Sportberichten


Plaatsing  
 
28-01-2023  

IJsbaan op omvallen, Romme gooit handdoek

 

TWENTE  - Jaren geleden maakten de Twentse gemeenten de afspraak om via de opcenten van afvalverwerker Twence. De aandeelhoudende gemeenten van Twence lieten hun inwoners extra betalen om kapitaal te vergaren voor investeringen in sportaccommodaties van allure.
Zo kreeg Almelo de topsporthal ISSPA binnen haar gemeentegrens met als hoofddoel het turnen naar internationaal niveau te tillen. Het lukte even met de zusjes Wevers maar nu is het kommer en kwel met topsport in de Isspa. Het inmiddels terziele Eurosped Volley vertrol al jaren geleden naar een halletje in Vroomshoop. Geen topsportklimaat in Twente, zo bleek onlangs, toen het bestuur plotsklaps de stekker er uit trok.
In Enschede werd een overdekte ijsbaan gerealiseerd om het schaatsniveau in Twente op te krikken. De exploitatie van de ijshal kwam nooit goed van de grond.'Topper in ruste'Gianni Romme werd aangetrokken om sport en beleving op een hoger plan te tillen, maar de energiecrisis bracht de ijshal op de rand van de afgrond. De exploitant kondigde sluiting aan en Romme vertrok voor zekerheid via een andere job.
Bij 13 Twentse gemeenten trok Enschede aan de bel voor geld om de ishal een roemloos einde te besparen. Langzaam tekent zich een kentering af om per hoofd van de bevolking een extra bijdrage opt tafel te leggen voor nehoudt van de ijshal. Alleen personeel, dat is er straks niet meer als Enschede kan gaan tellen wat de collecte bij de andere gemeenten heeft opgebracht.
Hengelo profiteerde destijds ook met flinke investeringen in de accommodatie voor de FBK Games. Wat grotere Twentse bedrijven vullen daar nog de sponsorpot voor atleiek op internationaal niveau. Maar o wee als...
Hellendoorn bouwde in Nijverdal een zwembad met enige allure, Het Ravijn.De gelijknamige waterpolo'ers 'timmeren al jaren met succes aan de weg', maar onlangs werd bekend dat de coach van de mannen er  het seizoen mee kapt. 'Ik mis hier topsportklimaat', zo de uitleg. Oppassen dus dat men niet in het ravijn dondert !

 
06-01-2023  

Antonio Satriano van AS Roma naar Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de komst van Antonio Satriano. De 19-jarige spits uit de Italiaanse beloften-competitie komt over van AS Roma en tekende vandaag in Almelo een contract tot medio 2027. Het gerucht ging al langer want de onlangs debuterende international O20 nam in december al een kijkje in het Almelose tijdens de wedstrijd tegen Fc Dordrecht die door de zwart-witten met 8-1 werd gewonnen en dus de Almeloërs nog vaster op de kop van de ranglijst zette in de KKD-divisie.
Technisch directeur van Heracles Almelo Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Satriano. “Antonio is een jonge zeer talentvolle spits met het karakter van een echte goalgetter. Als jeugdspeler van AS Roma heeft hij één van de beste jeugdopleidingen van Italië doorlopen en bovendien heeft hij onlangs al zijn debuut voor de nationale jeugdselectie van Italië O20 gemaakt. Onze scouts hadden Antonio al een tijdje in het vizier en we zijn blij dat hij zich nu bij onze selectie gaat voegen.”
De Italiaanse spits werd in 2018 door AS Roma overgenomen van Crotone. Hij speelde in de Romeinse jeugdopleiding voor diverse jeugdteams. In het huidige seizoen kwam hij namens AS Roma O19 uit in de Campionato Primavera 1. Hierin wist hij negen keer te scoren in twaalf wedstrijden. Bij Heracles krijgt Satriano het rugnummer 9 en zal hij zich moeten meten met de Zweedse oud-international Samuel Armenteros en de eerder in augustus vorig jaar aangetrokken Rigino Cicilia.

Satriano ziet de overgang naar het Nederlandse voetbal dus wel zitten; “Ik ben blij om hier te zijn. Voordat ik hier kwam, heb ik al veel opgezocht over de club en ik ben ervan overtuigd dat ze van mij een betere speler kunnen maken. Ik kijk uit naar mijn tijd in Nederland en wil de Nederlandse taal graag leren. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon”, aldus het jeugdige talent bij zijn presentatie.“
 

 
05-10-2022  

Talent Sem Scheperman langer bij Heracles


foto; Nico Jan Hoogma en Sem Scheperman ©Heracles/Nes Images
 

ALMELO – De 20-jarige Holtenaar Sem Scheperman heeft zijn contract bij Heracles Almelo verlengd tot medio 2025, waarbij de Almeloërs de optie hebben het contract met een jaar te verlengen. De middenvelder kwam in maart jl over van de gezamenlijke opleiding van Heracles Almelo en FC Twente en deed dat kennelijk succesvol.
Technisch directeur Nico Jan Hoogma; “Sem heeft zich in de afgelopen maanden uitstekend ontwikkeld. Hij kwam dit seizoen in nagenoeg alle wedstrijden in actie en dat is veelzeggend over zijn waarde voor onze ploeg.
De Holtenaar die op 11 mei aan het slot van het seizoen zijn debuut maakte in toen nog de eredivisie, werd sindsdien 10 keer ingezet in de hoofdmacht van de Heraclieden.
Scheperman; “Deze contractverlenging voelt voor mij als een mooie beloning, dus ik ben trots dat ik nu in het bijzijn van mijn familie een nieuw contract kan tekenen bij de club waar ik me thuis voel en kan blijven ontwikkelen.
“Dat we zijn contract openbreken en verlengen is dan ook een beloning voor zijn inzet en voortgang”, aldus Hoogma.

 
15-03-2022  

Denekamper Chiel Olde Keizer naar Heracles

 

ALMELO – Dominique Scholten, manager van de FC Twente/Heracles Academie is er maar wat blij mee dat Chiel Olde Keizer wordt ‘afgeleverd’ bij Heracles Almelo. De achttienjarige Denekamper is het tweede talent, na onlangs Sem Scheperman, dat een profcontract krijgt in Almelo. Sinds januari trainde Scholten mee bij de Heraclesselectie met kennelijk voldoende progressie om hem een tweejarig contract aan te bieden met de optie voor de club die periode nog met een jaar te verlengen. Olde Keizer sluit daarmee een periode van tien jaar af bij de gezamenlijke opleidingsacademie van de Twentse profclubs. Heracles-manager Tim Gilisen heeft vertrouwen in de jeugdige Denekamper en ziet bij hem veel potentie.

 
03-10-2020  

Heracles kansloos in Gelredoom


Tannane, Pasveer en Bruns deden hun oude club zeer!
 

ARNHEM – Er is niks aan te merken op de regelmatige 3-0 nederlaag die Heracles vanmiddag in Arnhem moest incasseren. Vitesse was vandaag in de Gelredome minimaal een maatje te groot voor de Almeloërs. Dat krachtsverschil kwam tot uiting in goals van achtereenvolgens Loïs Openda, Oussama Darfalou en Oussama Tannane.

Eigenlijk had Rai Vloet, die in de vijfde minuut een dot van een kans kreeg, Heracles op voorsprong moeten zetten. Hij maakte het goed storend Riechedly Bazoer van Vitesse lastig, creëerde zo een prima schietkans voor zichzelf, maar schoot te slap en ook nog naast het doel van Remco Pasveer.
Vitesse bouwde gestaag aan een overwicht en dat kwam na dik een half uur in de score tot uiting toen Loïs Openda keeper Michael Brouwer passeerde. Vanaf dat moment was de Arnhemse formatie heer en meester. Van dat surplus maakte Oussama Darfalou gebruik om de score te verdubbelen toen de verdediging van de Almeloërs geen vat op hem kregen. Het was aan gebrek aan effectiviteit bij Vitesse en ook aan enkele reddingen van Brouwer te danken dat het bij rust nog 2-0 stond.

