Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-03-2011  

Nieuw verdrag provincie en waterschap D&R


CdK Ank Bijleveld-Schouten en Watergraaf Stefan Kuks tijdens het ondertekenen van het pact.

Foto: Waterschap Dinkel & Regge
 

Primeur
De ondertekening van deze bestuursovereenkomst tussen provincie en waterschap is een primeur.
De provincie Overijssel en het waterschap Regge en Dinkel hebben als eerste provincie enwaterschap in Nederland de vernieuwde interbestuurlijke verhoudingen in een bestuursovereenkomst vastgelegd.

Provincie belangrijke partner
Naast het toezicht werken Regge en Dinkel en de provincie Overijssel op allerlei terreinen samen. Een aansprekend voorbeeld hiervan is het project de Doorbraak, de ecologische verbindingszone tussen Twente en Salland om zowel wateroverlast als verdroging te voorkomen. Waterbeheer, landbouw en natuur gaan hier op een goede manier samen.
Regge en Dinkel hecht grote waarde aan een goede relatie met haar stakeholders. De doelstellingen van het waterschap worden gerealiseerd en ingepast in een omgeving met meerdere betrokkenen.Voor het waterschap is de provincie Overijssel een belangrijke gesprekspartner.

Overeenkomst provincie en gemeenten
Het vernieuwde interbestuurlijk toezicht geldt ook voor de samenwerking tussen de provincie en de Overijsselse gemeenten. Het is de bedoeling dat met alle gemeenten een overeenkomst wordt getekend. Met Zwolle, Dinkelland, Dalfsen, Olst-Wijhe en Raalte is dit inmiddels gebeurd.

Archief
Terug naar vorige pagina