Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-03-2011  

Melkfabriek Kampen stopt productie

 

KAMPEN – De Leeuwarder IJs en Melk Producten Fabriek (LYEMPF BV) uit Kampen is in zwaar weer gekomen door het uitblijven van een kapitaalsinjectie door het Griekse moederbedrijf Gramen Shipping and Trading inc. De Grieken namen het bedrijf vorig jaar mei over van Koninklijke Numico (Nutricia). Daarvoor behoorde het tot AVAN MILK Holland uit Uden, een dochter van Wessanen. 
De problemen zijn zo groot dat de productie vanaf zaterdag stil komt te liggen, meldt de Nederlandse directie. Schuldeisers zijn o.a. melkveehouders die melk leverden en ook is er geen geld om het personeel te betalen.
Eerder in juli 2010 meldde financieel directeur Habets in De Stentor dat het bedrijf teveel afneemcontracten heeft afgesloten tegen een nette melkprijs en dat een deel van de melkveehouders andere afnemers moet gaan zoeken. Ook werd toen aangekondigd dat de melkveehouders pas met een maand vertraging zouden worden betaald om voor 2011 de zaken financieel op de rit te hebben. Het bedrijf kreeg internationale bekendheid door de export van babyvoeding onder de merknaam Bebelac.

Archief
Terug naar vorige pagina