Geleerd in Almelo
Het spel en de stand brachten trainer Frank Wormuth tot het na de rust laten aantreden van Jeremy Cijntje, Lucas Schoofs en de door zijn gedrag in ongenade gevallen Silvester van der Water, die na zijn vertrekwens meer spraak- dan smaakmaken was in de Almelose gelederen. Het spelbeeld veranderde hoegenaamd niet, de stand nog wel, want na ruim een half uur in de tweede helft werd het 3-0 door een hard en zuiver schot van Oussama Tannane, die in zijn Almelose jaren dit en nog veel meer bij Heracles leerde.

Vitesse - Heracles Almelo 3-0
(2-0)
1-0 Openda (34), 2-0 Darfalou (37), 3-0 Tannane (63)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: Tannane, Bero, Bijleveld

OPSTELLINGEN
Vitesse: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Hajek, Dasa; Bruns (Cornelisse/90), Tannane (Gong/90), Bero (Touré/83); Wittek, Openda (Broja/74), Darfalou (Huisman/83).
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers, Rente (Schoofs/46), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Bijleveld (Van der Water/46), Vloet; Szöke (Burgzorg/66), Bakis (Cijntje/46).
bron: Twentesport.com /WA

Bekijk de fotoreportage

 
28-09-2020  

Heracles test Belgisch jeugdinternational Azzaoui

 

ALMELO – Heracles Almelo test deze week Ismail Azzaoui als mogelijke rechterspits. Daarmee sorteert de club mogelijk voor op de perikelen die vorig weekend ontstonden rond de ‘werkweigering’ van  Sylvester van de Water die een transfer naar Orlando City (USA) wilde forceren.

"We kennen Ismail uit zijn tijd bij Willem II en Wolfsburg", zegt technisch directeur Tim Gilissen. "We willen hem deze week graag van dichtbij meemaken om te zien of het tot een samenwerking kan leiden.
Azzaoui speelde in de jeugd van Anderlecht, de beloften van Tottenham Hotspur en bij Vfl Wolfsburg, waar zijn contract afliep. Ook is hij Belgisch jeugdinternational. Hij was twee keer lange tijd uit de running door een zware knieblessure. Momenteel is hij clubloos, waardoor Heracles hem ook nog kan contracteren na 5 oktober als het tweede transferblok sluit.

 
28-09-2020  

Voetbalwereld geschokt door 2e publieksverbod


Het 1,5 meter afstandsadvies wordt teveel genegeerd door het volk waardoor het virus weer fors toeslaat!

Foto: Heracles Almelo / Foto Smit
 

DEN HAAG – Het Kabinet Rutte III komt opnieuw met een publieksverbod in het betaalde voetbal om de opgelaaide verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat melden bronnen in Den Haag.
Vanavond tijdens een ingelaste persconferentie, wordt deze maatregel en andere publiekelijk waarbij minister-president Rutte verdere uitleg zal geven over het hoe en waarom.
Overigens vindt er vooraf om 17.00 uur nog een gesprek plaats tussen het kabinet en de KNVB over de ‘uitgelekte’ aankondiging die als een bom insloeg bij de clubs. Ook het amateurvoetbal maakt onderdeel uit van het publieksverbod.

Het coronavirus is hard op weg zich opnieuw te verspreiden onder de bevolking, waardoor extra maatregelen nodig zijn om de gezondheidszorg stuurbaar te kunnen blijven uitvoeren met de maximaal beschikbare ‘handen aan het bed’, terwijl de medewerkers nog niet eens bekomen zijn van de eerste golf die Nederland overspoelde. Nu wordt ook verwacht dat de horeca om 22.00 uur moet sluiten en het aantal maximale zitplaatsen verder wordt ingeperkt.

 
27-09-2020  

Heracles bezorgt PSV het eerste puntverlies


Foto: Heracles Almelo
 

ALMELO – Vooraf zou Heracles vermoedelijk blij zijn geweest met een punt tegen PSV, achteraf zal het besef zijn doorgedrongen dat een driepunter vanmiddag ook tot de mogelijkheden behoorde. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Beide goals vielen vanaf elf meter. In de eerste helft scoorde Rai Vloet door een penalty te benutten en na de rust deed Philipp Max dat voor de ploeg uit Eindhoven.
Het duel Heracles-PSV had bovendien nog een aardig tintje tussen leermeester Wormuth en cursist Schmidt die het trainersvak leerde bij de huidige trainer van Heracles.

In het thuisteam stond reservekeeper Michael Brouwer op doel ter vervanging van de geblesseerde Janis Blaswich. Verder maakten Marco Rente en Sinan Bakis deel uit van de basis-elf bij de Almeloërs. Heracles gooide na een voorzichtig begin de schroom overboord, want voelde aan dat PSV nog niet de vorm heeft van een titelkandidaat.

De clubs deden van meet af aan amper voor elkaar onder. Heracles kreeg dus een penalty nadat scheidsrechter Kamphuis binnen de lijnen van het strafschopgebied een handsbal van de Eindhovense verdediger Nick Viergever had waargenomen. Vloet mocht dus het cadeautje uitpakken, wat hij met verve deed. Op zich was de voorsprong van Heracles gezien het voor een kampioenskandidaat povere voetbal van PSV terecht.

Mogelijkheden
Vervolgens drongen de gasten wel meer aan, maar ook de thuisclub kreeg in de counterattack zo zijn mogelijkheden en het zou halverwege 2-0 zijn geweest als een goal van Adrian Szöke niet vanwege buitenspel zou zijn afgekeurd.

Na de thee kwam PSV snel langszij toen ook PSV een penalty kreeg. Weliswaar strekte zich de zoals al gezegd sterke tweede keeper van de Almeloërs in pas zijn derde officiële wedstrijd naar de goede hoek, maar de strafschop van Philipp Max was ook loepzuiver. In de slotfase kon het nog alle kanten op, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Heracles Almelo - PSV 1-1 (1-0)
1-0 Vloet (pen.31), 1-1 Max (pen.50)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Heracles; Bijleveld, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Pröpper; PSV; Bruma, Rosario

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (Schoofs/79), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Rente, Vloet, Bijleveld; Szöke (Van der Water/58), Bakis (Burgzorg/58).
PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Ihattaren (Madueke/46) , Sadilek (Thomas/46), Rosario, Mauro (Malen/46); Bruma, Gakpo (Boscagli/78).
bron: Twentesport.com / HH


Klik hier voor de fotoreportage
 

 
20-09-2020  

Heracles bij Willem II pijnlijk over de knie


Amper twee jaar geleden tekende Sylvester van de Water voor de overgang van Almere City naar Heracles Almelo voor een driejarige overeenkomst met optie voor verlenging met een jaar.
De 'Zonnekoning' voelt zich nu te groot voor de Almeloërs en wil een overgang naar Orlando City (USA) forceren door zijn 'maatjes' in de steek te laten middels een afzegging voor de wedstrijd tegen Willem II via een Appje aan trainer Wormuth.
On- professioneel, karakterloos en een 'flinke tik' over de neus waard!
 

TILBURG – In een kort tijdbestek na rust heeft Heracles zich zonder Silvester van der Water, die zich per App afmeldde om een vertrek naar het Amerikaanse Orlando te forceren, vanmiddag in Tilburg te grazen laten nemen door Willem II. In een vloek en een zucht kreeg de Almelose formatie drie goals om de oren en speele vervolgens een kansloze wedstrijd. Dat er nog een vierde tegentreffer kwam was een voetnoot bij een wanprestatie.

