Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-03-2011  

Weerselo kiest nieuw centrum

 

Sfeer Hedendaags klassiek heeft duidelijke voorkeur
WEERSELO - De enquête die is gehouden onder de inwoners van Weerselo over de uitstraling van het nieuwe centrum, heeft een overduidelijke uitslag opgeleverd. Met 70% van de stemmen is de sfeer Hedendaags Klassiek als voorkeursvariant uit de bus gekomen.

Het centrum van Weerselo is toe aan een grondige vernieuwing. Daarvoor liggen er nu belangrijke kansen die zich geen tweede keer voordoen: De gemeenteraad heeft veel geld gereserveerd voor de herinrichting. Ook de provincie is bereid een aanzienlijke bijdrage te leveren. Door de aanleg van de rondweg komt er ruimte in het centrum en zal de verkeersdruk afnemen.

Verantwoordelijk wethouder Alfons Steggink: “Weerselo is binnen onze gemeente één van de drie verzorgingskernen. Dat wil zeggen dat we daar graag een aantal voorzieningen voor een groter gebied willen behouden en zo mogelijk uitbreiden. Tot deze voorzieningen behoren bijvoorbeeld het verzorgingshuis en de winkels. Het verzorgingshuis is inmiddels gerealiseerd. De winkels liggen nu nog verspreid in het dorp. Door deze bij elkaar te plaatsen, ontstaan er voor zowel de bestaande als nieuwe winkeliers betere kansen. De klanten kunnen makkelijker hun boodschappen doen en er ontstaat een echt centrum in Weerselo.”

Er is, na raadpleging van de klankbordgroep, een plan gemaakt voor de herinrichting van het centrum van Weerselo met een aantal varianten: dorps modern, hedendaags klassiek en regionaal landelijk. Op 24 februari zijn de mogelijkheden gepresenteerd tijdens een drukbezochte informatieavond. Alle huishoudens in Weerselo konden via de website van de gemeente hun stem uitbrengen.

“Dit was de eerste keer dat we een project op deze interactieve manier zo groots hebben opgepakt. Maar het is wat mij betreft een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar! Er dienen zich prachtige kansen aan voor Weerselo die we niet aan ons voorbij mogen laten gaan. De insteek is om een centrum, een hart, voor Weerselo te creëren en de mening van de inwoners is daarbij onmisbaar.
Het moet een centrum worden waar zij zich thuis voelen! Met deze uitslag van de enquête hebben de inwoners heel duidelijk laten weten waar hun voorkeur naar uit gaat. Wij gaan nu deze variant verder uitwerken en komen op diverse momenten daarmee terug bij de klankbordgroep en de inwoners”, besluit wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina