Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-03-2011  

Regio Twente legt OV-bedrijven boete op

 

Connexxion moet over het jaar 2010 een boete betalen voor het uitvallen van treinen op het traject Almelo-Mariënberg. Het gaat daarbij om aan de vervoerder te verwijten uitval door technische problemen aan het treinmaterieel of het niet beschikbaar hebben van treinen.
Syntus krijgt een boete voor de recente uitval van treinen door materieelpech en het bieden van onvoldoende treincapaciteit in de ochtendspits op het traject Goor-Hengelo en Oldenzaal-Hengelo. Daardoor moesten reizigers achterblijven op de stations.
Hoewel de beide vervoerders in de meeste gevallen proberen bussen in te zetten bij storingen aan het treinmaterieel, vindt Regio Twente het niet acceptabel dat reizigers te vaak te maken krijgen met een onbetrouwbare treindienstregeling.
Theo Schouten, portefeuillehouder mobiliteit van Regio Twente hierover: “door het veelvuldig uitvallen van treinen krijgt het openbaar vervoer een slecht imago. Missen van aansluitingen op andere treinen en het daardoor te laat komen op school of werk levert vaak frustraties op bij de reizigers en dat moeten we zien te voorkomen”.
Regio Twente blijft de vervoerders controleren en sluit niet uit dat in de nabije toekomst bij gebleken uitval opnieuw boetes worden opgelegd. Boetes worden opgelegd om te onderstrepen dat het Regio Twente gaat om een betrouwbaar treinproduct voor de reiziger.

Archief
Terug naar vorige pagina