De eerste helft was tam van beide kanten en bleef doelpuntloos. Na de thee sloegen de tricolores in zeven rampzalige minuten genadeloos toe. Je kunt ook zeggen dat Heracles dat toeliet, want de organisatie was volledig zoek. Dat resulteerde in goals van Vangelis Pavlidis, eentje van Görkem Saglam en eentje van John Yeboah. Dat later in de wedstrijd Pavlides zijn tweede maakte en dus het vierde doelpunt voor de ploeg van Adrie Koster was statistiek, hoewel, veelzeggende statistiek, want de Almelose ploeg faalde opzichtig.

Het was tekenend dat trainer Frank Wormuth meteen na de 3-0 vier spelers gelijktijdig wisselde. Hij bracht Sinan Bakis, Jeremy Cijntje, Rohat Agca en Mohamed Amissi. Het was een gebaar van boosheid en onmacht, want natuurlijk was er niks meer te redden.

Willem II - Heracles Almelo 4-0
(0-0)
1-0 Pavlidis (46), 2-0 Saglam (50), 3-0 Yeboah (52), 4-0 Pavlidis (84)

Scheidsrechter: Manschot

geel: Köhlert

OPSTELLINGEN
Willem II: Ruiter; Van den Bogert, Holmén, Peters (Van den Avert/86), Köhn (Nelom/73); Saglam (Dahlhaus/85), Trésor, Llonch; Nunnely (Yeboah/46), Pavlidis, Köhlert (Saddiki/46).
Heracles Almelo: Blaswich (Brouwer/77); Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Vloet (Agca/57), Bijleveld; De la Torre (Cijntje/57), Szöke (Bakis/57), Burgzorg (Amissi/57).
Bron: Twentesport.com /HP

Klik hier voor de foto’s

 
15-09-2020  

Mateo Les van Dynamo Z naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft met Mateo Les (20) een talentvolle centrale verdediger  aangetrokken voor een periode van drie jaar met nog een jaar optie. De Kroaat van Dynamo Zagreb vertegenwoordigde alle nationale jeugdteams en wil in Almelo een volgende stap zette in zijn carrière. ‘Ik laat Kroatië achter voor een mooi nieuw avontuur, ik ben jong, kan nog veel leren en weet dat deze club me daarin wil en kan ondersteunen. Mijn doel is om op termijn basisspeler te worden en Heracles Almelo te vertegenwoordigen in de Eredivisie’, aldus Les.

Technisch directeur van Heracles Almelo Tim Gilissen is verheugd met het contracteren van de jonge Kroaat; ‘Mateo krijgt hier de tijd en ruimte om verdere stappen te maken in zijn ontwikkeling. Op termijn zal hij de concurrentiestrijd aan moeten gaan in het hart van de defensie’.
 

 
13-09-2020  

Heracles wint van een onthutsend slecht ADO


Rai Vloet en Sylvester van de Water waren trefzeker voor Heracles
 

ALMELO – In een wedstrijd die pas na de rust kleur kreeg won Heracles vanmiddag in Almelo moeiteloos van ADO Den Haag. Het werd door doelpunten van Rai Vloet en Sylvester van der Water uiteindelijk 2-0 en op die zege kun je alleen afdingen dat de marge te klein was.

De eerste helft was traag en slap, de tweede had meer te bieden en dat was alleen aan de thuisploeg te danken, maar het kwam te lang niet tot doelpunten, mede doordat de Hagenezen herhaaldelijk aan de noodrem moesten trekken. In de tweede helft gebeurde dat weer en omdat Boy Kemper zich er voor de tweede keer deze wedstrijd aan bezondigde, moest hij het veld ruimen.

Het stond toen trouwens al 1-0, want uit een hoekschop van Silvester van der Water kopte nieuwkomer Rai Vloet vijf minuten na de rust onhoudbaar raak uit een corner van Van de Water. Het was een bevrijdende treffer, want dat ADO vanmiddag geen goal zou scoren, stond wel zo ongeveer vast. Het was op deze eerste dag van een rare competitie eerder de vraag met hoeveel nul de zwartwitten zouden winnen.

Het werd dus ‘slechts’ 2-0, want twintig minuten voor tijd tilde de alomtegenwoordige Van der Water de stand naar die hoogte, maar meer kwam er niet op de klos, want ook de ingebrachte spitsen Sinan Bakis voor Adrian Szöke en Luca de la Torre voor Delano Burgzorg misten de precisie. In elk geval dat ook deze nieuwkomers bij Heracles wel hun eerste minuten in een competitiewedstrijd kregen van de vandaag zestig jaar geworden oefenmeester Frank Wormuth. De trainer kreeg dus goede seizoenstart met een mooie overwinning van zijn team cadeau, al zegt de inhoud weinig over de rest van deze jaargang, want daarvoor speelde ADO te beroerd.

Heracles - ADO Den Haag  2-0
(0-0)
Doelpunten: Vloet 1-0 (48), Van der Water 2-0 (70)

Scheidsrechter: Van der Eijk

Geel: Kemper
Rood: Bourard (ADO, 2x geel)     

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Bijleveld (89. Agca), Vloet (84. Cijntje), Van der Water, Szöke (63. Bakis), Burgzorg (63. De la Torre).
ADO Den Haag: Koopmans, v.Ewijk, Bijen,  Pinas, Kemper, Rigo (63. Goossens), De Boer, Bourard (63. Ould-Chikh), Ratiu (56. Catic), Kramer, Arweiler 

Bron: Twentesport.com / WA
FotoLink: Heracles/NesImages.nl Heracles - ADO

 
12-09-2020  

Tophengst Eurocommerce Berlin overleden

 

TUBBERGEN – Stal Schröder van de broers Wim, Ben en Gerco Schröder in Tubbergen heeft binnen twee weken afscheid moeten nemen van twee toppaarden uit het verleden. Vorige week overleed Eurocommerce Monaco (29) die bij de stoeterij in Tubbergen genoot van een rustige oude dag en vandaag overleed Eurocommerce Berlin (26), de tophengst die de gebroeders Wim en later Gerco grote successen bracht in de hippische springsport maar ook als dekhengst na de sportieve carrière. De hengst stond ter dekking bij dekstation De Radstake in Heelweg i.s.m. Stoeterij Duyselshof dat verantwoordelijk was voor de wereldwijde inseminatiehandel. Berlin laat in de springsport vele succesvolle nazaten na. Geregistreerde nazaten noteerden in totaal per 2020 al ruim 6,5 miljoen euro aan prijzengeld binnen.

Met Berlin behaalde Gerco voor Nederland o.a. teamgoud tijdens de Wereldruiterspelen in Aken 2006 en teamgoud tijdens het EK in Mannheim in 2007 en meerdere Grote Prijzen in ****sterren wedstrijden. De in 1994 in Keulen geboren hengst Caspar kreeg de naam Berlin toen de voormalige Stal Eurocommerce in Lochem de hengst kocht en eerst Wim en later Gerco er als berijders succesvol mee waren.

 
12-09-2020  

Supportersvereniging BiancoNero ter ziele

 

ALMELO – Het zijn rare tijden. Corona heeft zo haar invloed op de samenleving. Zo hief de supportersvereniging Bianco Nero van Heracles Almelo zichzelf op. Door Corona en de sluiting van het supportershome kwam er nauwelijks nog geld binnen. Ook de reserve was niet voldoende om aan betalingsverplichtingen te blijven voldoen en dat was reden voor de leden om de supportersclub op te heffen en de sleutel van het ‘home’ in het stadion weer in te leveren bij de directie van de Almelose eredivisionist.

