om preventie, samenwerking en het indammen van het fragmentarische financieringssysteem in Nederland.´


Brief van de minister aan de Tweede Kamer

 
23-03-2011  

Kentekenregistratie Nederlanders bij grens

 

DE LUTTE – Bij de grensovergangen A1 bij De Lutte en de N35 bij Enschede werden dinsdag alle passanten met een Nederlands kenteken fotografisch geregistreerd. Zij kunnen allemaal een brief verwachten van Rijkswaterstaat met een aantal vragen waarom zij gebruik maakten van de grensovergang.
Rijkswaterstaat wil volgens eigen zeggen daardoor achterhalen of de grensovergangen in de komende jaren aangepakt moet worden.
De wijze waarop roept echter vraagtekens op, omdat via normale tellingen al een duidelijk beeld bestaat over de ontwikkeling van het aantal verkeersbewegingen. Vragen over persoonlijke redenen waarom men van de grensovergang gebruik maakt zijn daarin niet van doorslaggevend belang en raken de privacy.
Goed voor de prullenbak dus die brief!

 
23-03-2011  

Politiemensen doen aangifte tegen RTV Oost

 

HENGELO - Drie leidinggevenden van het rechercheteam dat in 2000 onderzoek deed naar de vuurwerkramp, hebben aangifte gedaan van smaad tegen onderzoeksjournalist Rob Vorkink van RTV Oost.
De toenmalige leidinggevende Tolteam-rechercheurs Rick de Boer, Cees Mijwaard en Hans Kamperman hebben zowel de onderzoeksjournalist Vorkink als de directie van RTV Oost een proces aangezegd als opnieuw in een reportage hun namen worden vermeld en foto’s worden getoond.
De drie leidinggevenden en de toenmalige officier van justitie Herman Stam werden door ex- directeur Ruud bakker van de ontplofte vuurwerkfabriek SE Fireworks al eerder beschuldigd van het achterhouden van een belangrijk document.

De bekende strafpleiter en hoogleraar Rechtsgeleerdheid Geert-Jan Knoops is heel benieuwd naar de uitzending omdat mogelijk daardoor zijn cliënt de Vries van alle blaam kan worden gezuiverd. Het onderzoek van de recherche richtte zich destijds voornamelijk op De Vries terwijl ontlastend materiaal werd weggelaten. De Vries werd wel vrijgesproken, maar de blaam bleef.

Eerder al werden de twee rechercheurs Jan Paalman en Charl de Roy van Zuydewijn oneervol ontslagen bij het politiekorps omdat zij kritiek hadden op het onderzoek en hun meerderen in het onderzoek tunnelvisie verweten. Het oneervolle ontslag werd met succes aangevochten en beide startten nadien een eigen recherchebureau in Rijssen. Ook werden zij ingehuurd door Maurice de Hond in de Deventer Moordzaak. Daarover verscheen een artikel in NRC. 

Het drietal heeft eveneens een klacht ingediend tegen Vorkink bij de Raad van de Journalistiek.
RTV Oost meldde in het tv-programma 'In de Wandelgangen' dat de geplande uitzending gewoon doorgaat en binnen 14 dagen wordt uitgezonden.

 
23-03-2011  

Broodjesoorlog in Provinciehuis

 

ZWOLLE – Gedeputeerde Buursink (PvdA) heeft het conflict met de cateringmedewerkers op scherp gezet. Hij wilde uiterlijk woensdagmiddag voor 17.00 uur vernemen of het personeel akkoord gaat met de overstap naar een particulier cateringbedrijf. Buursink moet namelijk 40.000 euro bezuinigen op de catering.
Bij de overstap leveren de werknemers hun ambtenarenstatus in, verdienen 600 euro per jaar minder en raken ze hun pensioenopbouw kwijt.
Het conflict sleept zich al enkele maanden voort en de ambtenarenbond AbvaKabo dreigde al eens met de gang naar de rechter omdat men van Buursink niet mee mocht praten. Buursink deed in zijn laatste voorstel nog wat magere aanvullende voorwaarden, maar de werknemers hebben dit al afgewezen.
Buursink moet nu met zijn bezuinigingstaak door naar de totale bezuinigingsronde die de provincie wil doorvoeren.

< De medewerkers kunnen voorlopig wel wat minder beleg op de broodjes doen toch?

 
23-03-2011  

Politie onderzoekt ziekenhuisopname baby

 

RIJSSEN/HOLTEN - De politie is een onderzoek gestart i.v.m. gezondheidsproblemen van een twee maanden oude baby uit Rijssen.
Het jongetje van 2 maanden oud uit Rijssen is woensdag 23 maart opgenomen in het ziekenhuis i.v.m. gezondheidsproblemen. De politie onderzoekt of er sprake is van strafbare feiten, die verband kunnen houden met de gezondheidsproblemen van de baby. 

