Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-03-2011  

ZGT-voorzitter op matje bij minister


Gerard Smink (TC Tubantia) had een aantal vileine vragen aan ZGT-bestuursvoorzitter Meindert Schmidt (links) tijdens het debat in het Polmanstadion eerder deze maand.
 

DEN HAAG – Minister Schipper van het ministerie van Volksgezondheid kan niet binnen de gestelde termijn antwoorden op vragen van de CDA-kamerleden Pieter Omtzigt en Sabine Uitslag aangaande de uitlatingen van ZGT-bestuursvoorzitter Meindert Schmidt de klinische kraamzorg van beide ziekenhuizen in Hengelo en Almelo in Hengelo te willen concentreren. Dat heeft de minister de Tweede Kamer per brief laten weten.
Volgens minister Schipper dient er eerst op korte termijn een gesprek plaats te vinden tussen het ministerie en ZGT-bestuurder Schmidt. De Kamer wil dat er geen onomkeerbare stappen gemaakt worden en heeft zich bij meerderheid tegen de voorgenomen concentratie uitgesproken.
Volgens Pieter Omtzigt wordt daar mee de druk op bestuursvoorzitter Schmidt vergroot. Het plan tot concentratie kreeg veel weerstand onder de bevolking, de verloskundigen en huisartsen in de regio.

Prof. dr. J. van der Velden - Radboud Universiteit - stelde tijdens de debatavond in Almelo eerder deze maand: ‘De regie in Nederland is volledig zoek. De zwangere moet centraal staan. Het gaat om preventie, samenwerking en het indammen van het fragmentarische financieringssysteem in Nederland.´


Brief van de minister aan de Tweede Kamer

Archief
Terug naar vorige pagina