 
23-06-2020  

Dessers voor Big Money van Heracles naar Genk

 

ALMELO - Nog geen seizoen duurde de overstap van de Belg Cyriel Dessers naar Heracles Almelo, maar in het door het Coronavirus afgekapte voetbalseizoen, maakte Dessers zich helemaal waar ten opzichte van de omgekeerde beweging van Almelo naar Utrecht door de Spaanse spits Dalmau die zich een jaar eerder in de kijker speelde bij Heracles Almelo. Dessers verleende assists en scoorde er op los in het Almelose en zowaar in de winterstop dreigde al een vertrek (SPAL / Celta de Vigo). Uiteindelijk voerde de Belg met Nigeriaanse roots samen met Steven Berghuis (Feyenoord) de topscorerslijst (15). Kortom de belangstelling voor Dessers, die ook zijn debuut zou maken voor het nationale team van Nigeria, luwde niet.

Vandaag dan het bericht in de Belgische krant 'Het Laatste Nieuws' dat de 26-jarige Dessers de overstap zou maken naar Racing Genk, de buurtclub waar hij als jeugdspeler van droomde om er als profvoetballer carrière te maken. Heracles Almelo hield zich nog op de vlakte, maar 'Het Laatste Nieuws' verkondigde dat Racing Genk een bedrag van 4 miljoen euro wil betalen aan de club in Almelo om Dessers per 1 juli a.s. in te kunnen lijven. Dit na een 'stugge vraagprijs' van naar verluidt 6 miljoen euro. Of daar nog een vervolg op komt naar voorbeeld van de dubbele deal met Fc Utrecht rond Dalmau en Dessers? Het lijkt er in ieder geval op dat Dessers na een kortstondig verblijf in Almelo per 1 juli zijn verhuizing in gang kan gaan zetten naar de droomclub uit zijn jeugd.

 
21-04-2020  

Geen herstart voetbal en geen CSI door Covid 19

 

ALMELO - Premier Rutte heeft vanavond definitief een streep gezet onder de voetbalcompetities van het seizoen 2019 - 2020. De illusie bestond nog dat de competities in het betaald voetbal nog konden worden hervat en in juli konden worden gespeeld, maar door het coronavirus en de noodzakelijke bestrijding, worden alle publieksevenementen tot 1 september verboden.
Het betaald voetbal kan dus de eindstanden opmaken van de niet uitgespeelde competitie en zal zich ook moeten buigen welke clubs het komende seizoen worden afgevaardigd voor de Europese bekertoenooien.

Het kabinetsbesluit betekent eveneens dat er vraagtekens gezet kunnen worden bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Kan men in september wel starten? Vast staat dat het coronavirus nog lang niet is bedwongen. Vast staat ook dat er nog geen werkend medicijn is ontwikkeld. Ook een zogenoemde groepsimmuniteit is nog ver weg. Zo ver, dat Japanse virologen en microbiologen hardop betwijfelen of de Olympische Spelen die met een jaar zijn uitgesteld, wel in 2021 kunnen plaatsvinden.

Voor het CSI Twente te Geesteren betekent het kabinetsbesluit eveneens dat de editie 2020 niet kan plaatsvinden. De organisatie schoof het besluit op de lange baan in de hoop dat het hippische evenement begin juli nog doorgang kon vinden. Dit met de wetenschap dat de organisatoren van de Almelose Ruiterdagen, Hippisch Schröder Tubbergen en het CHIO Rotterdam al ruim eerder de stekker uit de evenementen trokken.

Met de verlenging van het verbod op vergunningplichtige evenementen tot 1 september valt ook het doek voor de zomerevenementen zoals o.a. PinkPop en de Zwarte Cross maar ook voor de vele honderden pleinoptredens in het land.
Voor het betaad voetbal, de horeca en evenementenbranche een dramatisch kabinetsbesluit en waardoor nu na de oplaaiende stofwolken van vandaag de (voorlopige) eindrekening kan worden opgemaakt.

 
08-03-2020  

Pakt Heracles koers opwaarts tegen RKC?

  A.LMELO - Na een slechte start na de winterstop en het herstel met prima winst op koploper Ajax en een matig gelijkspelletje in Den Haag tegen ADO is het vanmiddag zaak dat Heracles Almelo zicht tegen hekkensluiter RKC veilig speelt, maar ook de volle winst pakt om zich te kunnen plaatsen voor de nacompetitie om Europees voetbal. Het is niet de voorkeur van trainers om dat uit te spreken, zie ook Advocaat bij Feyenoord, maar het is wel wat de fans willen. Heracles zal dus vol aan de bak moeten, want de jeugdige Waalwijkers leggen regelmatig een aardig spelletje op de grasmat. Ongetwijfeld zal trainer Frank Wormuth zijn voorbereiding hebben afgestemd op het pakken van de ?€? volle buit?€?. Desondanks laat hij centrale verdediger Mats Knoester op de bank beginnen. Dario van den Buys en Maximilian Rossmann vormen derhalve het centrale verdedigingsduo en de linie wordt gecompleteerd door Jeff Hardeveld en de van ziekte herstelde Tim Breukers die de aanvoerdersband weer zal dragen. Op het middenveld werd Mohammed Osman geofferd zodat Mauro Junior weer op het middenveld zijn creatieve inbreng kan hebben met Alexander Merkel en Orestis Kiomourtzoglou als secondanten. Op links schijnt Delano Burgzorg zijn vaste stek veroverd te hebben met topscorer en toekomstig international van Nigeria Cyriel Dessers in de spits. Op rechts mag Sylvester van de Water weer eens in de basis beginnen. Kortom Heracles zal de beuk er in moeten gooien, temeer daar duizenden ?€? Kids?€? 5 euro uit de spaarpot hebben gehaald om hun helden te kunnen aanmoedigen. Een toekomstige klantenbinding staat dus eveneens op het spel! Doel: Janis Blaswich Achter vlnr.: Jeff Hardeveld, Dario van der Buys, Maximilian Rossmann, Tim Breukers. Midden vlnr.: Alexander Merkel, Mauro Junior, Orestis Kiomourtzoglou. Voor vlnr.: Delano Burgzorg, Cyriel Dessers, Silvester van de Water. DIK drie kansen hielp Heracles om zeep in het eerste kwartier, waaronder een slordig ingeschoten penalty van Dessers. Leemans deed het aan de andere kant vanaf de stip wel goed waardoor RKC op voorsprong staat. Tahari zet de Waalwijkers zelfs op 0-2 door simpele combinatie door hart van Heraclesdefensie. Van de Buys zorgt met een kopbal voor de aansluiting (1-2). Vijf minuten later zet van de Water beide teams weer op gelijke hoogte (2-2). Heracles heeft RKC inmiddels op 4-2 gezet via doelpunten van Van de Water en Burgzorg. Blaswich voorkomt aansluittreffer en in de tegenstroom strandt Dessers op de vingertoppen van Vaessen.

 
29-02-2020  

ADO- Heracles eindigt bloedeloos zoals het begon

 

DEN HAAG – Nummer voorlaatst ADO en middenmoter Heracles bakten er zaterdag weinig van. Het Haagse stadion was koud en winderig en ook het spel van beide teams bood nauwelijks opwindende energie voor de toeschouwers.
ADO heeft de punten dringend nodig en wilde winnen maar het niveau was droevig. Bovendien was de Almelose doelman Blaswich wederom in vorm om de weinige kansen die zich aan Haagse zijde voordeden, te elimineren. De gelegenheidsachterhoede van Heracles, met alleen Knoester als vaste kracht, hield dus de nul. De Almeloërs waren weliswaar meer in balbezit, maar aanvallend waren doelrijpe kansen zeer mager en de afwerking zwak. Bovendien was de Haagse doelman Koopmans attent bij de weinige doelpogingen van afstand. 
De enige die nog voor enige opwinding zorgde, was aan Haagse zijde invaller Summerville die in de tweede helft nog enkele keren voor verwarring zorgde in de Almelose defensie. Teamgenoot Pinas kreeg in blessuretijd voor de tweede keer geel van scheidsrechter Bax en kon het speelveld nipt voor het eindsignaal voortijdig verlaten.
Heracles pakte dus het eerste punt in een uitduel in het nieuwe kalenderjaar en daarmee is alles gezegd.