 
24-03-2011  

Weerselo kiest nieuw centrum

 

Sfeer Hedendaags klassiek heeft duidelijke voorkeur
WEERSELO - De enquête die is gehouden onder de inwoners van Weerselo over de uitstraling van het nieuwe centrum, heeft een overduidelijke uitslag opgeleverd. Met 70% van de stemmen is de sfeer Hedendaags Klassiek als voorkeursvariant uit de bus gekomen.

Het centrum van Weerselo is toe aan een grondige vernieuwing. Daarvoor liggen er nu belangrijke kansen die zich geen tweede keer voordoen: De gemeenteraad heeft veel geld gereserveerd voor de herinrichting. Ook de provincie is bereid een aanzienlijke bijdrage te leveren. Door de aanleg van de rondweg komt er ruimte in het centrum en zal de verkeersdruk afnemen.

Verantwoordelijk wethouder Alfons Steggink: “Weerselo is binnen onze gemeente één van de drie verzorgingskernen. Dat wil zeggen dat we daar graag een aantal voorzieningen voor een groter gebied willen behouden en zo mogelijk uitbreiden. Tot deze voorzieningen behoren bijvoorbeeld het verzorgingshuis en de winkels. Het verzorgingshuis is inmiddels gerealiseerd. De winkels liggen nu nog verspreid in het dorp. Door deze bij elkaar te plaatsen, ontstaan er voor zowel de bestaande als nieuwe winkeliers betere kansen. De klanten kunnen makkelijker hun boodschappen doen en er ontstaat een echt centrum in Weerselo.”

Er is, na raadpleging van de klankbordgroep, een plan gemaakt voor de herinrichting van het centrum van Weerselo met een aantal varianten: dorps modern, hedendaags klassiek en regionaal landelijk. Op 24 februari zijn de mogelijkheden gepresenteerd tijdens een drukbezochte informatieavond. Alle huishoudens in Weerselo konden via de website van de gemeente hun stem uitbrengen.

“Dit was de eerste keer dat we een project op deze interactieve manier zo groots hebben opgepakt. Maar het is wat mij betreft een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar! Er dienen zich prachtige kansen aan voor Weerselo die we niet aan ons voorbij mogen laten gaan. De insteek is om een centrum, een hart, voor Weerselo te creëren en de mening van de inwoners is daarbij onmisbaar.
Het moet een centrum worden waar zij zich thuis voelen! Met deze uitslag van de enquête hebben de inwoners heel duidelijk laten weten waar hun voorkeur naar uit gaat. Wij gaan nu deze variant verder uitwerken en komen op diverse momenten daarmee terug bij de klankbordgroep en de inwoners”, besluit wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-03-2011  

Truck rijdt tegen trein Enschede-Gronau

 

GRONAU – Op de spoorlijn Enschede-Gronau is aan de Duitse kant van de grens een grote truck met oplegger tegen de trein gebotst. De spoorovergang is met halve bomen beveiligd. De oorzaak is onbekend, maar de ravage is groot. Reizigers moeten met vertraging rekening houden.

 
24-03-2011  

Melkfabriek Kampen stopt productie

 

KAMPEN – De Leeuwarder IJs en Melk Producten Fabriek (LYEMPF BV) uit Kampen is in zwaar weer gekomen door het uitblijven van een kapitaalsinjectie door het Griekse moederbedrijf Gramen Shipping and Trading inc. De Grieken namen het bedrijf vorig jaar mei over van Koninklijke Numico (Nutricia). Daarvoor behoorde het tot AVAN MILK Holland uit Uden, een dochter van Wessanen. 
De problemen zijn zo groot dat de productie vanaf zaterdag stil komt te liggen, meldt de Nederlandse directie. Schuldeisers zijn o.a. melkveehouders die melk leverden en ook is er geen geld om het personeel te betalen.
Eerder in juli 2010 meldde financieel directeur Habets in De Stentor dat het bedrijf teveel afneemcontracten heeft afgesloten tegen een nette melkprijs en dat een deel van de melkveehouders andere afnemers moet gaan zoeken. Ook werd toen aangekondigd dat de melkveehouders pas met een maand vertraging zouden worden betaald om voor 2011 de zaken financieel op de rit te hebben. Het bedrijf kreeg internationale bekendheid door de export van babyvoeding onder de merknaam Bebelac.

 
28-03-2011  

Sociale huurwoningen 120 euro duurder?