Na de winst op Ajax in een boeiend duel en de zeer matige prestatie tegen ADO, zal Heracles zondag a.s. om 14.30 uur in het thuisduel tegen ‘hekkensluiter’ RKC dus uit een ‘ander vaatje moeten tappen’ om zich honderd procent veilig te spelen. In Waalwijk werd eerder kansloos verloren en pakten de ‘jongelingen’ van trainer Grim de eerste competitieoverwinning. Vanmiddag versloeg RKC verrassend het bezoekende Fc Utrecht en liep daarmee dus twee punten in op de Hagenezen. In Almelo zullen de Waalwijkers dus alles uit de kast willen halen. Aan Heraclestrainer Wormuth de taak om zijn mannen weer scherp te krijgen. De Duitser verontschuldigde zich richting het publiek na het duel tegen ADO om het vertoonde spel van zijn ‘Manschaft’.

De wedstrijd zondag a.s. tegen RKC is voor kinderen tot en met 12 jaar toegankelijk voor 5 euro. Klik hier voor meer informatie!


ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Bax
geel: Duffy; Osman (op scherp), Rossmann
rood: Pinas (90+2)
OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Koopmans; Spence, Stubbs, Pinas, De Bock; Immers, Bakker, Goossens (Duffy/79), Meijers, Falkenburg (Summerville/55); Bogle (Kramer/65)
Heracles Almelo: Blaswich; Schoofs, Rossmann (Van den Buijs/46), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Osman (Van der Water/63), Merkel; Mauro Junior, Dessers, Burgzorg (Szöke/90)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-02-2020  

Heracles flikt het weer tegen Ajax

Amsterdammers voor derde jaar op rij puntloos naar huis
 

ALMELO – Vooraf stiekem door het thuislegioen gehoopt, maar uitgesproken werd het nauwelijks; ‘Winnen van Ajax’. Het is het derde seizoen op rij dat Heracles in eigen huis Ajax verslaat. Voeg er bij het gelijke spel (1-1) in de Arena in het seizoen 2018/2019 en de ‘Griekse Battle’ over de laatste zes wedstrijden staat in het voordeel van de Heraclieden.

Het was Dessers die de verre assist van doelman Blaswich een kwartier voor het eindsignaal veroverde in een direct duel met Danny Blind en in de draai  de bal vol op de wreef nam om de Amsterdamse doelman Onana het nakijken te geven en zo ook zichzelf weer alleen aan de kop van de actuele topscorerslijst zette met 15 doelpunten in 23 wedstrijden.

Trainer Wormuth had in de dagen vooraf al aangekondigd dat hij zijn team zou laten voetballen tegen de koploper van de competitie en zich niet met zijn team wilde verlagen tot de ‘acteerprestaties’ van het Spaanse Getafe in de strijd om de Europa League.
Met Mauro Junior op rechts, Burgzorg op links en Rossmann in het hart van de verdediging voor Pröpper die afgelopen week een kijkoperatie onderging aan zijn knie, completeerde Wormuth zijn basis. Osman mocht dus ondanks de twijfels vooraf blijven staan als spelverdeler met naast zich Merkel en Kiomourtzoglou als controleurs.
Ajax, zonder Zyech die in Londen zijn transfer met Chelsea afrondde, werd het balbezit gegund terwijl Heracles vanuit de controle opteerde voor de snelle omschakeling. Het was Ajax dat de eerste kans kreeg op een doelpunt omdat ‘Kio’ in de fout ging, maar hij herstelde het zelf op de doellijn door een treffer van Gravenberch te voorkomen. Vlak daarna moest Dessers ervaren dat doelman Onana nipt met een voetje de Almelose voorsprong voorkwam. Dat nadat Schuurs in de fout ging en Dessers ruim baan gaf.
Het was van Beek die in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt was, maar zijn schot werd door de lat gekeerd en dus het geluk aan de zijde van doelman Blaswich. Nog voor de pauze zag Dessers twee doelpogingen mislukken evenals aan Amsterdamse zijde via Martinez en Rossmann die met een hoge terugspeelbal landgenoot Blaswich zwaar in de problemen bracht. Deze kon de bal echter net over de lat tikken, zodat de beginstand ook de ruststand werd.

In de pauze paste een ontevreden trainer Ten Hag zijn eerste wissel toe door Martinez in de kleedkamer achter te laten en talent Eiting te brengen. De tweede helft was er een waarin de kansen over en weer gingen. Dessers maakte het Onana niet te moeilijk en Eiting miste het doel van Blaswich die even later ook Tadic van scoren afhield. Onana op zijn beurt voorkwam rennend dat een terugspeelbal van Eiting in het Amsterdamse doel zou verdwijnen en Onana wist ook nog een inzet in de korte hoek van Mauro te pareren.
Beide teams leken derhalve niet tot scoren te kunnen komen, ware het niet dat doelman Blaswich met een verre bal zijn aanvalspits aan het werk zette. Het simpele blokje van Dessers voorkwam dat Blind kon ingrijpen en toen Dessers daarop uit de draai verwoestend uithaalde, kon Onana de bal alleen nog maar nakijken hoe deze in de kruising doel trof (1-0). Het slotkwartier werd uiteindelijk 20 minuten, maar zowel Van de Water (voorlangs), Burgzorg als de voor Babel ingevallen en debuterende Braziliaan Danilo - kopbal in de handen van Blaswich - zagen hun pogingen mislukken, waarna het legioen in een bomvol Erve Asito uit het dak kon gaan.

Trainer Ten Hag verkondigde na afloop dat hij weet waar het aan ligt dat zijn team een mindere periode heeft; ‘We krijgen kansen maar vergeten het af te maken. Daar werken we hard aan want straks zijn er een paar jongens terug van een blessure’. Hij verwees daarbij naar het lijstje met geblesseerden. Maar werd in de perskamer meteen gewezen op het minstens zo grote lijstje geblesseerden bij Heracles. Ten hag pareerde dat er dan voorin wat meer creativiteit komt met spelers als Neres, Zyech en Promes. Hij verwachtte dat Zyech komende donderdag wel speelklaar is tegen Getafe. Op de vraag of het crisis is in Amsterdam, was het antwoord klip en klaar; ‘Als we verliezen is het altijd crisis bij ons!’

‘Unglaublich, Ajax liegt uns’, zo begon trainer Wormuth zijn analyse over de wedstrijd. Doelend op de vorige thuisoverwinningen waarvan hijzelf die van vorig jaar ook meemaakte. ‘De toeschouwers hebben een mooie en spannende strijd gezien met over en weer volop kansen. Voor ons meer uit de omschakeling en een fantastisch doelpunt van Dessers. Dat kun je niet leren, maar heb je in je’, zo Wormuth. Reagerend op de vrag hoe het het verschil van Heracles in deze wedstrijd en voorgaande sinds de winterstop kon verklaren, wees de voormalige bondscoach van Duitsland onder 19 op de psyche in de sport. ‘Je praat en praat, maar het lukt niet en dan zo’n wedstrijd als deze waarin de eerste pass goed is. Dan komt gelijk ook het goede gevoel en de juiste stemming en de massale steun van het publiek.
Of het blijvend is? Heracles wacht eerst de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (trainer Alan Pardew zat op de tribune) en daarna wacht thuis RKC, wedstrijden waarin Heracles zich veilig moet spelen om er daarna nog een mooi einde van de resterende acht competitiewedstrijden aan te verbinden.
  

Heracles – Ajax 1-0,
(0-0)
77. Dessers 1-0
Scheidsrechter: van Boekel
geel: Osman, Gravenberch, Babel, Kiomourtzoglou
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann (72. Van den Buijs), Knoester, Hardeveld, Osman (75. Van der Water), Merkel, Kiomourtzoglou, Mauro Junior (83. Jakubiak), Dessers, Burgzorg.
Ajax: Onana, Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico, Gravenberch (80. Ekkelenkamp), Martinez (46. Eiting), Van de Beek, Tadic, Huntelaar, Babel (72. Danilo).
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-02-2020  

Zwak Heracles laat de punten in Venlo

 

VENLO – Heracles Almelo kan niet spreken van goede resultaten in uitwedstrijden tegen VVV Venlo. De Almeloërs die zo verrassend goed presteerden nadat de hele voorhoede vorig jaar zomer verdween, zitten na de winterstop in een dip. Werd vorige week weliswaar gewonnen van Fortuna ondanks het matige spel, nu zakte de ‘Manschaft’ van trainer Wormuth in Venlo volledig door het ijs, terwijl de ‘koempels’ aan één treffer genoeg bleken te hebben om alle winstpunten bij te laten schrijven, daarmee tekenent voor de vierde nederlaag van de Heraclieden na de jaarwisseling. 

Zoals bekend voetbalde VVV vanuit een gesloten defensie om bij balbezit razend uit te vallen. Heracles breidde wat, maar wist nauwelijks door te dringen tot het doelgebied van de Venlose doelman Kirschbaum. Knullig balverlies van de Almeloërs leidde dan ook tot de voorsprong van de thuisploeg toen Post de bal plotseling de bal in bezit kreeg en deze de bal achter de Almelose doelman Blaswich deponeerde. Heracles leek daarna even helemaal de kluts kwijt, maar Blaswich zag tot zijn opluchting dat Darfalou zijn plotselinge kans zag eindigen op de bovenkant van het doel.
VVV bleef achterin op de nul spelen en haalde zo de rust omdat de Almelöers geen enkele kans wisten te bewerkstelligen.

Na rust leken de bezoekende Almeloërs wat beter in hun spel te komen, zonder daar het woord groots aan toe te voegen, want opgelegde kansen leverde het niet op, mede omdat topscorer Dessers bekwaam werd afgeschermd en middenvelder Osman nauwelijks in het spel voorkwam.  VVV koesterde de voorsprong tegen een hopeloos uit vorm zijnde Heracles dat wel werkte maar niet de aanvallers in positie kon brengen. Toch zag Dessers nog een kansje voorbijgaan terwijl Darfalou kort daarvoor de Limburgers in veiliger vaarwater had kunnen zetten, maar hij faalde volkomen.
Kortom een wedstrijd het aanzien nauwelijks waard en waarin Dessers in de slotseconde nog bijna de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken, ware het niet dat Kirchbaum zich niet liet verrassen en zo waakte over de winst van VVV Venlo.

Voor de Almeloërs rest een week voorbereiding om mogelijk zondag 23 februari om 16.45 uur in een VOL eigen huis te verrassen tegen het bezoekende Ajax dat donderdag er voor toch een lastige uitwedstrijd heeft tegen het Spaanse Getafe in de Europa League.


VVV-Venlo - Heracles Almelo 1-0 (1-0)
1-0 Post (21)
Scheidsrechter: Oostrom
geel: Pröpper, Cijntje, Breukers, R.Janssen
OPSTELLINGEN
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen; V. Ooijen (Janssen/78), Post, Bruns; Opoku (Gelmi/90+5), Darfalou, Yeboah (Sinclair/86).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (Szöke/90+3), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Osman; Van der Water (Bijleveld/62), Dessers, Burgzorg (Cijntje/62).
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
07-02-2020  

Heracles pakt volle buit tegen beter Fortuna

 

ALMELO – Na goed spel tegen Feyenoord en Willem II zonder punten en met vertrouwen beginnen tegen Fortuna Sittard voor de volle winst is vooraf snel gezegd, maar het feit was dat de Limburgers in Almelo de Heraclieden vanaf het startsignaal van scheidsrechter Kuipers van de mat speelden.
Heracles-trainer Wormuth, die deze week zijn contractverlenging zag gelicht, verwoorde het na afloop met zijn eerste zin in het Nederlands die de Duitser had geleerd; “Een Engeltje op de lat!” Hij doelde daarmee letterlijk op een vrije trap voor Fortuna die op de lat ketste, maar ook op de door zijn landgenoot doelman Blaswich gestopte penalty van de Limburgers.

Zoals gezegd lag het initiatief bij de bezoekers terwijl Heracles nauwelijks aan voetballen toekwam. Ook de in de basis teruggekeerde Syrische international Osman grossierde in balverlies evenals PSV-huurling Mauro. Beiden werden dan ook terecht gewisseld en zo ook Merkel al waren die wissels rijkelijk laat in de wedstrijd. 
Na een half uurtje ‘billen knijpen’, kwam de ommekeer al was daar wel de VAR voor nodig. Rechterspits Van de Water zocht binnen het strafschopgebied met de bal aan zijn voet zijn tegenstander Cox en wist hem voorbij te komen. De dreiging werd Cox te groot en zo werd Van de Water bij de schouder vast gehouden. Scheidsrechter Kuipers zag er niets in maar daar dacht de VAR anders over en zo maakte Kuipers zijn gang naar de monitor. Cox kon daarna met rood vertrekken en Dessers mocht zijn aanzienlijke scorelijst vanaf de stip aanvullen, want de Limburgse doelman Kosolev werd vakkundig het bos in gestuurd (1-0).

Wie dacht dat Heracles daarna wel het overwicht zou nemen kwam bedrogen uit. Ook met 10 man toonde Fortuna het betere van het spel. Het werd dus geen avondje klantenbinding in Erve Asito.
Fortuna bleef gevaarlijker dan de Almeloërs die Mauro te vaak balverlies zagen leiden en Osman te vaak zagen vertragen en terugspelen. Niet één steekpasje werd richting het aanvalstrio van de Water, Dessers en nieuwkomer Burgzorg gespeeld. Terwijl Fortuna wel aanvallend bleef combineren. Een aangeschoten handsbal van Hardeveld deed de bal op de stip belanden terwijl Kuipers geel op zak hield. Het was doelman Blaswich die de Heraclieden in de race hield door de inzet van Diemers te keren. De beloning voor Blaswich werd na de wedstrijd dan ook ‘Man off The Match’.
Het was topscorer Dessers die de bevrijding van de Almeloërs verzorgde. Uit een vrije trap richting Burgzorg tikte deze de bal door op Dessers en de Belg wist uit de draai de bal in het net te schieten (2-0), een echt spitsengoal en daarmee weer aan de kop van de topscorerslijst!
Daarna liet Fortuna Sittard de kop een beetje hangen en kon Heracles langzaam de zenuwen ‘afschudden’. Even nog wat opwinding op de tribunes, want dessers leek de derde goal van de avond op zijn naam te zetten, ware het niet dat Kuipers een lichte overtreding van een ander in zwart-wit gestreept tenue vooraf hinderlijk een lichte overtreding zag maken. Kortom, “Die Zufriedenheid ist nicht Groß, aber zufrieden über die Punkte“, aldus Wormuth.