 

AMSTERDAM – Het kabinet van premier Mark Rutte (VVD) dreigt in een snel tempo Neerlands meest a sociale kabinet ooit te worden. O.l.v. technocraat Piet Hein Donners (CDA), minister van Wonen, wordt gewerkt om alle sociale huurwoningen in Nederland per 1 juli a.s. in een klap met 120 euro per maand duurder te maken door elke sociale huurwoning met 25 punten standaard te verhogen. Het plan lekte uit via medewerkers van Amsterdamse woningbouwcorporaties.
Met die maatregel verdwijnen tal van sociale huurwoningen in de vrije markt waardoor er geen huursubsidie meer wordt verleend. Vooral in stedelijke gebieden dreigen daardoor gigantisch veel woningen onbereikbaar te worden voor mensen met een laag inkomen. Alleen in Amsterdam is dat al bij 28.000 woningen het geval.
‘Zittende’ huurders worden niet direct getroffen door het voorstel, maar daardoor ontstaat de vrees dat niemand meer wil of kan verhuizen en de woningmarkt totaal op slot komt te zitten. Ook de koopmarkt wordt al getroffen door de eisen voor het verkrijgen van een hypotheek te verhogen.
Ook in steden als Almelo en Enschede zullen de gevolgen groot zijn, omdat het gemiddelde inkomen fors lager ligt dan het Nederlandse gemiddelde inkomen.
Eerder al kwam minister Kamp (VVD) met het plan de AOW pas op de verjaardag te laten ingaan om 60 miljoen euro op jaarbasis te kunnen korten en kwam hij met het plan om de UWV-werkkantoren fiks te korten omdat werkzoekenden maar een baan via internet moeten zoeken.

 
28-03-2011  

Kimberly Thorne restaurantgastvrouw 2011

 

ROTTERDAM/ALMELO/ENSCHEDE – De 21-jarige Kimberly Thorne uit Enschede is tijdens de Skills Masters in Rotterdam gekozen tot restaurantgastvrouw van het jaar. De studente volgt de opleiding horecamanager/ondernemer aan het ROC van Twente in Almelo.
Momenteel werkt zij een stage af bij restaurant Ivy in Rotterdam.
De jury van de Stichting Vakonderwijs Horeca (SVH) die de examens afnam, is lovend over Kimberly Thorne: . “Uitzonderlijke goede voorbereiding, natuurlijke uitstraling, zeer vakkundig en een warme deken voor gasten.” Kimberly werd de beste uit 20 finalisten.
Het is het derde achtereenvolgende jaar dat een student van de horecaopleiding van het ROC van Twente in Almelo beslag legt op een eerste plaats tijdens dit NK-SVH tijdens de Skills Masters. In 2010 stonden er zelfs drie studenten van de school op het podium. Maureen in het Veld, Amanda Rixtum en Nelson Tanate waren eveneens geplaatst voor de finale.

Wesley Weinreder uit Enschede werd tijdens de Skills Masters tweede bij het schilderen. Hij volgt een opleiding aan de Schilderschool in Hengelo.

Alle resultaten
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-03-2011  

Typisch Twente uitgever failliet

 

ALMELO – De rechtbank in Almelo heeft vanmorgen het faillissement uitgesproken van de uitgever van de weekbladen van Typische Uitgaven B.V. Vorige maand verloor de uitgever nog vroegtijdig de gemeente Hengelo als klant omdat de bezorging van het weekblad Typisch Hengelo duidelijk onder de maat zat. Ook in de rest van Twente zat de uitgever met die problemen waardoor alle uitgaven nog gebundeld werden onder de noemer Typisch Twente maar dat mocht niet meer baten. Ook werd het personeelsbestand al eerder ingekrompen en werd niet meer aan vrije nieuwsgaring gedaan maar werd alleen nog gebruik gemaakt van aangeleverd nieuws. Volgens eerste berichten heeft de uitgever een tonnenschuld bij een Belgische drukkerij. Het faillissement is door de directie zelf aangevraagd. Typische Uitgaven B.V. dat gevestigd is aan de Marktstraat 3 in Almelo, stond onder licentie bij Iriks Holding.

 
29-03-2011  

In elke tuin een brandkraan

 

HENGELO – De brandweer in Twente wil dat ieder bedrijf en iedere huisbewoner een brandkraan op zijn eigen grond zet in het kader van Brand Veilig Leven.
Vanaf vrijdag kan ieder zich melden bij de brandweer voor zo’n aansluiting zodat er bij een beginnende brand meteen kan worden begonnen aan het bluswerk en niet eerst op de brandweer gewacht hoeft te worden. Zeg maar meer zelfredzaamheid.
In Hengelo is al zo’n brandkraan in een voortuin geïnstalleerd. Met ingang van vrijdag a.s. kan dat dus ook bij u.

 
31-03-2011  

Rijssense baby overleden

 

RIJSSEN - De twee maanden oude baby die vorige week woensdag in zorgelijke toestand werd opgenomen in het ziekenhuis is vandaag overleden. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk zal sectie verrichten op het babylichaampje om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.
De moeder werd vorige week vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog in bewaring. Mochten er getuigen zijn, die nog niet gehoord zijn door de politie Twente, maar mogelijk wel informatie hebben, die van belang kan zijn voor het onderzoek, dan worden zij verzocht contact op te nemen met het TGO (Team Grootschalige Opsporing) van de politie Twente, via 0900-8844.

Archief
Terug naar vorige pagina