Heracles Almelo - Fortuna Sittard 2-0
(1-0)
1-0 Dessers (33/pen), 2-0 Dessers (70)
Scheidsrechter: Kuipers
geel: Mauro Junior, Merkel, Carbonell (Fortuna)
rood: Cox (32)(Fortuna)
Bijz: Diemers mist pen. (63)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Osman, Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel (Jakubiak/71); Van der Water, Dessers, Burgzorg
Fortuna Sittard: Koselev; Essers, Ninaj, Dammers, Cox; Passlack, Carbonell (Rota/37), Tekie, Ciss (Fernadnes/83); Diemers (Damascan/77), Sambou
FOTOREPORTAGE: Harry Broeze (volgt) 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
06-02-2020  

Mike te Wierik casht bij Derby County

Na Heracles nu bij Groningen gratis de poort uit
 

GRONINGEN – Hengevelder Mike te Wierik (27) maakt in de zomer de overstap naar Derby County, spelend op het tweede niveau in Engeland.  Te Wierik, die stamt uit de gezamenlijke opleiding van Tc Twente en Heracles, werd in Almelo een vaste kracht met zijn opleidingsmaatje Thomas Bruns. Te Wierik speelde bij Heracles centrale verdediger en schopte het tot aanvoerder. Tot en contractverlenging kwam het niet omdat Te Wierik niet wilde bijtekenen maar zijn heil zocht in Groningen. Nu stapt hij opnieuw aan het einde van zijn contractperiode de poort uit om te gaan cashen in Engeland onder trainer Philip Cocu. Voormalig topper Wayne Roony wordt daar zijn nieuwe teamgenoot.

 
05-02-2020  

Heracles licht optie, Wormuth blijft nog een jaar

 

ALMELO – Voor de Nederlandse voetbalwereld was trainer Frank Wortmuth twee jaar geleden nog een onbekende. Het baarde dan ook opzien dat Heracles Almelo met de Duitse trainer op de proppen kwam. Een kleine 2 jaar verder is de geboortige Berlijner geen onbekende meer. Zijn eerste seizoen op het hoogste Nederlandse niveau was succesvol. Zo succesvol dat Heracles Almelo het hele spitsentrio zag vertrekken door kopende clubs in binnen- en buitenland.
Wormuth kon bij aanvang van zijn tweede seizoen in Almelo derhalve opnieuw gaan bouwen aan een team dat volgens Heracles opnieuw in de middenmoot moet eindigen. De eerste helft was verrassend goed ondanks een lichting aangevuld met vooral jonge talenten en/of spelers met een krasje. In de winterstop kondigde Heracles al aan dat het met Wormuth aan tafel wilde om mogelijk de optie in zijn 2-jarig contract te lichten. Niet alleen ging het boven verwachting, de clubleiding had bij aangaan van het contract al vertrouwen in de Duitser als opbouwtrainer had hij al een schat aan ervaring als hoofd jeugdopleiding bij de Duitse Voetbalbond en bondscoach van Duitsland onder 20. Zijn ambitie om nog eens hoofdtrainer te worden van een club op niveau, maakte het dat Wormuth de stap naar de eredivisie bracht, mede ook omdat hij een liefhebber is van het Nederlandse aanvallende voetbal. Bovendien zag hij nog een gelijkenis bij Heracles vergeleken bij het bondstrainerschap, bestuurlijke rust en dat vindt een opbouwtrainer als Wormuth wel prettig ondanks dat hij wist dat spelers beter maken en verkopen een noodzaak is voor Heracles.

Edoch ook in het buitenland vielen de prestaties van Wormuth met Heracles op, ook in China. Het werd dus tijd dat Heracles handelde om de optie te lichten. De Duitser heeft er geen moeite mee, ten eerste omdat hij het naar zijn zin heeft in Almelo en ten tweede omdat hij zich bewust was van de mogelijke contractverlenging met een jaar. Wormuth ziet de lichting van de clausule als een compliment. En mede ook vanwege de Hollandse mentaliteit waar het glas eerder half vol is dan half leeg, zo meldde hij in Tubantia. Het publiek vermaken is het andere doel en boodschap die hij meekreeg bij zijn komst. Dat is Wormuth van plan, zeker na het winterdipje. Om te beginnen vrijdag tegen het bezoekende Fortuna Sittard dan moet er gewonnen worden na wat nederlagen op rij. Het spel tegen Feyenoord en Willem II doortrekken, maar dan met de score aan de goede kant. Het doel 38 punten, nog 12 te gaan!

 
02-02-2020  

Heracles nipt onderuit in Tilburg tegen Willem II

 

TILBURG – Heracles Almelo zet de negatieve herstart van de competitie na de winterstop nog even voort. In Tilburg was Willem II met 1-0 nipt de betere. Na het positieve spel tegen Feyenoord ging Heracles in het Brabantse goed van start en Dessers had de Almeloërs op voorsprong kunnen zetten ware het niet dat doelman Woud daar een stokje voor stak.
Meteen daarna dan even een intermezzo. ‘Scheids’ Blom floot de wedstrijd af, keuvelde even met beide trainers en ging vervolgens de catacomben in om als ‘vierde man’ terug te keren. De scheidsrechterswissel was noodzakelijk vanwege enig fysiek malheur waardoor collega Henskens de fluit kon hanteren.
Het was vervolgens Willem II die de kans op voorsprong aa zich voorbij zag gaan. De Almelose doelman Blaswich voorkwam moeizaam een treffer van Ndayishimiye. Toch kwam Willem II nog voor rust op voorsprong. Saddiki schoot met een omhaal tegen de lat boven Blaswich en de kaats werd door Holmen zonder scrupules in het net gedeponeerd (1-0). De lat kreeg nog een belangrijke bijrol, want even later bij het Tilburgse doel schoot Mauro Junior raak maar dus niet in het doel en derhalve geen gelijkmaker. Vlak voor rust was het de paal van het Almelose doel die een rol speelde. Doelman Blaswich tikte de bal uit het schot van Nunnely net voldoende opzij en de paal deed de rest. Kortom het verschil bij rust was met 1-0 miniem.

Na de pauze nam Willem II het heft in handen maar Pavlidis en opnieuw Nummely konden de kansen niet verzilveren. Aan de andere kant voorkwam Kohlert dat de aanvoerder van de topscorerslijst Dessers kon uithalen. Even later een vrije trap van Ndayishimiye die maar nipt over het doel van Blaswich zwabberde. In de slotfase nog een aandringend Heracles met een gemiste kans voor Dessers. Het waren de hoogtepunten in de tweede helft en dus bleef Willem II aan de goede kant van de streep met een revanche op de nederlaag van 4-1 in Almelo september vorig jaar.

Willem II - Heracles Almelo 1-0
(1-0)
1-0 Holmén (26)
Scheidsrechter: Blom (Hensgens/15)
geel: Merkel, Kiomourtzoglou (5e en dus geschorst voor een wedstrijd)
OPSTELLINGEN
Willem II: Woud; Dankerlui, Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Ndayishimiye (Vrousai/90+3), Saddiki; Nunnely, Pavlidis (Gladon/88), Köhlert.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (Rossmann/73), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bijleveld/79), Merkel; Van der Water (Dos Santos/57), Dessers, Cijntje.
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
28-01-2020  

Veiling Grand Prix veulens tijdens CSI Twente

Podium voor fokkers en kopers uit het topsegment
 

GEESTEREN - Tijdens CSI Twente zal in samenwerking met Grand Prix Sales een bijzonder, nieuw internationaal veilingpodium voor fokkers en kopers van veulens uit het topsegment worden aangeboden.
De veiling van exclusieve spring- en dressuurveulens vindt op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli plaats op de aansprekende locatie van het Erve Maathuis in Geesteren, waar van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli ook de wereldtop bij de spring- en dressuurruiters aan de start verschijnt.

Over Grand Prix Sales
Grand Prix Sales is een nieuwe veiling voor dressuur- en springveulens in het topsegment, georganiseerd door Sannah Angenent en Marjolein Ras. Sannah Angenent over de ambities van de komende Grand Prix Sales: “CSI Twente is al jarenlang wereldwijd een begrip en gevestigd in een regio met een rijke paardenhistorie, waar horsemanship in de genen verankerd zit. Op CSI Twente kunnen wij zowel dressuur als springpaardenfokkers een internationaal veilingpodium aanbieden en klanten kunnen genieten van een Grote Prijs springen of een Grand Prix dressuur, in combinatie met een topveiling en de mogelijkheid om na een prachtige avond uit met hun favoriete veulen(s) naar huis te gaan! CSI Twente is the auction to be!”
De veilingcollectie op CSI Twente zal bestaan uit circa vijftien exclusief gefokte springveulens die na de Grote Prijs op vrijdagavond 3 juli onder de hamer komen. Vervolgens wordt op zaterdagavond 4 juli na de Grand Prix dressuur een prachtige collectie van circa vijftien dressuurveulens geveild. Het is ook mogelijk tijdens deze veilingen online te bieden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor registreren op de website van Grand Prix Sales.

Aanmelden veulens

Marjolein Ras: “Fokkers kunnen ons altijd bellen, appen of mailen om hun veulens aan te melden. Wij staan iedereen graag te woord en houden van korte lijnen.” Tijdens de KWPN Stallion Show 2020 van deze week in de Brabanthallen te Den Bosch is zowel Sannah Angenent als Marjolein Ras op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari aanwezig om geïnteresseerde fokkers, kopers en overige belangstellenden persoonlijk te informeren. Om op de hoogte te blijven over alle ontwikkelingen rondom deze nieuwe veiling kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website www.grandprixsales.nl 

Over CSIO/CDI Twente 2020
Rob Maathuis, directeur van het CSI Twente, dat in 2020 zowel een CSIO als CDI organiseert, vult aan: “De Grand Prix Sales past uitstekend in onze filosofie alle geledingen uit de spring- en dressuursport op maat te bedienen. Van veulen tot toppaard en van ponyruiter tot topruiter. Alle facetten komen aan bod. Na de succesvolle organisatie van de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur van afgelopen jaar hebben we de komende editie met de nieuwe EEF Series voor landenteams en de Grand Prix Sales wederom twee nieuwe, attractieve speerpunten.”

 

 
25-01-2020  

Heracles kan Feyenoord niet bedwingen

 

ALMELO – De winterdip duurt nog even voort bij Heracles Almelo. Na verlies tegen Heerenveen en FC Emmen en de bekernederlaag tegen Vitesse, ging ook Feyenoord er met de volle buit vandoor. Daar leek het in de eerste helft niet op, want de bezoekers werden in de eerste helft volledig klem gezet. Cijntje maakte zijn debuut in de basis en testte na zo’n 10 minuten doelman Bijlow van afstand als eerste. De Feyenoorder liet zich echter niet verrassen. Toch kwamen de Almeloërs op voorsprong. Centrale verdediger Rossmann werd door trainer Wormuth eveneens vertrouwen geschonken en de Duitser maakte dat volledig waar toen hij na een kleine twintig minuten de bal uit een corner van Mauro verwoestend achter de Rotterdamse doelman kopte. Daarna leek Feyenoord even te bezwijken. Tot vier keer over zat er wel een Rotterdams been of het gezicht doelman Bijlow tussen toen hij net op tijd uitliep op de dreigende Cijntje die op maat diep werd weggestuurd door Mauro. De ‘bevrijdende’ tweede treffer voor de Heraclieden viel dus niet, waarna de stormloop wat betijde en Feyenoord wat meer rust kreeg om orde op zaken te stellen. Tot grote kansen voor de Rotterdammers leidde dat niet, want ook Sinisterra kreeg de bal vanuit goede positie niet op het doel van Heracles-doelman Blaswich, zodat de Almelose voorsprong tot de rust standhield.

Na een ‘donderpreek’ in de kleedkamer van trainer Dick Advocaat kwamen de Feyenoorders met nieuw elan het veld in voor de tweede helft. Het was Berghuis die met een bekeken balletje de inkomende Toornstra bediende en deze haalde meteen vol uit terwijl doelman Blaswich nauwelijks reageerde vanwege de vermeende voorafgaande handsbal van Feyenoord-spits Jörgenson. Zo kwam al snel de gelijkmaker omdat scheidsrechter Makkelie de handsbal wegwuifde en de VAR ook niets deed. Dit tot ergernis van topscorer Dessers. De Belg in Almelose dienst was meer met zichzelf bezig omdat het hem de laatste wedstrijden wat tegen zit en onlangs ook nog verkondigde dat hij de laatste wedstrijden wat al te vaak wordt afgefloten wegens vermeend buitenspel dan wel een ongeoorloofd ‘spitsenduwtje’.
Het was Feyenoord dat de beuk er meer ingooide met irritatie en concentratieverlies aan Almelose zijde. En dit terwijl juist de opdracht luidde vol voor de winst te gaan. Het onder Advocaat herboren Feyenoord wilde meer dan de gelijkmaker van Toornstra. Deze was het die de vrijstaande Sinisterra bereikte met zijn pass via de hak van Rossmann en zo kon ongehinderd de 1-2 worden aangetekend op het scorebord. Dessers zag daarna zijn kopbal tegen de lat boven doelman Bijlow eindigen en even later liet de bij een corner mee opgekomen Bottighin zien dat hij het koppen nog niet verleerd is. In amper 12 minuten kon Blaswich derhalve zijn derde gang naar het net maken en kreeg Heracles het nakijken (1-3).    

Toch werd het nog een wedstrijd in het laatste kwartier. Rossmann had met zijn treffer in de eerste helft kennelijk zo de smaak te pakken dat hij de corner van Mauro vol op de slof nam en met een prachtig schot doelman Bijlow opnieuw passeerde (2-3).
Heracles gooide vol op de aanval maar kon de gelijkmaker niet achter doelman Bylow brengen tot tevredenheid van Dick Advocaat die zijn team vooral prees voor de tweede helft. “Heracles stond defensief goed en gaf voor rust niets weg. In de tweede helft heb ik de backs wat meer terug gehouden om meer vanuit het middenveld de aanval op te bouwen en dat pakte goed uit”, aldus de Rotterdamse trainer die Feyenoord weer aardig op de rails heeft gezet.

Trainer Wormuth complimenteerde zijn team gelet op het spel tegen de Rotterdammer. “Na een paar slechte wedstrijden hebben wij aan de mentaliteit gewerkt en dat hebben ze laten zien door Feyenoord op de rand van een gelijkspel te brengen. Na de 1-0 waren er kansen op meer maar gedurende 10 minuten was mijn team niet geheel scherp. Toen de 1-1 viel hebben we alle risico’s genomen en dan kan het gebeuren dat de tegenstander er wat inprikt. Prima terug gekomen tot 2-3 en spanning tot het eind. Zo hoort het bij voetbal”, aldus de Berlijner die op het punt staat voor een jaar bij te tekenen in Almelo.
Met Willem II uit staat opnieuw een zware wedstrijd voor de boeg, waarna thuis op vrijdag 7 februari de wedstrijd tegen Fortuna Sittard volgt, een wedstrijd die gewonnen moet worden!
Aanvang: 20.00 uur

Heracles Almelo - Feyenoord 2-3
(1-0)
1-0 Rossmann (19), 1-1 Toornstra (48), 1-2 Sinisterra (54), 1-3 Botteghin (57), 2-3 Rossmann (78)
Scheidsrechter: Makkelie
geel: Dessers
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Merkel (Osman/76); Van der Water, Dessers (Szöke/62), Cijntje (Konings/79)
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü (Karsdorp/83); Berghuis, Jørgensen (Narsingh/77), Sinisterra (Larsson/72)

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina